Sotkeutumattomat nappikuulokkeet

  • tasajora

En varmasti ole ainoa, joka pitää nappikuulokkeitaan aina matkassa. Kun ne ovat laukun pohjalla tai taskussa,on melko varmaa, että kuulokkeitaan kaivaessa löytää sotkuisen johtokasan, joka on tuhannella solmulla... Se on ärsyttävää!

Tuttu näky?
Tuttu näky?

Törmäsin Pinterestissä ideaan, jossa nappikuulokkeiden johdon päälle oli virkattu suojus. Neulojana aloin heti miettimään neulottua versiota. Eikä tarvinnut kauaa miettiä: kahdella puikolla neulottava i-cord-tekniikka sopii tähän tarkoitukseen loistavasti!

Neulomalla kesytetty nappikuulokejohto
Neulomalla kesytetty nappikuulokejohto

Pinnasta tulee siisti ja johto jää kokonaan neuleputkilon sisään. On hämmästyttävää, kuinka johto muuttuu erilaseksi neuleen sisällä, johto ei edes yritä solmuun eikä varsinkaan takerru itseensä. Langan kannattaa olla pehmeää, karhea lanka kutittaa. Itse käytin merinovillaa. Liila neulejohto on ollut aktiivisessa käytössäni jo reilun vuoden!

4 silmukan i-cord, lanka kulkee johdon takaa
4 silmukan i-cord, lanka kulkee johdon takaa

Neuleohje:
-Luo kolme silmukkaa 2mm - 2,5mm sukkapuikoilla, laita kuulokkeen johto työn taakse, vie lanka johdon takaa ja neulo ensimmäinen kerros.
-Toisella kerroksella neulo toinen simukka kahteen kertaan = 4 silmukkaa. -Vie joka kerroksen lopussa lanka johdon takaa ensimmäisen silmukan viereen ja jatka neulomista oikealta puolelta. Työtä ei siis käännetä missään vaiheessa, vaan kun kerros on lopussa, neule siirretään puikon toiseen päähän ja lanka kuljetetaan johdon takaa alkuun.
-Ensimmäiset pari kerrosta saattaa näyttää oudoilta, mutta kunhan muistat kiristää lankaa hieman kerroksen ensimmäisen silmukan kohdalla, huomaat, että neule sulkee itse itsensä siistiksi tuubiksi, jonka keskellä johto kulkee.
-Kun tulet johtojen haarautumiskohtaan jatka neulomistaa toista kuuloketta kohti, voit kaventaa yhden silmukan verran = neulo 2. ja 3. silmukka yhteen. Juuri ennen nappikuulokkeen päätä, voit kaventaa silmukat kahteen. Pättele katkaisemalla lanka ja pujota se silmukoiden lävitse pariin kertaan, päättele lanka pujottelemalla johdon suuntaisesti.
-Palaa haarautumiskohtaan, poimi 3 langan silmua neuleesta, jatka näillä silmukoilla i-cordia kohti kuuloketta, kuten toisessakin.
-Jos kuulokkeissa on mikrofoni, sen kohdan voi ylittää neulomalla pätkän niin, ettei lanka kierräkään jodon takaa, vaan ilman johtoa. Tällöin syntyy pelkkää tuubia, kun haluat palata johtoon, kierrät vain langan jälleen johdon takaa.
-Lopeta ja päättele kuten toinenkin puoli.

Video näin neulot icordia

Neulottujen kuulokkeiden ehdoton bonus on itselleni myös se, että neulenappikuulokkeet ovat hyvännäköinen asuste! Erilaisen langan avulla voi muuttaa tyyliä helposti ja nopeasti. Lankaa kuluu vain pieni nöttönen ja suojuksen voi purkaa helposti. Koska lankaa ei kulu paljoakaan, voi panostaa laatulankaan, joka ei nyppyynny käytössä!

2 kommenttia

Panu Jansson

20.9.2013 11:25

Loistavaa!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus