Hollantilainen hiirituoli liikuttaa istumatyöntekijöitä

Keksijä loi tuolin, jossa vartaloa käytellään hiiren lailla ja lihakset saavat liikuntaa.

Hiirituolin suunnittelija Govert Flint näyttää, miten dynaaminen toimistotyö taittuu.
Hiirituolin suunnittelija Govert Flint näyttää, miten dynaaminen toimistotyö taittuu. Kuva: Reuters Plus / Youtube.com

Kaikki ovat viime vuosina lukeneet ainakin yhden artikkelin (vaikkapa tämän täältä Citystä) tai nähneet dokumentin, jossa varoitetaan ihmisten alati lisääntyvän istumisen vaaroista. Hollantilaissuunnittelija Govert Flint keksi ongelmaan ratkaisun: dynaaminen hiirituoli, joka liikkuu jousien varassa vartalon mukaan - ja liikuttaa samalla myös sitä, mitä tietokoneen ruudulla tapahtuu. 

Reutersin uutisessa kerrotaan, että toimistotyöntekijät viettävät joidenkin tutkimusten mukaan jopa 75 prosenttia työajastaan istuen. Istumisen taas on todettu olevan yhteydessa sydänsairauksiin, ylipainoisuuteen ja diabetekseen.

Suunnittelija kertoo hiirituolin olevan yritys yhdistää kehon liikkeet luovaan ilmaisuun ja työelämään. Hiirituolin avulla päätetyötä tekevä voi saada liikunnasta tuloksia ilman, että hänen täytyisi harrastaa urheilua erikseen. Inspiraation keksintöön mies kertoo saaneensa Suomesta, Aalto-yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jossa tutkittiin fyysisten liikkeiden vaikutusta tunteisiin ja todettiin ilon ja onnellisuuden korreloivan koko kehon liikkuvuuden kanssa.

"Uskon, että pitkään käytettynä tuoli johtaa siihen, että ihmiset ovat huomaamattaan tyytyväisempiä", Flint sanoo videolla.

Vaikka teknologia mahdollistaa tänä päivänä vain kursorin liikuttamisen hiirituolin avulla, Flint uskoo, että tulevaisuudessa tietokoneella voi tehdä kaiken kehon liikkeiden avulla. 

Lue myös: Katso video: liikaistuminen vaarantaa terveytesi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi