Missä muussa ravintolassa kuin Bottalla voi bongata samana iltana Vesku Loirin ja Jyrki Kataisen? Viikolla Botta toimii eduskunnan etäispesäkkeenä, jonka nurkissa myrkynvihreisiin Turoihin sonnustautuneet maakuntien kansanedustajat jatkavat valiokuntavääntöjään.
Botta on myös toista päivää jatkavien karonkkaseurueiden kestosuosikki, jossa voi tarkistaa, pitävätkö jutut teatteriväen viinaanmenevyydestä paikkansa. (Pitävät.) Pohjalaisopiskelijoiden omistuksessa pysynyt Botta ylpeilee historiallaan, johon kuuluvat niin jääkäriliikkeen perustamiskokous kuin Kekkosen kännäilyt.
Monelle Botta on toiminut myös henkilökohtaisen historian näyttämönä.
Juhlasalin tahmeilla lattioilla on vuosikymmenten saatossa lausuttu tuhansien parisuhteiden kömpelöt avausrepliikit.
Bottan konstailemattomuus ylittää yhä sukupolvi- ja luokkarajat. Bilepuoli vetää niitä, joille Helsinki Club tai Kaarle XII ovat liian jupahtavia.
Boheemi osasto vetelehtii Manalassa, josta saa kohtuuhintaista ruokaa pilkkuun asti.
Manalan ruokalista on tunnetusti tuhti ja edullinen. Hinta-laatu-suhdetta veloittaa kuitenkin annosten viimeistelemättömyys. Bottalla esimerkiksi salaattiaineksia ei sekoiteta, joten annoksista tulee mieleen yläasteen kotitalouskirjan ruokaympyrä, jossa tomaatit ovat omassa sektorissaan ja kurkut omassaan. Testikäynnillä pinaatti-ricottaraviolit olivat alikypsennettyjä ja mauttomia, mutta etanat mainioita, kuten aina.
Parasta Bottassa on mutkattomuus ja monimuotoisuus. Alakerrassa voi ensin höpistä aikansa, kunnes siirtyy joraamaan yläkerroksiin.
Tarkastusperjantaina hämmästytti yötanssien vaisu meininki. Milana Misic kiljumassa Popedan Pitkää kuumaa kesää puolityhjälle salille herättää kysymyksen, pitäisikö Bottan skarpata myös bilepuolella.
Kiitämme:
+ Monimuotoisuutta
+ Mutkattomuutta
+ Ruokalistan edullisuutta
+ Leipäkoria
+ Petrattua palvelua
Moitimme:
– Annosten viimeistelemättömyyttä
– Raakoja ravioleja