Metroseksuaalit

Uusi käsite. Mutta onko mies myös uusi?

Mikä on sellainen mies, joka rakastaa shoppailua? Ihailee David Beckhamin ulkonäköä? Käy manikyyrissä? Treenaa näyttääkseen hyvältä? Lukee Wallpaperia ja Voguea? Mutta pitää naisista? Hän on metroseksuaali, uusi urbaani ihmistyyppi mainostoimiston nelikentässä. Mutta ovatko uutta miehen tavat vai käsite? Olemmeko tavanneet hänet jo aiemmin?

Viime vuoden sana Yhdysvalloissa oli metroseksuaali. Mikä helvetin metroseksuaali? Uusi seksuaalifriikki? Nou. Metroseksuaali on mies, joka on kiinnostuneempi kauneudenhoidosta kuin kampiakselista. Metroseksuaalin sankari voi olla David Beckham, mutta ei Becksin jumalaisten keskitysten vaan tämän taivaallisen – ainakin muodinmukaisen – kuontalon takia. Metroseksuaali sekä näyttää että tuoksuu hyvältä, rakastaa perinteisesti naisellisia tai homomaisina pidettyjä asioita kuten shoppailua, kauneushoitoja ja itsensä treenaamista narsistisista syistä. Mutta: aito metroseksuaali on silti hetero. Tämä uusi miestyyppi elää suurissa New Yorkin ja Lontoon kaltaisissa metropoleissa, mutta hänet voi tavata mistä hyvänsä pienemmästäkin länsimaisesta kaupungista. Hän on usein hyvin koulutettu ja samalla kosketuksissa herkkään puoleensa.

Metroseksuaaleja löytyy muodin ja viihteen alalta mutta myös pankeista ja mainostoimistoista. Metroseksuaalin prototyyppi voisi olla Amerikan psykon päähenkilö Patrick Bateman, tosin ilman yhtä häiriintynyttä mielenlaatua. 1980-luvulla metroseksuaalia olisikin kutsuttu jupiksi.

Yhdysvalloissa metroseksuaalit ja heidän vaikutusvaltansa tuntuu lisääntyvän jakaantumalla. Osaltaan sitä todistaa superssuosittu tv-sarja Queer Eye for the Straight Guy, jossa hillitön homoryhmä Fab Four pistää uusiksi värittömien ja liian taviksen oloisten heteromiesten tyylin, kodin sisustuksen ja elämämäntavat.

Markkinamiehille metroseksuaalit ovat märkä uni. Muun muassa kosmetiikkafirmat, Biotherm, Decleor, jopa kotimainen Lumene, ovat lanseeranneet miehille hurjan kasan komistustuotteita. Suuren suosion maailmalla on saanut voide, joka saa ihon näyttämään vastustamattomalta klubivalojen loisteessa.

Mutta mikä meillä on uutta miesten elämäntyylissä, on jo gammal sak Ruotsissa. Siellä ei ole lainkaan epätavallista, että yliopisto-opiskelijamies käy solariumissa ja lisää aamuisin kasvoilleen värivoidetta.

Metroseksuaalin synty

Alkuaan metroseksuaali-termi määriteltiin jo 1990-luvun puolivälissä. Sen jälkeen se on innostanut myös monia tutkijoita tekemään siitä oman tulkintansa.

Amerikkalaisen futurologi Marian Salzmanin mukaan metroseksuaalisuus on seurausta työpaikoilla tapahtuneesta naisten valtaannoususta ja sitä seuranneesta perinteisten sukupuoliroolien muutoksesta. Teorian mukaan miehet tahtovat esiintyä naisten tapaan itsestään huolehtivina, hyvän kasvatuksen saaneina ja avoimina.

Hyväksyessään elämäänsä pehmeämpiä arvoja etenkin vanhemmat metroseksuaalit puolustavat perhettä ja korostavat miehen roolia lastenkasvattajana ja perheen koossapitäjänä. Kun David Beckham poseeraa muotiraamatuissa ilman paitaa, lapsi sylissään ja kertoo samalla onnellisen perheen olevan hänen menestyksensä salaisuus, pääsee niin miehiltä kuin naisiltakin syvä, ihastunut huokaus.

Tosin joitain tuo saattaa oksettaakin. Metroseksuaaleissa saattaa nähdä jälleen yhden uuden todisteen kulttuurimme ulkonäköpakkomielteestä. Myönnettävä on, että hyvä on, kun mieskin käy suihkussa ja rasvaa jalkansa, mutta entä ylenmääräinen peiliin tuijottelu ja kaupassa ravaaminen? Arvioijasta riippuen sitä pidetään naisten tapauksessa osoituksena joko naisen tyhmyydestä tai turhamaisuudesta tai siitä, että nainen on patriarkaalisen yhteiskunnan alistama. Ovatko metroseksuaalit todiste tasa-arvosta vai siitä, että nyt miestäkin pannaan halvalla?

Shoppailu hoitaa suhdetta

Petri Ahosen mukaan asu määrittää mielentilan.
Petri Ahosen mukaan asu määrittää mielentilan.

"Yhdessä shoppaileminen tekee avovaimoni onnelliseksi. Vaikka olemme etsimässä vaatteita hänelle, jaksan kiertää kauppoja koko päivän", design-farkkuihin ja hillittyyn paitaan pukeutunut Petri Ahonen, Skandinavian Hunks -tanssiryhmän toimitusjohtaja kertoo. Itse hän tekee etenkin ulkomailla paljon heräteostoksia.

"Hyvännäköisten vaatteiden ostaminen tuo hyvän fiiliksen. On hienoa lähteä illalla ulos, kun tietää näyttävänsä hyvältä."

Lähtiessään illalliselle Ahonen pukeutuu mieluiten tummaan ja hyvin leikattuun pukuun. Silloin hänen käytöksensä muuttuu automaattisesti herrasmiesmäisemmäksi.

"Käytös muuttuu puvun mukana, olo on aivan erilainen kuin päivisin kaupungilla rennommissa, joskin miehekkäissä vaatteissa."

Ostospaikkoinaan Ahonen suosii mieluiten New Yorkin tai Rooman kaltaisia suuria kaupunkeja, viimeksi rahaa paloi Las Vegasissa.

Tanssiryhmän toimitusjohtajana ja samalla myös ryhmän esiintyjänä ulkonäön on oltava kunnossa jo työnkin takia.

"Treenaisin mä varmasti muutenkin. Käyn salilla kuusi kertaa viikossa, mutta kaikki tekeminen lähtee omasta itsestä ja hyvinvoinnin tärkeydestä. Terveellisen ruokavalion lisäksi noudatan myös terveellisiä elämäntapoja, en tupakoi ja juonkin vain kohtuudella. Siten myös ihoni on aina ollut luonnostaan loistavassa kunnossa. Olen tosin aina käyttänyt ihonhoitotuotteita ja pitänyt huolta siitä, ettei iho pääse kuivumaan."

Vaikka itsestään huolehtivalle, iltaisin ravintoloissa naisille tanssivalle miehelle riitäisikin vientiä, Ahonen pitää itseään yhden naisen miehenä. Häät ovat tulossa ja toivottavasti myös suuri perhe.

"Rakkaus tasapainottaa elämää. Fiksuudellaan ja vahvuudellaan nainen tuo moniin asioihin huomattavasti enemmän järkeä", Ahonen sanoo.

Tyyli on elämäntapa

Tommi Björk: voidepurkki aina mukana.
Tommi Björk: voidepurkki aina mukana.

Tommi Björkin olemus on rento mutta huoliteltu. Keskellä valkoisinta talvea hänen kasvojaan komistaa aito rusketus. Hänen päänsä on ajeltu kaljuksi ja silmillä on design-lasit. Lasejaan Björk uusii niin usein, että niiden hinnalla olisi tehnyt jo monta silmäleikkausta, mutta se ei ole olennaista, tyyli on.

Björk istuu työpaikkansa Rainmakerin sohvalla nuorisovaatteiden ympäröimänä. Samat vaatteet nähdään kaupoissa ensi syksynä. Yhdessä veljensä Harrin kanssa Björk pyörittää tukkuliikettä, joka vastaa pitkälti Suomen trenditietoisten vaatevalikoimasta. Yritys myy Gsusia, Copaa, Dickiesiä, Fred Perryä, Tribalia, Thousandlakezia ja Encorea putiikkeihin ja vaateliikkeisiin ympäri maata.

Siten Björk on enemmän kuin tietoinen, mitä muodissa tapahtuu, ja hänen oma tyylinsä on usein ison askeleen edellä.

"En halua mennä aallonharjalla, vaan yleensä käytän tiettyjä vaatteita aina pari vuotta aikaisemmin kuin ne tulevat muotiin. Sen jälkeen niitä ei enää voikaan käyttää. Seuraan muotia, mutta oma tyylini tulee vahvasti takaraivosta. Yleensä tiedän, etten ole mennyt pahasti metsään, kun menen pelaamaan frendien kanssa biljardia ja ne nauraa, että mitä helvettiä sulla nyt on päällä", Björk sanoo.

Ulkomailla Björk kiertää vaatekauppoja huikeaan tahtiin.

Kotona onkin tavaraa jo yhden vaateliikkeen verran, tietysti siisteihin pinoihin aseteltuna. Kesäisin Björk hankkiutuu eroon osasta kirppareilla, mutta Hawaji-paidat jäävät kaappiin odottamaan suotuisaa trendisuvannetta.

"Siinä missä vanhemmat sukupolvet ostivat vaatteita entisten hajotessa, nuoremmille tärkeintä on, että vaate on staili. Siten 90 euroa uudesta paidasta on pikkuraha, kunhan tuote on laadukas."

Vaatteiden lisäksi panostetaan olemukseen.

"Varsinkin Euroopassa, mutta myös Suomessa, on koko ajan yhä enemmän miehiä, jotka hoitavat itseään, joskus jopa liiallisuuksiin asti", Björk sanoo.

"Miesten meikkausta en ymmärrä, mutta ihon puhdistusaineita ja voiteita olen käyttänyt pienestä saakka. Koska reissaan paljon, mulla on aina voidepurkki laukussa ja väsyneelle iholle tarkoitettu silmänympärysvoide on ihan ehdoton rankan baari-illan jälkeen, jos aamulla pitää mennä duuniin."

Ollessaan vapaalla valtaosa Björkin ajasta kuluu urheillessa. Hän käy salilla, pelaa fudista, lumilautailee, lenkkeilee, venyttelee sekä kokeilee mielellään uusia lajeja. Viimeisimpänä hän innostui astanga-joogasta.

"Urheillessa pyrin aina kuuntelemaan itseäni ja kehoani. Jooga tuo loistavan olon. Se on hyvä tapa aloittaa viikko, sillä tunnin jälkeen olo tuntuu aina levolliselta."

Kasvonaamiot saunailtoihin

Osku Heiskanen: Ihonkuorinta on ok.
Osku Heiskanen: Ihonkuorinta on ok.

Jo vuosikymmenet miehiä tanssitunneille houkutelleen tanssija-koreografi Osku Heiskasen mukaan miehisten mallien muutos näkyy Suomessa uskalluksena kokeilla perinteisesti feminiinejä asioita.

"Uskon, että suomalaisilla miehillä itsestä ja ulkonäöstä huolehtiminen tarkoittaa erottumista tyylikkäillä ja hyvännäköisillä vaatteilla ja salilla muokatulla vartalolla. Kyllähän jotkut miehetkin kasvohoidoissa käyvät, mutta useammat pitävät sitä täysin turhana", Heiskanen sanoo.

Vaikka kokeilunhalua olisikin, puuttuu miehiltä tietoa. Monet esimerkiksi uskovat ihonkuorinnan vaikuttavan ihmisen bakteerikantaan epäterveellisesti. Eikä kasvonaamioitakaan ole toistaiseksi otettu käyttöön miesten saunailloissa.

"Toisaalta miehet puhuvat yhä enemmän ulkonäköön, kuntoiluun ja ruokailuun liittyvistä asioista", sanoo Heiskanen, jolta tanssijana tullaan usein kysymään aiheisiin liittyviä vinkkejä.

"Mun mielestä kaikki tavat, joilla ihminen pyrkii lisäämään hyvinvointiaan ovat varsin sallittuja. Usein kehitys tapahtuu myös itsestään. Kun miehet esimerkiksi löytävät astanga-joogan, selviää ruokavalion ja terveellisten elämäntapojen merkitys heille kuin itsestään."

Heiskanen uskoo, että miehen muutoksen taustalla on sukupuoliroolien höltyminen. Viime vuosikymmenen aikana naiset ovat omaksuneet paljon miehiltä ja muuttuneet etenkin työelämässä kovemmiksi ja määrätietoisemmiksi. Ja nyt miehet haukkaavat puolestaan naisten tontilta.

"On mielenkiintoinen ajatus, että sukupuoliroolit vielä joskus taittuisivat kokonaan", Heiskanen sanoo.

Heitä on jo 5000

Tilastokeskuksesta kuuluu kummia: 20–25-vuotiaat miehet käyttävät ulkonäköönsä enemmän rahaa kuin samanikäiset tytöt. Pojat ostavat enemmän brändivaatteita kuin tytöt. Lisäksi miesten kosmetiikkakulutus on kaksinkertaistunut joka vuosi 1990-luvun lopusta.

Kertooko tämä metroseksuaalien esiinmarssista, tutkija Terhi-Anna Wilska?

"Suomessa on 2000–5000 metroseksuaalia. Arviolta 70 prosenttia heistä asuu Helsingissä, loput Turussa ja Tampereella. Poikia, jotka eivät ole lainkaan kiinnostuneita ulkonäöstään on koko ajan vähemmän."

Kuinka ilmiö on nähdäksesi syntynyt?

“Tämä on peräisin anglosaksisesta kulttuurista ja mainosten adonis-mallista. Tärkeitä vaikuttajia ovat olleet idolit, kuten David Beckham. Viimeisen kymmenen vuoden aikana metroseksuaalinen elämäntyyli on lisääntynyt nopeasti. Ja viime aikoina vauhti on vain kiihtynyt.

Pääosin metroseksuaalit ovat alle 25–vuotiaita, 30 ikävuoden ylittäneitä metroseksuaaleja on todella vähän."

TJEU

Testaa oma metroseksuaalisuutesi: http://www.rooshlog.com/quiz/quiz.cgi?quiz=metro

Opaskirja: Michael Flocker: The Metrosexual Guide to Style: A Handbook for the Modern Man

Jonkin sortin metroseksuaaleja hekin

Heinrich Himmler: SS-johtaja tapasi käydä manikyyreissä. Josef Mengele: Dr. Horror liikkui aina kiillotetuissa ratsastussaappaissa ja valkoisissa hanskoissa. John F. Kennedy: Hänen väitettiin päihittäneen Richard Nixonin tv-väittelyssä, koska antoi puuteroida kasvonsa. Charles Baudelaire: Dandy-runoilija, joka viimeisteli aina asunsa vaaleanpunaisilla hanskoilla. Edward VIII: Dandy-kuningas. Juha Jokinen: Solarium-yrittäjien ja kultakauppiaiden märkä uni. Howard Dean: Demokraattien presidenttiehdokas, joka liputtaa metroseksuaalisuuttaan. Rolf Nordström: Myös oman ulkonäkönsä ammattilainen. David Coulthard: Täydellinen PR-kuski. Matti Klinge: Professori, joka on aina moitteeton, kaikin tavoin. Kirjoittanutkin keisarinajan tavoista ja seuraelämästä. Carl Gustav Emil Mannerheim: Korsetistaan mies tunnetaan.

88 kommenttia

labolina

12.2.2004 14:31

Muuten hyvä mutta sen Queer Eye for the Straight Guy-sarjan nimi on Fab Five eikä Fab Four. Hauska sarja muuten... :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rahmat

12.2.2004 17:38

Ymmärtääkseni tämä termi 'metroseksuaali' on ollut olemassa ja ihan käytössäkin jo iät ja ajat. Cityn pitäis kai investoida paremmin kaiken maailman Vanity Fairien ja Maximien seurantaan ettei tarvi aina tulla jälkijunassa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

silurus

12.2.2004 22:59

Milläköhän tavalla sana metroseksuaali on parempi tai kuvaavampi kuin hieman tutumpi termi androgyyni?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nainen_

13.2.2004 05:25

Nooh, ei kai itsestään huolehtiminen ja esteettinen mielenlaatu tee miehestä millään muotoa androgyyniä? :o))

Naurettava rinnastus. Ehkä olisi jo aika päästä eroon suomalaisesta HK:n-bleu-tuulipuku-mentaliteetista. Ihan heteromiestenkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

avide

13.2.2004 08:11

Metroseksuaali kuulostaa trendikkäämmältä? ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NOTmeteorologi

13.2.2004 11:13

Aika huolestuttava ilmiö. Lähes puolet jätkistä meidän koulusta on tollasii meteoroseksukologisia. Ei niitä erota sellasista kauheista trendi muijista mikään muu ku se että ne vaan sattuu oleen vastakkaista sukupuolta.

Onko se niin että jos halua olla meteorologiseksuaalinen niin täytyy olla rikas tai tehdä ihan helvetisti töitä, koska kaikkiin niihin kalliisiin vaatteisiin ja hoitotuotteisiinhan menee ihan älyttömästi rahaa. Tai ainakin niihin vaatteisiin jos niitä ostetaan sen mukaan että ovatko ne kalliita ja hienoja, eikä sen mukaan että kestääkö ne vielä seuraavan päivänä tai voiko niitä edes pitää seuraavana päivänä kun ne ei oo enää muotia.

Kauheeta tällänen muoti skeida...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ainu

13.2.2004 11:20

Metroseksuaali on kyllä todellakin vaan hienompi tapa kutsua jotakin jupiksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

omenamehu

13.2.2004 12:29

Huolestuttavaa. Tunnen itseni huonoksi ja epänaiselliseksi kun miehetkin pitää parempaa huolta ulkonäöstään kun minä. "Silmänympärysvoide on ihan must" - ja minä kun en baari-illan jälkeen mieti pätkääkään miltä näytän tai mitä muut minusta ajattelevat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Malliformitaly

13.2.2004 13:54

Metroseksuaali käsite on vain käsite. Europpassa on jo 30 vuotta miehet käyttäneet erilaisa kosmeettikkatuotteita ja meikkiä. Siis Suomessa JUnttilassa se on jotakin erikoista. Parempi on teitysti löytää oma tylinsä ja varoa markkinamiesten paskoja juttuja , jotka eivät ole todellisuuden kanssa mitään tekmistä.
Nyt yritetään käyttä vain markkinrakoa hyväkseen miesten osalta saada myyytä miheille uusia arvoja ja tavaraa. Mutta miten on sisäisen kauneuden laita. Italiassa ja Ranskasa jossa on pitkät pertinteet kaunedelle, tietvävt mysö miten korostetaan omia hyviä puolia ja rumia puolia. Suomessa taas tämä puuttu kokonaan. Kaikki näyttää samalta ja ajttelvat samoin. Siis suomalaiset on helppoa tavaraa liikemiheille. Vaatikaa myös laatua ja arviokaa itseänne yksilönä. SIIS HERÄTKÄÄ JO VAATIMAAN YKSILÖLLISYYTTÄ JA ARVOSTAKAA SITÄ ELI ITSEÄNNE. terv model from paris

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hxara

13.2.2004 14:11

Voisitte muuten tsekata ensin kun laitatte sivulle, että toi testin linkki ei toimi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Silurus

13.2.2004 15:55

[LAINAUS]Nainen_ kirjoitti 13.02.2004 klo 05:25:
Nooh, ei kai itsestään huolehtiminen ja esteettinen mielenlaatu tee miehestä millään muotoa androgyyniä? :o))
LAINAUS]

Silloin tekee, kun kyseiset ominaisuudet on yhdistetty feminiiniin alakulttuuriin. Ihmisen sukupuoli koostuu fyysisistä ja henkisistä ominaisuuksista ja kulttuurisidonnaisista käyttäytymisen muodoista. Niin kauan, kun vaatteet eivät toimi fetissinä, niistä pitäminen on mahdollisimman kaukana mistään seksuaalisuudesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mmikki

13.2.2004 16:09

Joo , tsiigasin jonku uuden South Park jakson ja jakson nimi oli muistaakseen metroseksuaali, tai jotain(englanniksi tietty.) Luulin et se oli niitten keksimä uskomattoman hyvä läppä. Kandee hakee se jakso netistä.
Mut jumansgekka et repesin nauruun, kun citylehdessä oli juttu METROSEKSUAALEISTA. Voi vittu. ketä kiinnostaa! Jutut alkaa olla melko vähissä, jos pitää jauhaa junteille jotain uskomatonta hatusta vedettyä paskaa. No city-lehti nyt muutoinkin on suunnattu mielestäni maalta kaupinkiin muuttaneilleille idiooteille, joitka kaipaa valmista trendipakettitietoutta. Voi voi.
"Metroseksuaaleja on suomessa2-4tuhattta..." just joo. Onpas jännän tarkkaan pystytty laskemaan ja luokittelemaan väite. Mun mielestä viimesimmäks trendikästä on se mitä city-lehti tarjoaa. Kertoohan sen jo esimerkiksi lukijoiden parhaiksi äänestämät "bajlupaikat" ja baarit, joihin sisältyy jotkut vitun junttijuottolat kuten "fiiver" ja joku vitun helsinkiclubi. haistakaa vittu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hevosuinti

13.2.2004 19:14

>>Tilastokeskuksesta kuuluu kummia: 20–25-
>>vuotiaat miehet käyttävät ulkonäköönsä
>>enemmän rahaa kuin samanikäiset tytöt.

En tiedä sitten mikä on totuus, mutta itse ajattelisin, että yläasteikäiset pojankoltiaiset eivät vielä "ryhmäpaineen" alla innostu muotivillityksistä "ja muista homojutuista". Sitten lukion aikana tapahtuu muutos kun pojat pikkuhiljaa alkavat havahtua muotiin (rukoilen, ei mitään "mut ziiz ohan poicceuxiici" -paskaa, puhun laajassa mittakaavassa). Tytöillä tämä vaihe tapahtuu paljon aikaisemmassa vaiheessa, ja silloin kun pojille asiasta tulee villitys, tytöille se on jo rutiinia, joka saattaa selittää tuon (ilman lähdettä annetun) tilaston.

Mutta joka tapauksessa metroseksuaali on sanana ihan naurettava. Ulkonäöstään huolehtivia, tai kyynisesti sanoen peiliin liikaa tuijottavia, miehiä on varmasti ollut iät ja ajat, vaikka se nykyään olisikin trendikästä (koska trendit ovat dynaaminen ilmiö, miesten meikkaus on voinut joskus kauan sitten olla jopa trendikkäämpää kuin nykyään).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JakeZZZZ

13.2.2004 19:20

Taas on termit ja trendit menneet ohi silloin kun City lehti tekee jutun.

Journalismia koko rahan edesta.
Ai niin, ilmaislehti! Sorry.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

metro_meni_jo

13.2.2004 19:39

Hyvin sanottu, JakeZZZZ. Seuraavaksi saadaan lukea uudesta ihmistyyppistä nimeltä juppi ja esitellään viimeisin villitys maailman metropoleissa, kenkäpuhelin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

EmJay

14.2.2004 00:32

[LAINAUS]metro_meni_jo kirjoitti 13.02.2004 klo 19:39:

Hyvin sanottu, JakeZZZZ. Seuraavaksi saadaan lukea uudesta ihmistyyppistä nimeltä juppi ja esitellään viimeisin villitys maailman metropoleissa, kenkäpuhelin.[/LAINAUS]

Täsmälleen!! Ajattelin itse juuri sanoa samaa luettuani artikkelin paperiversion. Hyvä, että muutkin lukijat ovat samaa mieltä.

Artikkelissa myös sanottiin, että Suomessa on "jo" niin ja niin monta tuhatta metroseksuaalia. Jos ja kun metroseksuaali tarkoittaa lähinnä urbaania hedonistia, miten sellaisten määrä voidaan laskea? Kerrottiinko 20 vuotta sitten City-lehdessä, että Suomessa on "jo" niin ja niin monta tuhatta juppia?

Artikkelissa "tutkijan" esittämä "arvio" metroseksuaalien määrästä oli luokkaa yksi promille väestöstä. Siis vain yksi promille väestöstä on urbaaneja hedonisteja? Haloo! Onko tämä City-lehti vai Pihtiputaan sanomat?

Artikkelissa "tutkija" sanoi "metroseksuaalisuutta" englanninkielisten maiden ilmiöksi. No, Ranskassa ja Italiassa urbaani hedonismi on ollut vanha perinne jo vuosisatoja ennen kuin englanninkielisissä maissa keksittiin sana "metroseksuaalisuus". Missä ihmeen norsunluutornissa tämä "tutkija" elää? Ei mitään kosketusta reaalimaailmaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jassooo

14.2.2004 08:31

Älkää marisko. Juttu oli ensimmäinen kotimaisen median suurempi haltuunotto noista meikkaavista kundeista. Se, että kundit käyttävät enemmän rahaa ulkonäköönsä kuin mimmit, on uusi asia. Oli bueno, että myös metroskesuaalien määrää oli pyritty evaluoimaan, yleensähän lehdet tekevät kaiken maailman ilmiöistä juttuja, mutta jättävät ilmiön suuruuden konkretisoimatta. Totta, e ttä ulkonäöstään huolta pitäviä kundeja on ollut aina. Äärimmäisenä se on näkynyt gay-yhteisöissä. Toisaalta urbaani hetero hedonisti ei välttämättä ole metroseksuaali vaan juppi. MS on hieman feminiini ulkonäöstään huolta pitävä heteromies.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

todellisuus

14.2.2004 11:36

Ihan mielenkiintoinen artikkeli mutta määrittelyssä oli että "pitää naisista", jonka ymmärsin että "ei homo". Kuitenkin artikkelissa esiintyi henkilöitä jotka ovat homoja. Mutta muuten ihan ok juttu.

tosion

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Trenditon

14.2.2004 18:27

No mitäs ne porvarilliset boheemit sitten olivat, mistä vuosi sitten kirjoitettiin samaan sävyyn...

Rahan kulutuksella on vähän huono alkaa mittaamaan, että kuinka paljon eri sukupuolet käyttävät rahaa nyt esim. vaatteisiin, nimittäin naisten ja miesten vaatteiden hintaerot ovat aika huimat. Sillä hinnalla, millä naiset löytävät anttilasta hyvännäköisen paidan/topin, miehet ostavat vasta parin sukkia...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Trenditon

14.2.2004 18:29

Piti sanomani, että kuinka paljon ostelevat, eikä kuinka paljon käyttävät rahaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Zarbon

14.2.2004 19:06

Tietääkös kukaan mikä on se voide joka saa "ihon näyttämään vastustamattomalta klubivalojen loisteessa"??

Meitsi haluaa ainakin näyttää hyvältä. Jos joku pitää sitä homomaisena, niin sehän on kamalan ikävää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sb5e

14.2.2004 21:42

[LAINAUS]jassooo kirjoitti 14.02.2004 klo 08:31:

Juttu oli ensimmäinen kotimaisen median suurempi haltuunotto[/LAINAUS]

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fop

15.2.2004 01:09

Dandysmihän on käsitteenä ikivanha. Jo 1600 -luvun eurooppalaisteattereissa istui näytösten aikana lavan reunassa pyntättyjä aristokraattimiehiä (englanniksi "fop"), jotka olivat varanneet kyseiset paikat erityisesti näyttäytyäkseen yleisölle.

Itseäni alkaa kyllä vähitellen kuvottamaan Helsingin pintaliitokulttuuri, sukupuoleen katsomatta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Venitas

15.2.2004 02:08

Sumeeta lifestylepaskaa. Ampua pitäis kaikki tollaset.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Maailmalla

15.2.2004 11:17

Artikkelin sisältämä linkki ei toimi. Toimitus, huomio?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

susu911

15.2.2004 11:35

Kun ei löydy sisältöä, on keskityttävä kuoreen. Surullista, mutta niin nykypäivää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WannabeJuntti

15.2.2004 14:43

Hoh, hoijaa!
Ok, nyt sitten puhutaan metroseksuaaleista (eli ennen nämä tuntemamme "homot"). Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, että kun ei löydy sisältä mitään, on keskityttävä kuoreen. Ja se on surullista jos mikä! Kuka vähänkään koulutettu edes haluaisi olla metroseksuaali?! Jos opiskelet, käyt töissä, "urheilet kuusi kertaa viikossa" ja olet artikkelin mukaan vielä alle 25 vuotias, niin kuullostaapa aika epäloogiselta yhtälöltä. Tai sitten näiden trendipellien vanhemmat maksavat kaikki "klubivoiteet, jotta iho näyttää mahdollisimman hyvältä"!!! Voi jessus! Miksei miehet saa olla miehiä, ja naiset naisia?!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jussi____

15.2.2004 18:55

Eiköhän jokaisella oo oikeus käyttää aikaa/rahaa ulkonäkönsä eteen seksuaalisesta suuntautumisesta ja ulkonäöstä riippumatta. Kuulostaa idioottimaiselta, että ihmiset valittavat "pintaliitäjien" elämän tyhjyydestä, mutta itse käyttävät huomattavan osan omasta energiastaan heidän paheksumiseensa... itse en paheksu muuten mukavan tuntuista ihmistä siitä syystä, että hän sattuu käyttämään jotain "klubivoidetta". eri asia on sitten se, jaksanko näistä kaikista voiteista yms. kuunnella. mutta itse ainakin tunnen monta tyylikästä naista miestä ja , jotka ovat todella älykkäitä, ystävällisiä ja reiluja. että se siitä väitteestä, että hyvä kuori on puuttuvan sisimmän korvike. jospa vaikka koitettais elää sitä omaa elämää, niin paljon paheksumatta sellaista, joka ei itseltä ole mitään pois.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

EmJay

15.2.2004 21:28

[LAINAUS]jassooo kirjoitti 14.02.2004 klo 08:31:
Oli bueno, että myös metroskesuaalien määrää oli pyritty evaluoimaan, yleensähän lehdet tekevät kaiken maailman ilmiöistä juttuja, mutta jättävät ilmiön suuruuden konkretisoimatta.
[/LAINAUS]

Määrittele juppi-"ilmiön" suuruus 80-luvulla. Olisiko kukaan täysjärkinen tutkija sanonut 80-luvulla, että juppeja on Suomessa "jo" 5000?

Jonkinasteisia juppeja, boheemeja porvareja tms. urbaaneja hedonisteja voisi sanoa olevan esim. 20 % väestöstä, ei yksi promille, kuten artikkelissa joku "tutkija" sanoi.

[LAINAUS]jassooo kirjoitti 14.02.2004 klo 08:31:
Totta, e ttä ulkonäöstään huolta pitäviä kundeja on ollut aina. Äärimmäisenä se on näkynyt gay-yhteisöissä. Toisaalta urbaani hetero hedonisti ei välttämättä ole metroseksuaali vaan juppi. MS on hieman feminiini ulkonäöstään huolta pitävä heteromies.[/LAINAUS]

Miksi se heteromiehen feminiinisyys olisi välttämätön "metroseksuaalin" kriteeri? Miksi feminiininen heteromies ei toisaalta voisi olla juppi? Miksi feminiininen urbaani hedonistinen homomies ei voisi olla "metroseksuaali"? Mitä ihmeen järkeä tuollaisessa määritelmässä on?

Eikö urbaani hedonismi ole parempi määritelmä kuin heterous ja feminiinisyys?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Holo

16.2.2004 08:47

Tai vielä parempi kysymys: miksei kuka tahansa saa olla mitä tahansa?

Käyttäkööt miehet klubivoiteita ja hameita siinä missä naiset housuja. Ihan mitä vaan mieli tekee.

Mutta kirjoittaahan saa ja juttuja lukea. Vähän tulee kyllä mieleen suomalaisten naisten uusin vitsaus: seksiriippuvaisuus. "Vakava ongelma" varmasti niille jotka siitä kärsivät, mutta heitähän ei ole kovin montaa. Loistavasti onnistunut elokuvamarkkinointi sai aikaan keskustelua yhteiskunnallisella tasolla todella pienestä asiasta. Miten vaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TonttuT

16.2.2004 09:50

Emjaylle: sanoit 20% (urbaaneja hedonisteja, tarkoitiko myös naisia) Anyway, hieman metroseksuaalimatematiikkaa sinulle:
Miehiä suomalaisista 48% > 2 500 000. Ikäryhmässä 20-50 (nuorempia tai vanhempia tuskin voi ms-ryhmään laskea, ainakin esiintyminen on harvinaista) > 900 000 > suurissa kaupungeissa (Hki, Espoo, Tku, Tre, Vantaa, Oulu, J-kylä) näistä ehkä 35% > n. 300 000. Siis perusjoukko on 300 000 eli suurissa kaupungeissa asuvat 20-50-vuotiaat miehet. Suuri joukko on perheenisiä tai opiskelijoita, tavallisia työssäkäyviä kansalaisia, joita eivät kosmetiikka tai muoti juurikaan kiinnosta.
Näistä ns. edelläkävijöitä 10% eli 30 000, Helsingissä suhteellisesti enemmän, muissa kaupungeissa vähemmän, mutta keskimäärin 10% max. Näistä edelläkävijöistä tuon pehmeän itsestään huoltapitävän heteromiestyypin tunnusmerkit voisivat hyvinkin osua joka kymmenenteen (arvio) >>3000. Tämä näin nopeasti pohdittuna. Ei ihan huono arvio jutun asiantuntijalta, kuka sitten lie olikaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

telaketjuteea

16.2.2004 16:25

Jännintä tässä on se löydös, että nuoret kundit laittaa enemmän rahaa ulkonäköönsä kun mimmit. Kundeilla on tilastojen mukaan myös kalliimmat harrastevälineet ku mimmeillä. Ja kaikki voi arvata kumpi sukupuoli laittaa enemmän rahaa autoihin yms. Eli jostain se fyffekin niihin tulee, eli onks jannut jo heti alusta lähtien paremmin palkattuja?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ei_malli

16.2.2004 19:33

Vaan eipä ole City puppua kesimässä, on tämänkin artikkelin aineet löydetty britti- ja amerikkalaislehdistöstä. Siellä metroseksualliskohu alkoi jo aiemmin, mutta City on kyllä vielä ihan ajan hermolla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Quinn

16.2.2004 19:57

Kylla taas jaksaa ihmiset valittaa, millon olaan liian juntteja ja millon liian juppeja. Onneks City-lehdessa osataan ihmisten viihdyttaminen - lukijapostin lukeminen saa hymyn kenen tahansa naamalle. Jos on huonopaiva, niin tiian mika auttaa aina!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

EmJay

16.2.2004 20:43

[LAINAUS]TonttuT kirjoitti 16.02.2004 klo 09:50:

Emjaylle: sanoit 20% (urbaaneja hedonisteja, tarkoitiko myös naisia)
[/LAINAUS]

Niin, miksi "metroseksuaali" tarkoittaisi vain miehiä? Eihän myöskään jupin käsite rajoitu miehiin.

[LAINAUS]TonttuT kirjoitti 16.02.2004 klo 09:50:
Anyway, hieman metroseksuaalimatematiikkaa sinulle:
Miehiä suomalaisista 48% > 2 500 000. Ikäryhmässä 20-50 (nuorempia tai vanhempia tuskin voi ms-ryhmään laskea, ainakin esiintyminen on harvinaista) > 900 000 > suurissa kaupungeissa (Hki, Espoo, Tku, Tre, Vantaa, Oulu, J-kylä) näistä ehkä 35% > n. 300 000. Siis perusjoukko on 300 000 eli suurissa kaupungeissa asuvat 20-50-vuotiaat miehet. Suuri joukko on perheenisiä tai opiskelijoita, tavallisia työssäkäyviä kansalaisia, joita eivät kosmetiikka tai muoti juurikaan kiinnosta.
Näistä ns. edelläkävijöitä 10% eli 30 000, Helsingissä suhteellisesti enemmän, muissa kaupungeissa vähemmän, mutta keskimäärin 10% max. Näistä edelläkävijöistä tuon pehmeän itsestään huoltapitävän heteromiestyypin tunnusmerkit voisivat hyvinkin osua joka kymmenenteen (arvio) >>3000. Tämä näin nopeasti pohdittuna. Ei ihan huono arvio jutun asiantuntijalta, kuka sitten lie olikaan.
[/LAINAUS]

Ajattelisin itse asiaa näin:
- kaupunkiväestöä 75 % suomalaisista
- lapsia 20 % ja vanhuksia 20 %, aktiivi-ikäistä väestöä 60 %
- aktiivi-ikäistä kaupunkiväestöä 75 % * 60 % = 45 %
- aktiivi-ikäisestä kaupunkiväestöstä noin puolet jonkin sortin hedonisteja, jotka ovat kiinnostuneita mm. muodista, matkustelusta, hyvästä ruoasta jne., eli n. 20 % väestöstä, MOT.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

frend

17.2.2004 14:37

frend

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

miikkap

17.2.2004 19:25

Olen 20 vuotias kauppatieteiden ylioppilas. En ole aiemmin metroseksuaali-käsitteeseen perehtynyt, mutta lyhyen artikkelin saaman vaikutelman mukaan tunnistan itseni 100% metroseksuaaliksi. Harrastan uintia, joogaa ja kuntosalia. Käytän rahoistani noin 70-80% vaatteisiin sekä ulkonäkööni, loput käytän trendikahviloissa ja illanvietossa. Asun tällä hetkellä brysselissä. Olen myös asunut lontoossa ja kööpenhaminassa.

En ole ennen edes ajatellut, että tapani voisivat olla naisellisia. Olen tosin käynyt hampaiden valkaisussa, ihonpuhdistuksessa, korvalehtien muotoiluleikkauksessa. Käyn myös solariumissa säännöllisesti. En pidä itseäni narsistina, vaikka tapani siltä saattavat ulkopuolisesta vaikuttaa. Haluan näyttää hyvältä joka hetki.

Mitä pahaa metroseksuaalisuudessa siis on?
Epäilenpä, että kyseessä on uusi käsite vanhalle ilmiölle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fredis

18.2.2004 04:31

[LAINAUS]Malliformitaly kirjoitti 13.02.2004 klo 13:54:

Metroseksuaali käsite on vain käsite. Europpassa on jo 30 vuotta miehet käyttäneet erilaisa kosmeettikkatuotteita ja meikkiä. Siis Suomessa JUnttilassa se on jotakin erikoista. Parempi on teitysti löytää oma tylinsä ja varoa markkinamiesten paskoja juttuja , jotka eivät ole todellisuuden kanssa mitään tekmistä.
Nyt yritetään käyttä vain markkinrakoa hyväkseen miesten osalta saada myyytä miheille uusia arvoja ja tavaraa. Mutta miten on sisäisen kauneuden laita. Italiassa ja Ranskasa jossa on pitkät pertinteet kaunedelle, tietvävt mysö miten korostetaan omia hyviä puolia ja rumia puolia. Suomessa taas tämä puuttu kokonaan. Kaikki näyttää samalta ja ajttelvat samoin. Siis suomalaiset on helppoa tavaraa liikemiheille. Vaatikaa myös laatua ja arviokaa itseänne yksilönä. SIIS HERÄTKÄÄ JO VAATIMAAN YKSILÖLLISYYTTÄ JA ARVOSTAKAA SITÄ ELI ITSEÄNNE. terv model from paris[/LAINAUS]

Siis oletko sinä tosissasi????? Huomaa että mallin työt sopii sinulle koskan eihän sun teksti tarkoita yhtään mitään!!!! Ja eiköhän sun pitäis olla samaa mieltä näiden "markkinamiesten" kanssa jotta saisit uuden sopimuksen? Kieltämättä metroseksualissus on jo ollut pitkään olemassa, varsinki rock-maailmassa. Itse en ole musiikkimiehiä, mutta näkeehän sen jo jopa 70-luvun rokki bändeissä miten miehet pitää huolta itsestään (esim. Paul Stanley). Se että tämä juttu saa nyt suosiota meidän maasamme on se että nyt on kerrankin henkilö esim. Beckham, ketä ihmiset kunnioittavat, ihailevat ja loppujen lopuks haluais olla kuin hän, on suosiossa. Itse olen aina ollut, ja tulen olemaan Beckham fani, joka ikisellä tavalla!!! Vaikka liikemiehet tekevät tällä tavalla rahaa niin mitä siitä....??? Harmi vaan etten itse keksinyt sitä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

qwertst

18.2.2004 11:01

Eikös tällaisella käsitteellä ole nimi jo ennestään.... Turhamaisuus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tahdon_ehostaa

18.2.2004 12:29

Moro,

Mä kyllä tahtoisin oppia ehostamaan itseäni. Olkoon se vaikka kuinka turhamaista. Mutta mistä mä saisin oppia. Onko kellään tiedossa hyvää nettisaittia tms. Tai vaikka jotain muuta mestaa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

miikkap

18.2.2004 15:20

[LAINAUS]tahdon_ehostaa kirjoitti 18.02.2004 klo 12:29:

Moro,

Mä kyllä tahtoisin oppia ehostamaan itseäni. Olkoon se vaikka kuinka turhamaista. Mutta mistä mä saisin oppia. Onko kellään tiedossa hyvää nettisaittia tms. Tai vaikka jotain muuta mestaa?[/LAINAUS]

Hei,
Ei siihen ehostamiseen tarvita niin sanotusti oppeja, joita voisi opettaa. Voin listata sinulle itsensä huoltapitämisen kultaiset säännöt:

1) Aluksi ehostaminen lähtee liikkelle ainoastaan terveellisesti ruokavaliosta: juo paljon vettä ja syö terveellisiä hedelmiä, tämä saa ihon näyttämään hyvältä. Vältä suolaisia ruokia (kerää nestettä) ja äläkä syö rasvaa kuin sen verran, että iho ja hiukset eivät mene huonoksi (kyllä, rasvaa tarvitaan ihon kimmoisuuden ylläpitämiseen). Syö tarvittaessa vitamiinivalmisteita, kuten multitabseja.

2) Liiku paljon ja käy ulkona. Raitis ilma näkyy ihmisen ilmeestä ja perusolemuksesta. Käy kuntosalilla jos haluat rautaisen kropan. Itsekuria tässä kysytään, mutta rantakaudella komea lihasmassa palkitaan! Älä kuitenkaan unohda harrastaa kuntosalin ohella aerobisia lajeja (uinti ja juoksu ovat hyviä!)

3) pukeudu hyvin. Tämä ei tarkoita, että ostat kalleimmat muotikuteet, vaan yritä löytää oma tyylisi. Käytä vapaapäivä vaatekaupoissa kierrellen, sovittaen ja tyylineuvoja kysellen. Erityisesti pienet (yleensä kalliit) erikoiskaupat mielellään antavat tyylivihjeitä ja kertovat mielipiteitään erilaisista asukokonaisuuksista.

4) uudista hiustyylisi. Hiustyyli on kenties helpoin mahdollinen tapa uudistaa omaa tyyliään. Värjää, vaihda leikkuumallia, ihan mitä vain! Yleensä kalliit ns. trendikampaamot mielellään antavat tyylineuvoja tässäkin asiassa. Koita löytää oma tyylisi!

5) seuraa aikaasi. Suomessa miehille suunnattuja aikakauslehtiä on vähän. SK-Mies on eräs, mutta toisaalta ei kovin hyvä (oma mielipide). Suosittelisin ulkomailta tilaamista. Jos olet löytänyt oman tyylisi, ei se tarkoita paikalleen jämähtämistä. Oman tyylin hakeminen on elinikäinen prosessi. Ajat muuttuvat, niin muuttuu tyylisikin.

6) Kun perusasiat on kunnossa, on aika ryhtyä ns. pynttäytymiseen. Tämä on monien suomalaisten mielestä vielä turhamaista ja kenties hieman naismaista, mutta itse teen samat rutiinit säännöllisesti:

a) PESE KASVOT HUOLELLISESTI JA KÄYTÄ IHONKUORINTA-AINEITA. käytä silmänalusrasvoja, mikäli näytät "räjähtäneeltä", esim. illanvieton jälkeen. Käytä ehdottomasti kosteusvoidetta ja kenties yövoidettakin. Ryppyvoiteita voit käyttää jos olet taikauskoinen. Itse käytän arbutin-nimistä hoitoainetta, joka poistaa ihon punoitusta. Kyseinen aine todella tehoaa, mutta on tyyristä.

b) käytä meikkivoidetta kun lähdet ulos. brysselissä myydään miehille tarkoitettuja meikkivoiteita, mutta suomesta en ole aivan varma. paha virhe on käyttää meikkivoidetta liian näkyvästi, tärkeintä on peittää ihon pienet pintavirheet. Yleensä ulkopuoliset eivät huomaa sinun meikanneen (toki jos he näkisivät kuvasi ennen meikkausta...) Itse pyrin pitämään kasvoni niin hyvässä kunnossa, että virheitä ei juuri tarvitse keinotekoisesti peitellä.

c) varaa aikaa hiustesi laittoon. tyylikkään hiusmallin muotoilu saattaa kuluttaa runsaasti aikaa. varaa geelejä, vahoja, muotoiluvaahtoja ja -suihkeita. omaa hiustyyliään voi hieman vaihtaa päivittäin, uudella kampaustyylillä. liian huolitellunnäköiset hiukset ovat mauttomat, keskitä hillittyyn epäsiisteyteen. Riippuu toki hiuksista, jotkut saattavat pitää italialaisille tyypillisestä ns. liimaletistä (yäk!) EN SUOSITTELE SUOMALAISELLE MIEHELLE!

d) mikäli sinulla on liian vaalea iho, suosittelen solariumia tai itsestäänruskettavia voiteita. liian kalpea iho antaa yleensä ihmisestä elottoman vaikutelman. pieni rusketus sen sijaan näyttää terveeltä ja todella hyvältä!

Vielä ekstravinkkejä, joilla olen todennut joko ulkonäön tai oman itsetunnon paranevan todella paljon:

i) värjätyt piilolinssit. Itse käytän todella upean ruskean sävyisiä kuukausittain vaihdettavia piilolinssejä. Kokeile optikolla omiasi, kirkkaat silmät todella herättävät huomiota!

ii) hampaiden valkaisu. Valkaisu on turvallinen ja helppo ulkonäön kohennuskeino! Itse maksoin pepsodent-hymystäni noin 200 euroa. Tulos oli sen arvoinen! Myytit kertovat, että valkaisu tuhoaa hampaat ja pilaa elämän. Uskokoon ken tahtoo... lukekoot tieteellistä faktaa aiheesta.

iii) tatuointi tai lävistys. Kumpikaan ei välttämättä kaikkien silmissä paranna ulkonäköä, mutta jos itse pidät niistä niin ota ihmeessä. Tatuointi esimerkiksi kohotti omaa itsetuntoani roimasti!

Vielä viimeiset sanat. Omasta kehostaan ei kannata tehdä temppeliä jota palvoa. Erilaiset plastiikkakirurgiset toimenpiteet ovat rahanhukkaa ja ehdottomasti liioiteltuja ulkonäön ehostamismenetelmiä. Poikkeuksena voidaan toki mainita todella suuret ulkonäölliset poikkeamat (esim. leuka vahingoittunut pahoin onnettomuudessa tai vastaavaaa). Omalla ulkonäön tehostamisella ei haeta perfektionistista narsismiin taipuvaa täydellisyydentavoittelua.

Tärkeintä on, että tunnet olosi terveeksi, onnelliseksi ja mikä tärkeintä, itseluottamuksesi on huipussa! Jos itseluottamus on huipussa, ei tarvitse esitellä omia onnistumisiaan tai päinvastoin selitellä epäonnistumista. Mielestäni itseluottamus ei voi missään tilanteessa olla liian korkea. Liian korkeaa itseluottamusta virheellisesti kuvitellaan vittupäisyydeksi (totuus: "vittupäillä" huono itsetunto naamioituna loistavaan itseluottamukseen!)

Toivottavasti tästä oli sinulle apua. Voin toki kertoa yksityiskohtaisempiakin kauneudenhoitovinkkejä. Mutta eiköhän näillä pääse jo alkuun! Lue lehtiä, seuraa aikaa. Kokeile erinlaisia kauneudenhoitoon liittyviä tuotteita ja hiusgeelejä ym...

Rahaa oman ulkonäön pitämiseen edustuskunnossa kuluu tietysti.

Kuukausittain piilolasit, solarium, kampaamo, kauneudenhoitotuotteet, kuntosali ja uiminen jo itsessään vievät halvimmilaankin 400 euroa. Toki voit yrittää säästää käyttämällä halvempia saleja tai huonompaa uimapaikkaa.

Vaatteet ovatkin toinen juttu. Riippuu ihan omasta maksukyvystäsi ja tyylistäsi. Toinen käyttää kuussa 200 euroa vaatteisiin, toisilla summa on yli 2000e! Itse asiassa vaatteisiin voi käyttää loputtoman määrän rahaa, kattoa ei ole. Laatu maksaa, mutta kannattaa kysyä itseltään mihin oma maksukyky riittää. Muista edelleen tärkein ohje: oma keho ei ole temppeli, jota palvoa. Omasta ulkonäöstään voi tinkiä tärkeämpien asioiden tieltä!

linkkejä:
www.askmen.com
www.menshealth.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JAM-i

18.2.2004 16:18

miksiköhän termissä on tuo seksuaali-liite? metroSEKSUAALI? mitä seksuaali(st)a on rasvata naamaansa - aamulla yksin krapulassa?

voisikohan vaikka autoihin rahojaan laittavia voisi saman logiikan mukaan kutsua, ööh.. vaikka autoseksuaaleiksi?

eikö heteromies joka esim. muotoilee partansa voisi olla vaan heteroseksuaali?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tahdon_ehostaa

18.2.2004 18:15

Kiitos miikkap

Sain kirjoituksestasi uutta intoa. Olen ollut todella tyytyväinen ihanaan kampaajaani ja aqua-värisiin piilolinnseihin. Sain taas uutta intoa. KIITOS!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ahava

19.2.2004 08:11

AHAVA on kehittänyt miehilla loistavia tuotteita:
AHAVA-After Shave Moisturiser.
For All Skin Type.
This light textured Hypoallergenic moisturizer absorbs quickly and is non greasy. Enriched with Mineral Skin Osmoter that enhances the natural moisturizing factor of the skin. Helps to protect the skin against sun and pollution, restores the P.H level after shaving.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ikmnjuyhbvgt79

19.2.2004 08:50

En sano, ettei ulkonäöstään saisi yhtään huolehtia, mutta tuollainen touhu on jo sairasta...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tahdon_ehostaa

19.2.2004 10:18

Voisitko ystävällisesti tarkentaa, että miltä osin sairasta. Mielestäni terve narsistisuus on vaivan paikallaan. Tosin elämässä tulee asita olla oikeassa tärkeysjärjestyksessä. Kuinka voi toista rakastaa, jos ei ensin itseään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

B-rudy

19.2.2004 14:45

[LAINAUS]miikkap kirjoitti 17.02.2004 klo 19:25:

Olen 20 vuotias kauppatieteiden ylioppilas. En ole aiemmin metroseksuaali-käsitteeseen perehtynyt, mutta lyhyen artikkelin saaman vaikutelman mukaan tunnistan itseni 100% metroseksuaaliksi. Harrastan uintia, joogaa ja kuntosalia. Käytän rahoistani noin 70-80% vaatteisiin sekä ulkonäkööni, loput käytän trendikahviloissa ja illanvietossa. Asun tällä hetkellä brysselissä. Olen myös asunut lontoossa ja kööpenhaminassa.

En ole ennen edes ajatellut, että tapani voisivat olla naisellisia. Olen tosin käynyt hampaiden valkaisussa, ihonpuhdistuksessa, korvalehtien muotoiluleikkauksessa. Käyn myös solariumissa säännöllisesti. En pidä itseäni narsistina, vaikka tapani siltä saattavat ulkopuolisesta vaikuttaa. Haluan näyttää hyvältä joka hetki.

Mitä pahaa metroseksuaalisuudessa siis on?
Epäilenpä, että kyseessä on uusi käsite vanhalle ilmiölle.[/LAINAUS]

Ja tämä sinun kirjoittamasi viesti taitaa olla myös zoukki. Jos oikeasti olisit kauppatieteiden ylioppilas, osaisit kyllä kirjoittaa kaupunkien nimet isoilla alkukirjaimilla. Ja jos oikeasti olet se mikä sanot olevasi, niin olet kyllä valitettavan tyhmä. Ja se olisi todella surullista!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

eiootosi

19.2.2004 18:51

[LAINAUS]mmikki kirjoitti 13.02.2004 klo 16:09:

Joo , tsiigasin jonku uuden South Park jakson ja jakson nimi oli muistaakseen metroseksuaali, tai jotain(englanniksi tietty.) Luulin et se oli niitten keksimä uskomattoman hyvä läppä. Kandee hakee se jakso netistä.
Mut jumansgekka et repesin nauruun, kun citylehdessä oli juttu METROSEKSUAALEISTA. Voi vittu. ketä kiinnostaa! Jutut alkaa olla melko vähissä, jos pitää jauhaa junteille jotain uskomatonta hatusta vedettyä paskaa. No city-lehti nyt muutoinkin on suunnattu mielestäni maalta kaupinkiin muuttaneilleille idiooteille, joitka kaipaa valmista trendipakettitietoutta. Voi voi.
"Metroseksuaaleja on suomessa2-4tuhattta..." just joo. Onpas jännän tarkkaan pystytty laskemaan ja luokittelemaan väite. Mun mielestä viimesimmäks trendikästä on se mitä city-lehti tarjoaa. Kertoohan sen jo esimerkiksi lukijoiden parhaiksi äänestämät "bajlupaikat" ja baarit, joihin sisältyy jotkut vitun junttijuottolat kuten "fiiver" ja joku vitun helsinkiclubi. haistakaa vittu.[/LAINAUS]

mmikki hei, miks sä sit luet tätä jos lehti on niin syvältä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

miikkap

19.2.2004 20:05

[LAINAUS]B-rudy kirjoitti 19.02.2004 klo 14:45:

Ja tämä sinun kirjoittamasi viesti taitaa olla myös zoukki. Jos oikeasti olisit kauppatieteiden ylioppilas, osaisit kyllä kirjoittaa kaupunkien nimet isoilla alkukirjaimilla. Ja jos oikeasti olet se mikä sanot olevasi, niin olet kyllä valitettavan tyhmä. Ja se olisi todella surullista![/LAINAUS]

hei,
olen pahoillani, jos loukkaannuit kirjoitusvirheistäni. en yleensä ole tottunut internetissä kirjoittamaan kieliopin mukaista kieltä (kyllä, internet kirjoitetaan toki isolla). tapanani on vain kirjoittaa nopeasti, jolloin pisteet ja pilkut yleensä jäävät huomioimatta - puhumattakaan isoista alkukirjaimista.

harvoinpa näet vapaassa foorumissa kielioppillisesti hyväksyttävää tekstiä, etenkään englanniksi. tapa ei välttämättä näytä kovin asialliselta, mutta tuskin tämä niin virallista keskustelua on, että tyyliseikat menevät asian edelle. voit toki epäillä älykkyyttäni, jos haluat.

ps. omassa yhden kappaleen kirjoituksesssasi on ainakin yksi pilkkuvirhe ja kaksi kieliopillisesti virheellistä ilmaisua. myöskään ja-sanalla ei koskaan pidä aloittaa lausetta suomessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Googlettakaa

19.2.2004 21:58

[LAINAUS]EmJay kirjoitti 15.02.2004 klo 21:28:
Miksi se heteromiehen feminiinisyys olisi välttämätön "metroseksuaalin" kriteeri? Miksi feminiininen heteromies ei toisaalta voisi olla juppi? Miksi feminiininen urbaani hedonistinen homomies ei voisi olla "metroseksuaali"? Mitä ihmeen järkeä tuollaisessa määritelmässä on?

Eikö urbaani hedonismi ole parempi määritelmä kuin heterous ja feminiinisyys?[/LAINAUS]

metrosexual

(met.roh.SEK.shoo.ul) n. An urban male with a strong aesthetic sense who spends a great deal of time and money on his appearance and lifestyle.
—metrosexuality n.

Example Citation:

At dinner the other night, my date listed the calorie count of the main entrees, raising an eyebrow at my chicken Alfredo selection after he had ordered a salad. I saw him check his reflection in the silver water pitcher three times. During dessert, he looked deeply into my eyes and told me he thought what we have together is very special. It was our third date.

It was then that I realized why my dating life has been as mysterious as the Bermuda Triangle since I arrived in Washington. This city, unlike any other place I've lived, is a haven for the metrosexual. A metrosexual, in case you didn't catch any of several newspaper articles about this developing phenomenon (or the recent "South Park" episode on Comedy Central), is a straight man who styles his hair using three different products (and actually calls them "products"), loves clothes and the very act of shopping for them, and describes himself as sensitive and romantic. In other words, he is a man who seems stereotypically gay except when it comes to sexual orientation.
—Alexa Hackbarth, "Vanity, Thy Name Is Metrosexual," The Washington Post, November 17, 2003

Notes:
A metrosexual is a clotheshorse wrapped around a dandy fused with a narcissist. Like soccer star David Beckham, who has been known to paint his fingernails, the metrosexual is not afraid to embrace his feminine side. Why "metrosexual"? The metro- (city) prefix indicates this man's purely urban lifestyle, while the -sexual suffix comes from "homosexual," meaning that this man, although he is usually straight, embodies the heightened aesthetic sense often associated with certain types of gay men.

Mark Simpson invented this term in 1994 (see the earliest citation, below), and it drifted slowly from one media source to another throughout the rest of 1990s and early 2000s. Then Simpson wrote another article about metrosexuals in the online magazine Salon.com on July 22, 2002, and the term took off. Since then it has been picked up by thousands of media outlets, has made numerous TV appearances, has spawned at least a couple of books, and has been dropped in untold numbers of cocktail party conversations. There is no escaping the metrosexual.

The second example citation gives Simpson's succinct description of the metrosexual type from his Salon.com article.

Example Citation #2:

The typical metrosexual is a young man with money to spend, living in or within easy reach of a metropolis — because that's where all the best shops, clubs, gyms and hairdressers are. He might be officially gay, straight or bisexual, but this is utterly immaterial because he has clearly taken himself as his own love object and pleasure as his sexual preference. Particular professions, such as modeling, waiting tables, media, pop music and, nowadays, sport, seem to attract them but, truth be told, like male vanity products and herpes, they're pretty much everywhere.
—Mark Simpson, "Meet the metrosexual," Salon.com, July 22, 2002

Earliest Citation:

The promotion of metrosexuality was left to the men's style press, magazines such as The Face, GQ, Esquire, Arena and FHM, the new media which took off in the Eighties and is still growing (GQ gains 10,000 new readers every month). They filled their magazines with images of narcissistic young men sporting fashionable clothes and accessories. And they persuaded other young men to study them with a mixture of envy and desire.

Some people said unkind things. American GQ, for example, was popularly dubbed ''Gay Quarterly''. Little wonder that all these magazines — with the possible exception of The Face — address their metrosexual readership as if none of them were homosexual or even bisexual.
—Mark Simpson, "Here come the mirror men," The Independent, November 15, 1994

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KateMoss

20.2.2004 00:58

Metroseksuaalisuus, niinkuin vaikka esim. x-sukupolven ihmiset tai jupit, ovat käsitteitä joilla yritetään lokeroida ja tilastoida ihmisiä. Eli ei tarvii ottaa hernettä nenäänsä jos "ei pysy trendien perässä", sivistyssanoja kuitenkin vaan, ei idiooteille

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jeagle

21.2.2004 19:15

[LAINAUS]Rahmat kirjoitti 12.02.2004 klo 17:38:

Ymmärtääkseni tämä termi 'metroseksuaali' on ollut olemassa ja ihan käytössäkin jo iät ja ajat. Cityn pitäis kai investoida paremmin kaiken maailman Vanity Fairien ja Maximien seurantaan ettei tarvi aina tulla jälkijunassa...[/LAINAUS]

[LAINAUS]Rahmat kirjoitti 12.02.2004 klo 17:38:

Ymmärtääkseni tämä termi 'metroseksuaali' on ollut olemassa ja ihan käytössäkin jo iät ja ajat. Cityn pitäis kai investoida paremmin kaiken maailman Vanity Fairien ja Maximien seurantaan ettei tarvi aina tulla jälkijunassa...[/LAINAUS]

Joo, nain on. Ajattelin otsikon nahdessani, etta kylla nyt on mennyt City matalalle linjalle -tama juttuhan luettiin jo joskus viime vuoden alkupuolella (?), mutta sitten tuli mieleeni etta se taiskin olla joku muu lehti. Molempi huonompi. Cityn pitais kohderyhma ja konsepti kokonaisuuudessaan huomioiden nimittain juuri kaiketi naissa asioissa pysya koko ajan kartalla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jeagle

21.2.2004 19:27

[LAINAUS]miikkap kirjoitti 19.02.2004 klo 20:05:

myöskään ja-sanalla ei koskaan pidä aloittaa lausetta suomessa.[/LAINAUS]

Eika missaan muusskaan maassa jos puhutaan suomea.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ulkomailta

22.2.2004 07:51

Tommi Bjorkin osuus on hauska. Mies kehuu olevansa pari vuotta aikaansa edella ja silti kuvassa istuu "Johnny Knoxville" paidoitus paallansa. Onneksi Cityn haastateltavat osaavat myos ironian jalon taidon ja saa meidat lukijat hymyilemaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MitaIhmetta

23.2.2004 21:23

Mitä ihmettä täällä oikein jaksetaan napista siitä, että sosiologit ovat määritelleet uuden miestyypin ja pyrkivät sen kautta heijastelemaan nykyistä mieskulttuuria ja mahdollisia muutoksia tulevaisuudessa.

Ainakin itselle tuli olo, että asiaa kritisoivat ovat oikeasti sosiologiasta hieman tietämättömiä ja siten asiaa "mollaamalla" he asettavat vain itsensä naurunalaisiksi.

Jos koko termi, siitä kirjoittelu ja asian hahmottaminen tuntuu noin vastenmieliseltä niin jättäkää se lehti kotiin ja menkää valittamaan vaikka naapurille, kun töllöstä ei tule mitään mielenkiintoista. Hyvällä tuurilla sitä naapuria saattaisi ehkä jopa kiinnostaa ...

Suurin ihmetyksen aihe itselläni oli, että City kirjoitti asiasta näinkin myöhään. Tätä ennen asiasta ollaan ehditty jauhaa jo lähes kyllästymiseen asti monissa medioissa mukaanlukien helsingin sanomat, jossa taisi olla aukean juttu metroseksuaalista ja sen perikuvasta eli beckhamista joskus viime kesänä.

Itse olisin toivonut artikkeliin enemmän sosiologista puolta sen sijaan että nyt keskityttiin esittelemään muutamaan jannua, jotka eivät oikeasti olleet kovin erikoisia.

Mukavaa kuitenkin oli, että asiasta vihdoin puhuttiin vaikkakin artikkeli jätti paljon toivomisen varaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

RX_Queen

24.2.2004 15:34

Itse ainakin mielummin katson miehekkäitä, hikisiä MIEHIÄ kuin näitä metroja. Hyi helvetti, mies on mies ja nainen on nainen. Kammottaa ajatuskin siitä, kuinka metrosexuellen kanssa taputellaan yhdessä ryppyrasvaa iltaisin herkille silmänympärysihoillemme, vertaillen kämmenselkien pehmeyttä. Meillä päin heille on yksi ainoa nimitys; HINTTARI.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

punaniska

25.2.2004 16:53

[LAINAUS]RX_Queen kirjoitti 24.02.2004 klo 15:34:

Itse ainakin mielummin katson miehekkäitä, hikisiä MIEHIÄ kuin näitä metroja. Hyi helvetti, mies on mies ja nainen on nainen. Kammottaa ajatuskin siitä, kuinka metrosexuellen kanssa taputellaan yhdessä ryppyrasvaa iltaisin herkille silmänympärysihoillemme, vertaillen kämmenselkien pehmeyttä. Meillä päin heille on yksi ainoa nimitys; HINTTARI.[/LAINAUS]

Juurin näin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

EmJay

25.2.2004 18:16

[LAINAUS]RX_Queen kirjoitti 24.02.2004 klo 15:34:

Itse ainakin mielummin katson miehekkäitä, hikisiä MIEHIÄ kuin näitä metroja. Hyi helvetti, mies on mies ja nainen on nainen. Kammottaa ajatuskin siitä, kuinka metrosexuellen kanssa taputellaan yhdessä ryppyrasvaa iltaisin herkille silmänympärysihoillemme, vertaillen kämmenselkien pehmeyttä. Meillä päin heille on yksi ainoa nimitys; HINTTARI.[/LAINAUS]

Kiva, että tänne tulee tuollaisia pohojalaasia akkoja esittämään IKL:läisiä mielipiteitään.

Tuo oli joko trolli - tai sitten Anneli Jäätteenmäki.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SallyS

26.2.2004 12:33

Ei minua häiritse se, että ihminen pitää huolta itsestään, päinvastoin. Enkä usko olevani ainoa, joka pitää raikkaasta hengityksestä ja puhtaista sukista hyvinvoivalla kropalla likaisen ja hikisen sohvaperunan sijaan. Kokemusta jälkimmäisestä on enemmän kuin tarpeeksi, seuraava äijä tulee olemaan eri luokkaa. Sohvaperuna voi olla, vaikka harrastaisikin jotain "miehistä" urheilua, jos ei treenin lisäksi kiinnosta mikään muu kuin tv ja videopelit. Itsensä laiminlyöminen on vain ja ainoastaan typerää. Meillä on vain yksi elämä ja vain tämä olomuoto, miksei voisi siis elää mahdollisimman terveesti ja kehittää itseään niin fyysisesti kuin henkisestikin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

miikkap

26.2.2004 16:07

[LAINAUS]SallyS kirjoitti 26.02.2004 klo 12:33:

Ei minua häiritse se, että ihminen pitää huolta itsestään, päinvastoin. Enkä usko olevani ainoa, joka pitää raikkaasta hengityksestä ja puhtaista sukista hyvinvoivalla kropalla likaisen ja hikisen sohvaperunan sijaan. Kokemusta jälkimmäisestä on enemmän kuin tarpeeksi, seuraava äijä tulee olemaan eri luokkaa. Sohvaperuna voi olla, vaikka harrastaisikin jotain "miehistä" urheilua, jos ei treenin lisäksi kiinnosta mikään muu kuin tv ja videopelit. Itsensä laiminlyöminen on vain ja ainoastaan typerää. Meillä on vain yksi elämä ja vain tämä olomuoto, miksei voisi siis elää mahdollisimman terveesti ja kehittää itseään niin fyysisesti kuin henkisestikin?[/LAINAUS]

Puhut asiaa. Ajan mukana myös tavat ja asenteet muuttuvat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

miikkap

26.2.2004 16:13

[LAINAUS]RX_Queen kirjoitti 24.02.2004 klo 15:34:

Itse ainakin mielummin katson miehekkäitä, hikisiä MIEHIÄ kuin näitä metroja. Hyi helvetti, mies on mies ja nainen on nainen. Kammottaa ajatuskin siitä, kuinka metrosexuellen kanssa taputellaan yhdessä ryppyrasvaa iltaisin herkille silmänympärysihoillemme, vertaillen kämmenselkien pehmeyttä. Meillä päin heille on yksi ainoa nimitys; HINTTARI.[/LAINAUS]

Oletpas ahdasmielinen. Ei se mies siitä naiseksi muutu, vaikka osaakin pitää ulkonäöstään ja terveydestään huolta.

Mutta eipä sinulla ainakaan ole hätää, jos kerran pidät hikisistä ja sotkusista alkoholistiduunareista (lue: perussuomalaisista miehistä) sivistyneiden Euroopan kansalaisten sijaan. Varmaan ei ole vaikeaa löytää ihannemiestäsi noilta jylhiltä peräpohjolan tuntureilta :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

niuho

1.3.2004 08:16

[LAINAUS]miikkap kirjoitti 17.02.2004 klo 19:25:

Olen 20 vuotias kauppatieteiden ylioppilas. En ole aiemmin metroseksuaali-käsitteeseen perehtynyt, mutta lyhyen artikkelin saaman vaikutelman mukaan tunnistan itseni 100% metroseksuaaliksi. Harrastan uintia, joogaa ja kuntosalia. Käytän rahoistani noin 70-80% vaatteisiin sekä ulkonäkööni, loput käytän trendikahviloissa ja illanvietossa. Asun tällä hetkellä brysselissä. Olen myös asunut lontoossa ja kööpenhaminassa.

En ole ennen edes ajatellut, että tapani voisivat olla naisellisia. Olen tosin käynyt hampaiden valkaisussa, ihonpuhdistuksessa, korvalehtien muotoiluleikkauksessa. Käyn myös solariumissa säännöllisesti. En pidä itseäni narsistina, vaikka tapani siltä saattavat ulkopuolisesta vaikuttaa. Haluan näyttää hyvältä joka hetki.

Mitä pahaa metroseksuaalisuudessa siis on?
Epäilenpä, että kyseessä on uusi käsite vanhalle ilmiölle.[/LAINAUS]

Voi, voi MiikkaP!
Pakko kysyä: maksaako työnantajasi vuokrasi, ruokamenot ym. pakolliset välttämättömyydet, vai onko tällaiset asiat METROSEKSUAALEILLE ilmaisia? Jos näin on, mäkin haluan olla metroseksuaali!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

xxl

2.3.2004 12:26

Ensimmäinen metroseksuaali taisi olla Narkissos, 500 ekr. Mistään uudesta aiheesta ei siis ole kysymys. Ohessa nykynarsistin määritelmä : "Hänellä ei ole mitään itseään suurempaa projektia. Hänellä ei ole arvoihin perustuvia todellisia tavoitteita. Hän on itse itsensä mahtavin tavoite. Kaikki hänen energiansa kuluu yhden ainoan tuotteen mainostamiseen: Minäkuvan kehittämiseen ja myymiseen. Muut arvot ovat korkeintaan välineellisiä. Tärkeintä on image, tyyli, ja sen vaikutus muihin ihmisiin."
Tällainen henkilö on luonnollisesti otollinen kuluttaja, ja metroseksuaali voidaan siksi ymmärtää myös kaupallistettuna mihenmallina.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

miikkap

2.3.2004 22:19

[LAINAUS]niuho kirjoitti 01.03.2004 klo 08:16:

Voi, voi MiikkaP!
Pakko kysyä: maksaako työnantajasi vuokrasi, ruokamenot ym. pakolliset välttämättömyydet, vai onko tällaiset asiat METROSEKSUAALEILLE ilmaisia? Jos näin on, mäkin haluan olla metroseksuaali![/LAINAUS]

Heippa,
Itseasiassa vuokraa en joudu maksamaan tana vuonna laisinkaan, silla meilla on tatini tyttaren kanssa molemminpuolinen "vaihto-oppilasjarjestely". Tatini tytar asuu vanhempieni luona Suomessa ja itse asun vastavuoroisesti vuoden taalla Belgiassa. Tallainen asumisjärjestely on erittain edullista ja kannattavaa. Lontoossa asuin lukioaikanani vuoden vaihto-oppilaana, jolloin minulla oli myos isantaperhe. Koopenhaminassa puolestaan asuin viime vuonna kahden parhaan ystavani kanssa, joten vuokra oli aivan kohtuullinen.

Taalla Belgiassa maksan toki ruuasta ja muista valttamattomista menoista oman osuuteni, jotka vievat tuloistani kutakuinkin 20%. Saastoja ei siis juuri paase kertymaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

etnoseksuaali

3.3.2004 11:43

Olen 24 vuotias opiskelija. Suurin osa ajastani kuluu opintojen, työn, harrastusten ja ystävien parissa. Tuloistani 80% kuluu asumiskustannuksiin, opiskeluun, liikennevälineisiin ja ruokaan. Loput 20% jää vapaa-ajan viettoon harrastuksiin jne. En mielelläni käy trendikahviloissa, mutta viihdyn muunmuassa irkkubaareissa ja elokuvissa. Minulle tärkeintä on hyvä ilmapiiri ja hauska seura, enkä niinkään koe "näyttäytyväni" kenellekään. Onkohan meitä etnoseksuaaleja vielä muitakin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

etnoseksuaali

3.3.2004 13:00

Lisätään vielä edelliseen, että vaatteeni ostan useimmiten alennusmyynneistä tai käytettyinä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

snowgirl_

3.3.2004 14:28

nimittäin naisten ja miesten vaatteiden hintaerot ovat aika huimat. Sillä hinnalla, millä naiset löytävät anttilasta hyvännäköisen paidan/topin, miehet ostavat vasta parin sukkia...[/LAINAUS]

paskat. se on ihan toisinpäin. miesten hyvälaatuset vaatteet on paljon halvempia ku naisten.mikäli ei osta anttilasta mitään riepuja....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nainen-26v

4.3.2004 13:41

Ihan kiva, että miehetkin pitävät itsestään huolen, mutta kieltämättä en voisi kuvitellakaan eläväni tällaisen metroseksuaalimiehen kanssa. Omani on (onneksi) ihan tavallinen suomalainen mies, käy suihkussa ja ajaa partansa (silloin kun sattuu viitsimään), käy parturissa muutaman kuukauden välein ja vaihtaa sukkansa ja alushousunsa säännöllisesti, mutta ei käy vaatteilla koreilemaan. Uusia vaatteita hankitaan silloin kun entiset ovat kuluneet jo puhki ja uusien sukkien ja alushousujen hankinnasta vastaan minä (muuten mies kulkisi onnellisena ihan risaisissa alkkareissa ja reikäisissä sukissa). Yleensä pyykkiinkin vaatteet menevät silloin, kun minä ne sinne pyykkikoriin laitan. Liikuntapuoli hoituu sählyllä parina iltana viikossa, kuntosalille miestä ei saa (olen kyllä koettanut sitäkin, yksin on tylsä käydä).

Tämmöinen mies sopii kuitenkin minulle. Varmaan saisin hervottoman naurukohtauksen, jos mies haluaisi käyttää minun kasvonaamiotani tai ihonkuorintavoidettani. Saati sitten jos mies tahtoisi vähän kasvovoiteella siloitella kasvonpiirteitään tai laittaa puuteria hävittämään kiiltoa. Kauppashoppailutkaan eivät tuota ongelmia - sillä aikaa kun minä katselen itseäni kiinnostavia asioita, mies kiertelee katselemassa elektroniikkaa, DVD-filmejä ja autojuttuja. Mieheni on sellainen perinteinen suomalainen mies, hiljainen, hellä ja älykäs. Kaikille rasvahiuksisille "tosimiehille" kuitenkin sellainen huomio, että en tosiaankaan puhu tässä miehestä, jonka käsitys hyvästä illanvietosta on keissi kaljaa ja lätkämatsi telkasta, vaan sivistyneestä ja naisensa huomioonottavasta uroksesta. Vaikkei olisikaan "metroseksuaali", todellinen mies huolehtii silti hygieniastaan ja kumppaninsa mielihyvästä. Likainen ja ruokkoamaton mies ei ole kenenkään normaalin naisen unelma.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

InChains

7.3.2004 18:59

Olen samoilla linjoilla niden kanssa, jotka pitävät miehekkäistä miehistä. On toki sallittua meikata ja käydä plastiikakirurgilla, mutta omakohtaisesti moiset trendipellet eivät jaksa kiinnostaa tippaakaan.
Minun ihannemieheni on pitkä, hieman tukeva, ehkäpä kalju tai pitkätukkainen. Parta ja viikset ovat plussaa (mikäli ne kasvavat kunnolla ja sopivat naamaan), snadi kaljapakkikin on aika kiva. Nahkavaatteet saavat minut kuolaamaan,ja pieni hienhaju voi olla ihan seksikästä.
Karvojen poisto (esim kainaloista, rinnasta tai sääristä -alakerrasta puhumattakaan) on täydellinen turn-off! Jos mies on luonollisesti karvainen,pitäköön karvat. Ajeltu mies ei todellakaan sytytä...Naisille karvatomat sääret ja kainalot sopivat, muttei meidänkään mielestäni posliiniksi kannataisi ryhtyä.
Kuitenkaan ei hyvä mies koskaan ole likainen tai haise pahalta.Miehekkyys ja hygienia ovat mahdollisia samassa paketissa! Eli kaikki ihanat karhumiehet, älkää tappako miehekkyyttänme kaueushoitoloissa, sixpäkillä ei ainakaan minua valloiteta, vaan karskilla otteella ja karvamahalla! :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

DarkBlue

16.3.2004 00:43

Tunnistin itseni välittömästi luettuani city-lehdestä artikkelin metroseksuaaleista.

Olen parikymppinen kansainvälisen liiketalouden opiskelija ja kiinnitän hyvin paljon huomiota mm. ihon hoitoon, lihaksikkaan ja rasvattoman kropan ylläpitoon sekä pukeutumiseen. Käyn talvisin solariumissa pari kertaa kuussa, lisäksi käytän itseruskettavaa voidetta, sillä mielestäni ns. kalkkilaivan kapteeni -look ei näytä lainkaan hyvältä. Solariumissa käynti paranta ihon laatua itselläni huomattavasti. Olen ajanut kehoni karvat päästä alaspäin pois. Esim. kainalokarvojen ajaminen on mielestäni paitsi estetiikan, myös hygieenian kannalta erittäin hyvä idea.

Olen koko nuoren ikäni ollut hyvin tietoinen siitä, millaisia vaatteita haluan pitää ylläni, enkä armeija-aikaa lukuunottamatta lähtenyt ikinä ulos laittamatta hiuksia haluamallani tavalla, talvisin en käytä pipoa, tai jos käytän, niin pidän huolen, etten ota sitä pois päästä kun vasta kotona. Muistan jo pienenä lapsena, etten suostunut pukeutumaan isoveljen vaatteisiin, jos en niistä pitänyt. Samoin en ole pitänyt juuri mitään minulle lahjaksi/tuliaisiksi tuotuja vaatteita, vaikka ne saattavatkin massan keskuudessa olla 'ihan makeita vaatteita'. Tykkään myös sisustamisesta ja oma huoneeni onkin omasta ja myös täällä käyneiden mielestä hyvin tyylikäs ja miehekäs.

Varsinaisesti metroseksuaalisuuteni alkoi ilmetä kun pari vuotta sitten aloin käymään kuntosalilla ja aloin muutenkin kiinnittää entistä enemmän ulkonäkööni huomiota. Muistan naispuolisen kaverini silloin naurahtaneen, kun näki minun peilaavan itseäni kaupan näyteikkunasta ollessamme kävelyllä. Puolisen vuotta sitten tapahtunut muutto pois äidin helmoista omaan kämppään lisäsi entisestään ulkonäöstä huolehtimista, nyt on WC:n kaappi täynnä ihonhoitotuotteita.

Tiedän hyvin paljon ravintoasioista ja noudatan lähes joka päivä rutiininomaista ja hyvin terveellistä -vaikkakin suuren yleisön silmiin yksinkertaista - ruokavaliota. Paljon urheilua harrastavana pidän huolta riittävästä vitamiinien ja hivenaineiden saannista. Minulle ei kuitenkaan tuota mitään ongelmaa käydä silloin tällöin syömässä esim. mäkkärissä, enkä kärsi muutenkaan minkään sortin syömishäiriöstä. Tupakkaa en polta, mutta alkoholia kulutan 1-3krt viikossa, usein humalatilaan asti.

Ihmisenä olen erittäin reilu muita ihmisiä kohtaan, enkä halveksi ketään, joka ei välttämättä näytäkään mielestäni hyvältä. Minulla on todella paljon hyviä kavereita, joiden kanssa vietän paljon aikaa.

Minulla on hyvä itsetunto ja -kunnioitus ja tulen hyvin toimeen lähes kaikkien tapaamieni ihmisten kanssa, erityisesti tyttöjen ;)

Kesäisin nautin suuresti siitä, kun voi lähteä esim. mökille frendien kanssa ilman, että tarvitsee huolehtia ulkonäöstään tippaakaan. Kuitenkin, jos paikalla on tyttöjä, saatan kiinnittää ulkonäkööni hieman enemmän huomiota.

PS. Jotenkin tulee väistämättä sellainen fiilis, että nämä "minä ainakin haluan paskamahaisen ja karvaisen miehen" -tytöt eivät välttämättä itsekään ole niitä kovimpia tälläytyjiä ja hakevat ehkä samantyyppistä ihmistä rinnalleen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

InChains

22.3.2004 18:23

Hyvä DarkBlue. Olen miesmaustani huolimatta melkoisen turhamainen: meikkaan päivittäin (ainakin puoli tuntia menee joka aamu tähänkin),tosin usein luonnollisen näköisesti, ei siis ns.sentin pakkelia kasvoille. Pidän hiuksistani huolta, pukeudun oman tyylini mukaisesti vaatteisiin, joissa näytän hyvältä. (Tosin trendikäs en ole koskaan ollut, ja mielestäni se on ihmisessä pelkkää plussaa..)
Vaikkakaan en koe olevani ns.perinteinen Elovena-nainen tai "citysinkku"-trendikäs pintaliitäjä,tykkään olla huoliteltu ja panostan ulkonäkööni kohtudella.
Sen sijaan mies, joka pynttää itseään tuhansilla euroilla,treenaa siksi, että peppu olisi mahdollisimman söpö ja ajaa itsensä posliiniksi (turn-off pahimmasta päästä, vaikken mitään kiksejä karvoista saakaan, niiden vain pitää olla siellä!), koen samanlaiseksi, kuin jonkun 14-vuotiaan teiniritsan, jonka ulkonäköpaineet ylittävät kaiken kohtuullisuuden.
Kuka mies tahtoo olla Niin turhamainen? Varsinkin kun suurin osa tavallisista naisista ja tytöistä tahtoo miehen olevan miehekäs eikä mikään puudeli! :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Psykiatri

27.3.2004 00:09

Mielenkiintoista keskustelua.

Täytyypä todeta, että psykiatrina törmään näihin metroseksuaaleihin todella usein. Syynä on yleensä heidän seksuaalinen identiteetti. Ei ole aivan sattuma, että esim viihteeseen kuuluu nykyisin pakollinen homoseksuaali, joka on rakennettu tarinaan itse asiassa älykkääksi ja humaaniksi sankariksi. Arkitodlelisuus on kuitenkin jjotain muuta. Yhteiskunta on edelleen aivan yhtä suvaitsematon ja ennakkoluuloinen kuin 10-20 vuotta sitten. Sekään ei ole uutta, että valtakulttuuri imee vaikutteita alakulttuurista. Näin on ollut aina. Homoseksuaalit (tällä tarkoitan niin miehiä, kuin naisiakin) ovat aina olleet esim. muodin ja trendien edelläkävijöitä. Hieman hymyilyttää, kun muistelen millaista kohua esim. korvarengas aiheutti vielä 90-luvun alussa.

Mielenkiintoista seurata mitä tulee homokulttuuriin seuraavaksi? Missä homot kokoontuvat, kun heterokullttuuriin kuuluu näyttäytyä homodiskossa? Alkavatko omot ehkä miehistyä ja heterot naisistua. Erottaako todellisen homon flanellipaidasta ja Cameleista ? No, suvaitsemattomuus ja ahdasmielisyys jatkuu kuten ennenkin. Homot ovat heidän kulttuurinsa matkimisesta huolimatta huomennakin eriarvoisessa asemassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Homo

27.3.2004 00:19

Hyvä psykiatri

Just niin! Mä muistan mitä kohua mun korvarengas aiheutti ja nyt ne samat tyypit kulkee rengas korvassa ja leikki jotain machoo. En oo viittinyt sanoo mitään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

metrofoobikko

31.5.2004 19:59

Minulla on 18-vuotias tytär, joka seurustelee 22-vuotiaan nuoren miehen kanssa.
Olen miettinyt pääni puhki, mikä tässä miehessä mättää.
Miniäni totesi häneen tutustuttuaan: tyypillinen metroseksuaali!
Apua! Kuulin sanan ensimmäistä kertaa ja kuukkeloin tämän keskustelun esiin.
En halua sellaista vävykandidaattia!
Kaiken huippu oli viime viikolla, kun tyttäreni ylioppilasjuhlia järjesteltiin.
Tyttäreni ei ollut vielä hankkinut omaa pukuaan, kun jo oli lähdössä poikaystävän kanssa kaupungille hankkimaan tälle pukua.
Mietittiin, ostetaanko vaaleanpunainen paita vai vain vaaleanpunainen kravatti?
Koko viikolla mies ei syönyt yhtään rasvaa, sillä halusi tyttäreni ylioppilasjuhlissa näyttää raikasihoiselta. Bodaamassa ja solariumissa hän kävi tiivisti ennen juhlia.
Hänellä oli juhlissa ällöttävät valkoiset kengät.
Kun eräät laulajaystävämme lauloivat tyttärelleni serenadin, työntyi poikaystävä esille ja piti kaikkien vieraiden läsnäollessa tytärtäni vyötäröltä ja näytti siltä, että esitys olikin oikeastaan hänelle suunnattu.
Tämä ihminen on hyvin mukavan tuntuinen, mutta ihan sietämättömän feminiini!
Tyttäreni sanoi minulle arvosteltuani vaisusti hänen valittuaan tästä ominaisuudesta, että hän itsekin arvostaa hyvin hoidettua ulkonäköä. Totesin siihen, että tottakai, sillä se kuuluu aika tyypillisesti ikääsi! Siitäkös mökötettiin ilkeälle äidille!
En tietenkään haluaisi olla ilkeä.
Tyttäreni on pyrkinyt opiskelemaan korkeakouluun. Mies taas ei ole ylioppilas, vaan kauppakoulumerkonomi (jotain sinne päin), joka on isäpapan firmassa töissä ja totesi, ettei hänen tarvitse enempää opiskellakaan, sillä hän perii papan firman aikanaan...
Olenko kauhea äiti, kun en hyväksy tyttären valittua?
Olen melko varma, että tytär kyllästyy jossain vaiheessa mieheen, mutta toivottavasti ei ole sitä ennen mennyt sitoutumaan kovin tiiviisti häneen.
Onhan se kiva kun poikaystävän kanssa voi olla vähän kuin tyttökavereiden kesken, mutta silti...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

miikkap

20.6.2004 18:31

metrofoobikko, oliko tuo jokin läppä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Miara

11.8.2004 18:15

[LAINAUS]RX_Queen kirjoitti 24.02.2004 klo 15:34:

Itse ainakin mielummin katson miehekkäitä, hikisiä MIEHIÄ kuin näitä metroja. Hyi helvetti, mies on mies ja nainen on nainen. Kammottaa ajatuskin siitä, kuinka metrosexuellen kanssa taputellaan yhdessä ryppyrasvaa iltaisin herkille silmänympärysihoillemme, vertaillen kämmenselkien pehmeyttä. Meillä päin heille on yksi ainoa nimitys; HINTTARI.[/LAINAUS]

Todellakin, mikä ihme on HINTTARI?
Luulis jo näinkin edistyneenä ihmisenä tajuavan ihan sellaisen kaiken hyväksyvän kannan kuin että

"Antaa kaikkien kukkien kukkia"

Mielummin mä itseni kunnossa pitävänä naisena katson just näitä Metroseksuaaleja kuin tukka rasvaisena makarraisena höllyviä miehen- tai naisenjärkäleitä.

Mutta onneksi ei tarvitse katsoa niin pitkään. Katseen kun voi kääntää pois sekä metroseksuaalin että rasvatukan suunnasta.

Yritän itse olla tuomitsematta, joskus se on vaikeaa, mutta joskus palkitsen itseäni onnistumisesta kommentoimalla "höppänöitten" jorinoita.

:-)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

justjustjoo

24.9.2004 18:04

ettei vaan olisi sillain että jengia vähän niingu jauhaa paskaa. Etupäässä tulee sellanen fiilis, että koko tää keskustelu on käyty pilke silmäkulmassa, sillä ei tollasta sontaa voi kukaan kirjailla tosissaan

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

justjustjoo

24.9.2004 18:13

ulostetta voi tulla myös näppiksen välityksellä näköjääns

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

karni

26.10.2004 14:26

metroseksuaalisuus. SEKSUAALISUUS? mitä tekemistä tällä on seksuaalisuuden kanssa?

niinpä niin. pojat ei itke ja tytöt ei kakkaa. jo syntyessäni sukupuolielimiini vilkaistessani tiesin, että lempivärini on vaaleanpunainen, en kykene loogiseen ajatteluun, eikä minulla ole kolmiulotteista hahmotuskykyä. olen myös synnynnäisesti täysin kykenemätön ymmärtämään tietokoneiden, autojen tai moottoripyörien toimintaa. kromosomieni takia rakastan shoppailua, ehostan itseäni joka päivä, no, vähintään tunnin, enkä kertakaikkiaan voi keskustella mistään pintaliitotrendeistä syvällisemmästä. en pääse irti kulttuurisidonnaisista kauneuskäsitteistä, enkä voi hyväksyä kuin omankaltaiseni ihmiset.

sanoi hän. 18 lävistystä, koko selän kokoinen tatuointi, shokkikirjavat lantiolle asti ylettyvät hiukset, vaatteet, silmät ja - silloin harvoin kun jaksan meikata - meikki, jotka saisivat teidät ns. paremmat ja kauniit ihmiset vaihtamaan kadunpuolta (tai vaihtoehtoisesti tulemaan avautumaan minulle, kuinka julmetun vääränlainen olen, ja jestas sentään hanki nyt elämä).

olette melkein yhtä hauskoja kuin peräpukamat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jontus

10.11.2004 14:45

Itse olen tätä asiaa mietiskellyt useampaan kertaan, en kyllä ymmärrä mikä on ongelma suomen maassa että jos joku on mies ja käyttää meikkiä, ja on hetero, se on aivan täysi mahdottomuus. Mielestäni jokaisen yksilön pitäisi näin halutessaan olla vapaa tekemään asioita niin kuin haluaa, eikä pitäisi joutua pelkäämään toisten paheksuntaa. Pitänee vaan todeta että on tää meidän maa aikast takapajuinen. Mielestäni suomen "homofobisuus" on säälittävää... Pitäisikö kaikkien sitten tosiaan mennä ympäri kaupunkia karhu-lippis päässä ja leijona kaulassa, se tuntuu olevan miehisyyden merkki täällä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MikkoAN1

11.11.2004 12:26

[LAINAUS]Jontus kirjoitti 10.11.2004 klo 14:45:

Itse olen tätä asiaa mietiskellyt useampaan kertaan, en kyllä ymmärrä mikä on ongelma suomen maassa että jos joku on mies ja käyttää meikkiä, ja on hetero, se on aivan täysi mahdottomuus. Mielestäni jokaisen yksilön pitäisi näin halutessaan olla vapaa tekemään asioita niin kuin haluaa, eikä pitäisi joutua pelkäämään toisten paheksuntaa. Pitänee vaan todeta että on tää meidän maa aikast takapajuinen. Mielestäni suomen "homofobisuus" on säälittävää... Pitäisikö kaikkien sitten tosiaan mennä ympäri kaupunkia karhu-lippis päässä ja leijona kaulassa, se tuntuu olevan miehisyyden merkki täällä.[/LAINAUS]

Toi tommonen huomiota herattava seksuaalinen poikkeavuus vasta epamuodikasta on - isossa maailmassa ihmiset ovat pudottaneet fag banglensakin jo aikoja sitten, eika transvestismi ole enaa kuin tylsaa...

Vaikka olen kylla ihan samaa mielta muuten: meikit naamaan vaan jos silta tuntuu. Mutta sitten ei kylla voi myoskaan valitella jos ihmiset reagoi poikkeavuuteen - huomionkeraamisestahan siinakin kuitenkin kysymys on.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

wsa

18.12.2004 13:57

[LAINAUS]miikkap kirjoitti 18.02.2004 klo 15:20:

Hei,
Ei siihen ehostamiseen tarvita niin sanotusti oppeja, joita voisi opettaa. Voin listata sinulle itsensä huoltapitämisen kultaiset säännöt:

1) Aluksi ehostaminen lähtee liikkelle ainoastaan terveellisesti ruokavaliosta: juo paljon vettä ja syö terveellisiä hedelmiä, tämä saa ihon näyttämään hyvältä. Vältä suolaisia ruokia (kerää nestettä) ja äläkä syö rasvaa kuin sen verran, että iho ja hiukset eivät mene huonoksi (kyllä, rasvaa tarvitaan ihon kimmoisuuden ylläpitämiseen). Syö tarvittaessa vitamiinivalmisteita, kuten multitabseja.

2) Liiku paljon ja käy ulkona. Raitis ilma näkyy ihmisen ilmeestä ja perusolemuksesta. Käy kuntosalilla jos haluat rautaisen kropan. Itsekuria tässä kysytään, mutta rantakaudella komea lihasmassa palkitaan! Älä kuitenkaan unohda harrastaa kuntosalin ohella aerobisia lajeja (uinti ja juoksu ovat hyviä!)

3) pukeudu hyvin. Tämä ei tarkoita, että ostat kalleimmat muotikuteet, vaan yritä löytää oma tyylisi. Käytä vapaapäivä vaatekaupoissa kierrellen, sovittaen ja tyylineuvoja kysellen. Erityisesti pienet (yleensä kalliit) erikoiskaupat mielellään antavat tyylivihjeitä ja kertovat mielipiteitään erilaisista asukokonaisuuksista.

4) uudista hiustyylisi. Hiustyyli on kenties helpoin mahdollinen tapa uudistaa omaa tyyliään. Värjää, vaihda leikkuumallia, ihan mitä vain! Yleensä kalliit ns. trendikampaamot mielellään antavat tyylineuvoja tässäkin asiassa. Koita löytää oma tyylisi!

5) seuraa aikaasi. Suomessa miehille suunnattuja aikakauslehtiä on vähän. SK-Mies on eräs, mutta toisaalta ei kovin hyvä (oma mielipide). Suosittelisin ulkomailta tilaamista. Jos olet löytänyt oman tyylisi, ei se tarkoita paikalleen jämähtämistä. Oman tyylin hakeminen on elinikäinen prosessi. Ajat muuttuvat, niin muuttuu tyylisikin.

6) Kun perusasiat on kunnossa, on aika ryhtyä ns. pynttäytymiseen. Tämä on monien suomalaisten mielestä vielä turhamaista ja kenties hieman naismaista, mutta itse teen samat rutiinit säännöllisesti:

a) PESE KASVOT HUOLELLISESTI JA KÄYTÄ IHONKUORINTA-AINEITA. käytä silmänalusrasvoja, mikäli näytät "räjähtäneeltä", esim. illanvieton jälkeen. Käytä ehdottomasti kosteusvoidetta ja kenties yövoidettakin. Ryppyvoiteita voit käyttää jos olet taikauskoinen. Itse käytän arbutin-nimistä hoitoainetta, joka poistaa ihon punoitusta. Kyseinen aine todella tehoaa, mutta on tyyristä.

b) käytä meikkivoidetta kun lähdet ulos. brysselissä myydään miehille tarkoitettuja meikkivoiteita, mutta suomesta en ole aivan varma. paha virhe on käyttää meikkivoidetta liian näkyvästi, tärkeintä on peittää ihon pienet pintavirheet. Yleensä ulkopuoliset eivät huomaa sinun meikanneen (toki jos he näkisivät kuvasi ennen meikkausta...) Itse pyrin pitämään kasvoni niin hyvässä kunnossa, että virheitä ei juuri tarvitse keinotekoisesti peitellä.

c) varaa aikaa hiustesi laittoon. tyylikkään hiusmallin muotoilu saattaa kuluttaa runsaasti aikaa. varaa geelejä, vahoja, muotoiluvaahtoja ja -suihkeita. omaa hiustyyliään voi hieman vaihtaa päivittäin, uudella kampaustyylillä. liian huolitellunnäköiset hiukset ovat mauttomat, keskitä hillittyyn epäsiisteyteen. Riippuu toki hiuksista, jotkut saattavat pitää italialaisille tyypillisestä ns. liimaletistä (yäk!) EN SUOSITTELE SUOMALAISELLE MIEHELLE!

d) mikäli sinulla on liian vaalea iho, suosittelen solariumia tai itsestäänruskettavia voiteita. liian kalpea iho antaa yleensä ihmisestä elottoman vaikutelman. pieni rusketus sen sijaan näyttää terveeltä ja todella hyvältä!

Vielä ekstravinkkejä, joilla olen todennut joko ulkonäön tai oman itsetunnon paranevan todella paljon:

i) värjätyt piilolinssit. Itse käytän todella upean ruskean sävyisiä kuukausittain vaihdettavia piilolinssejä. Kokeile optikolla omiasi, kirkkaat silmät todella herättävät huomiota!

ii) hampaiden valkaisu. Valkaisu on turvallinen ja helppo ulkonäön kohennuskeino! Itse maksoin pepsodent-hymystäni noin 200 euroa. Tulos oli sen arvoinen! Myytit kertovat, että valkaisu tuhoaa hampaat ja pilaa elämän. Uskokoon ken tahtoo... lukekoot tieteellistä faktaa aiheesta.

iii) tatuointi tai lävistys. Kumpikaan ei välttämättä kaikkien silmissä paranna ulkonäköä, mutta jos itse pidät niistä niin ota ihmeessä. Tatuointi esimerkiksi kohotti omaa itsetuntoani roimasti!

Vielä viimeiset sanat. Omasta kehostaan ei kannata tehdä temppeliä jota palvoa. Erilaiset plastiikkakirurgiset toimenpiteet ovat rahanhukkaa ja ehdottomasti liioiteltuja ulkonäön ehostamismenetelmiä. Poikkeuksena voidaan toki mainita todella suuret ulkonäölliset poikkeamat (esim. leuka vahingoittunut pahoin onnettomuudessa tai vastaavaaa). Omalla ulkonäön tehostamisella ei haeta perfektionistista narsismiin taipuvaa täydellisyydentavoittelua.

Tärkeintä on, että tunnet olosi terveeksi, onnelliseksi ja mikä tärkeintä, itseluottamuksesi on huipussa! Jos itseluottamus on huipussa, ei tarvitse esitellä omia onnistumisiaan tai päinvastoin selitellä epäonnistumista. Mielestäni itseluottamus ei voi missään tilanteessa olla liian korkea. Liian korkeaa itseluottamusta virheellisesti kuvitellaan vittupäisyydeksi (totuus: "vittupäillä" huono itsetunto naamioituna loistavaan itseluottamukseen!)

Toivottavasti tästä oli sinulle apua. Voin toki kertoa yksityiskohtaisempiakin kauneudenhoitovinkkejä. Mutta eiköhän näillä pääse jo alkuun! Lue lehtiä, seuraa aikaa. Kokeile erinlaisia kauneudenhoitoon liittyviä tuotteita ja hiusgeelejä ym...

Rahaa oman ulkonäön pitämiseen edustuskunnossa kuluu tietysti.

Kuukausittain piilolasit, solarium, kampaamo, kauneudenhoitotuotteet, kuntosali ja uiminen jo itsessään vievät halvimmilaankin 400 euroa. Toki voit yrittää säästää käyttämällä halvempia saleja tai huonompaa uimapaikkaa.

Vaatteet ovatkin toinen juttu. Riippuu ihan omasta maksukyvystäsi ja tyylistäsi. Toinen käyttää kuussa 200 euroa vaatteisiin, toisilla summa on yli 2000e! Itse asiassa vaatteisiin voi käyttää loputtoman määrän rahaa, kattoa ei ole. Laatu maksaa, mutta kannattaa kysyä itseltään mihin oma maksukyky riittää. Muista edelleen tärkein ohje: oma keho ei ole temppeli, jota palvoa. Omasta ulkonäöstään voi tinkiä tärkeämpien asioiden tieltä!

linkkejä:
www.askmen.com
www.menshealth.com[/LAINAUS]

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vompe

4.2.2005 09:36

Peräänkuulutan vanhaa kunnon äijämäisyyttä! Miehen kuuluu olla Mies isolla ämmällä ja metroseksualismi tekee raavaista miehistä epäseksikkäitä. Mutta tämähän on vaan minun mielipide, Suomi on sentään vapaa maa ja kai sen joku saatta kokea seksikkääksi..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lele

7.12.2005 22:38

kateellisten panettelua.. ainakin näin naisena voin kertoa, että tuo todellakin tehoaa. miksi miehen pitäis olla se joka röhnöttää haisevana sohvan pohjalla ja on "miehinen mies". kyse ei ole edes huomion keräämisestä, vaan mukavuudentunteesta. ihminen voi nauttia hyvästä olosta ja siitä että näyttää hyvältä. itse silmäni isken metroseksuaaliin mieheen ennemmin kun tavalliseen tallaajaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

janina2007

13.1.2007 18:37

milen kiintoinen artikkeli oli;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

_MilliVanilli_

10.5.2007 18:43

Vompe, et ole tullut ajatelleeksi, että raavaat miehet eivät välttämättä ole koskaan olleet seksikkäitä, mutta kun vaihtoehtoja ei ole ollut, niin niistä on pitänyt valita se vähemmän kamala. :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

IsoD

3.6.2008 20:56

Jaa-a tietty turhamaisuus on varmaan yleisinhimillistä - tuskin kovin moni umpiheteroäijä suhtautuu esim. täysin välinpitämättömästi omaan kaljuuntumiseensa.. itteäni lähinnä häiritsee tässä keskustelussa puhuminen liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta (itsestä huolehtiminen) samassa lauseessa ryppyvoiteiden, manikyyrien, solariumien, mr.finland-kisojen yms. (itsensä huoraaminen) kanssa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AnaisSin

17.10.2008 21:07

Ei tuo ole uutta. Metroseksuaalin alkukoti on ihan selvästi vallankumousta edeltäneessä rokokoo-Ranskassa ja englantilaisissa dandyissä. Tämä vaan tulee sadan vuoden välein esille mieskulttuurissa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi