Näytä tissit! (eli mitä yksi lauantai tapahtui)

  • Del Aholainen

Unohtakaa jännityksen etsiminen nettikasinoilta. Internetin uusin uhkapeli on Chat Roulette, jossa voittaa joka kerta. Kyseessä on yksityinen web-kamerallinen chat-keskustelu, jossa juttelukumppani arvotaan. Ruletissa on yleensä 1500-2000 käyttäjää ympäri Tellusta (tutkimuksen mukaan lähinnä Saksasta, Jenkeistä ja Turkista). Jos arvottu naama ei miellytä, uuden kaverin saa nappia painamalla. Yksinäinen lauantai-ilta on mitä mainioin aika pyöräyttää ruletti käyntiin.

Start-nappulaa painaessani tutustun ilmiöön, jonka tulen näkemään vielä monta kertaa illan aikana: kaverillani ei ole web-kameraa. Suosittelen Omeglea, joka on CR ilman kameraa. Kaveri kiittää vinkistä heittämällä muutaman ilkeyden ja lopettaa jokaisen virkkeensä sanaan "bitch". Vastaan kohteliaasti ja kuulemma ärsytän hänet hulluuden partaalle. "Your partner disconnected. Press "Next" to find a new person!"

Ei kovin lupaava alku. Menkää Omegleen, kamerattomat ihmiset!

Toinen tapaus. Kohdalleni osuu krakovalainen mies, jolle alan hehkuttaa muutaman vuoden takaista Krakovan visiittiäni typerä hymy naamallani. Olen juuri kertonut myrtseistä vessamummoista ja siirtymässä zlotyn maksaviin rinkeleihin, kun mies kääntää kameransa kohti haarojaan. Miehen kädessä oli aivan jotain muuta kuin mielessäni siintänyt rinkeli. "You disconnected. Press "Next" to find a new person!"

Kolmas tapaus. Teksasilainen tatuoitu muusikko huomaa taka-alalla näkyvän Fenderin kitaran. Omat musiikilliset lahjani loppuvat nokkahuilulla soitettuun Ostakaa makkaraa -tulkintaan, mutta puhun kitaroista yllättävän ammattimaiseen sävyyn.

Neljäs tapaus, joka tapahtui yllättävän myöhäisessä vaiheessa. "Show me your tits", bongista hengittelevät jenkkiteinit pyytävät. Kieltäydyn kohteliaasti. "Show me panties!" Onnekseni olen erittäin laiska siivoamaan ja löydänkin talouteni mieshenkilön bokserit hylättynä lattialta. Nostan kalsarit ruutuun ja joudun ulos pelistä.

Illan häiriintynein tapaus tulee illan ainoan, heti yhteyden katkaisseen, naisen jälkeen. Miehellä on sikanaamari ja hän pyytää minua kääntämään kaiuttimeni päälle voidakseen röhkiä. Pudistelen päätäni kameralle. Joulusika työntää punaisen omenan suuhunsa. Next.

Tuntia myöhemmin olen nähnyt kaiken jo pari kertaa. Muutamasta törkytapauksesta huolimatta uskoni ihmisten ystävällisyyteen alkaa palata. Kyynikkona oletan kuitenkin CR:ssa harvinaisen sukupuoleni auttavan juttuseuran saannissa. Suostuttelen pitkään miestäni kameran eteen. Parrakkaan miehen huomatessaan melkein jokainen sulkee yhteyden. Seuraan hämmentyneenä tilannetta. Jokaisen hylkäyksen myötä tulee selvemmäksi, ettei miehiselle ystävyydelle ole tilaa Ruletissa.

Kuudes tapaus on illan positiivisin. Saksalainen mies löpisee saksalaisista bisseistä, bissekellareista ja post-rockista. Suomalaisella lagerilla ei voi keulia, mutta mies ihastuu epänationalistisesti nimettyyn Magyar Posseen. Mies on basisti ja käännän suomalaisia basistivitsejä englanniksi. Niistä ei voi ymmärtää mitään, mutta saksalainen nauraa ja jähmettyy liikkumattomaksi pikselimössöksi ruudulleni. Ffuu.

Seuraavakin yritys osoittautuu saksalaiseksi. Hetken juteltuamme poika alkaa kouristella hälyyttävästi penkillään. Suunnittelen eurooppalaiseen hätänumeroon soittamista, kun hän palaa ruudun ääreen kertomaan suosikkijoukkueensa jalkapallovoitosta.

Kello kaksi yöllä kohdalle osuu turkkilainen mies, jalkapallofani hänkin. Istanbulissa asunut kalsarisankarini turinoi turkkilaisen kanssa eri joukkueista kiivaaseen tahtiin. Yritän sanoa jotain kebabista ja jogurttikastikkeesta väliin.

Herra numero yhdeksänkin on kebabin syntysijoilta. Lyhyen tutustumisen jälkeen minua kositaan web-kameran välityksellä. Kieltäydyttyäni mies kysyy, haluaisinko ehkä mennä naimisiin hänen kaverinsa kanssa (tässä välissä kaveri tulee hymyilemään nenä kamerassa kiinni). Oletan hänen käyvän koko sukunsa läpi, mutta seuraava kysymys yllättää: "If you prefer girls I have a sister too?".

Tuntia myöhemmin iskee baarista tuttu ilmiö; otetaan yhdet vielä. Kahlaan läpi kymmeniä ihmisiä. Monet kertovat nähneensä paljon suomalaisia - itse en ole tavannut yhtään. Ruletti yrittänee parittaa eri kansalaisuuksia yhteen IP-osoitteiden perusteella.

Aura-autot aloittavat kolistelunsa, ja lopetan ruletin pyörittelyn. Viimeiseksi jäänyt floridalainen poika vilkuttaa ja pyytää käymään. "I promise", sanon ja vilkutan takaisin. Aion tietenkin rikkoa lupaukseni, mutta vieraan ihmisen ystävällisyys lämmittää oudosti introvertin suomalaisen mieltä. Aamulla konttorilla virittelen web-kameraa kiinni iBookiin ja näppäilen Ruletin osoitteen selaimeen. Blogikirjoitus on jo valmistunut, joten en voi panna Rulettia taustatyön piikkiin. Tunnustan, olen ehkä hieman koukussa. Sormi Start-napilla nojaudun eteenpäin jännittämään, mitä tänään tapahtuu.

http://www.chatroulette.com
http://www.omegle.com

6 kommenttia

Anonyymi

25.12.2009 01:34

No onpas tekopyhää lässytystä kyberseksistä ;D Ei sielt muuta haetakaan kun niitä tits ja pants. Eihän noissa ole pakko hengata jossei aihealue kiinnosta ja haluaa keskustella henkevämpiä. That's life. Netti tarjoaa vapauden valita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mylwin

26.12.2009 04:57

Minuu jaksaa hämmästyttää ihmiset, jotka oikeasti kuvittelevat että joku normaali ihminen käyttää jotain Omeglen tyyppistä palvelua muuhun kuin hihhih-touhuun. Kaikkia hassuja papiaaneja siellä kyllä on, ei siinä mitään.

Näköjään siitäkin artikkelin sai aikaiseksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Del Aholainen

26.12.2009 19:19

"Ei sielt muuta haetakaan kun niitä tits ja pants."

Näitä varten on onneksi paljon mainos/privarahoitteisia tissikameroita, mutta kuten itsekin CR:ssa näin, on siellä juttuseuraa etsiviä tyyppejäkin. Siis sellaista juttelua, jota kehtaisi harrastaa mummonsa kanssa. Tässä pohdiskelin, voisiko CR tehdä oman "huoneensa" tits-panties-etsijöille; jos jotain kiinnostaisi em. asiat näyttää, voisi huoneeseen mennä. Veikkaan kyllä, että aika yksinään urokset siellä olisivat.

"Minuu jaksaa hämmästyttää ihmiset, jotka oikeasti kuvittelevat että joku normaali ihminen käyttää jotain Omeglen tyyppistä palvelua muuhun kuin hihhih-touhuun."

Tutkimuksieni mukaan Omeglen hihhih/ok-ratio on jotain 70-30, eli asiallisen kaverin löytäminen on melko helppoa, eikä suurta pelkoa hiirikäden rasitusvammasta Disconnectin klikkauksen johdosta ole.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

28.12.2009 01:26

Olisiko aika siirtyä intel omppujen aikaan, webkamera olisi kätevästi rulettivalmiina ilman virittelyä :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Del Aholainen

28.12.2009 11:10

^ joo, kotona olen harjoittanut Inteliä vuodesta 2006, mutta duunimachiina on wanha kunnon iBook G4. Hieno ruoska kyllä, toimii varmaan ydinlaskeuman jälkeenkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

30.12.2009 02:37

Menee tuo toisinaan toisinkin päin. Itse olen naimisissa olevana miehenä sitä lajia, joka toisinaan sosiaalisuuden puuskassa tykkää jutella ihmisten kanssa. Miehet luonnollisesti eivät juttele kun niillä on muuta mielessä. Ei siinä mitään, vastakkaisen sukupuolen kanssa on ehkä jopa helpompi jutustella. Jonkin ajan leppoisan juttelun jälkeen alkaa juttu mennä siihen suuntaan että alkaa tuntua paremmalta ilmaista että on uskollinen ukkomies. Siihen tulee sitten suorastaan raivoisa vastaus. Miten tämänkään muuten voi tulkita, että naispuoleisetkin (kai niistä naisellisista nimimerkeistä ainakin osa on) olettavat että mies ei saa sanaa suustaan ilman että tietyn ruumiinosan kiilto olisi silmissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi