Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on coronita.

Töiden jälkeen  1

Lähdetäänkö töiden jälkeen yksille?

Kaupungin After Work-kulttuuri saa uuden piristyksen tänään. Kello 16 alkaen konttorirotat ja muutkin voivat suunnata Coronitaan. Joka perjantainen AF erottuu joukosta, sillä mezeistään tuttu paikka tarjoaa pieniä herkkuja juomien kylkeen, for free! Siis ilmaista ruokaa, joka on lähes yhtä hyvä asia kuin ilmainen juoma, eikös.

Freesi idea on myös After Work-passi. Jos käyt Coronitassa neljästi lounaalla saman viikon aikana, sinut palkitaan juomalla. Paljon kivempi idea kuin plussapisteiden keräily.

Tähän asti After Work tuntuu olleen synonyymina Baker’sin skumppailotteluun (ne kuuluisat egen lasit), joten piristys on tervetullut.

”Täällä on hyvä hioa viikonlopun taistelusuunnitelmia,” vakuuttaa Coronitan ravintolapäällikkö. Eli ei muuta kuin menoksi.


Kimin ja Rikun kultainen kosketus  5

Jotkut vain saavat homman toimimaan. Kim Heiniö ja Riku Stenros kuuluvat mielestäni näihin joihinkin, kun puhutaan anniskeluravintolan pyörittämisestä Helsingin yössä. Pienissä liiketiloissa toimivista kivijalkabaareista saa pitää laskua, jotta pysyy vaihtuvuuden mukana. Isommissa yökerhoissa taas vietetään avajaisia ja hautajaisia vuoroviikoin.

Cuban ja Jennyn pääjehut ovat onnistuneet pitämään paikkansa tasaisessa suosiossa. Ei ihme, kun muistetaan miesten taustat. Kim on pyörittänyt ysärin alussa legendaarista ruokapaikkaa Soupia, ja ollut osakkaana Den Kungliga Klubbenissa. Rikun kannuksista taas mainittakoon osakkuus Stockolm Diskotekissä, josta Kim sai miehen houkuteltua Cubaa perustamaan. Erottajankulmaa hallitseva Cuba näki päivänvalon vuonna 2007, ja menoa on riittänyt.

Parivaljakon toinen lapsi, marraskuussa 2008 avattu Jenny Woo, on kokenut yhden konseptimuutoksen (tammikuussa 2010), mutta ainakin itse pidän myös uudesta menosta. Ja harvoin siellä yksin täytyy bilettää.

Miesten uusin paikka aukeaa syyskuun lopulla. Eikä matkaa kahdelta yöllä suljettavasta Coronitasta ole paljoa jatkojuhlille Jennyyn. Coronita tulee Simonkadun ja Annankadun kulmaan (Feverin hoodeille!). Ja nyt kyse ei ole pelkistä bileistä. Aamiainen, lounas ja illallinen hoituvat kaikki samassa paikassa. Aamiainen tulee olemaan hedelmäpitoinen, illallinen mukailee libanonilaista keittiötä. Yhdeksän, kymmenen aikaan illalla, toisen kattauksen jälkeen, siirrytään lennosta rennosta safkapaikasta baariksi. Tarkoitus on saada porukka tanssimaan, joten musa tulee kuulemma olemaan kaikkea lattareista rokkiin.

Vilauksia Coronitasta ei pääse vielä kurkkimaan. Liiketila on täysremontissa, sillä aiemmin paikalla toimi huonekaluliike, eikä sotkamaskuissa luonnollisesti ole kunnon keittiötiloja.