Obama kutsui musa-, leffa- ja teknologiaosaajat kylään – mukana myös suomalaisväriä

Koodaamisen ilosanomaa levittävä Linda Liukas verkostoituu parhaillaan Valkoisen talon pihalla.

Presidentti Obama tutustui pihan taiteeseen ennen vieraiden saapumista.
Presidentti Obama tutustui pihan taiteeseen ennen vieraiden saapumista. Kuva: The White House / Facebook

South by Southwest on Teksasissa vuosittain järjestettävä tapahtuma, joka kerää yhteen musiikki-, elokuva- ja teknologiateollisuuden tekijöitä esittelemään uusia ideoitaan. Aiemmin tänä vuonna presidentti Barack Obama vieraili paikan päällä haistelemassa, millaisia ratkaisuja näillä tekijöillä on avoimemman ja toimivamman yhteiskunnan rakentamisessa. Hän kutsui kokoon joukon luovia ajattelijoita ja yrittäjiä ja kutsui heidät Valkoiseen taloon antamaan ideoitansa Amerikkalaisen yhteiskunnan vaikeimpiin ongelmiin.

Näin syntyi South by South Lawn, sisartapahtuma, jonka nimi viittaa tapahtumapaikkaan eli Valkoisen talon eteläpuolen pihaan, missä luovat mielet kohtaavat.

Maanantaina käyntiin pyörähtäneessä tapahtumassa on paikan päällä suomalaista osaamista, sillä Valkoisen talon nurmella poseeraa myös aina iloinen, koodauksen ilosanomaa ympäri maailmaa levittänyt Linda Liukas.

Liukas on tullut tutuksi Karri Saarisen kanssa perustamastaan Rail Girls -vapaaehtoisjärjestöstä, joka opettaa naisille koodaamista. 2010 perustettu järjestö on levinnyt tätä nykyä jo 200 kaupunkiin eri puolillle maailmaa. Viime kesänä Liukas julkaisi lapsille suunnatun Hello Ruby -ohjelmointikirjan. Euroopan komissio on myöntänyt Liukkaalle Digital Champion -arvonimen kansalaisten, yhteisöjen ja yritysten digitaalisten valmiuksien edistämisestä. Vuonna 2014 hän sai lastenkulttuurin valtionpalkinnon ja 2015 hänelle myönnettiin ensimmäisenä Suomalaisen koodin edistäjä -palkinto.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi