Juhannus

Piti käydä pyörähtämässä töissä vain toteamassa, että venäläinen kuski, jonka piti tulla lastaukseen, oli vielä venäjän puolella kymmenen jälkeen, joten se siitä sitten. Tulee muuten kuskille pitkä viikonloppu odotella maanantaihin…

Piti käydä pyörähtämässä töissä vain toteamassa, että venäläinen kuski, jonka piti tulla lastaukseen, oli vielä venäjän puolella kymmenen jälkeen, joten se siitä sitten. Tulee muuten kuskille pitkä viikonloppu odotella maanantaihin asti, kunnes tavara alkaa liikkua autoon sisälle. Voi muutama vodkapullo miehellä seuraavien päivien aikana kulua. Tilanteen kehittymistä odotellessa ehdin ottaa pihalla vähän aikaa aurinkoa. Ulkona on yllättävän hyvä keli.

Maanantaina pitäisi olla seitsemältä töissä, joka toki saattaisi noin muutoin olla melko tuskainen kokemus, mutta ei tällä kertaa, koska sain kuulla, että toimenkuvani hiukan muuttuu, no ainakin näin toistaiseksi. Rennompi homma, enemmän vastuuta, mutta kuitenkin sen kaltainen juttu, että jos on normaaliälyinen homo sapiens, niin hommasta kyllä selviää. Yksinkertaistetusti voisi todeta, että hieman enemmän joutumalla käyttämään päätään, ei tarvitse rasittaa niin paljon lihaksiaan. En valita. Maanantaina nimittäin taatusti on vielä jonkinasteista alkoholin jälkitilaa vielä olemassa. Mutta enemmän lopulta minä olen siitä seikasta tyytyväinen, että sain tuon pestin. Niin typerältä kuin se kuulostaakin, niin aina se kuitenkin nostaa fiilistä, jos saa enemmän vastuuta.

Juhannuksen tavarat on pakattu kassiin ja grilliruoat odottavat kiltisti jääkaapissa. Auto on tankattu ja nyt sitten odottelen kaveriani pääseväksi töistä, jonka jälkeen todennäköisesti tapamme aikaa jonkin verran hakaten XBOX:a, koska viimeinen juhannusseurueemme jäsen saapuu junalla Lappeenrantaan hieman kahdeksan jälkeen. Siitä sitten painelemme suoraan Prismaan ja lataamme tarvittavat juomavuoret mukaan kyytiin ja tämän jälkeen käännän nokan kohti Haminaa. Jos nyt uhkailtu rekkakuskien vittuilutempaus on todellakin historiaa, ovat myöskin muut osanottajat perillä tuolloin, kun saavumme paikalle.

Ostin yhden halvimman mahdollisen punaviinipullon marinadia varten. Settiin tulee sen lisäksi soijaa, öljyä, rosmariinia, mustapippuria, valkosipulia, tuoretta inkivääriä ja sitruunan mehua. Sillä on tarkoitus marinoida pari porsaan filettä ja jonkin verran grillikasviksia. Muun lihapuolen jätin sitten suosiolla valmismarinoiduiksi versioiksi odottamaan vain grillaamistaan. Ainoa juttu, mitä en ole koskaan aiemmin kokeillut, on laittaa halloumijuustoa tomaattien sisälle grilliin. Saa nähdä, minkälainen yhdistelmä on kyseessä. Halloumijuustohan kun on aivan jumalaista.

Kun kello lyö varttia vaille kymmenen, istun Haminassa terassilla ja avaan oluen. Maanantai on onneksi vielä melko kaukana.

Hyvää juhannusta kaikille mussukoille!!