Frederik

Kuningasköyrijä

Kanarian saarten asemapaikastaan käsin Frederik on viime kuukausina onnistunut suorittamaan useita täsmäiskuja tajuntaamme. Mainittakoon kolme hänen pääoperaatiotaan:

1. Niin sanottu Frederikin eduskuntavaalisekoilu.

2. Heinojen murhasta tehtävä kirja, jota kuolleiden lähiomaiset jyrkästi paheksuvat.

3. Frederik ja naiset -jatkokertomuksen tuoreimmat osat.

Kokonaiskuvan hahmottamiseksi lienee parasta aloittaa Kanarian saarten base campin päiväohjelmasta. Mitä Frederik Kanarialla ollessaan puuhailee?

”Mä teen juoksulenkin joka päivä, kilpailen tenniskisoissa kaksi–kolme kertaa viikossa, käyn kuntosalilla joka toinen päivä, syön tervettä ruokaa, en juo paljon, tapaan tuttuja, otan aurinkoa ja kävelen nakurannassa näyttämässä muniani.”

Onko tämä vinkki paparazzeille, että Kanarialla pääsee ottamaan kuvia Frederikin munista?

”Nimenomaan, pitkällä putkella.”

Mitään työtä Frederikillä ei Kanarian saarilla ollessa ole tarvetta tehdä. Toisinaan hän heittää pienet laulut eläkeläisille. Kanarialla on suomalaisten suosimia karaokejointteja ja lihapullaruokaloita. Thaimaassa talvehtimista Frederik ei ole harkinnut. Voi tulla liian kuuma, ja thaipuluja hän ei tarvitse.

”Mulla on naisia tarpeeksi, ei mun tarvitse lähteä Thaimaahan saakka hakemaan naista. Ei ainakaan vielä. Muuten mä ehkä menisin Thaimaahan, totta kai.”

Frederikin päivettäessä muniaan Kanarialla Suomessa järjestettiin eduskuntavaalit. Frederik oli ehdolla liberaalien listoilla ja keräsi 116 ääntä. Tapaus täyttää sekoilun tunnusmerkit. Ehdokkaaksi kirjauduttuaan Frederik nimittäin huomasi, ettei hän haluakaan eduskuntaan, vaan viettää mieluummin kollin päiviä Kanarialla. Ehdokkuutta ei kuitenkaan voinut perua. Siinä tilanteessa Frederik kehotti kannattajiaan äänestämään Tony Halmetta, joka on samanlainen ”sinivalkoinen suomalainen ja ajaa samanlaista pakolaispolitiikkaa ja eläkeläispolitiikkaa.”

Halme meni eduskuntaan 16390 äänellä, ja Frederik katsoo nyt, että Halmeen äänistä tuli ”ainakin viitisen tuhatta” häneltä.

”Kai se joskus tarjoaa mulle edes pienen keskioluen.”

Totaalinen vaalikatastrofi ei tietenkään ole lannistanut Frederikin poliittista tarmoa, vaan hän suuntaa jo katseensa kahden vuoden päästä pidettäviin europarlamenttivaaleihin.

”Europarlamentaarikon homma voisi olla ihan mielenkiintoinen asia. Sinne pitää lähteä vissiin mukaan. En tiedä puoluetta vielä, mutta edistämään kuitenkin eläkeläisten matkailua Euroopassa. Suoraan europarlamenttiin niin kuin Vatanen.”

Kevätauringon ryhdyttyä sädettämään pohjolan pelimiehiä Frederik lensi takaisin Suomeen. Ennen keikkaputken alkamista ehdimme istahtaa Kaivopuiston kahvilaan juttelemaan muun muassa Heinojen murhasta. Kuten tiedetään, Frederik joutui seuraamaan Heinojen murhakuviota hyvin läheltä. Toimittaja Toni Latva on kirjoittanut aiheesta kirjan, ja Frederik on avustanut aineiston kokoamisessa sekä kirjoittanut teoksen alkusanat. Hän ei aio kallistaa korvaansa Heinojen omaisten ruikutuksille.

”Omaiset voivat polttaa hihansa, tietenkin, mutta – polttakoon. Seuraavana tehdään leffa. Mulla on kahden tuottajan kanssa palaverit. Vuoden sisällä tehdään elokuva. Heinojen tarina on kymmenen kertaa parempi ja jännittävämpi ja hurjempi ja mielipuolisempi kuin Pahat pojat.”

Elokuvia on toki tehty todellisista rikoksista Suomessa ennenkin, kuten Mikko Niskasen Kahdeksan surmanluotia.

Frederikin mielestä Heinojen murha kaikessa kylmäverisyydessään on ainutlaatuinen tapaus suomalaisessa oikeushistoriassa. Nuoret pojat tekivät hämmästyttävän suunnitelmallisen murhan.

Miten Suomessa on tultu tähän pisteeseen? Frederikillä on mielipide.

”Se on 70-luvun vapaa kasvatuspolitiikka ja vanhempien välinpitämättömyys. Ihmiset juoksevat rahan perässä. Vanhemmilla ei ole enää aikaa lapsille. Vanhempien auktoriteetti on kadonnut. Lapsia ei enää saa kurittaa. Pitäisi ottaa taas Koivuniemen herra esille ja luunappi ja tukkapöllyä. Ei mun lapset ole ikinä haistatelleet mulle.”

”Silloin kun mä olin nuori ja me tapeltiin, niin ei kukaan koskaan potkinut ketään, joka oli joutunut maahan. Nyt kun joku joutuu maahan, niin kolmekymmentä menee heti monottamaan sitä. Vanhusten kimppuun käydään ja viedään mummon laukku. Ei minun nuoruudessani ollut mitään tällaista.”

Frederik on huolehtinut omista lapsistaan, ja heistä on tullut kunnon kansalaisia. Reetu-pappa voi nyt viettää hyvin ansaittua sinkkuelämää Kanarian saarilla.

Tuoko kevät mukanaan hittejä levyrintamalta?

”Vapuksi tulee uusi levy nimeltään Kuningasköyrijä. Toinen biisi on nimeltään Olet mun hedelmäpommini. Olen Ilkka Vainion kanssa tekemässä sitä levyä parhaillaan.”

Viime aikoinahan on saatu selville, että sinä olet köyrinyt jotain parikymppistä lyyliä.

”Mulla on ollut yksi mimmi, jota olen auttanut elämässä eteenpäin, ja siitä on tullut jo ero. Se on halunnut päästä laulajaksi, ja minä olen auttanut sitä laulajamaailmassa enkä suinkaan köyrinyt kaikkia naisia joita tulee vastaan.”

Katkerina meidän tavallisten miesten on myönnettävä, että Frederik on onnistunut elämänsä taipaleella valloittamaan kiitettävän määrän naisia. Hän on pelimies, toisin kuin me tuhkamunat. Niinpä hän osaa sanoa, pitävätkö suomalaiset naiset enemmän pehmoista vai machoista.

”Kyllä ne machoista enemmän pitävät. Mutta ei macho tarkoita sitä, että on naisia kohtaan ilkeä ja väkivaltainen ja alentaa naista. Macho tarkoittaa sitä, että on miehinen mies ja pitää miehiset arvot kunniassa: koti, vaimo, isänmaa, fysiikka, kunto, haluaa olla hyvän näköinen ja tekee duunia omalle kunnolleen. Naiset pitävät miehekkäistä miehistä, eikä mistään pehmoista, löllöistä, läskeistä, lihavista, pahalta haisevista miehistä, jotka pukeutuvat huonosti ja käyttäytyvät huonosti.”

Miten tasa-arvo liittyy tähän asiaan?

