Jonne Järvelä, jos joisit Kotiteollisuuden Hynysen kanssa, kumpi nukkuisi ensimmäisenä?

Laulaja-kitaristi Jonne Järvelä virkkaa maailmalla suositun Korpiklaanin biisit.

Jonne Järvelä on ollut Korpiklaanin komentaja vuodesta 2003. Aikaisemmin yhtye toimi nimellä Shaman.
Jonne Järvelä on ollut Korpiklaanin komentaja vuodesta 2003. Aikaisemmin yhtye toimi nimellä Shaman.

Laulaja-kitaristi Jonne Järvelä virkkaa maailmalla suositun Korpiklaanin biisit.

Uuden levynne nimi on Manala. Minkälainen suhde sinulla on tuonpuoleiseen?

"En tiedä, kun en ole päässyt käymään. Ei mulla sinne mikään kiire ole. Tunnen itseni jostain syystä vielä nuoreksi, vaikka mittarissa onkin aika paljon kilometrejä. Rokkitouhu pitää nuorena."

Kummallisin paikka, missä olette soittaneet? 

"Viimeisimmällä Etelä-Amerikan rundilla soitimme Montevideossa, Uruguayssa. Kummallista siinä oli se, etten tiennyt maasta ennakolta mitään. Se osoittautui oikein hienoksi paikaksi, jossa yhdistyivät Etelä-Amerikan parhaat puolet. Chilessä ei ollut keikkapaikkoja enää olemassakaan, kun sinne menimme. Siellä oli se maanjäristys. Mekin saimme jälkijäristyksestä osamme." 

Montako päivää vuodesta vietät ulkomailla?

"Matkustuspäivineen noin 150. Tätä on jatkunut muutaman vuoden, ja määrä on edelleen pikkuisen lisääntymään päin, vaikka olen yrittänyt jarrutella perheen takia. Kotipuolessakin bändi työllistää kiitettävästi. On biisinkirjoittamista, esituotantoa ja promotyötä moneen suuntaan. Studiossakin menee pari kuukautta vuodesta, kun tapana on puskea levy ulos joka vuosi."

Ajat prätkäkorttia. Milloin ehdit baanalle?

"Sitä itsekin vähän ihmettelen, mutta eiköhän sillekin aikaa löydy. Prätkät ovat kiinnostaneet vuosikausia. Saa nähdä, kun kortin saan, kuinka kauan pystyn biisejä virkkaamaan vai kutsuuko manala. Mulla on tallissa Suzuki Intruder, akka-chopperi, millä on hyvä kaatua ensimmäisen kerran. Jos opin ajamaan sillä, voin kenties myöhemmin hankkia ihan Harley Davidsonin."

Milloin viimeksi olet tehnyt putkimiehen töitä?

"Taisi olla vuonna 2000. Ei mulla siihen ammattitaitoa ollut. Laittoivat mittahommiin. Mulla ei ole minkäänlaisia lahjoja tekniseen työhön. Anopin mies korjaa meillä ruohonleikkurinkin."

Jos joisit Kotiteollisuuden Hynysen kanssa toisianne pöydän alle, kumpi nukkuisi ensimmäisenä?

"Kerran olin sen kanssa Levillä, ja minä olin ensimmäisenä pöydän alla, mutta Jouni pelasi epärehellistä peliä. Sillä oli emäntä mukana. Jos pysyisin pöydällä sillä, että ottaisin pari-kolme siideriä, en paljon viitsisi tuuletella."

Korpiklaanin Manala ilmestyi elokuun alussa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi