Walter de Camp

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Street.

Nuotiolla Kolkatassa  2

Normaalisti heraan aamuisin kymmenelta, vajoan kylpyammeeseen ja yhdentoista aikaan istun aamuteelle. Mutta nyt, kun asun Kolkatassa (Kalkutassa), heraan joka aamu kuudelta. En tieda mika hitto tassa mattaa. Tallaista ei ole koskaan ennen tapahtunut.

Paiva alkaa siina vaiheessa hiukan sarastaa, ja Sudder Streetin jalkakaytavilla yonsa nukkuneet piruparat kaivautuvat esiin raasuistaan. He lakaisevat kasoihin edellisena paivana kadulle kertynytta jatetta ja sytyttavat ne tuleen.

Astun ulos Hotel Astoriasta tutkailemaan maailmaa. Nuotiot palavat kadun varsilla ja ilma on savupilvista siniharmaa. Kappailen katua tyytyvaisena. On ihmeellista olla hereilla tahan aikaan. Liityn hetkeksi jonkun nuorion luona seisovien, kylmasta hytisevien kurjimusten seuraan. He ovat ystavallisia ja tekevat tilaa.

Sitten koukkaan sivukujalle, jonne parikymppinen kaveri on jo pystyttanyt teerattaansa. Viisi rupiaa, noin kahdeksan senttia, maksava chai juodaan pienista kertakayttoisista savikupeista. Se on tosi hyvaa.

Eras tietty sanomalehdenmyyja onnistuu aina bongaamaan minut, pysayttaa polkupyoransa, ja saan ostetuksi hanelta Times of Indian. Telegraphin saan ilmaiseksi hotellilta.

Syon hyvan aamiaisen halvassa ravintolassa, ja kayn ostamassa kulman takaa kolme muuta sanomalehtea, Bengal Postin, Asian Agen ja Hindustan Timesin. Kun olen hotellissa saanut luetuksi kaikki viisi sanomalehtea, voinkin kayda takaisin sankyyn mukkumaan.

Taalla on mukavaa.


Olin väärässä, onneksi

Mönkään meni!

Blogini 26.10.: "Ensiksi varma tieto: Manns Streetin homobaari lopettaa vuodenvaihteeseen mennessä."

Ja: "Sitten kuulopuheisiin. (...) Väitetään, että myös erittäin suosittu homoyökerho Hercules lopettaisi toimintansa vuodenvaihteeseen mennessä."

Nyt on tammikuu 2011 ja molemmat paikat jatkavat toimintaansa.

Painoten, että en olisi julkaissut kuulopuhetta Hercules-yökerhon lopettamisesta ellen olisi pitänyt asiaa melkoisen varmana. Pieleen meni siis kaikki.

Manns Street toimii talossa, joka oli menossa kokonaan remonttiin. Talon omistajat ovat nyt jostain syystä luopuneet remonttiaikeistaan. Manns Streetin kanssa on tehty uusi, toistaiseksi jatkuva vuokrasopimus.

Manns Street ja Hercules ovat saman omistajan paikkoja. Ehkä Manns Streetin jatkon mahdollistuminen on saanut hänet jatkamaan myös Hercules-yökerhon pitämistä.

Niin tai näin, hienoa että kaksi Helsingin suosituinta homoravintolaa jatkaa toimintaansa.

Homobaari Room Albert Kalevankadulla sen sijaan sulkeutui viimeisen kerran 23.12.


Homoravintoloita katoaa, nyyh  9

Ensiksi varma tieto: Manns Streetin homobaari lopettaa vuodenvaihteeseen mennessä. Vuokrasopimus päättyy ja rakennuksessa alkaa remontti. Minkäänlainen ravintolatoiminta ei kyseisissä tiloissa jatku remontin jälkeen.

Sitten kuulopuheisiin. Painotan kuitenkin, että nämä kuulopuheet ovat tulleet korviini sellaisen suodattimen lävitse, johon luotan suuresti.

Väitetään, että myös erittäin suosittu homoyökerho Hercules lopettaisi toimintansa vuodenvaihteeseen mennessä. (Fakta: Hercules ja Manns Street ovat ravintoloitsija Erkki Kosken paikkoja.)

Väitetään, että Erkki Koski muuttaisi Espanjaan ja aloittaisi siellä hotellibisneksen.

Hercules toimii omistustiloissa ja näiden tilojen sanotaan nyt olevan myynnissä. Huhuillaan - ja painotan että tämä on kaikkein epävarminta "tietoa" - että Sedu Koskinen ja pari muuta tahoa olisivat ilmaisseet mielenkiintoaan tiloja kohtaan.

On siis mahdollista, että tiloissa jatkuu ravintolatoiminta, mutta tuskin homoravintolana.

Kommentii: Hercules on ollut erittäin suosittu. Siellä on käynyt usein arki-iltana yhtä paljon asiakkaita kuin DTM:ssä viikonvaihteen iltana. Hercules on ollut korostetusti homoyökerho, eikä "heteroystävällinen homoravintola" tai "homoystävällinen heteroravintola".

Manns Streetin ja Herculeksen lopettaminen jättää Helsingin homoseksuaaliin yöelämään suuren aukon.

PS Viime kesän alussa lehdissä kerrottiin, että Hercules joutui poistamaan darkroominsa, koska Etelä-Suomen lääninhallituksen sosiaali- ja terveysosaston tarkastaja Ilkka Ripatti ilmoitti, että "ravintoloissa ei saa harrastaa seksiä."

Voin vain sääliä tarkastaja Ripattia, jos hän ei ole koskaan harrastanut seksiä ravintolassa.

PPS Olen pahoillani, että olen joutunut kirjoittamaan Manns Streetin nimen väärin. Tähän blogiin ei jostain syystä voi laittaa heittomerkkiä.