Nyt Kokki 13,5% kertoo teille kuinka valmistaa maittava ja ravinteikas…
*tarkistaa sanakirjasta sanan ”ravinteikas” merkitystä*
juu hyvin ravinteikas ja jopa terveellinen nuudeli-vihannes sörsseli (juuri testattu).
pullo punaviiniä omaan makuun (tai sitten sitä parempaa [jokaisen hyvän aterien perusaine])
nuudeleita (semmosia spaketin tapasia lonkeroita pikku pussukoissa, makuna chili tai joku muu)
pari porkkanaa (semmosia normaali molon mittasia, tai vähän isompia)
värillinen paprika (mielellään kotimainen)
kukkakaalia (ei siis kaaliin kukkia)
nyt voit avata sen viinipullon ja ottaa lasillisen.
sieniä (mitä herkullisempia sen parempi, ne halluja aihettavat kannattaa syödä vasta aterian jälkeen)
fenkoli (semmonen kasvi)
balsami viinietikkaa (ei mitään Rajamäen..)
valkopippuria jauheena (jos et ole varma, nuuskaise syvään purkin suulta, riittää tässä vaiheessa jos tunnistat sen pippuriksi [ei värillä väliä])
aromisuolaa (jos kaapissasi vain tavallista, pyörittele sitä hieman pesemättömällä paistinpannulla saadaksesi aromeja)
öljyä (mielellään oliivi, ei sitä liukasteöljyä yöpöydän laatikosta, sitä ei saa käyttää ruuanlaittoon)
musiikkia omaan makuun (jos se on huono, niin sitten vaikka YUP:n keittoruokaa repeattina)
sopivasti vaatetta (ilman on kyllä piristävämpää)
sopivasti varusteltu keittiö (lisävarusteena epäonnistuneen aterian varalle olsisi hyvä olla viinipullo teline jossa väh. yksi täysi pullo)
Ensimmäiseksi nauti toinen lasillinen viiniä ja säädä popit soimaan. Tämän jälkeen ota leikkuulauta ja muut vihannekset paitsi nuudelit ja kukkakaalit, jos sinulla ei ole leikkuulautaa, ota vaihtoehtoisesti pöytä.
Tämän jälkeen pilko vihannekset suikaleiksi leikkuulaudalla, tai pöydällä, siis veistä käyttäen (jos sinulta ei löydy veistäkään, siirry lähimpään sopivasti varusteltuun keittiöön, mahd. naapurin). Pilputtuasi vihannekset (jos leikkasit sormiasi, ei se haittaa ellet ole vege.) täytä lasisi (huomioi että lasin vetoisuus ei saa ylittää 12cl jottei viini lopu kesken toki voit myös varustaua riittävällä määrällä) ja laita liedestä kaksi levyä päälle, iso ja pieni.
Aseta pienelle levylle, pienikokoinen kattila johon kaadat tyhjän viinipullollisen verran vettä (kattilaan pitäisi vielä mahtua muutakin) ja isommalle llevylle wok- tai paistinpannu johon loiskautat hieman öljyä.
Kun öljy on kuumennut (kokeile sormella tai arvioi muuten) viskaa suikaloidut vihannekset (ja mahdolliset sormen palaset) pannulle, anna käristyä jokun aikaa ja lisää sekaan loraus balsami viinetikkaa (loraus on vähemmän kuin lasillinen). Sekoita silloin tällön lisäten valkopippuria ja aromisuolaa, useampi ripaus valkopippuria kuin aromisuolaa eikä kumpaakaan liikaa.
Tässä vaiheessa pienemmän kattilan pitäisi kiehua (siis vedestä nousee kuplia… Jos näet kuplia muualla, et malttanut vain olla syömättä niitä toisia sieniä. Ei huolta oletetaan että vesi kiehuu..) joten voit viskata nuudelit maustepusseineen veteen, tai siis pussien sisällöt. Painele nuudeleita haarukalla aina silloin tällöin että ne irtoavat toisistaa kunnolla.
Toivottavasti muistit välillä sekoittaa vihanneksia, nyt voit kuitenkin kaataa niiden sekaan loput viinilasillisestasi ja jos se on loppu, niin loraus pullosta, tämän jälkeen täytä lasisi ja lisää vielä loraus balsami viinietikkaa, sekoita. Nyt sekoittelet molempia silloin tällöin (tarkoitin muuten tuossa aiemmin että lisäät viinietikkaa vihannesten sekaan, ei viinin), siis vihanneksia ja nuudeleita.
Kun nuudelit tuntuvat pehmeiltä, kaada vihannekset lautaselle ja poista nuudeleista vesi (suosittelen kaatamista siivilän läpi, pillin kanssa työskentely on vaivalloista) ja paista niitä hetki pannulla. Tämän jälkeen voit kaataa vihannekset takaisin pannulle nuudeleiden sekaan, lisätä lorauksen ja ripauksen kaikkea sekä kaata jäljellä olevat lasiisi (siis viinit).
Aivan tärkein meinasi unohtua, katso onko fenkoli vielä tallella, jos on… Heitä se äkkiä roskiin.
Nyt, sekoile vielä hetki ja sotku on valmis.
Sammuta lieden levyt ja ota lautasellesi sopiva annos, anna jäähtyä hetken, mutta älä anna lasisi tyhjentyä ja nauti.
Makua voit parantaa vielä hyvällä soija-öljyllä, jos se ei tunnu auttavan, jos olet tarpeeksi hyvin varustellussa keittiössä, avaa toinen pullo viiniä ja nauti (ruuasta nauttimisella ei enään niin väliä).
Jos taas keittiösi varustus on puuttelinen, on aika etsiä se paremmin varusteltu (voit ottaa ruuan mukaan ja tarjota keittiön omistajalle, muista kuitenkin itse nauttia vain talon viineistä).
Kokki 13,5%®
Ruuan valmistaja voi pitää mistä tykkää.