Terve!

  • elinavi

Hei teille! Ajattelin aloittaa blogin kirjoittamisen ja mikäs olisikaan sen parempi tapa kuin puhua joulusta? Lahjojen sijaan ajattelin kirjoitella muista jouluun liittyvistä asioista, kuten joulusiivouksesta, joulukorteista ja koristeista. Etenkin joulusiivous kannattaa tehdä ajoissa. Olen onnellisessa asemassa tässä sen takia että satun pitämään siivouksesta. Normaalisti siivoan kerran viikossa, eli imuroin lattiat ja pyyhin pöytien, kaappien, keittiön ja vessan pinnat. Joulusiivoukseen minulle kuuluu noiden lisäksi ikkunoiden ja lattian pesu, jääkaapin ja pakastimen sulatus ja pesu, uunin puhdistus ja seinien ja ovien pyyhkiminen. Näin listattuna kuulostaa jotenkin paljolta, mutta todellisuudessa homma on varsin helppo ja menee mukavasti kun tekee erissä eikä yhtenä päivänä kaikkea. Ikkunoiden pesu kirkkaana aamupäivänä on varsin piristävä tapahtuma ja sen jälkeen aina tuntuu kuin talven pimeys olisi ottanut askeleen taaksepäin. Jääkaapin ja pakastimen siivous taas kannattaa aloittaa sillä, että tekee inventaarion siellä olevista ruoasta ja syö ne mahdollisimman tyhjäksi seuraavan viikon aikana. Sulatus ja siivous on sitä helpompaa mitä vähemmän tavaraa tarvitsee sen yli saada säilytettyä. Viimeiseksi joulusiivouksen osaksi olen yleensä jättänyt lattioiden pesun, sillä esimerkiksi ikkunoita pestessä helposti tippuu joitakin pisaroita lattialle ja tekemällä asiat tässä järjestyksessä välttää turhan stressin. Martoilla on joulusiivoukseen ja yleisen siisteyden ylläpitoon hyviä vinkkejä.

Tykkään tehdä joulukorttini itse ja myös saada itse tehtyjä kortteja. Itse tehty kortti kertoo, että lähettäjä on oikeasti ajatellut sinua eikä vain pakon edessä laittanut korttia matkaan. Tykkään kokeilla kaikennäköistä joulukorteissani. Yleensä tulostan jonkin kuvan ja lisään askartelemalla erivärisistä papereista jotain ekstraa niihin. Tänä vuonna tulikin hyvä muistutus minkä takia näiden kanssa kannattaa olla ajoissa. Tulostimestani loppui muste ja meinasi tippua laukku olalta kun kävin lähimmässä liikkeessä katsomassa mustekasettien hintaa. Päätin vielä tarkistaa musteet netistä ja kyllähän se kannatti. Vaikka tulikin melkein puolet halvemmaksi, en voi kyllä halvaksi kehua vieläkään. Lähiliikeessä ne olisivatkin myyneet halvemmalla joitain tulostimiaan kuin minulle mustetta, on kyllä ihme puuhaa?! Joka tapauksessa, musteet tulivat varsin nopeasti netin kautta ja kaikki kortit ehtivät lähteä ajoissa matkaan.

Joulukoristeet ovat tärkeä osa joulua. Minusta on kiva vetää joulukuun ajaksi kunnolla punaista ja vihreää esille. Punaiset pöytäliinat, sohvatyynyihin punaiset tyynyliinat tupsuineen, punaisia ja vihreitä kynttilöitä pöydille, jouluvalot ikkunaan ja jouluseppele ulko-oveen, sekä ulko- että sisäpuolelle tietenkin! Joulukuusen osalta olen tyytynyt pieneen tekokuuseen.Hyvin koristeltuna se ajaa kuitenkin asiansa mainiosti. Joku saattaisi sanoa että menee hieman överiksi, mutta tärkeintä on että itse pitää koristeistaan...

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus