City testaa - MeeDoc

Cityn uudessa osiossa City testaa tuotteita ja palveluita kauneuden ja hyvinvoinnin saralta, sekä löytää ratkaisun joka tilanteeseen.

  • MeeDoc

Tilanne: Flunssa on vienyt sinut mukanaan. Kurkkukipua ei ole, mutta olo on täysin voimaton. Terveysasemalle on pitkä matka ja lähikauppaan meno saa pään pyörimään.

Ratkaisu: MeeDoc

Sen lisäksi, että laskut voi maksaa puhelimella ja lempiohjelmista nauttia läppäriltä, nyt myös oman lääkärin voi ladata App Storesta. MeeDoc nimittäin tuo lääkärin suoraan kotisohvallesi. Tai ainakin melkein.

MeeDoc on tuore kotimainen palvelu, jossa voit saada normaalin lääkärin konsultaation videopuhelun välityksellä. Tarvitset vain iPhonen, tabletin, tai kameralla varustetun tietokoneen. Konsultaatio kestää 15 minuuttia ja maksaa kelakorvauksen jälkeen 25 euroa.

Konsultaatio lääkärin kanssa on perinteinen. Jos "tapaatte" ensimmäistä kertaa, käydään läpi potilashistoria, allergiat, sairaudet jne. Tämän jälkeen siirrytään nykytilanteeseen, oireisiin, diagnoosiin ja mahdollisiin jatkotoimenpiteisiin. Kyllä, kipeä kurkkukin on mahdollista tutkia kameran välityksellä.

Palvelu säästää sekä lääkäreiden, että potilaiden aikaa. Väitöskirjan mukaan, jopa 74%:ssa terveyskeskustapauksista videopuhelimen välityksellä tapahtuva lääkärikonsultaatio on riittävä potilaan hoitoon. 

City testasi: Taustatyön jälkeen selvisi, että lääkärit ovat kolmenkympin hujakoilla olevia miehiä. Pitääkö tässä laittaa ripsaria naamaan? Järki käteen, nyt ollaan lääkärillä. Konsultaation aluksi vähän jännitti, kyllä, se on tollainen velikulta. Ainiin, se on lääkäri. 15 minuuttia meni hujauksessa ja päättyi sekä diagnoosiin, että fiksuihin neuvoihin. Vastassa oli ammattitaitoinen lääkäri, mutta milloin olen viimeksi nähnyt lääkärin hymyilevän ja olevan noin energinen? Taisin viihtyä ensimmäistä kertaa lääkärin vastaanotolla ja vältin vihaamieni terveyskeskuksien karut käytävät. Melkein päätin puhelun sanoihin "palataan taas" kunnes tajusin, että se vaatisi sairastumistani. 

Tärkeintä kuitenkin, että lääkäri kumosi oman, täysin väärän diagnoosini ja helpotti mieltäni kertomalla ammattilaisen näkemyksen ja ratkaisun.

2 kommenttia

KovastiKiinnostunut

12.2.2014 13:34

Miten Meedoc varmistaa, että lääkärit eivät ole valelääkäreitä?

Saako palvelun kautta saikkutodistuksen työnantajalle?

Voivatko lääkärit tehdä lähetteitä palvelun kautta, esimerkiksi julkiselle puolelle?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AleksiMeeDoc

14.2.2014 11:09

Lääkäri ei pääse käyttämään järjestelmää ilman, että varmistamme hänen hänen henkilöllisyytensä ja lääkärin oikeutensa. Tämä tehdään samalla kun varmistamme, että lääkäri soveltuu palveluumme muutenkin.

Tällä hetkellä palvelusta ei saa virallista sairaslomatodistusta.

Tällä hetkellä lääkärit eivät voi tehdä lähetteitä julkiselle puolelle.

Lisää kysymyksiä ja vastauksia palvelusta löytyy osoitteesta: https://www.meedoc.com/fi/faq

Lääkärin oikeudet voi käydä aina tarkistamassa JulkiTerhikistä:
https://julkiterhikki.valvira.fi/

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi