Ottaisitko tämän kaverin nurkkiisi tutustumaan tapaasi kierrättää?

Xavier Hildén aloitti taistelun roskaamista vastaan polkemalla kaupunkifillarilla Helsingistä Nuorgamiin. Nyt hän aikoo tutustua kuukauden päivät ventovieraiden tapaan kierrättää.

Xavier Hildén.
Xavier Hildén. Kuva: Kuukausi tuntemattomilla / Facebook

Xavier Hildén kertoi Facebookin Puskaradio Helsinki -ryhmässä uudesta projektistaan. Hildén haluaa yöpyä kuukauden ajan ventovieraiden kodeissa ja taltioida ja tutkia samalla, miten helsinkiläiset hoitavat jätteensä.

“Tutkia/ottaa kuvia/keskustella siitä miten jengi handlaa omat roska-asiansa/kierrätyksensä”, Hilden kirjoittaa.

Hieman tarkemman kuvan ideasta saa Kuukausi tuntemattomilla -Facebook-sivulta, missä Hildén kertoo seuraavaa.

“Ideana on tutkia ja nähdä, miten ihmiset käyttäytyvät roskien sekä kierrätyksen parissa. Sekä tutkia lähimaaston roskaisuutta.”

“Jos aihe yhtään kiinnostaa tai jos sulla jopa sattuisi jonkin sortin mahdollisuus majoittaa meikäläistä ja olla tässä mukana niin laita viestiä!”

Hänen edellinen projektinsa oli mittava pyöräreissu kaupunkifillarilla Helsingistä Nuorgamiin. 1300 kilometrin matkalla hän keräili roskia ja koko reissun tarkoituksena oli kiinnittää huomiota roskaamiseen. Reissu meni mukavasti ja sai paljon huomiota. Hildén sai helpotusta matkansa varrekta avuliailta ihmisiltä. Muun muassa Orivedelle eräs perhe majoitti hänet, kun häneen iski 39 asteen kuume ja Pyhäjärvellä leirintäalueelta tarjottiin mökki ja aamupala.

Samalla Hildén pääsi todistamaan yhtä ihmismielen ihmeellisistä ilmiöistä, nimittäin roskien heittämistä auton ikkunasta. Tämä välinpitämättömyyden ilmaus näyttäytyy valitettavan yleisenä, kun katselee roskaisia tienvarsia.

“Se on outoa, miksi ihmiset heittelevät roskia autosta? Siellähän ne säilyvät, kunnes ne voisi viedä roskiin”, Hildén ihmettelee aiheellisesti Hesarin haastattelussa.

Hildénin on tarkoitus aloittaa kuukautensa vieraiden nurkissa syyskuun aikana. Hän aikoo dokumentoida projektin etenemistä ahkerasti Facebook-sivulle, kuitenkin isäntäperheen yksityisyyttä kunnioittaen.

2 kommenttia

Upuli11

14.9.2017 00:26

Jotenkin tulee mieleen eräs Haapman/Hampaala. Eli julkkikseksi hinnalla millä hyvänsä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Babebabe

25.9.2017 21:31

Onpa negatiivinen kommentti..
Aina jos joku tekee jotain positiivista niin kateelliset sieltä huutelee.
Millä tavalla hän havittelee julkisuutta?
Olisit iloinen että joku joskus tekee jotain fiksuakin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi