Tampereen Hallituskadulla sijaitseva ravintola [url=http://www.ravintolafrankly.fi/etusivu]Frankly[/url] on suosittu ruokailupaikka varsinkin viikonloppuisin. Viime lauantaina ravintolan avaamisesta ehti kulua vain puolisen tuntia, kun lähes kaikki pöydät olivat jo täynnä. ”Viikonloppuna kannattaa tehdä pöytävaraus,…
Cityn toimitus3.4.2017 17:08(Päivitetty: 3.4.2017 15:35)
Tampereen Hallituskadulla sijaitseva ravintola [url=http://www.ravintolafrankly.fi/etusivu]Frankly[/url] on suosittu ruokailupaikka varsinkin viikonloppuisin. Viime lauantaina ravintolan avaamisesta ehti kulua vain puolisen tuntia, kun lähes kaikki pöydät olivat jo täynnä.
”Viikonloppuna kannattaa tehdä pöytävaraus, joka onnistuu kätevästi Table Onlinen kautta tai isompien ryhmien kohdalla myös puhelimella”, vinkkaa Franklyn vuoropäällikkö [b]Maria Turunen[/b] kiireen keskellä.
Käynnissä olevilla [url=https://www.city.fi/syo/tampere]SYÖ!-viikoilla[/url] lienee osansa viikonloppuruuhkiin. Frankly osallistuu kampanjaan kahdella tarjousannoksella ja muutamalla pienemmällä tarjouksella. Pääruokatarjouksina on vuohenjuustosalaattia sekä pariloitua kananpojanrintaa, joista ensimmäinen kuuluu ravintolan kestosuosikkeihin ja jälkimmäinen on varioitu varta vasten SYÖ!-viikoille.
[b]Uusia perinteitä kunnioittaen[/b]
Frankly avattiin vuonna 2004. Syksyllä 2015 Zarillosta tuttu ravintoloitsija [b]Jörg Widmann[/b] osti ravintola Franklyn, minkä jälkeen ravintolan yleisilme sekä menu uudistettiin.
”Vanha Frankly oli välimerellinen ravintola, mutta nyt on liikuttu enemmän pohjoismaisempaan suuntaan – tietysti perinteitä kunnioittaen. Nykyiseltä listaltamme löytyy esimerkiksi poronvasan maksaa mutta myös klassikkoannoksia, kuten valkosipulihärkää kahdelle ja Franklyn suklaakakkua”, Turunen kertoo.
Ravintolan keittiössä hyödynnetään paljon kotimaisia ja lähituottajien raaka-aineita. Esimerkiksi kalat hankitaan Tampereen kauppahallissa toimivan Nygrenin kautta.
”Toki listalla on sellaisiakin tuotteita, kuten turskaa, joita ei ole mahdollista saada aivan lähialueilta”, Turunen naurahtaa ja jatkaa kertomalla, että kauempaa tulevien ainesten kohdalla laatu kuuluu tärkeimpiin valintakriteereihin.
[b]Katse kohti kesää[/b]
Franklyn à la carte -lista uudistuu kolme kertaa vuodessa, ja ravintolassa suunnitellaan parhaillaan ensi kesän listaa keittiömestari [b]Johanna Palon[/b] johdolla.
”Viime kesänä meillä oli terassi ensimmäistä kertaa käytössä, ja tänä kesänä tarjoamme terassin puolella samoja annoksia kuin salissakin. Haemme koko ajan inspiraatiota siihen, miten pystymme parantamaan tarjontaa entisestään”, Turunen sanoo.
[b]Tsekkaa myös muut [url=https://www.city.fi/syo/tampere]SYÖ! Tampere[/url] -tarjoukset![/b]
[i]Teksti ja jälkimmäiset kuvat: Roosa Pelkonen[/i]