Hakeudu ESTAan Suomi

  • AbramLingga

Mikä on Viisumivapausohjelma?

Viisumivapausohjelma on Yhdysvaltain hallituksen tarjoama ohjelma, joka tarjoaa 39 viisumivapausmaan kansalaisille mahdollisuuden matkustaa Yhdysvaltoihin liike- tai lomamatkalle enintään 90 päivän ajaksi ilman viisumia. Viisumivapausohjelman etuna on se, että voit matkustaa Yhdysvaltoihin lyhyellä varoitusajalla hankkimatta viisumia etukäteen.

Mikä on ESTA?

Lyhenne ESTA tulee sanoista Electronic System for Travel Authorization (Sähköinen Matkustuslupajärjestelmä). ESTA on Yhdysvaltain hallituksen kehittämä sähköinen hakemusjärjestelmä, joka seuloo matkustajia ennen heidän matkaansa Yhdysvaltoihin. 12. tammikuuta 2009 alkaen jokainen Yhdysvaltoihin viisumivapausohjelman alla matkustava tarvitsee hyväksytyn ESTA-matkustusluvan.

Takaako matkustuslupa pääsyni Yhdysvaltoihin?

Mikäli sähköinen matkustuslupasi hyväksytään, tämä oikeuttaa sinut matkustamaan Yhdysvaltoihin Viisumivapausohjelman nojalla, mutta se ei takaa pääsyäsi Yhdysvaltoihin. Saapuessasi Yhdysvaltoihin tulli- ja rajavartiolaitosviranomainen saattaa todeta ettei sinulla ole maahantulo-oikeutta Viisumivapausohjelman nojalla tai jostain muusta syystä Yhdysvaltain lain nojalla.

Onko matkustuslupa viisumi?

Ei, hyväksytty matkustuslupa ei ole viisumi. Se ei ole laillinen korvike viisumille, kun Yhdysvaltain lain mukaan edellytetään viisumia. Voimassaolevan viisumin haltijat voivat matkustaa kyseisellä viisumilla Yhdysvaltoihin viisumin osoittamaa tarkoitusta varten. Voimassaolevan viisumin haltijoiden ei tarvitse hakea matkustuslupaa.

Viise: https://www.esta-america.org/

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.