”Millainen tasa-arvo? Valitettavasti naiset tulevat aina saamaan vähemmän palkkaa kuin miehet. Jotkut työt luonnistuvat miehiltä paremmin kuin naisilta. Se johtuu miehen fyysisestä olemuksesta. Miehellä on enemmän lihaksia kuin naisella, mutta ei se tarkoita, että sillä on yhtään isommat aivot kuin naisella.”

Joillakin aloilla on jo paljon enemmän naisia kuin miehiä, ja Frederik aikoo pian vaatia mieskiintiöitä. Mutta mikä olisi hyvä kiintiö sille, paljonko Frederikillä itsellään pitäisi olla naisia yhtä aikaa – siis miten suuri naisreservi hänellä pitäisi aina olla käytettävissä?

”En minä tarvitse mitään naisia reserviin. Kuka tällaisen on saanut päähänsä? Mulle riittää yksi nainen. Mä etsin sen naisen, ja kun mä löydän sen naisen, mä nappaan sen naisen. Tai se nainen nappaa mut. Hyvin yksinkertainen asia.”

Pitääkö sinkun siis olla vain yhden kanssa kerrallaan? Olen ymmälläni. Tuntuu kuin kevätaurinko kahvilan ikkunoiden ulkopuolella menisi pilveen. Eikö se, että ihminen on sinkku, tarkoita nimenomaan sitä, että hänellä on useita kumppaneita?

”Ei välttämättä. Sinkut ovat vain sen verran itsekkäitä, että ne haluavat luoda uraputken itselleen ja ne eivät ole vielä rakastuneet. Ne ovat laskelmoivia henkilöitä. Minun mielestäni on järjetön ajatus elää yksin koko elämä. Sinkku sanoo, että hän ei tarvitse miestä, että hän tulee toimeen omalla sormellaan omalla sohvallaan, joka on kotona. Tai joku mies sanoo, että hän tulee toimeen omalla kädellään. Se on luonnoton olotila. Kyllä ihminen toisen ihmisen läheisyyttä tarvitsee. Kyllä sekin turhauttaa, kun on sinkku ja katselee kotonaan pornoleffoja kymmenen vuotta. Tai nainen, jolla on kaksikymmentä erilaista sauvaa kotonaan. Turhauttaa.”

Frederik lähtee aina talven tullen kolmeksi kuukaudeksi Kanarialle, mutta ottaako hän naisen mukaan Suomesta vai hommaako paikan päältä?

”Ei minun tarvitse mitään naista ottaa mukaan. Mä katson siellä ympärilleni. Tapaan siellä kivoja likkoja, olen silmät auki ja tapaan naisia jatkuvasti. Ei minulla ole mitään naisongelmia ollut koskaan.”

Haastattelutilanne keväisessä kahvilassa saa yllättäen rajumman käänteen, kun osun kysymään asiaa, joka painaa erityisesti pelimiehen mieltä. Pystytkö sinä, kysyn, saamaan melkein minkä ikäisiä naisia tahansa sen tähden, että naiset tietävät, että sinä olet tunnettu laulaja ja he voivat kertoa naisystävilleen, että ovat olleet Frederikin kanssa punkassa?

”Se tässä on juuri ongelma. Mä en koskaan tiedä, onko nainen mun kanssa mun rahojen takia, mun julkisuuskuvan takia, mun seksuaalisuuden takia, sen takia että voi kertoa kaverilleen vai sen tähden että on rakastunut minuun. Mulla on helvetinmoinen ongelma tämän takia. Kun mä tähän löydän ratkaisun, mä menen naimisiin. Mä en todellakaan voi tietää, minkä tähden ne ovat mun kanssani.”

Et niin.

”Jos mä panisin Pekka Puupää -naamarin päähäni ja menisin tuntemattomana iskemään naista, silloin mä tietäisin, että se nainen on puhtaasti vain mun takiani mun kanssani. Mutta kun tässä on nämä rasitteet: julkisuusrasite, taiteilijaimagorasite. Mä laulan hellyttäviä lauluja jollekin naiselle, joku voi rakastua mun lauluihin, joku mun miehisyyteeni. Mulla on todella helvetin suuri ongelma löytää todellista kumppania itselleni.”

Mutta eikö ole yhdentekevää miksi joku nainen antaa? Pääasia että se antaa.

”Ei! Ei se ole kivaa, jos joku on sun kanssa pelkästään sen tähden, että sä olet laulaja. Tämä on todella suuri ongelma. Mä haluaisin löytää avoimen, rehellisen suhteen jostain. Mutta mistä vitusta sen löytää? Ei mistään.”

Oletko kokeillut ulkomaalaisia naisia, jotka eivät entuudestaan tunne sinua?

”Ehkä mä lähden Hollantiin tiskaajaksi johonkin baariin! Rupean sieltä pokaamaan naista. Tai menen Thaimaahan tai Venäjälle. Haen sieltä jonkun maatuskan itselleni. Täytyy ilmeisesti kokeilla. Muuta mahdollisuutta ei ole! Se on ollut ongelma jo kymmeniä vuosia. Heti kun mä tapaan kivan naisen, se sanoo, että sähän olet se hirveä machomies. Mitä mä siihen sanon? En mitään. Terve vaan!”

Tilanne kahvilan pöydässä on dramaattinen, mutta ei voi mitään, on yritettävä pitää lippa korkealla ja katsottava eteenpäin. Pian ilmestyy uusi sinkku, ja viime syksynä julkaistun Pelimies-levyn innoittamana markkinoille tulee vapuksi Frederikin Pelimies-olut.

Mitä muuta tulevaisuus mahtaa tuoda mukanaan sinulle?

”Tulevaisuus tuo sen, että saan elää tavallista elämää, olen tasapainoinen, mulla on hyvä huumorintaju, nautin tästä kun saan laulaa ihmisille, ihmiset tykkää musasta, mä teen koko ajan uutta musaa ja mulla on helevetin kivaa! Kun mä oon näin saatanan mukava vanha machoäijä ja mä saan lipittää omaa kaljaa ja pistää oikein itseäni halvalla tuolla keikkapaikoilla. Mä nautin siitä sydämeni puolesta. Siinä on mun onneni tällä hetkellä.”

Frederik intoutuu kuvailemaan keikkaelämäänsä.

”Naiset puristelee munia lavalla. Mä sanon, että purista vielä toisen kerran. Se tuntuu kivalta. Jos joku puristaa Paula Koivuniemeä tissistä, se lyö mikrofonilla päähän ja soittaa poliisit paikalle. Mä en loukkaannu millään tavalla. Ja alushousuja lentelee koko ajan lavalle. Se on helvetin mukavaa, että suomalaisilta naisilta löytyy niin paljon rohkeutta, että ne uskaltavat heittää mulle omia kalsareitaan. Ne menevät vessaan ja riisuvat kalsarinsa ja heittävät ne mulle.”

Onko sinulla isot kokoelmat?

”Yli viidetsadat kalsarit mulla on himassa. Miesten kalsareita tulee myöskin. Mä nautin mennä keikalle, missä on kaksisataa naista nykimässä mua puntista. Sen verran narsisti mä olen.”

3 kommenttia

uncci

22.4.2003 12:01

öööö....Valtteri? Ainoa kysymys, mikä tästä jutusta herää, on: tapasitko Frederikin ihan todella, vai keksitkö jutun omasta päästäsi?
Olisi hienoa tietää miten Frederik säilöö alushousukokoelmaansa. Pahvilaatikkoon sullottuna vai vitriineissä? Kanarian saaretkin saivat tämän tarinan myötä ihan uudenlaisen kuumeen syttymään minussa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

yrtyuhi

13.5.2003 15:39

Onkos toi Reetun uus sinkku julkastu jo?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pumpulipallo

26.2.2004 20:13

Täällä pitäisi ehdottomasti olla Frederikin biisien sanoja!!!! Esim: Jingis Khan tai miten se nyt kirjoitetaankaan! Mutta kuitenkin, HerraJumala!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi