Vanha Vaakunan kymppikerros on siistitty poliitikkojen ja wanna-be juppien syntipesästä turvalliseksi ruokapaikaksi. Poissa ovat olkatoppaukset, roikkuvat pikkutakit ja imagojono. Tervetuloa valkoviininsiemailijat ja turistit.
Loiste pitää sisällään oikeastaan kolme ravintolaa – terassin, bistron, ja fiinimmän Kaarteen. Mitenkään helppoa ravintolaan pääsy ei vieläkään ole. Vaikka sali on keskellä viikkoa puolityhjä, seisotetaan asiakasta ovella ”odottakaa pöytään ohjausta” kyltin luona. Kun hovi vihdoin saapuu, selviää, ettei tässä vielä tarvinnut odottaa, vaan vasta salin perällä mikäli aterioi Kaarteessa. Maisemat ovat kuitenkin kohdallaan ja salin sisustus on mukavan valoisa.
Ruokalista on melko suppea ja nimikkeiltään yhdistelmä semitrendikkyyttä ja mukailtuja klassikoita. Viinilista on vielä suppeampi ja ryöstöhintainen –halvin flinda 36 e (pl. asiakasomistajaviinit). Alkuruuaksi pöytään tulee savustettua hanhenrintaa paperinohuina siivuina, jotka ovat saaneet arvelluttavaksi seuralaisekseen tillinoksia. Pääruokana oleva nieriä on oikein, vain toiselta puolen paistettu, nahan jäädessä näin rapeaksi. Kalan seurana tarjotaan rohkeasti punaviinikastiketta, joka sopii mainiosti rasvaisen kalan kumppaniksi. Muita lisäkkeitä lautasella on liian kanssa – yksinkertaistaminen tekisi annokselle hyvää. Jälkkärilistalla komeilee pakollinen panna cotta heti kärjessä, mutta tartun jäänougatiin kuumalla kinuskikastikkeella. Annos saa lähes sokerihumalan partaalle ja tyydyttää makeannälän lähiviikoiksi.
Laadukkaampien ruokapaikkojen sarjassa Loistetta vaivaa hengettömyys, ja kenties parasta antia paikassa on aurinkoinen terassi, jolta saa myös mutkatonta syötävää, sekä tietenkin – bisseä.
Kiitämme
- Terassia
- Maisemaa
Moitimme
- Fiilistä
- Hinnoittelua