Explore Your City

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on kahvila.

Töölön Yobot

Runeberginkadulta löytyvästä Yobotista saa erittäin herkullista jugurttijäätelöä. Parasta täällä on viikottain vaihtuva spessumaku ja se, että annoksen saa itse rakentaa. Lisukkeita voi laittaa ihan loputtomasti kunhan muistaa, että annoksen painon mukaan määräytyy myös hinta. Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjotaan myös kehuttua brunssia 11-14 jossa vaihtoehtoina on bageli- tai vohvelibrunssi. Vohvelit saa gluteenittomina ja bageleistakin löytyy kasviversio, tätä en vielä itse ole ehtinyt kokeilla, mutta pelkästään jugurttijäätelöiden perustella uskallan sitäkin suositella.

Varoitan jo etukäteen näiden jugurttijäätelöiden koukuttavuudesta, on meinaan ihan törkeen hyvää herkkua, jota tekisi mieli käydä hakemassa päivittäin. Yobotin ihastuttavaa sisustusta ja aina yhtä mukavaa palvelua unohtamatta.

Yobot
Runeberginkatu 54 A
00260 Helsinki

Avoinna:
Ma-pe 12-19
La 11-19
Su 11-19


Jädelinon italialaista artesaanijäätelöä  2

Ainoa herkku jota ilman en voisi elää on jäätelö. Kymmenien Italian matkojen seurauksena rakkaus aitoa italialaista jäätelöä kohtaan on suuri ja vain harvoin sitä voi käsi sydämellä sanoa jostain paikasta saaneensa italialaiseen gelatoon verrattavaa herkkua. Nyt on kuitenkin pakko suositella erästä jäätelöbaaria jossa kävin tällä viikolla.

Jädelino tarjoilee italialaista artisaanijäätelöä Hermannin ja Kalasataman kupeesta löytyvällä Teurastamon alueella. Jäätelöt valmistuvat takahuoneessa ja niihin käytetään vain parhaita raaka-aineita, pääasiassa suomalaisia lähituotteita. Väriaineita tai lisäaineita ei käytetä jäätelöiden valmistukseen ja valikoimasta löytyy erikoisuutena sokerittomia stevialla maustettuja jätskejä sekä vegaaneille maidottomia. Paikalta saa myös erikoiskahveja sekä pientä purtavaa.

Maistoin itse tietenkin pistaasijäätelöä ja sen kylkeen otin kahvijädeä. Ja voi morjens, että olikin hyvää. Pistaasi oli juuri niin oikean pistaasin makuista kuin jäätelössä kuuluukin olla. Ja maut olivat aitoja eikä millään makeutusaineilla luotuja. Aion ehdottomasti käydä täällä toistekin herkuttelemassa.

Jädelino
Työpajankatu 2 00580 Helsinki
Avoinna:
ma suljettu
ti-la 11-18
su 12-16


Helsingin Kahvipaahtimo

Puu-Vallilassa sijaitsee yksi Helsingin suloisimpia kahviloita, ainakin omasta mielestäni siis. Helsingin Kahvipaahtimon päiväkahvibaarista saa paikan päällä paahdetuista ja jauhetuista pavuista aivan älyttömän hyvää kahvia. Mukaan voi myös ostaa kahvilasta lähtiessään pussin jotain omaa suosikkia ja jatkaa kotona kahvittelua.

Erityisen fiiliksissä olin itse tuosta sisustuksesta joka on juuri sellainen sopivan rosoinen ja rento. Itse tykkään juoda kahvini niin että se tuntuu siltä kuin olisin kotona ja täällä kahvilassa on todella se fiilis että istuisi siinä omassa olohuoneessaan. Tila on kuitenkin pieni ja istumapaikkojakin on suhteellisen vähän, joten tungoksen sattuessa kohdalle voi napata kahvin mukaan ja juoda sen vaikka läheisillä Puu-Vallilan kallioilla.

Päijänteentie 29
00510 Helsinki
Auki Ma-Pe 07:30-17
La 10-16