Chabla on sovellus, joka yhdistää viittomakieliset ja tulkit

Viittomakielen tulkkaussovellus vastaa arkiseen tarpeeseen: kommunikaatioon.

Muusikko Signmark eli Marko Vuoriheimo syntyi kuurona. Vuonna 2009 hänestä tuli maailman ensimmäinen kuuro henkilö, joka sai kansainvälisen levytyssopimuksen, ja hän perusti yrityksen Signmark Productions. Nyt Signmark Productions on luonut IT-palveluyritys CGI:n kanssa mobiilisovelluksen, joka yhdistää viittomakieliset ja viittomakielen tulkit maailmanlaajuisesti. Puhelimeen tai tablettiin ladattava Chabla-sovellus toimii videopuhelun kaltaisesti, ja sen voi yhdistää tarvittaessa toiseen puheluun.

“Ilman Chablaa viittomakieltä osaamattoman henkilön on lähes mahdotonta soittaa kuurolle henkilölle. Olen kuullut tämän selityksen lukemattomia kertoja ihmisiltä, jotka sanovat, etteivät pysty kommunikoimaan kanssani. Tämä sovellus ei ainoastaan voimaannuta kuurojen yhteisöä, vaan se mahdollistaa kommunikoinnin ylipäänsä”, Vuoriheimo kertoo tiedotteessa. 

Euroopassa on yli 750 000 viittomakielistä henkilöä, mutta tulkkeja on vain 12 000. Chabla-sovelluksen ansiosta viittomakielisellä on pääsy tulkkauspalveluihin viikon jokaisena päivänä ympäri vuorokauden. Se vastaa arkiseen tarpeeseen, jota ei osata edes ajatella ongelmana. Kun viittomakielisen auto hajoaa keskelle tietä, miten hän soittaa apua? Jos hän eksyy vieraassa maassa, keneltä hän saa neuvoja? Chabla tarjoaa ratkaisun.

"On masentavaa, että vaikka elämme 21. vuosisataa, ihmiset, joilla on jokin vamma, joutuvat silti kohtaamaan vaikeuksia yksinkertaisten jokapäiväisten tehtävien hoitamisessa, eikä nykypäivän palvelutarjonta ratkaise näitä ongelmia. Chablan on tarkoitus tuoda muutos kaikkeen tähän", tiedotteessa kerrotaan.

Sovellus on ladattavissa iPhonelle ja iOS-tableteille Suomessa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa ja Tanskassa. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi