Materialistin parisuhde

  • Mirja Wuokko

Moni mies pelkää naisten juoksevan rahan perässä (katsokaa verokalenterista, kuka on kahminut kaiken :)). Onnenonkijoita paheksutaan yleisesti.

Oikeasti rakastunut on rikas. Rakkaus saa ihmisen tuntemaan itsensä rikkaaksi tai ainakaan köyhyys ei ota niin paljon päähän. Hyvät ihmissuhteet rikastuttavat ihmisen elämää enemmän kuin maallinen omaisuus. Näkeehän sen Roope-sedästäkin.

Väestöliiton 2009 perhebarometri kertoo, että suomalaisten onni syntyy parisuhteessa. Materialistiset ihmiset ovat vähemmän onnellisia parisuhteessaan, eikä materialistin kanssa ole yhtään niin kivaa olla kimpassa kuin vähempään tyytyväisen kanssa.

Materialisti ei osaa tarpeeksi arvostaa elämän tunnepuolta ja henkisiä arvoja. Ehkä hän myös koko ajan ajattelee, miten voisi hyötyä muista ihmisistä. Häntä vaivaa "mitä minä saan" -ajattelu. Materialisti ei tajua, että antajalla on paljon täydempi olo kuin sillä, joka hamuaa aina vain lisää.

3 kommenttia

shiwan8

27.11.2011 14:08

Kohtuullisen aukoton argumentti, sikäli, että ihmissuhteesta kumpuava onni tuppaa olemaan uusiutuva voimavara jos siitä pitää huolta vs. materia joka lakkaa lämmittämästä usein viimeistään vanhentuessaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

29.11.2011 20:08

Tiedän avioparin, joiden elämä on yhtä vaihdantaa. Vaimo kiristää sisustustavaraa tai rahaa mieheltä erilaisia palveluksia tai vastapanoksia vastaan. Kammottavaa. Materiaaliset edut ratkaisevat, mitään tunteita ei tunnu olevan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

1.12.2011 14:26

Me ollaan uusiomaterialisteja; seurustelumme alkuvaiheessa olin työtön opiskelija ja piti tulla toimeen miehen palkalla. Nyt hyväpalkkaisessa duunissa molemmat, ja on millä mällätä.

Olemme paljon onnellisempia nykyään, ennen tuli aina riideltyä. Rahan riittämättömyys yksinkertaisesti ilmeni molempien kärttyisyytenä, vaikka 'rikkaana' olosta ei ollutkaan aiempia kokemuksia (ts. ei ollut kyse elintason yhtäkkisestä pienenemisestä).

Nykyään kun voi tyyliin mennä minne vaan ja ostaa mitä vaan haluaa, on elokin huomattavasti seesteisempää. Ja sen alkavan stressin saa hyvin hierotutettua pois vaikkapa keski-eurooppalaisella kylpyläviikonlopulla.

Vaikka vastuu on kasvanut (vastuullisen työn myötä?) on stressilevelit nykyään niin alhaalla, että ihme jos näin löysin rantein voi vielä näppistä näpytellä.

Raha tekee onnelliseksi, sen puute onnettomaksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi