Hävikkimyymälä WeFood vähentänyt jo yli 70 000 kiloa ruokahävikkiä – tavoite ylittyi reilusti

Kalasatamassa toimiva WeFood myy ruokaa, joka muuten päätyisi roskiin.

WeFood on Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa.
WeFood on Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa. Kuva: Kirkon Ulkomaanapu / WeFood

Viime syksynä Kalasataman Rediin avattiin Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa WeFood. Myymälässä myydään 30 eri tavarantoimittajan tarjoamia lahjoituksena saatuja tuotteita, jotka muuten olisivat päätyneet hävikkiin.

Kirkon Ulkomaanavun koordinoiman hanke on onnistunut vähentämään hävikkiä jo 70 000 kilogrammalla, joka on reilusti yli tavoitteen.

"Olemme todella tyytyväisiä WeFoodin vaikuttavuuteen, sillä alun perin tavoitteemme oli vähentää Suomessa esiintyvää hävikkiä 50 000 kilolla vuodessa.  Yhdessä vapaaehtoisten, tavarantoimittajien, rahoittajien sekä asiakkaiden kanssa olemme vähentäneet hävikkiä huikean määrän", kertoo projektipäällikkö Else Hukkanen WeFoodista.

WeFood pyörii vapaaehtoisvoimin.
WeFood pyörii vapaaehtoisvoimin. Kuva: Kirkon Ulkomaanapu / WeFood

Suomessa hävikkiin joutuu vuosittain noin 400–500 miljoonaa kiloa ruokaa. Ruoantuotanto on merkittävä kuormittaja ympäristölle ja sen vuoksi hävikin minimointi on tärkeää.

"WeFood on helppo tapa tehdä ekologisia ostoksia ja osaltaan vähentää ilmaston kuormitusta. Ruuan tuotannosta syntyvien päästöjen vähentäminen on tärkeä asia meidän vapaaehtoisille ja asiakkaille. Syöntikelpoisen ruuan pois heittäminen tuntuu huonolta monesta syystä", Hukkanen sanoo.

Vapaaehtoisvoimin toimiva WeFood myy tuotteita, joiden parasta ennen -päivä on lähestymässä tai ne ovat muulla tavalla kakkoslaatua. Kaikki elintarvikkeet ovat kuitenkin myytäessä syöntikelpoisia.

Tsekkaa videolta Sikke Sumarin vinkit ruokahävikin vähentämiseen:

Lue myös: Hävikkiruokakauppa WeFood avasi ovensa Kalasatamassa

WeFood, kauppakeskus Redi, K1-kerros

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi