Helsinki Graffiti All Night Long

Mistä tageissa ja graffiteissa on todella kyse? Cityn Kim Finn seurasi helsinkiläisen graffiti crew’n iskua kaupungin seinille.

Helsingissä on 250 000 tagia ja 5000 suurempaa graffitia. Niiden yhteispinta-ala on 85 000 neliömetriä. Niiden puhdistamiseen käytetään vuositasolla 30-50 miljoonaa markkaa. Vuosittain rötöksistään jää kiinni 150 töhrijää ja seinien luvaton maalailu tutkitaan vahingontekona. Törkeästä vahingonteosta rangaistusmaksimi on neljä vuotta vankeutta. Yleensä tuloksena on sakkoja ja vahingonkorvauksia, joskus kymmeniätuhansia markkoja.

Tunteet aiheen ympärillä ovat kuohuneet kuumana ja otteet koventuneet. Eiraa töhrinyt nuori mies sai kolttosistaan kolme kuukautta ehdotonta vankeutta, kun oikeus totesi, ettei kierrettä saada enää millään muulla katkaistua. Graffitien siivouspalveluita myyvän yrityksen nettisivuilla seinien töhriminen rinnastetaan sumeilematta Martti ja Elise Heinon murhaan.

Tänäkin vuonna kymmenen miljoonaa markkaa kaupungin rahaa puhdistusoperaatioihin käyttävän Stop töhryille -projektin tiedotusmateriaaleissa graffitien julistetaan johtavan vakavampaan rikollisuuteen.

Viranomaiset ovat keskittyneet hävittämään seinämaalauksia sellaisella vimmalla, että kaikki tilaustöinä tehdyt laillisetkin graffitit ovat saaneet lähteä. Kuvaavaa on, että Kulosaaren meluaidan maalaaminen valkoiseksi maksoi enemmän kuin aikoinaan sen kirjailu riemunkirjavilla kuvioilla. Jopa graffiteista ääneen puhuminen on yritetty julistaa sopimattomaksi. Kun Helsingin Sanomat julkaisi kiittävän arvostelun Anne Isomursun Helsinki Graffiti -teoksesta jo pelkästään se laukaisi raivokkaan vastalauseiden ryöpyn, joissa paheksuttiin sitä, että moista vandalismia verrataan perinteisempään kansantaiteeseen. Graffitien seksikkyyttä on tiedotusvälineissä yritetty vähentää väittämällä töhrijöitä syrjäytyneiksi ja mahdollisesti aseistautuneiksi yksinhuoltajaperheiden kasvateiksi.

On ilmiselvää, että graffitit ovat laitonta ja tuomittavaa toimintaa. Eri asia on, pitäisikö kaupunkimiljöön todella olla pelkkiä hygienisiä betonipintoja, joista merkit nuorison olemassaolosta on siivottu näkymättömiin. Eikä ole kiinnostavaa, että joku pilaa päivänsä nähtyään porraspielessään kolmikirjaimisen tussipiirrustuksen. Kiinnostavaa on, miksi seinämaalauksia on niin tavattoman vaikea sietää.

Seinämaalaukset ovat avoimen anarkistista itseilmaisua. Niihin ei ole pyydetty lupaa, niitä ei kukaan ohjaa eikä kontrolloi. Ne eivät kunnioita perinteisen maisemamaalauksen estetiikkaa.

Graffiteilla ei ole sanomaa. Niiden merkitystä ei voi purkaa yksiselitteiseksi ja kumottavissa olevaksi sloganiksi. Monelle on täysin sietämätöntä ajatella, että missään laittomassa voisi olla mitään arvokasta tai säilyttämisen arvoista.

Samaan aikaan kun viranomaiset keskittyvät siivoamaan, ovat suomalaisetkin seinätaiteen tekijät organisoituneet ja kansainvälistyneet. Yhtä aikaan Helsingissä jää kiinni puolalaisia kiertäviä junamaalareita ja kotimaiset tölkinheiluttajat säntäävät Euroopan muihin pääkaupunkeihin jättämään puumerkkejään. Kuvat teoista leviävät Internetissä ja alan julkaisuissa ja rämäpäisimmät sotkijat koostavat yöllisistä retkistään videoita julkiseen levitykseen.

Sota graffiteja vastaan on jo hävitty. Ne kuuluvat ja tulevat aina kuulumaan kaupunkikuvaan. Joskus enemmän, joskus vähemmän. Ne eivät katoa pesemällä. Ainoa keino hävittää töhrytaide lopullisesti ihmisten näkyvistä on krimi-nalisoida niiden katsominen.

Se nyt on ihan selvää, ettei näillä ole taiteen kanssa mitään tekemistä”, linjaa Helsingin graffitipoliisiksikin joskus tituleerattu komisario Reijo Muuri käsityksensä seinämaalailusta.

”Joskus Kiasmassa järjestetään jotain taidetapahtumia, missä nämä täti-ihmiset tulevat höynäytetyksi, kun Saksassa etsintäkuulutetut roistot esiintyvät siellä hienoina taiteilijoina. Graffitit tehdään aina toisen omaisuuteen ja salaa. Kyllä oikea taiteilija on ylpeä teoksestaan ja seisoo tekemisiensä takana”, Muuri toteaa.

Muuri määrittelee graffitien tekijöiksi nuoret, joilla ei ole parempaa tekemistä. Sotkemisella yritetään päteä ja haetaan arvostusta kaveripiirissä. Pahimmat tekijät ovat 17-19 -vuotiaita, mutta vanhimmat kiinnijääneet ovat olleet nelikymppisiä. Writereilla on harvoin muuta rikollista taustaa ja vaikuttaa, että tuherruksia tehdään usein jopa selvin päin.

”Monet näistä pojista ovat ihan fiksuja kavereita, jotka ovat vaan jotenkin ajautuneet erilleen tästä valtavirrasta. No, on siellä seassa kyllä ihan typeriäkin tyyppejä.”

Muurin mukaan 90 prosenttia Helsingin töhryistä on 200 tapatöhrijän ydinjoukon tekemiä. Jos se saataisiin lopettamaan, häviäisivät töhryt seinistä käytännössä kokonaan.

Perinteisesti seinämaalarit ovat jättäneet yksityisautot ja omakotitalot rauhaan. Muuri myöntääkin, että niihin kohdistuvat vahingonteot ovat erittäin harvinaisia.

”Mutta se on keksittyä, että heillä olisi joku hyvä moraali. Kyllä sitä on töhritty arvotaloja, kirkkoja ja kaupungintalojakin. Ja nämä kaikki kulkuvälineethän ovat asia ihan erikseen.”

Ymmärrystä ei Muurilta löydy edes visuaalisesti näyttävimmille teoksille.

”Alakulttuuri on liian komea sana kuvaamaan tätä touhua. Siinä on sellainen kieroutunut narsistinen tyyli ja ihan tällaisen anarkistisen kulttuurin kaikki piirteet. Vastustetaan vaan koko yhteiskuntajärjestystä sen kummemmin perustelematta.”

”Tätä on niin vaikea käsittää, mitä tästä on kenellekään hyötyä. Varkailla ja muilla on sentään joku järki ja motiivi, mutta tästä ei kukaan hyödy yhtään mitään.”

Stop töhryille -projektissa aktiivisesti toimineen Muurin mukaan projekti on onnistunut ja joillakin alueilla töhryjen määrä on laskenut jopa 50 prosenttia.

”Nyt Helsinkiin tullaan katsomaan mallia, miten asiat pitäisi hoitaa. Vaikka eihän tämä ole maailmallakaan ole ollut enää aikoihin mikään muoti-ilmiö.”

Jengi alkaa kerääntyä haastatteluun vähitellen. Kymmenkunta siististi pukeutunutta 15-20-vuotiasta nuorta muodostavat Helsingin aktiivisimpien joukkoon kuuluvan graffiti-jengin eli crew’n. Syrjäytynyt-sana ei ainakaan ensimmäisenä tule mieleen poikia kuunnellessa. Yksi puhuu musiikkiopinnoistaan, yksi kalastus- ja eräretkistään. Rikkinäisissä ongelmaperheissä ei näitä vesoja ole kasvatettu. Pojat ovat voittopuolisesti keskiluokkaisten kulttuurikotien kasvatteja.

Kaikilla on takanaan jo useiden vuosien kokemus seinämaalailuista. Vernerin harrastus lähti perinteisemmästä maalausharrastuksesta ja Tukarin ensivedot olivat esipuberteettista protestia koulujärjestelmälle.

”Mä aloin bommaa heti kun opin kirjoittamaan. Se oli siinä viidennellä luokalla...” veistelee Vexiksi itsensä esittelevä poika ja jengi repeää nauruun.

Satunnaisena käynnistynyt mielenilmaus muuttui kuitenkin tavaksi ja johti vähitellen vihkiytymiseen alakulttuurin saloihin. Ja otti yliotteen.

Poikien liikkuessa kaupungilla maalausharrastus pyörii mielessä jatkuvasti. Rakennuksia katsellessa arvioidaan seinäpintaa, otetaan mittaa peukalolla ja kuvitellaan betoniin koristeita. Johonkin sopii riemunkirjava maalaus, johonkin väkivaltainen tagi. Vaikka töhryjä tehdäänkin pääasiallisesti itselle ja niiden estetiikkaan perehtyneelle avoimen elitistiselle harrastajapiirille, eivät pojat malta olla hekumoimatta oikeaan paikkaan ja osaavan tyylitajuisesti tehdyn seinämaalauksen vaikutuksella aivan tavalliseenkin kaduntallaajaan. Raakeimmat teokset vertautuvat writereiden mielessä ulosteiden ja sperman pyörittämiseen pesukoneessa Kiasman mummojen töllisteltävänä. Pysäyttävä shokkivaikutus on tärkeää, eikä aina harmonia tai luonteva kauneus. Oleellista teoksessa ei ole pelkkä maalaus, vaan miten se käyttää tilaa ja ympäristöä osa-naan.

“Aika moni sanoo, että graffitit on siistejä mutta tagit tyhmiä. Ne ei tajuu, että ne on ihan samat jantterit, jotka niitä väsää”, selittää salanimen Pete ottava poika.

Tagit eivät ole enää henkilökohtaisia nimikirjoituksia vaan yhtä merkkirimpsua voi kirjoittaa kollektiivisesti. Joskus tageja voi tehdä myös kavereille.

Crew’n repertuaariin kuuluva ETM-kirjainyhdistelmä tuli alunperin sanoista ”eat the meat” mutta sittemmin sen merkitykseksi on tarjottu myös mm. ”end the mullets” ja ”ei tarkoita mitään”.

Tulkinnoista viimeisin kuvaa osuvimmin crew’n merkillistä protestihenkeä. Itsetietoisen itseironisista vihanpurkauksista puuttuu 90-lukulainen maailmanparantaminen tai rehellinen sosiaalinen tiedostaminen. Kyyniset kommentit systeemin tai ihmiskunnan alennustilasta muuttuvat pääsääntöisesti vitseiksi ennen kuin virke pääsee edes loppuun. Todellinen viha kohdistuukin lähinnä keskiluokkaisuuteen tai pikemminkin keskinkertaisuuteen. Ohjelmoituun elämään, merkityksettömään liukuhihnatyöhön ja ihmisiin, jotka eivät voi sietää muita kuin itseään. Ja siksi jaksavat ylireagoida heidän seinätaiteiluunsa.

”En mä sinänsä voi syyttää näit urpoja, jos ne nielee jostain Ilta-Sanomista juttuja Janina Frostellin rinnoista ja tilaa tv-shopista jotain vitun aromipesiä. Jos niiden elämä on todella niin köyhää niin jostainhan se pitää kitistä.”

”Tää peruskarja käy töissä yhdeksästä viiteen, menee kotiin ja hakkaa vaimonsa ja saa kicksinsä siitä. Mä saan tästä. Tuntuu kornilta sanoo, mutta tää on parempaa kuin seksi, viina, huumeet ja naiset yhdessä. Ja tähän jää koko ajan enemmän koukkuun”, Pete analysoi.

Vexi kertoo joskus jopa yrittäneensä lopettaa, mutta harrastus on vetänyt magneetin lailla takaisin pariinsa. Polttava itseilmaisuntarve, vandalismin tuoma jäljittelemätön adrenaliinitrippi ja tekeleittensä näkeminen päivänvalossa ajavat hankkimaan maaleja yhä uudestaan ja uudestaan.

”Kun on ensin väsänny koko yön jotain vaunuu ratapihalla ja sitten väsyneenä vaeltanu toistakymmentä kilometriä kyttäämään, kun sieltä tulee se juna, jossa on sun piissit. Kyllä sitä tsiigaa muna pystyssä ja hyppii ja hurraa ja halaa kavereita. Se on varmaan yhtä hieno tunne kuin jos olis poliisi ja menis kotiin, kun on just ampunu jonkun”, analysoi Pete harrastuksensa huikeimpia elämysmatkoja miltei liikuttuneena.

Juuri junat ovatkin graffitistin unelmakohde. Pojat suhtautuvat paikallaan pysyviin seinäpintoihin kuin harjoituskankaisiin.

”Sanotaan, että tää on organisoitua toimintaa ja että me terrorisoidaan jotain tiettyjä junia. Paskan marjat mä maalaan mihin mä haluun. Ei ole mitään väliä mihin se juna kulkee. Kunhan se kulkee”, ärähtää Pete.

Ainakaan kokonaan yhteiskunnan ulkopuolelle ei jengi kuitenkaan ole aikeisssakaan pudota. Yksi haaveilee taideopettajan ammatista, toinen mainosgraafikon työstä, yksi väläyttää ammattivaihtoehdokseen City-lehden kuvaajan. Onpa jollain takana ammattiin tähtääviä musiikkiopintojakin. Graffitien väsäämisestä ei juuri kukaan haluaisi edes porvarillisen elämän paineessa luopua ja laittomien töhryjen tekeminen koetaan jopa harjoitteluksi tulevaa ammattia varten.

”Eihän me ikimaailmassa päästäis mihinkään kankaalle tekemään näin isoja duuneja. Ja tietysti joskus olisi siistiä duunata joku luvallinenkin piissi, jota voi tehdä ajan kanssa ja päivänvalossa”, pohtii Verner.

Kun kysyn, ovatko graffitit jonkinlainen seurustelun korvike, jengi hiljenee äkisti. Ainoastaan yksi tunnustaa kiusaantuneena seurustelevansa ja tuntuu olevan itsekin hieman epäileväinen suhteensa vakavuudesta.

”Älä kirjota tota, se ei näytä hyvältä lehdessä. Onhan se totta, että joku tyttöystävä saattaisi rauhottaa tätä meininkiä. Niitä ei vaan niin kiinnosta missään pusikoissa kökkiminen”, veistelee Vexi ja peittelee hämmennystään ujolla hymyllä.

Poikien lähin kaveripiiri tietää viikonloppujen laittomasta harrastuksesta. Vanhemmillekin useimmat ovat harrastuksestaan kertoneet. Reaktiot ovat olleet kaikkea muuta kuin ilahtuneita ja päällimmäisenä on ollut huoli jälkikasvun joutumisesta vakaviin ongelmiin.

”Kyllä sitä elää loppujen lopuks yhdenlaista kaksoiselämää. Kyllä me käydään koulussa ja töissä ja maksetaan veroja ihan niinkuin muutkin. Joka perjantai iskee vaan tää Mr. Hyde päälle. Ehkä mä olen vähän niinkuin tikku tän yhteiskunnan perseessä”, toteaa Pete.

”Mutta siviilit näkee elämästä vaan sen yhden puolen. Me nähdään myös tää toinen”, kuittaa Tukar.

Viikonloppu graffiti-porukassa alkaa raivokkaissa merkeissä. Playstationissa pauhaa Unreal Tournament ja pelivuorossa olevat kiroilevat kuin merimiehet. Stereoissa Ultra Bra koilottaa vapaaherran elämästä, olut roilottaa rivakasti kurkusta alas ja vesipiippu kiertää. Keskustelu kääntyy erilaisten hasisvälineistön keskinäiseen paremmuuteen.

”Tänään rähistään muuten sitten ihan urakalla. Saattaa olla aika kuumottavaa, ellei ole kännissä”, valistaa jengin junioriosastoon kuuluva Jarde.

Videoissa pyörähtää Cannibal – The Musical ja testosteronia leijuu ilmassa niin, että silmiä kirveltää.

“Aina väitetään, että me ollaan jotain väkivaltaisia huumeidenkäyttäjiä. Paskan marjat, mä en halua pahaa kenellekään. Mä olen oikeestaan pasifisti”, rähisee Pete. Kun huomautan, että näköhavaintojeni perusteella osa jengistä imailee parasta aikaa jazz-tupakkaa, seuraa hetkeksi hölmistynyt hiljaisuus.

”En mä kenellekään suosittele viinaa tai huumeita tai edes tupakkaa. Tää on ihan omaa tyhmyyttä.”

”Itse asiassa toi maalaaminen pitää jonkin verran erossa kaikista päänsekoittajista. Ei sitä ehdi sekoilemaan, kun on koko ajan väsäämässä. Nyt kun on pitänyt vähän paussia, niin on taas blossikin alkanut maistua”, lisää Vexi ja siirtää piippua eteenpäin.

Hetken pähkäilyn jälkeen jengi keksii kuitenkin kohteen, johon voisivat käyttää jopa fyysistä väkivaltaa. Kyseessä on erään vartiointipalvelun vetäjä, jonka väitetään piinaavan varsinkin nuorimpia graffiti-taiteilijoita varsin kovakouraisin ottein.

”Enitenhän me tehtäis niille hallaa, jos me lopetettais tää homma ja niiltä menis työ. Mutta ei siinäkään olis mitään järkeä”, analysoi Pete samalla kun hurluttaa olutta kurkustaan intensiteetillä, joka saisi Roskapankin kovimmatkin ammattilaiset ähkimään kateudesta.

Jengi alkaa silminnähden päihtyä ja läpänheitto muuttuu entistä levottomammaksi. Jutuissa vilahtelevat niin tulevat drum & bass -bileet kuin vireillä olevat skeittileffatkin. Kun lähdön aika lähestyy, musiikki vaihtuu raakalaismaisesti hakkaavaan jungleen, kommandopipoja sovitellaan päähän ja suuttimia maalitölkkeihin. Joku haluaisi jäädä lattialle röhnöttämään, mutta liikekannallepanokäsky on armoton.

”Sä voit henkisesti jäädä tänne, mutta sun ruumis lähtee kyllä mukaan.”

Heti ulko-ovella alkaa hillitön bommaus. Seiniin ilmestyy kirjainyhdistelmiä niin tusseilla kuin maaleillakin ja sekoan saman tien laskuissa kymmenhenkisen seurueen tuottaessa yhtäaikaisesti töhryä joka puolelle. Meno on anarkistisen avointa, vaikka toimittajan läsnäolo tuntuukin hieman häiritsevän meininkiä.

”Tää on jotenkin vähän kiusallista. Ihan kuin vanhemmt katselis, kun sä masturboit... Voi vittu että sitä voi ihminen olla kännissä!” örisee Pete ja raastaa kohdalle sattuvan linja-autopysäkin pleksilasiin kaljapullon pohjalla taginsa. Melu on korviaraastavaa.

Raitiovaunupysäkillä alkaa hahmottua, kuinka jumalattoman juovuksissa koko lössi oikeastaan on. Teineistä on kuoriutunut ympäristössään kauhua herättävä lauma kurittomia kakaroita. Jengin pitämä älämölö saa muut pysäkillä olevat luikkimaan syrjemmälle.

”Opetetaan näille tietämättömille vähän miten tää homma menee! Ei tällasta jengiä voi olla olemassakaan. Me vaan mennään kauheella lössillä ja pannaan kaikki paskaks”, hehkuttaa Jarde, kun jengi pakkautuu ensimmäiseen kohdalle osuvaan raitiovaunuun.

Kulkuneuvon takaosassa kohellus hieman tasaantuu. ”We can make him tall or we can make him not so tall”, koilottaa jengi uudestaan tai uudestaan Cannibal – The Musicalin Snowman-biisin kertosäettä mutta tunnelma on näennäisestä riehakkuudestaan huolimatta jännittyneen odottava.

”Kun tää kääntyy niin vedetään kaikki paskaksi,” kuuluu äänekäs ohjeistus ja lähietäisyydellä oleva muu kansanosa alkaa muistuttaa laumaa kilpikonnia yrittäessään kaivautua toppatakkiensa sisään.

H-hetken koittaessa koko lössi räjähtää määrätietoisen toimintaan. Tageja syntyy nopeammin kuin silmä ehtii taltioida ja äänekäs remuaminen vaihtuu hetkessä intensiiviseksi hiljaisuudeksi, jonka rikkoo ainoastaan tussien tasainen tuhina. Ilma täyttyy kynien ja maalien väkevän humalluttavasta kärystä. Ainoastaan yksi miesmatkustaja kääntyy katsomaan. Ilmekään ei värähdä miehen tuijottaessa tuhoamisaktia, jossa koko vaunun takaosa peittyy parissa minuutissa erilaisiin kirjainyhdistelmiin.

Raitiovaunu pysähtyy ja jengi pakkaa ulos juoksuaskelin. Ilmeisesti vilpittömän kauhistukseni huomaava pitkähulppea Joonas kysyy, hävettääkö minua. Myönnän, että melko lailla. Hetken tarpomisen jälkeen päädymme jälleen ratikkaan ja sama show toistuu. Tällä ketaa päädymme Hakaniemeen.

“Ei oikein lähtenyt liikkeelle sellasta raivoa, että aletaan maalaamaan kanssaihmisiä naamaan”, summaa Verner ja samassa koko jengi on kohdalle osuvan sähkökopin kimpussa, joka on hetkessä kirjailtu täyteen enemmän tai vähemmän tyyliteltyjä kirjainmerkintöjä.

Pysähdymme virastotalon taakse ja jengi alkaa suunnitella suuremman piissin tekemistä. Portaissa näyttäisi olevan hyvä paikka, mutta liikenne tiellä on vähän turhan vilkasta. Se ei kuitenkaan tahtia haittaa.

”Meitä on joka tapauksessa niin paljon, ettei kaikki jää kiinni”, kiteyttää Vexi logiikan riskialttiilta tuntuvalle paikanvalinnalle.

Kommandopipot sujahtavat päähän ja turpeat kirjaimet alkavat syntyä parityöskentelynä ja häkellyttävällä vauhdilla. Muu osa porukassa pitää vahtia kahta puolta työmaan, mutta vilkas elämä ympärillä saa toimittajan käsien sisäpinnan tihkumaan hikeä. Nurkan taakse juuttuu auto lumihankeen ja toisella puolella tuulipukuun sonnustautunut nainen hinkkaa tuulilasistaan jäätä epäilyttävän perusteellisesti. Lähietäisyydeltä ohi ajavista autoista tuijotetaan aktia aivan liian pitkään. Kun ohi lipuu lähes kävelyvauhtia mustasta Mersusta tihutyötä silmät raivosta mullistuneena tuijottava keski-ikäinen mies, alkavat kaikki vihdoin aavistella, että pian on aika vaihtaa maisemaa.

”Ei se vielä tajua soittaa poliiseja... eikä vielä... ehkä... nyt!”

Sekunnit matelevat piinaavan hitaasti ja seurakunta tuijottaa toimitusta hartaan hiljaisena. Piissiin roiskitaan vielä kiillettä, kun mutkan takaa tielle kaartaa taas auto.

”Se on poliisi, että jos lähdetäänkin vähän vauhdikkaammin”, kajauttaa Vexi verkkaisesti kuin ilmoitusasiana ja koko kuvataidekerho singahtaa vimmaiseen juoksuun.

Tukar vetää teokseen vielä viimeiset vedot mustan maijan ollessa jo miltei kohdalla, mutta säntää sitten muiden perään. Porukka hajoaa kolmeen osaan ja kuvaajan kanssa päädyn tarpomaan viimeisenä paikalta katoavan ryhmän matkassa umpihankeen. Sydän hakkaa kuin vitaministilla tanssilattialla, mutta hangessa rämmitään apinan raivolla. Parin sadan metrin päässä hillitön huohotus muuttuu hysteeriseksi nauruksi. Jengi kerääntyy taas yhteen ja matkustaa takaisin tukikohtaan. Oletan, että illan tihutyön on nyt tehty. Miten väärässä sitä voi ihminen ollakaan.

Suurin osa porukasta on saanut sen illan osalta tarpeekseen ja tuijottaa raukean onnellisena kotitekoista pornoa. Neljän hengen iskujoukolle on kuitenkin vielä jäänyt nälkä. Illan todellinen mestariteos on yhä tekemättä.

Kadulla meno jatkuu entiseen tahtiin. Spraymaali tekee tuhoaan pitkin seinäpintaa, eivätkä ohikulkijoiden äimistynyt tuijottelu tunnu häiritsevän tippaakaan. Karhupuistossa jengi saa päähänsä yrittää bommata ratikan ulkoapäin. Vexi huomauttaa, että täysin valaistu paikka on aika kuumottava sanan kaikissa tunnetuissa merkityksissä, mutta humala on ilmeisesti vienyt viimeisenkin harkintakyvyn.

Keskustasta kaartava raitiovaunu pysähtyy ja kahden hengen iskujengi säntää sottaamaan sen kylkeä. Raivokas akti on todennäköisesti härskeintä, mitä olen koskaan päätynyt todistamaan. Epämääräistä tuherrusta syntyy alkuvoimaisella vimmalla ja raitiovaunun sisäpuolelta touhuilua tuijottavien matkustajien epäuskoiset ilmeet ovat näkemisen arvoisia. Ratikka jatkaa matkaansa ja mieltä kiihdyttävän tempauksen jättämä tärinä sekä näkyy että kuuluu pojista. Kallion kirkon hämärä piha tarjoaa hetkeksi piilopaikan jo omiakin tekemisiään äimistelevälle retkikunnalle.

Mutta jatkoa seuraa lähes saman tien. Seinäpinta-alaa sottaantuu kymmeniä metrejä yhdessä hujauksessa ja alan kauhistella jo ääneen todistamani tuhon todellisia kustannuksia. Olen jo valmis vetäytymään pois taistelutantereelta, mutta pojat hehkuttavat, että jotain kovin oleellista on vielä tulossa.

Sopiva seinää etsitään ja lopulta se löytyy Pelastusarmeijan yömajan edustalla olevalta kattotasanteelta. Hetken pähkäilyn jälkeen totean ääneen, että paikka on näkyvin, mitä lähimaastosta löytyy, mutta pojat päättävät pysyä suunnitelmassaan ja alkavat puuhastella tähän asti suurinta tekelettään. Tällä kertaa dynaaminen suihkiminen on vaihtunut verkkaiseen puuhasteluun ja pojat mittailevat ja vetelevät luonnostelujaan betoniin kuin heitä ei voisi mikään häiritä.

Tempaus on niin hullunrohkea, että adrenaliini alkaa jo humalluttaa. Puolet porukasta päivystää alhaalla mahdollisia ongelmia ja ennuste keikan onnistumisesta alkaa olla todella huono. Nurkan takana on parkkeerattuna kaksi poliisiautoa ja yleisöä kulkee ohi kymmenittäin. Ylimääräisen huomion välttämiseksi yritämme olla vilkuilematta väsäyksen suuntaan, mutta nousukierteisessä oleva ravintolayleisö tuntuu rekisteröivän vandalismityömaan melko lailla automaattisesti.

Kyselen, eikö graffitien tekemiseen kuulu yleensä pöpelikössä äheltämistä, piilottelua ja sen sellaista.

”Niinhän se yleensä onkin. Välillä se on vaan tällaista extreme-osastoa. Taidetaan viettää ensi yö putkassa”, letkauttaa Vexi eikä varsinaisesti helpota tukalaa oloa.

Graffiti alkaa amatöörin silmiin näyttää jo aika valmiilta, mutta pojat jatkavat touhuilua vielä piinallisen kauan. Illan viimeisen duunin ääreltä ei ilmeisesti malttaisi lähteä millään pois.

Teoksen valmistuttua poistumme paikalta rauhallisesti. Toimittajan kiihtyneestä tilasta silminnähden ilahtunut Jarde hehkuttaa, että nyt varmaan alan ymmärtää, mistä tässä hommassa on kysymys.

Jengi jää vielä tuhertamaan paluumatkalla seinään sivuhuomautuksiaan. Kun letkautan, että homma muistuttaa koirien tapaa merkitä reviirinsä, Vexi työntää kädet taskuihin, hymyilee ujosti ja alkaa pudotella sanoja tyypilliseen rauhalliseen rytmiinsä.

"Niinhän ne väittää ja on siinä vähän varmaan sitäkin. Mutta mä kyllä tykkään katsella tagejä. Musta nää jotenkin kuuluu tänne. Kyllä betonikin voi näyttää joltain.”

Graffiti-sanasto

All City, AC = Arvonimi kuuluisalle Wraitterille, jonka tagi löytyy joka puolelta kaupunkia.
Baittaus = Kopiointi, matkiminen
Bommaus = Tagin kirjoittaminen mahdollisimman moneen paikkaan
Diili = Tilattu graffitityylinen maalaus
Galleria = Paikka, jossa on paljon graffiteja johon on helppo maalata niitä lisää.
Jyrätä, krossata, go over = Päällemaalata
Tagi, heitto = Nopeasti tehty tyylitelty nimimerkki
Piissi = Graffitimaalaus
Peinttaaminen, väsääminen, kyhääminen = Piissin maalaaminen
Whole Car, Holtsu = Koko junavaunun kyljen kokoinen maalaus
Wraitteri = Graffitimaalari, jolle graffitikulttuuriin kuuluminen on keskeinen elämän sisältö

(Lähde: Anne Isomursu – Tuomas Jääskeläinen: Helsinki Graffiti)

Graffitin lyhyt historia

• Graffitikulttuuri syntyi Amerikassa 60-luvulla ja asiasta kirjoitettiin ensimmäistä kertaa New York Times -lehdessä 1971.

• Aluksi seinämerkinnät olivat jengisymboleja, mutta 60-luvun lopulla ne muuttuivat henkilökohtaisiksi nimikirjoituksiksi. Tag-termi vääntyi Taki 183 -nimimerkistä, joita taiteili kreikkalaissyntyinen Demetrius Manhattanilla.
• 70-luvulla graffitien koko kasvoi ja värit tulivat mukaan. Vuonna 1976 maalaukset saattoivat peittää jo koko metrovaunun.

• Eurooppaan seinämaalausinnostus iski 80-luvulla hiphopin vanavedessä.

• 1985 New Yorkin kaupunginjohtaja Edward Koch käynnisti 45 miljoonaa dollaria maksaneen ”24 tunnin ohjelman”, jossa maalatut junat vedettiin heti liikenteestä ja puhdistettiin. Graffiteja alettiin maalata enemmän roska-autoihin ja talojen seiniin. Ohjelma lopetettin 1989.

• 1988 Käynnistettiin Helsingissä Raimo Ilaskiven lanseeraama Nuija-kampanja, jossa yllytettiin kansalaisia ilmiantamaan graffitintekijöitä 500 markan palkkiota vastaan. Kampanja poiki lukuisia Nuija-graffiteja ja lopetettiin ennen määräaikaansa.

• Uudenmaan lääninhallituksen 1990 teettämässä raportissa suositeltiin suihkemaalin hallusapito rinnastettavaksi teräaseen hallussapitoon.

• Vuonna 1998 käynnistyi Helsingin kaupungin rakennusviraston vetämä Stop Töhryille -projekti, jonka tavoitteena on pudottaa töhriminen 10 prosenttiin nykyisestä.

• Vuonna 2000 graffititaide saa huomiota Kiasman hiphop-tapahtumassa, jonka maalausakteja mm. VR:n edustajat paheksuvat julkisesti.

• Syksyllä 2001 Suomessa tuomittiin ensimmäistä kertaa graffitintekijä ehdottomaan vankeuteen.

Edellinen

105 kommenttia

Umpi homo

7.12.2001 22:32

Asia menoa, paitsi tuntuu että sensuurin julma koura on tainnut kohdella artikkelianne kaltoin. Kuva olis kiva (vinkvink:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

RODVEEM

30.1.2002 22:04

Joo eli graffiteista juttuu, jouduin tekee oman aiheen ku en saanu mun tekstii tonne edelliseen.. Mut pääasia oli se et noi säälittävät pellet jotka kulkee "me vihataan graffittei" muodin mukana eikä viitti sen enempää syventyy asiaan vois miettii et onks ne seinät oikeesti hienompii harmaina vai värikkäinä ja täynnä sitä "kyseenalaista" taidetta? Ja et valtio pistää miljoonii €uroja vuodessa verorahoja niiden buffaamiseen!!! Älytöntä touhuu!!!!! Niit tulee aina lisää mitä enemmän niit buffataan!!!! Ja se et muual euroopas niit ei oo melkeen yhtään? Täyttä propagandaa!!!!!!!!! Menkää hollantiin ja matkustakaa junalla tai metrolla.... Ne mestat on täynnä piissei, sama juttu esim roomassa... Eikä siellä kukaan ota nokkiinsa siit, se on osa kaupunkikulttuurii ja tulee aina olemaan!!! eikä muissa maissa tuhlata verorahoja siihen et niit yritettäis toivottomasti poistaa ku se ei kertakaikkiaan onnistu!!!!!!!!! Ja ku vanhat luvalliset hienot duunit buffataan ni tilalle tulee niit kaikist vihatuimpii hätäsesti suhastui tagei, tän ilmiön huomaa varmasti ne jotka liikkuu jonkun verran lepuskissa, se pirtee ja värikäs tunneli jossa oli ne piissit muutama kuukaus sitte on nyt se synkkä harmaa tunneli jossa on vaan "jotain vitun tuherruksii"!!!!!!! No ite ne oman petinsä petaa ja jos halutaan hätäsii tagei kunnon piissejen tilalle ni mikäs siinä... Sitä saa mitä tilaa!!!!!!!!! Ja monella mun tuntemalla wraitterilla on muijat ja joillain useempiiki, ne ei vaan oo sellasii tiukkapipo pellei ku te "ei niil ees varmaa oo muijii" tyypit jotka saattaa kattoo tietämättään jotain bommarii ja kelaa et onpa komee kundi!!!! Ja sit ne sporat ja junat ei oo ihan puolustuskyvyttömii ku niit kyttää kaiken maailman Fucking Pease of Shitit!!!!! Ja jos te välttämättä haluutte et sporat ja junat jätetää rauhaan ja juttu alkaa kohdistuu yksityisiin autoihin ym. ni taas kerran sitä saa mitä tilaa!!!!! jos te tosiaan luulette et me ei teijän autoi saada sotkettuu ni joku aamu saatatte huomata olleenne väärässä!!!!!!! Keep on rockin´da planet!!!!!!!!!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

J-MO

24.3.2002 21:49

noh.. tota sen "poliisi-kusipään" kommentteja lukies alko vaan enemmän mieli men piissei duunaan.. meitsi on alal kyl aika amatööri ku mä asun niin pienes mestas ja meitsi jäis heti kii jos vetäsin yhet tagit jonneki ku kyläs ei oo ku pari kolme jotka tietää mitä tagi ees meinaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SFPCBDS

23.10.2003 15:32

VITTU ei kiinnosta kenenkään mielipide oli se sit p.lokka tai maailman paras vitun maalaaja!!!!!!!!
Joten lapset nuoret ja vanhukset jatkakaa pahennuksen aiheuttamista..ei se kiinni jääminen maailmaa kaada!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

wraittari

23.8.2004 21:36

vittu mun mielest graffitteja saisi tehä niin paljo ku haluu pää asia on että ei tuu paskoja tägejä muraalien päälle ja onko se nyt niin järkevää et ku joku 15 vuotias teini menee maalaa seinää jonkun piissin nii joku nappaa sen kiinni ja antaa vittu 64378431463431 miljoonan euron laskun ja pojan elämä menee pilalle

vittu graffitit luvallisiksi..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

6334Crewmember

7.9.2004 16:41

Meiänki hoodeilt joku näämä eksyny tänne... Vitust tää jatkuva buffaus.. Rohkasee tekee vaa enemmä ja vitusti isompii mut kyl niiltki buffaajan perseenlipittäjilt jossai vaihees varat loppuu... Kyl niit varat loppuu ennemmi ku meilt maalit!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gauntlet

8.9.2004 12:30

Pitäisikö teidän poikien mennä sinne kouluun, kun tuo kirjallinen ilmaus tuntuu olevan niin heikoilla? Tosin tuollaisten pikkunilkkien ei voikaan olettaa siellä muuta tekevän kuin seinille syljeskelevän. Kyllä se teitä sitten vanhempana ilahduttaa, kun joudutte maksamaan veroina kaltaistenne apinoiden töhryjen poistamisen. Vaikka voi kyllä vahvasti epäillä, ettette te tule ikinä töitä tekemään. Jos ette kuole huumeisiin tai päädy vankilaan, niin työttömänä maleksitte tilastoja rumentamassa. Nokian nuoriso-ohjaalla pitää räkä tuollaisen roskaväen lapsen nenältä pyyhkiä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gauntrelthekei

11.9.2004 15:35

Mitä vitttu sä gauntlerin keijo siel alat inisee ku ite kuskaat varmaa paskaa päivät toiseen jollai vitun tagailtulla paska autolla ni mahtaa vaa ittees vituttaa ku ei tultu käytyy kunnol kouluu... Ja mitä vittuu se velvottaa olee sua joku kusipää koulus jos satut vittu viikonloppusin harrastaa jotain muut ku tavallisten nörtti nuorten aktiviteetteja.. Seinät sattuu vaa kiinnostaa enemmä ku joku vitun leffas käynti tai muu paskan jauhanta mitä koulus tuleee ulos päivät toiseen, mut pakko sitä siel on kuunnella ku pitäs saada vähä parempi ammati ku tommosel kusipääl, joka purkaa oman ammatinsa paskuutta tänne meille, teiän hoivaajille sit ku te saatanan perusjuntit kuljette pyörätuoleis vanhainkodeissa ja muistelette kuinka paska se koko elämä oikeestaan olikaan ku me rällätään viel kuuskybäsiniki viikonloppusin kiertäen dösäreit ja roiskuttaen inkkii nii et nuorempillaki alan harrastajil menee sormi suuhun....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

peinttari

23.2.2005 15:25

niin... jos graffiti olis luvallisia niin jotkut nazit menis kans ja todella töhrisivät paikan. graffitit kunniaan. ihmisten pitäis oikeesti tutustuu asiaan paremmin ennen ku avaa suunsa... ja se on kans typerää miten voi antaa niin nuorelle 9000e sakko ja sen lisäks 50 päiväsakkoa.. jos valtio järjestäisi mestoja enemmän jonne nuoret voisivat maalata omii piissejä rauhassa. ja se on myös typerää kun nuori poika/tyttö joka maalaa, he ostavat maalinsa ite, ja kannut maksaa 5e kappale.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Demos_69

23.2.2005 18:54

Siis ku ma olen niin smartti ja fixu et kyl ma tiian miten niit tagei ja muita ravellyxii on taal isommis kaupungeis kaikkialla...

Graffiteista pieni - hyvin pieni - osa on sellaisia, etta niita viitsisi katsella ilokseen. Suurin osa on alyvapaiden hairikoiden tuherruksia, olipa kyseessa sitten Rooma tai Bryssel, Amsterdam tai Ateena. Tervetuloa tarkistamaan aivan itse.

Minusta on hassua, mutta jotenkin myos surullista, etta ne, jotka eniten huutavat oikeuksia itselleen tohria toisten omaisuutta, valittavat suunnattomasti, kun joku toinen maalaa sitten siihen paalle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gauntlet

24.2.2005 08:53

Näkeehän sen jo näistä viesteistäkin, kuinka näiden nuorisorikollisten töherrysten taso on samaa kuin heidän kirjoitustaitonsakin. Kaupasta saa paperia, kyniä, kankaita ja maaleja, mikäli on tarvetta toteuttaa itseään. Sopisi pikkunilkkien ymmärtää, että kalliiksi se tulee, kun seiniä suttaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

spray

18.3.2005 23:05

no joo.. ihmisil ei oo mitää tietoo graffititaiteesta. mut silti auotaan turpaa. ihan sama.. sano kuka tahansa, mitä tahansa, graffitit ei tuu koskaan häviimään katukuvasta.ihmiset on oikeesti kauheen vakavii. ihan ku joku tagi ois maailmanloppu.. kyllä sit saadaan kaikenmaailman mainoksia liimailla seiniin.. mut heti ku seinään ilmestyy uus tagi tai graffiti, alkaa semmonenki hulabaloo..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

all_city

17.7.2005 23:12

no voivoi...kukkahattu täditkö ne täällä päivittelee...
Pitäähän sitä nuorten jotain tehdä, että pysyvät poissa kadulta :D
no ei...läppä, läppä...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

usvahuuru

16.8.2005 05:05

pitäs laittaa kytät ja kaikki saatanan porvarisiat yöks ite bommaa ja sit kysyy niiltä uudestaan mikä siinä niin kamalaa on. ei sais tuomita ennen ku tuntee.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

weebee

17.8.2005 00:48

spray, mä vähän korjaan, eli siis ihmiset on niin helvetin tiukkoja suomessa. ei mun tietääkseni oo etelämpänä euroopassa näin tiukka meininki. mutta täällä suomessa: mikä ei oo erikseen sallittua, on kielettyä.

mutta kyllä oli ihan hyvä artikkeli. vaan empä tiä onko tässäkin jonku sortin 'kuvanvääristely' ollu mukana.. no ei mahda mitään, keep it blazing, BIG UP ETM!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

weebee

17.8.2005 01:07

ja Gauntlet, mikähän ihmeen ajattelematon nilkki itse mahdat olla kun täällä haukut nuoria ihmisiä, jotka on tuohtuneita, koska kokevat arvojensa olevan loukattuina, ja jotka ajavat asiaansa valta virran mielipiteistä huolimatta? käsitätkö, että ei tuollaisesta ole täällä mitään hyötyä? ja miksi otat asiaan noin kovasti ja jyrkästi kantaa vaikka se ei sinua koske? no paitsi ne verorahat, mutta oletkos tullut ajatelleeksi, että tuo mesoaminen ei siihen auta, ei ne tule tuolla eikä millään muullakaan tavalla katoamaan katukuvasta, ei graffat eikä wraitterit, ja minkäs ne 'nuoret nilkit' sille mahtaa että Sinulta otetaan graffojen puhdistukseen rahaa? kyllä sen päättää isommat tahot. ja jos haluat että ei sulta verorahoja moiseen kuluteta ni kannattais ruveta puoltamaan asiaa, että se ei olisi enää kriminaalista toimintaa ja näin ollen niiden putsaamiseen ei tarvitsis käyttää verorahoja! sillä graffitit on tullu pysyäkseen, usko pois. so keep up all you graffiti writer's!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

FcKings

13.11.2005 20:08

Gauntlet • 24.2.2005 08:53

Näkeehän sen jo näistä viesteistäkin, kuinka näiden nuorisorikollisten töherrysten taso on samaa kuin heidän kirjoitustaitonsakin. Kaupasta saa paperia, kyniä, kankaita ja maaleja, mikäli on tarvetta toteuttaa itseään. Sopisi pikkunilkkien ymmärtää, että kalliiksi se tulee, kun seiniä suttaa.

Olet oikeassa että buffaaminen tulee kalliiksi ja stop töhryille kaltaiset hankkeet syövät pitkän pennin veronmaksajan lompakosta,MUTTA mitä maksaa 200 arkadianmäessä löhöävän liskokuninkaan palkat ja kenen rahoista ne maksetaan ? Kyllä, niinkin friikkiä se onkin,niin nuo rahat otetaan kansalaisten verosuorituksista.Veronmaksajana mulla on myös oikeus päättää,mihin verorahojani pistän,joten turpa kiinni tukarinatsi. Sillä että buffataan holtsut ja panelit junista sekä harmaat betonialiskat ja metrispiissit,saadaan aikaan sgapettia. Vitusti rumia töhryjä toisensa perään.

No onko propakandaprojektinne tullu toivottuun tulokseen,ku jengi on vittuuntunu ja väsää piissin sijast spagettii ? ? ?

ja

Mikä saa kansalaisen leikkimään mikkihiirtä ?
menkää poliisikouluun homot,niin pääsette virallisesti piirittään meitä.
( vielä näin loppukysymyksinä )

Medvestat tudvekos vidvetun tudvekarit.
Nyt ja jatkossa + VITUSTI RASSIA kunnonkansalaisille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

_KUDE_

26.12.2005 16:02

ei vittu! mä luvin ton jutun kokonaan. yleensä en jaksa lukee ku ehkä 2 lausetta, mut nyt oli niin mielenkiintoinen aihe ETTÄ! en voinu olla lukematta.mut oli aivan älyttömän hyvää juttuu tos.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jere_tietää

11.1.2006 07:42

Tämä kannattaa lukea. Tässä totuus:
http://www.fuck5-0s.com/lehdet/vastaisku.jpg

HYVÄ HYVÄ!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

zerbi

4.5.2006 09:33

Totta kude

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

zerbi

4.5.2006 09:36

wraittari
23.8.2004 21:36

vittu mun mielest graffitteja saisi tehä niin paljo ku haluu pää asia on että ei tuu paskoja tägejä muraalien päälle ja onko se nyt niin järkevää et ku joku 15 vuotias teini menee maalaa seinää jonkun piissin nii joku nappaa sen kiinni ja antaa vittu 64378431463431 miljoonan euron laskun ja pojan elämä menee pilalle

vittu graffitit luvallisiksi <--- Vitut.. mitä intoo niit on sit on tehä vaik ne on siistejä mut vittu ei aiheuta harmeja paskalakeille

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

FTC

31.7.2006 16:23

Haluaisin vaan kommentoida sen verran, että suurin osa jengistä joka tääl netissä city.fi lehden sivuilla puolustelee tai haukkuu graffitikulttuuria ei oo ottanu yhtään selvää koko kulttuurista. Sitäpaitsi nää "nettiwritterit" tääl on luultavasti jotain 13v teinejä, jotka ei ymmärrä mitään. Ja gauntlet vai mikä olitkaan; teet itestäs vaan pellen mun silmissä, kun alat arvostelee tätä kulttuuria netissä puberteettisten teinien kanssa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

petri lokka on homo

9.11.2006 16:46

FPS haistakaa paska. petri lokka raiskaa lapsia ja stevarit vittuuuuuun!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ooooooooo

5.12.2006 14:43

uouuuuuuuuuuuuuuuuuu

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

oliu

5.12.2006 14:48

joo olin siinä 1998 aikamoinen tagin tekijä oon syntyny 1980 ja heitettiin NTR tonne siilitien ja itiksen välliin et repikää siit

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rämmö

5.12.2006 14:55

siitä se lähtee liisää tagia

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HGS

5.12.2006 14:56

joo oon huommannu et sinne on heitetty NTR mut vitun helmisti heitetty piissi ite heitetää THE FREAKS

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

state your name

25.12.2006 00:26

ihan kiva iltasatu ei siin mitään:D

joo...

keep on boyz

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

no name no fame!

18.1.2007 19:03

FPS = Fucking Police Sucks!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

OPS

18.1.2007 19:08

o_O.........

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Namelez

18.1.2007 19:08

Asia tekstiä! FUKK OF BUFF!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

no name no fame!

19.1.2007 21:24

mahtaakohan
kukaan tietää missä crewissä DNR mahtaa olla?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

poil

6.3.2007 15:06

vittu mikä sua ei kiinnosta suttaat seinii SEKÖ SUA EI KIINNOSTA.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SlowMo

6.3.2007 16:32

Itse en harrasta tätä graffittien tekoa mutta arvostan silti sitä ja paljon. Mieluummin kävelen jonkun Spreijatun tunnelin läki kuin sen normi harmaan läpi. ja monesti voin jäädä katseleenkin tätä TAIDETTA, nimen omaan taidetta pitkäksi aikaan. joten jatkakaa samaan malliin ja jos jää kiinni niin vitut siittä kerran täällä eletään :)
Keep it up boyZ and girlZ ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Watyb

14.3.2007 17:58

Se on helppo sanoo ku ei ite harrasta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

(ZtF)

12.4.2007 16:57

Miks vitus graffitit poistetaan jostain syrjäsistä seinist eihän siel ees liiku vittu porukkaa muutaku ehkä ite maalarit

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-JS-

24.4.2007 22:36

Tosi hyvä artikkeli. Ite oon tehny spray-maalil muutaman graffitin ja tagin.. Mut sitä en vieläkään ymmärrä miks graffiteja poistetaan miljoonil euroil? Eikö ne tajuu et niitä tehään aina lisää koston halussa? Eipä mul muuta ku KAIKILLE GRAFFITIN TEKIJÖILLE RESCPECT +

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kkiioo

30.4.2007 16:32

siisteintä on maalata mestoilla!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kkiioo

30.4.2007 16:35

Mut miks ei saa tehä tät ilman lupaa? Ja just sinne minne itte haluu!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kkiioo

30.4.2007 22:51

must tunneleis on kiva kulkee ku seinil on maalii!1

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"MER"

18.5.2007 18:04

vittu hgs heittää kunno piissei ja niit pitäis olla lisää alkakaa kaikki bommaa se on vitun siistii!!! halutaa lisää tägei

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"MER"

18.5.2007 18:08

mä arvostan hgs:ää ja ntr:ää

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MaximillianGrooveStylez

5.6.2007 00:44

''Graffiteilla ei ole sanomaa.'' ... tuon on aika 100% paskapuhetta... ei ole tainnut toimittaja tietää mistä tekee juttua... graffiti on katutaidetta, niinpä se kuuluu kaduille, miettikää muutama sekuntti ennenkun kirjoitatte sitä omaa tekstiänne.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Steel..

5.7.2007 15:57

mä en oikeesti tajuu ett jos seinäs on joku pieni tagi niin heti vittu 1000000000000e sakot ja parhailaan vankilaa.sit ylemmät tahot kuluttaa ihan vitusti rahaa että ne sais putsattua sen.no oikei ei se oo hieno jos isos seinäs on pieni tagi mut jos siin on iso graffa niin miks se pitää putsata?menee turhaa rahaa ja jengiii vaan rupee vituttaan tollanen ja sit niit tulee vaan lisää lisää..kannatais joskus ylemmän tahon miettiä mihin kuluttaa rahaa!!peace..and big respect writersseille!.....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-Pyde-

9.8.2007 14:20

"Miks vitus graffitit poistetaan jostain syrjäsistä seinist eihän siel ees liiku vittu porukkaa muutaku ehkä ite maalarit"

niimpä mä maalasin leikkipuistoon joka ei oo yleises käytöss tietääkseni ja setti säily jopa 2 päivää, mut toisaalt mä bommasin siitä kotimatkal tunnelin seinää ja astuin siinä samalla reilu 8 tuntii vanhaa pesuvetee lätäkös...

onhan se välillä hyvä saada seinät puhtaaks =D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sten83

7.9.2007 14:23

Mut pitää ymmärtää myös se mitä voi käydä kun lakia rikkoo,
eli turha itkeä jos vaikka paukkuu kymppitonnin korvaukset.
Oma valinta se on toki, mitä tekee, mutta pitää myös ymmärtää mahdolliset
seuraukset.

Ja vaikka tagaajan mielestä tagit näyttää hienoilta, ei se tarkota, että kaikki niistä tykkäis.
Graffitit on kyllä ihan ok mun puolesta, etenkin jos ne ei ihan räikeillä paikoilla ole.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WBW

13.9.2007 23:16

Eniten vituttaa se et jotku kakarat menee tekee sun omaa tägiä! Niinku täällä on yks "vuokra vapaalla" oleva leikkipuisto nii jotkut nassikat oli rikkonu lasit ja menny sisään heittää HGS tägiä... Veikkaan et oikeet HGS sällit ei oo sitä tehny! Se oli viel tägätty saatana jääkaapin oveen! Mesta on kumminki helsingissä. Jos tietää missä on ollu ennen aka Skedehelvetti tai missä sijaitsee ns "bronxit" nii tietää missäpäin Helsinkii tälläst tapahtuu...

Frank, Mer ja Satan/im cool
Aivan tajuttoman makeit nykyään!
peace.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

funky_snitch

20.9.2007 10:11

petrilokka.blogspot.com

aitoo taidetta ja itsensä ilmasuu päätä meetkö taide museoon ja maksat 10 euroo

vai meetkö sillanalle ilmaseks katto taidetta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

(peace)

29.9.2007 12:35

("mer")...mikäli olet aito ja alkuperäinen merriä bommaava niin ethän tee tägejä toisten tägien päälle se ärsyttää monia kovasti..olen muutamalta kuullut..mer piissit ovat kyllä hienoja! & peace

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

EWS:crew SPE.POC.SER.SOS!!!

29.9.2007 21:58

SAATANA! fps:ät on vitun homoja ja kaikki kytät vittu mitä kätyrinrunkaajia! hei äijä muovikypärääs saat paskat tältä porukaklta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sellast sattuu

11.10.2007 21:40

HGS=Hooligan Squad tai OGC=Organised Crime

Yrittäkää ihmiset nyt vihdoin ymmärtää myös se, että kaikki jotka seiniin maalailee ei aina tee sitä vain siksi, että se on "hauskaa" tai "taidetta". Jotkut tekevät sitä myös vain siksi, että se on rikollista, että kytille tulis lisää harmia. Älkää käsittkö väärin, itsekkin olen nyt tässä about vuoden seinille suht aktiivisesti tuherrellut ja itse siitä syystä, että pidän siitä. Osaksi jo kaiken kuumotuksen takia. Rehellisesti ainut mitä toivoisin tänne Helsinkiin olisi pari astetta rennompaa asennetta graffiteihin. Pari laillista spottia sinne tänne ois jees. Mutta minusta graffiteja ei saisi tehdä lailliseksi. Koko homma karkaisi käsistä kun pikku ipanatkin kirjoittelisivat seinille paskaa. Eikä hommassa olisi enään mitään ideaa. Mikä erottaisi silloin jonkun tagin, jonkun pikku nilkin kirjoittamasta paskasta?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

skegs

30.10.2007 08:19

kyl tääl kylläkin puhutaan aika asiaa. tykkään paljon HGS työstöistä... niitä ei voi olla näkemättä...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ODC

22.11.2007 09:58

OrganizeD Crime = ODC eikä OGC, goddamnit!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Peinttaaja

24.11.2007 08:51

Rahantuhlausta poistaa graffiteja, kun poistaminen maksaa 100 kertaa enemmän kuin kannut uuden graffitin tekoon! Ja mitä järkee jos tulee 9999999999999999999999 € sakot jostain 1cm korkeesta ja leveestä tägistä?
Jos tulisi laillisia paikkoja, se tuli paljon halvemmaksi kuin laittomien puhdistaminen!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Buffer

25.11.2007 20:09

Jatkakaa vaan sotkemista, riittääpähän puhdistajilla töitä, ja palkka juoksee, kyllähän niitä hienoja kuvia katselee ihan mielellään mutta sitten semmoisia epämääräisiä spagetteja, tägejä, tai ala-ikäisten piirtämiä kikkeleitä "vittuperkele" tekstein ei kyllä jaksa katsoa, sekuntia pidempään. Ja edellämainittuja on suurin osa.. Naurettavaa touhua sanon minä, mutta jos siitä joku kiksit saa niin eipähän tuo minua haittaa..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

unknow?

28.12.2007 22:38

"buffer" olet luultavasti samanlainen pelle kuin kaikki muutkin suomalaiset jotka eivät ykinkertaisesti ymmärrä graffitien merkitystä vaikka puukolla hakkaisi..mutta ne lasten tekemät töherrykset eivät kuulu aitoon graffiti maailmaan turha edes sitä rautalangasta alkaa vääntämään!

http://alphabetiks.com/video/ny-graffiti-bombing.html

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ryhmy

31.12.2007 18:57

mitä tarkottaa fillaus graffiteissa? itse en tee minkäänlaisia graffiteja mutta kyllähän niistä moni näyttää hienolta :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sellast sattuu

5.1.2008 18:30

Oho joo huomasin ton typon, eli siis ODC ei OGC. My bad. :(

Ja fillaus tarkoittaa, piissin (eli "graffitin") väritystä. Esim. Jos piissi on väritetty vihreäksi niin sen fillit of vihreät. Vähän epäselvästi selitetty toivottavasti ymmärrät.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

...

6.1.2008 19:32

kai mä sen jotenkin tajusin :)kiitti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

drug

14.1.2008 22:08

minkä vitun takii kaikki yhdistää graffitit tai katutaiteet aina huumeisiin tai päihteisiin?..mielestäni kunnon maalaaja/katutaiteilijan tunnistaa siitä että hän keskittyy vain ja ainoastaan niihi piissien väsäämisiin tai muihin eikä tee niitä päihteiden alaisena!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

maaliteilopukoskaan

7.2.2008 20:05

gauntlet istu miekkaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

boy from tha hood

20.2.2008 22:32

No ekaks.. oon itekki käyny väsää muutamii piissei.. taso on aina välil vaihellu ku capit ollu paskoi, seinä imeny maalii ku oon valkannu spotin ajattelematta tai sit purkit ollu paskoi.. mut kuitenki.

Nii ja tokaks.. mielstäni yläkerran possut vois kelaa paljonko valtiolla oikeesti kuluu massii jonku shitin pesemiseen jostain puskasta mihi skidit on käyny sen heittää.. siis, okei ei ehkä oo siistii jos joku yksityinen kärry käydään bommaa täyteen, nii sen viel ymmärrän et on laitont.. mut ku ne helvetin hintit antaa kymppitonnin laskui populalle joka nyt perjantai illan viihteeks käy maalaa vaik äänivalliin omat piissinsä.. vituttaa! (tarkoitan itiksen ja myllikän välis METSÄSSÄ olevaa metron vallia.)

Sitten kolmonen. (Valtion mielestä) ihminen saa ilmaista itseään vapaasti kuhan tekee sen sopivalla tavalla.. nii.. kerro mikä on sopivaa.. taiteijioiden teokset saa sisältää esim. lapsi pornoo (sopivaa?) Mutta seinässä oleva graffiti on sitten sopimatonta!! Niin.. sit kyttiksel sanotaan et poika oisit tyytyny siihen kynään ja paperiin mitä sulle tarjotiin..

Ja nelonen.. okei se nyt ei skulaa ku taidottomat lelupojat äpäröi tussiensa ja maaliensa kaa.. tälläset sotkut vituttaa ja paljon!! Siispä hankitaan laillisia graffiti seiniä.. määrä ehkä nousee mutta samalla nousee myös taso.. ja tasokkaita piissejä on ilo katsoa. Ja kun taso lopulta on niin ylhäällä ettei enää paremmat onnistu niin silloin määrä laskee kun possella ei ole enää tarvetta maalata. En tahdo graffitia kokonaan lailliseksi koska silloin koko homma menettää ideansa..

Joten porvaristopellet norsunluutorneissaan.. istukaa peukaloonne ja jotain asian eteen!!

Keep tha thang on

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sensie83

23.2.2008 02:04

Keep it bussing it again!! HGS,IEMS,PLC,THC,AEK,OAN Big UP!!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

fuckthapolice

19.3.2008 20:51

jos jää vuokoille kii tagista nii paljo siit räpsähtää sakkoja? paljonko esim. 100cm x 100cm?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

doy from tha hood

23.3.2008 10:53

tarpeeks paljon...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bandits

24.3.2008 22:44

se riippuu iha siit et maalataaks se yli vai hinkataaks se vaa vittuu. tietty jos kärähtää tagist ni fapsit yleensä myös ettii et löytyyks samaa settii muualtaki

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Graffiti lailiseks

3.4.2008 14:01

oon 10 vuotis enkä juuri osaa kunnol tehä graffitei mut osaan nyt se verra tehä et pitais ne graffitit vittu laittaa lailiseks ja oon sitä mieltä et parhaat grafitit sai jäädä seinii ja eikä niit sais poistaa ja sit ku ne o poistettu nii tulee paskoi tilalle

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mäkkäri

15.4.2008 03:11

tää on kaikille teille jotka osaatte ja uskallatte luoda upeita piissejä päivästä toiseen. Respect. Mun henkilökohtainen "suosikki" on HGS <3 Teette tästä maailmasta kauniimman paikan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

H-J

15.4.2008 11:20

Mielestäni graffitimaalaus on osa tätä kulttuuria ja Helsingin kaupunki laittaa rahansa aivan turhaan, jokainen tietää, että jos vanha kuva buffataan, ni tilalle tulee uusi. maalipurkki maksaa 3,80, paljonko se seinän ylimamaalaus maksaa? minusta Helsingin kaupungin tulisi käsittää se tosiseikka ettei kaupunkikulttuuria voi muuttaa harmaalla maalilla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

H-J

15.4.2008 11:22

joo, samaa mieltä siitä että HGS-piissit on just helmimestois ensinnäki, ja vielä hienoja. nostasin hattua jos mulla olis sellanen :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

runkku

8.5.2008 01:58

Mun mielestä käy sääliksi niitä pienyrittäjiä jotka joutuvat putsaamaan tägit pois puotiensa ovista ja ikkunoista. Tietysti se jälki voi pysyä siinä pinnassa kauemmin kun kerran yrittäjällä ei ole rahaa putsata sitä pois mutta onko se pääasia? Pienyritykset ovat muutenkin kokoajan vaakalaudalla että koska ne menettävät arvonsa ja lopulta Kesko ostaa koko firman... Tätäkö me toivotaan että jokanen vitun leipäpussi joka me ostetaan menee just sen norsunluutorniporvarin säästöpossuun vaiko sitten pienyrittäjän elantoon!? Jumalauta!!! Kun teillä on se tussi kädessä nii ajatelkaa sitä rakennuksen omistajaa! Kuka se on, MIKÄ se on. Onko se sika vai mustalammas. Oon ite myös syyllistyny tähän mut lopetin ku rupes inhottamaan ajatus jos ite sattuis olemaan se joka sen buffaa siitä ilman että sille maksetaan palkkaa siitä buffaamisesta. Eri juttu HKIkaupungilla ku ne käyttää vaik mitä vitun firmoja esim. WASTE:a hyväkseen. Rahalla saa ja hevosella pääsee, niin se taitaa mennä.

En edes jaksa kommentoida kuka on tän hetken kingi mutta kaikkienaikojen kingi on Robin ja pysyy!
Sen verran voin sanoa että SRDK vois lopettaa sen vitun töhrimisen!

Noniin ja asiasta toiseen, onko jengillä ollu ongelmia Clashin lekojen kanssa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Buffer

28.5.2008 23:49

Mä voisin kirjoittaa monta sivua kylmää faktaa liittyen Fps toimintaan, buffaukseen, Helsingin kaupunkiin, jne jne.. Mistäkö moisen sitten tiedän? No siitä että työskentelin vuoden verran yhdessä nimeltämainitsemattomassa puhdistusliikkeessä. Sen verran sanon että siinä touhussa ei ole vitunkaan järkeä, buffataan jotain helvetin alikulkuja ja kallioleikkauksia keskeltä metsää jossa joku tasan yksi ihminen käy kerran vuodessa puolukassa... Ja ihan yleisenä tietona nyt kaikille. Edellisessä viestissä tarkotin sitä, että graffiti on mun mielestä ok. Jos se on hyvin tehty jne. Tarkoitin juuri sitä että ne vitun tägit, sun muut suherrukset dösien penkeissä, junissa, ikkunoissa ja ihan kaikkialla on aivan perseestä niiden tekijät vois vittu ampua. Jos ei osaa piirtää seinään muuta kuin oravan paskaa muistuttavan suherroksen, niin antaisivat olla...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aamulote

8.6.2008 22:53

Outoa että tageja ei tunnuta hyväksyvän yhtälailla kun muita graffeja. Pitäisi kuitenkin ymmärtää että sama tyyppi se on tehnyt sen hienon piissin kun sen taginkin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

penaerkkilä

15.6.2008 18:53

aamulote sen sano et kaikki ketkä maalaa graffitei ni tekee tagejaki joten lopettakaa se '' graffitit on vitun hienoi mut tagit on perseestä'' asenne

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

idänmies

7.8.2008 20:44

Eniten tykkäsin bommata koska suurin osa ihmisistä vihaa sitä ja mä vihaan suurintaosaa ihmisistä. Nykyään mulla on koira.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Bomma Bomma

28.10.2008 18:50

Ketä tahansa sapettais jos oman liikkeen ikkunaan tultais tägää!!! mut jos sun valkoisen lego talon seinäs lukee love&respect ni ei se tarkoita
että lähi puskassa vaanii ristisilmä nilkki!!!!! tuubi toises lapases ja kauhia
hivi piikki toises!!!!!! katutaiteilijat eivät ole rikollisia kunnes yhteiskunta tekee katutaiteilijoista rikollisia laittamalla rikollisen leiman alitajuntaan ja
pakottamalla loputtomaan velkavankeuteen/vankilaan ja siinä helposti syrjäytyy ja syrjäytyminen johdattaa helposti päihdekierteeseen ja näin ollen pingviini voi sanoa monen maalaajan olevan"nisti"koska itse aiheutti tämän ja tietääkin sen varmasti!
Niin tai näin!?!? itse jäännyt yli kymmenen kertaa kiinni on sellaiset velat että joo!! ja töihin ei ole järkeä edes lähteä mikä pitää minut peeaana ja siksi"harrastan"rikollista toimintaa jotta saan jotakin kotona istumisesta ja kattoo räkimisestä poikkeavaa luksusta...
yhteenveto:yhteiskunta häviää yhtä paljon rahaa TEKEMÄLLÄ ihmisistä rikollisia jotka tekevät rikoksia jotka yhteiskunta maksaa kuin pesettämällä oravien koloja jossain skutsis...
arvotalot ja patsaat rauhaan...harmaat sähköboksit ja lateksit kukoistamaan``ö`_´ö´´

1995-? kenties kunnes kuolen tai käteni leikataan irti?
tai kunnes syrjäytymiseltäni olen pimahtanut niin että olen käynyt tappamassa ihmisiä? mikä on kallista yhteiskunnalle ja mikä ei!!!!!

ent.puluhelvetin vuokrapojille big up&keep on drawin
fps_fock dem petri miettinen:fockin fish!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

joo vitun hintit!

17.11.2008 21:11

JOOOOOO VITTU IMEKÄÄ LEKAA VITUN HINTIT SAATANA TÄNÄÄ ROPIS KORVAUKSII JA HUOMEN JA YLIHUOMEN LISÄÄ JOTEN IMEKÄÄ KYTÄT PENISTÄ! JOS OISITTE NYT MUN EDESSÄ NIIN TUNKISIN CITYNALLEJA TEIDÄN ANUKSEEEEEEEN! PERKELE! TERVEISET URHEALLE HINTTARILLE RAINE KALLIOLLE! PIISSIT TULOS SULLE VITTU!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vilpE

26.12.2008 23:54

Jhooo sama, meikä jäi bustedii myös !! FUCK THE POLICE !! tuleekoha millasii korvauksii heitin pienet tagit kauppakeskukse penkkii. sellane paska tussi lähtis slaee vedel ja hinkkaamal vittuu.. ??

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mikävitunongelma

20.1.2009 20:20

ketä vittua se haittaa jos jossai harmaal seinäl on vaival tehty piissi??!! Vandaaleja ja sotkijoita...vitut! hienot piissit EI VOI haitata ketää...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fuck da police

20.3.2009 21:15

Vittu noita saatanan sikoja imis ny jo ajois -.- Vitun pellet

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bodvemmaaja

20.3.2009 21:33

Minä ku vaasas asun nii täälä Tuo Hgs ja Acr tuli vähä heitteleen piissei ja tagei mut voiks joku kertoo jos asuu vaasas nii tuol kaarlen kentän vieres sillan alla on se Acr:rän piissi nii mitä se "Kauppaopiston naiset" tarkottaa
?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WhitePower

7.5.2009 12:35

Rättipäät ja pussihousu runkkarit maalatkaa vaik omaa autoonne tai omaan taloonne eikä yleisii paikkoihi saatana!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

graffiti on upeaa

12.5.2009 20:17

Graffiti on upeaa sanon minä laillistaka ätäm

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CorteX69

17.6.2009 00:50

Lueskelin tossa noita juttuja että graffitit laillisiksi jne. niin oon täysin samaa mieltä. Ennemmin kuljeskelen paikois missä on graffiteja kuin jossain missä jotain harmaata betoniseinää. Jatkakaa niiden tekemistä mutta älkää jääkö kiinni. Tosta graffitien laillistamisesta: muhoksella oli tohon todella HIENO esimerkki. Annettiin yhen alikulun seinä maalattavaks ammattilaiselle. tuli ihan helvetin hieno siitä. Tullu monesti pysähyttyä kattoo sitä. Hyvä muhos!!
Mutta skidit älkää menkö töhrii muiden tekemiä graffiteja. Kukaan ei tykkää jos omaan graffitiin ilmestyy joku teksti esim. "haista paska sit"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hiljaa jo

5.7.2009 00:59

Siis jumalauta voisitte saatana olla jo hiljaa täällä saatanan foorumeilla perkele" t.pinnalla

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vai että töhry-,-

20.11.2009 05:27

piisseis ei ole mitää vikaa, valittajissa taas on..........

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

DIE PETRI LOKKA DIE 187

1.1.2010 15:56

Lokkaa haulikolla naamaan saatana!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

93

4.2.2010 21:47

Lisää tägei vaan stadiin ku finally toi typerä stop töhryille -projektiki o kuollu ja kuopattu!
jos buffaaminen vituttaa ni kandee iskee siirtolavavarikoille, niit ei buffaa kukaan ja niit pyörii ympäri stadii koko ajan..
ja tietty sporat vallataan takas!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

FreedomCrime

24.4.2010 22:32

Kerronpa teille miten köpelösti tilanne voi mennä. Kuvitelkaapa tämä:
olin kannulla bommannu aika monellekkin paikalle, eräänä lauantai (ei niin pirteänä) aamuna kuin isä ja äiti) eivät olleet kotona ovikello soi.montakin kertaa.Postiluukusta joku katsoi sisään, ja taputteli ovea.Menin avaamaan oven ja siinä seisoi kaksi isoa siviilikyttää edessäni. He ryntäsivät asuntooni ja penkoivat läpi huoneeni, MIKSI? Koska heillä oli etsintälupa ja olin epäilty vahingonteosta.tusseja/kannuja etsimässä. kelatkaa. Näin se menee . oikeudenkäynti ja tuhansia tuhansia euroja luvassa.
kuulustelu,sormenjäljet ja kaikki.aion lopettaa bommaamisen sillä olen vaan lukiossa ei mulla oo mahollisuuksii maksaa sakkoi.

Itse olen 17 vuotias tyttö ja omasta mielestäni kaupunki kuuluu kaikille. Taide kuuluu kaikille. Miks verorahat menisi taiteen poistamiseen? graffiti on taidetta, ja taide on hyvä ja vapauttava tapa ilmaista itseään. Freedom 4 the ppl! Bommaria katsotaan pahalla silmällä.Olemme automaattisesti "nistejä" taikka "tyhmiä ihmisiä"
Katutaiteen pitäisi kuulua kulttuuriin. Niin kuin sanoin kaupunki on meidän ja kuka keksi että seinät ovat harmaita? ketä ne oikeasti haittaavat? Normit eivät kuulu ennen moraaleja.ja ei se satuta ketään jos bommaa. no victim no crime.

Bommaaja saa isomman rangaistuksen kuin raiskaaja.Heti ku systeemin rahast on kyse nii sit tulee isompi rankasu.human rights first.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

FreedomCrime

25.4.2010 16:38

Niin haluaisin vielä lisätä että jos bommaa, ja bommaa niin että koko sielu on mukana, ja se todellakin on osa omaa kulttuuriaan, ja elämäntapaa niin korvausmaksut ovat todella isoja. itse lopetan bommauksen sillä joudun jo maksamaan sairaita hintoja. ja tulevaisuuteni on todella vaarassa. Jos bommaa vähän silloin tällöin tilanne han on ihan erinlainen kuin että tekisi sitä koko ajan huolel

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

FreedomCrime

25.4.2010 16:42

Loppulisäys: VAROITAN KAIKKIA BOMMAAIJA: SPORASSA ON KAMEROITA JOITA EI NÄY. todistettu juttu. mut löydettii jo kuvast

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rbc

3.5.2010 17:46

no poliisit tekevät työnsä, fps ei näin se on.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

guess_who

23.5.2010 13:43

kyllähän kaupingit rakennetaan kaikkien rahoilla, miksi ei siis saisi koristella kaupunkiaan taiteella?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lokka on huora

26.7.2010 22:43

onko turkubusseissa kameroita? jos ei niin meen suoraa tietä taiteilemaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lokkaonhuora

29.7.2010 11:34

asuuko joku maalari raisiossa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

youknowrock

2.9.2010 22:07

vitun gauntlet .. jos sä sanot meit roska väeks sä koht vittu tunnet maalaajat hyvin. ja miks sanot meit pikkunilkeiks .... ja ku kutsut meit roska väeks haukut melkee ittees... pistää ruman finnisen nenäs toiste asioihi mä oon wraitteri joka ei piittaa sun kaltaisista wannabe kaikkivaltias.... TÄÄ ON MEIÄ OMA KULTTUURI!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sikari_sakari

22.11.2010 13:01

Vittu mikä pikku pentujen egon kohotus palsta!isot miehet ja uhma iässä kitisevät bommarit lässyttää,ku joku bommannu jonkun päälle tai kui kauheeta,ku ei voi maalaa laillisesti!!!!!
Maalaa kuule sinne mistä saat ne kiksit ja bommaa niiiiiiin vitusti,ette tule pahamieli,jos jollain sattuu menee tägit päällekkäin.....En ainakaan ole maalannu ikinä minkään taiteen takia,ettekä myäs tekään ,vaan sen fiilixen ja fyvien vibojen takia.Tai joskus ihan sen takia ,et joitain vituttaa vaan,ku uus spora on tukotettu heti,ku se ajoi neitsyt kierroksensa ajanut.
Jos bommaus ois laillista,nii olisko se siistii?Joo,ehkä olis joku jolle se antais kiksit,kun vois näyttä koulu kavereille,et zekkaa nyki bleksii,ku siel lukee:eikka&rami.
Sitä odotellessa(Namelez ja no name no fame...yms)voi tukotellaan entisee tapaan ja tehdä mikä on kivaa,Eikä kitistä netis,mix bommaus ei ole laillista?eix joo......

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bodevededevejemmari

22.11.2010 13:31

bodvemmaaja:kysyit mitä tarkoittaa kauppaopistonnaiset
Se kuules tarkoittaa tulevia nais-merkonomeja/nerkantteja.Onko bommaus löytänyt tiensä jo sinne pers-härmääkin?Meidän kylilläkin se saapui keväällä.Meiän maatalon isännällä meinasi täky palaa,kun pojat bommas lehmien kylkiin,ku ne ovat sopivasti motarin varres laiduntamas.
p.s.paikal.WALL OF FAME,jos tulee käytyä meillä janakkalassa.eli kyliltä suoraan ärrän katuu 2km ja ekasta risteyksestä oik.n.300m.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

--_TheKalu_--

6.1.2011 16:58

Outoo lukee tällai v.2011 jotai 2001 kirjotettuu lehtijuttuu, josssa selitetään graffititaiteesta joka ei nykyään enää nii ihmeellistä ja paheksuttavaa oo. En ooo asiasta varma mut jotenki tuntuu silt. Mä ainaski arvostan niitä joilla on vähänki munaa mennä veteleen maalia seinii. Tätäki ku lukee nii en mä ite lähtis noitte jätkie mukaa, mut voishan sitä joskus käydä heittää jonku tagi johki sähkökaappii. : DD

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

adsfgh

16.5.2011 16:38

Gauntlet
8.9.2004 12:30
"Pitäisikö teidän poikien mennä sinne kouluun, kun tuo kirjallinen ilmaus tuntuu olevan niin heikoilla? Tosin tuollaisten pikkunilkkien ei voikaan olettaa siellä muuta tekevän kuin seinille syljeskelevän. Kyllä se teitä sitten vanhempana ilahduttaa, kun joudutte maksamaan veroina kaltaistenne apinoiden töhryjen poistamisen. Vaikka voi kyllä vahvasti epäillä, ettette te tule ikinä töitä tekemään. Jos ette kuole huumeisiin tai päädy vankilaan, niin työttömänä maleksitte tilastoja rumentamassa. Nokian nuoriso-ohjaalla pitää räkä tuollaisen roskaväen lapsen nenältä pyyhkiä."

Siis ei vittu tommosta paskaa jaksa ees kuunnella... mitä sä tuut tänne paskaa jauhaa, huumeet ja vankilaaaa cmoooon oikeesti vittu ootko kasvanu ojassa tjsp.? Mihin ei kuulus huumeet, kerro mulle? Ja pikkunilkit, vittu just joo... Mäki tunne vaikka kuinka monta veikkaan että susta jonku verran vanhempia writereitä jotka kusis tommose nistin päälle. Siis iha oikeesti perehy asiaa ennenku tuut tänne tommosta paskaa jauhaa! ¨Pitäkää tää graffiti yllä ja ei missään nimessä laillisteta, mitä intoo siinä on tehä, jos ei oo mitää kuumotusta o,O? Laillisii seinii toki pitää olla ja nii edellee va keeeep on bombbing! peace

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi