Rakkauden tie

  • Jorma Ronkainen

Sinulle on opetettu, että sinun tulee olla ystävällinen toisille. Töykeys ja ilkeys on sopimatonta. Se on huonoa käytöstä. Ystävällisyys, lempeys ja huomaavaisuus ovat sen sijaan hyveitä. Ne ovat tavoittelemisen ja opettelemisen arvoisia asioita. Olet myös oppinut, että ystävällisyys ei ole aina helppoa. Löydät itsesi toistuvasti tilanteista, joissa et osaa tai jaksa olla ystävällinen. Vaikenet. Suljet silmäsi. Vetäydyt. Kiukuttelet. Syyttelet. Räjähtelet. Jälkikäteen sinua harmittaa. Haluat parantaa tapasi.

Oletko tullut miettineeksi kuinka kohtelet itseäsi? Tälläkin hetkellä sinussa elää sykkivä kokemus. Elämän energia värähtelee sinussa ja sinun kauttasi. Sinussa elää tunteita, tuntemuksia, aistimuksia ja ajatuksia. Oletko ystävällinen niitä kohtaan? Miten suhtaudut tässä hetkessä tapahtuvaan kokemukseesi? Lempeästi? Kuunnellen? Uteliaasti? Oletko huomaavainen kokemustasi kohtaan? Haluatko sittenkin kääntää sille selkäsi? Haluatko kieltää kokemuksen? Oletko töykeä sitä kohtaan? Vähätteletkö jotakin tuntemusta tai tunnetta? Elääkö sinussa sisäinen kriitikko, jolle mikään ei koskaan riitä?

Tämän hetken kokemus on aina mahdollisuus. Se on kuin pyyntö. ”Voitko olla minun ystävä? Voitko pitää minua kädestä? Voitko kantaa minua? Voitko hyväksyä minut tällaisena kuin olen? Voitko rakastaa minua?” Tutustuminen kokemukseesi tästä hetkestä on tie itsetuntemukseen. Itsetuntemuksen tie on myötätunnon ja rakkauden tie. Rakkauden tie on sinun tiesi. Sinä olet tienkulkija. Sinä olet tie. Sinä olet.

- Jorma Ronkainen (facebook.com/OnKaikki)

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus