Kendrick toi kesän päätökseen – Flow’n sunnuntai oli täynnä upeaa musiikkia ja kaihoisaa tunnelmaa

Tieto toimittaja Perttu Häkkisen kuolemasta toi synkät pilvet Flow’n sunnuntaihin.

Flow'n päälavan tunnelma oli Kendrick Lamarin keikalla lämmin, vaikka ilma oli viileä.
Flow'n päälavan tunnelma oli Kendrick Lamarin keikalla lämmin, vaikka ilma oli viileä. Kuva: Flow Festival / Samuli Pentti

Kendrick Lamarin keikka Flow’n sunnuntai-illassa oli maaginen. Päälavan viikonlopun tarjonnan paketoinut kalifornialaisräppäri piti yleisön otteessaan pehmeällä, vaivattomalla, mutta äärimmäisen vakuuttavalla tavalla.

Flow’n sunnuntain viimeisissä keikoissa on oma tunnelmansa, sillä monille niistä on muodostunut kesän päättävä rituaali. Viimeinen hetki ennen kuin arki alkaa, ilmat viilenee ja mieli on viritettävä uudelle taajuudelle. Voi olla, että kaihoisa fiilis vaikuttaa osaltaan siihen, että sunnuntain keikkatarjonta tuntui koko viikonlopun parhaimmalta.

Kuva: Flow Festival / Konstantin Kondrukhov
Lapset pääsevät ilmaiseksi mukaan Flow'n sunnuntai-iltapäivään.
Lapset pääsevät ilmaiseksi mukaan Flow'n sunnuntai-iltapäivään. Kuva: Flow Festival / Riikka Vahtera

Kamasi Washingtonin bändin eeppiset soolot pallolavalla, Fever Rayn kyky tanssittaa ja “maailman kovimman poikabändin” Brockhamptonin energia saivat kaikki aikaan kylmiä väreitä ja Lamarin täydellisyyttä hipova keikka paketoi kokonaisuuden.

Kuva: Flow Festival / Shoot Hayley
Brockhampton sai vahvan kontaktin yleisöön.
Brockhampton sai vahvan kontaktin yleisöön. Kuva: Flow Festival / Riikka Vahtera
Kamasi Washingtonin bändi soittaa uskomattoman hyvin yhteen.
Kamasi Washingtonin bändi soittaa uskomattoman hyvin yhteen. Kuva: Flow Festival / Konstantin Kondrukhov
Fever Rayn lavapreesens oli vakuuttava ja keikka sai täyden Lapin Kulta Red Arenan tanssimaan.
Fever Rayn lavapreesens oli vakuuttava ja keikka sai täyden Lapin Kulta Red Arenan tanssimaan. Kuva: Flow Festival / Konstantin Kondrukhov

Lamarin keikkaa on helppo peilata perjantain Lauryn Hill -pettymykseen. Hillin ja bändin kiirehdintä teki live-sovituksista epämääräisiä, mutta Lamar ryhmineen osoitti, miten räppikeikka sovitetaan onnistuneesti isolle areenalle. Selkeä ja määrätietoinen äänenkäyttö, rauhallisesta raivoisaan vaihteleva dynamiikka biisien välillä ja sisällä, kylmänviileästi toteutetut yleisön huudatukset sekä uusien ja vanhojen biisien pohdittu valikoima takasivat ainekset yhteen kautta aikojen parhaista Flow-keikoista.

Siinä missä Lauryn Hill oli Flow-rekrytointina liian hyvää ollakseen totta, oli aiemminkin Flow’ssa vieraillut ja tänä vuonna myös Norjan Øyafestivalilla ja Ruotsin Way Out West -festareita tähdittävä Lamar ilmiselvä valinta. Tällä kertaa ilmiselvä tarkoitti myös toimivaa.

Red Gardenin punaiset bile-eläimet pitävät huolen tunnelmasta.
Red Gardenin punaiset bile-eläimet pitävät huolen tunnelmasta. Kuva: Flow Festival / Shoot Hayley
Ruokatarjonta oli tuttuun tapaan monipuolinen. Tässä Ônamin taidonnäyte.
Ruokatarjonta oli tuttuun tapaan monipuolinen. Tässä Ônamin taidonnäyte. Kuva: Flow Festival / Andrew Taylor

Bilemestat Resident Advisor Front Yard, Backyard, samppanjabaari ja Red Garden ovat oleellinen osa Flow-kokemusta ja tarjoavat täytettä ja toimintaa isojen lavojen odottelun vastapainoksi.

Siinä vaiheessa, kun levysoittimen neula alkoi pomppia Red Gardenin viimeisellä DJ Mødyan keikalla punaisen esitanssija-armeijan veivatessa villisti lavalla, olisi pitänyt olla jo matkalla kotiin, mutta tanssia oli jatkettava kunnes musiikki vaimeni.

Kuva: Flow Festival / Iiris Heikka

Synkät pilvet

Flow’n sunnuntai ei ollut täynnä pelkkää kaihoisaa iloa, vaan myös aitoa surua. Kahden jälkeen iltapäivällä pamahti äkillisesti jättimäinen salama, ukkonen jyrisi ja perään saatiin hetken kestävä kova raekuuro. Täsmälleen samaan aikaan salaman ja taivaan repeämisen kanssa Yle julkaisi uutisen ja festarivieraiden keskuudessa alkoi levitä sana arvostetun toimittajan, kirjailijan ja muusikon Perttu Häkkisen tapaturmaisesta kuolemasta edellisyönä.
 

Epäuskoisesti vastaanotettu uutinen huomioitiin myös festarin järjestäjien toimesta puoli kuudelta vietetyssä hiljaisessa hetkessä ja esimerkiksi Stig Dogg omisti keikkansa alkuspiikissään Häkkiselle. Häkkinen oli vielä edellisiltana viettänyt aikaa Flow’ssa ja esiintynyt siellä perjantaina Imatran Voima -yhtyeensä kanssa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi