Anarkistit tien reikiä paikkaamassa

Nämä anarkistit eivät halua kaaosta, vaan hyväkuntoiset tiet.

Kuva: Portland Anarchist Road Care / Facebook

Portlandissa Yhdysvalloissa on ongelmia teiden kunnossapidossa. Kuoppia ja epämääräisyyksiä löytyy pitkin ja poikin, eikä osavaltio saa korjattua tilannetta. Siksi tarvitaan anarkisteja, tarkemmin sanottuna Portland Anarchist Road Care -nimellä kulkevaa ryhmää, joka on ottanut oikeuden ja työkalut omiin käsiinsä ja alkanut korjata tierikkoja.

Toiminta on vasta alussa, mutta tyypit aikovat jatkaa reikien paikkausta. Portlandin anarkistien yhtenä ajatuksena on välittää anarkisteista positiivisempaa ja rakentavampaa kuvaa.

“Anarkisteina haluamme tuoda esiin yhteiskunnan, jossa pakottavat hierarkiat, kuten hallitus tai kapitalismi, eivät ole enää olemassa. Haluamme tehdä selväksi, etteivät anarkistit halua kaaosta, vaan vapautta ja tasa-arvoa”, ryhmän jäsen kertoo sähköpostitse paikalliselle Oregon Livelle.

“Luomalla rakenteita, jotka palvelevat samoja tarkoitusperiä kuin valtio, meillä on kyky osoittaa, ettei hallinto ole välttämätön yhteiskunnan toiminnalle, että aidosti vapaa ja vapautettu yhteiskunta on mahdollinen."

Oregon Live huomauttaa, miten surkeakuntoisista teistä kärsivissä kaupungeissa on nähty muitakin vastaavia tempauksia, joissa on muun muassa täytetty reikiä kauniilla kukilla tai karkeilla tai koristeltu piirroksin.

Suomessa Portlandin anarkistit nosti esiin muun muassa Häiriköt-päämaja, jonka postauksen kommenteissa käy ilmi, että vastaavaa "anarkismia" on harrastettu Suomessakin ja varsin suomalaisin tuloksin. Maaseudun tulevaisuuden jutun mukaan Alavuden Kätkänjoen asukkaat kyllästyivät tien kuoppaisuuteen ja korjasivat sen itse. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus jyrähti, ettei vastaava toiminta ole missään tapauksessa sallittua. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi