Paavo Arhinmäki

Punakapinallinen.

Paavo Arhinmäki ennen ASEM -pidätystä.
Paavo Arhinmäki ennen ASEM -pidätystä.

Cityn virallinen snobi, Tuomas Vimma, tapasi kaupunginvaltuuttu Paavo Arhinmäen, 29, joka dokumentoi punavihreän sukupolven kirjassaan. Kantaako vasemmistobroilerin keskitys Makasiineilta Eduskuntatalolle asti?

Näyttämöksi on sovittu Vaasankadun Kalliohovi, jossa Charvetin kremsinvalkoinen silkkisolmioni herättää alkuasukkaissa kaikenlaisia tunteita herravihasta huvittuneisuuteen. Olen juuri saanut elämäni huonoimman Boston Sidecarin eteeni, kun vihreään potkupallopaitaan sonnustautunut Vasemmistonuorten entinen puheenjohtaja livahtaa pöytääni. Arhinmäki on kansanmiehenä kuin kotonaan kahden euron tuoppeja tinttaavan tuulipukukansan keskuudessa ja vastailee rennosti kysymyksiini.

Vasureiden syksy alkoi vauhdikkaasti välikysymyksellä eläkeläisistä.

"Sehän on lähinnä vitsi se köyhyyspaketin 40 miljoonaa, vaikka siihen tulisi toinen mokoma lisää kunnilta. Itse olisin tosin halunnut tehdä välikysymyksen mieluummin opiskelijoiden tilanteesta. Seuraavan neljän vuoden aikana pitäisi laittaa miljardi euroa lisää kaikkein pienimpiin etuisuuksiin, mm. opintotukeen, pienimpiin kansaneläkkeisiin sekä työmarkkinatukeen."

Wikipedia määrittelee prekariaatin tilapäisissä tai epätyypillisissä työsuhteissa oleviksi ihmisiksi, joiden elämäntilanteen epävarmuus vaikuttaa niin materiaaliseen kuin psyykkiseen hyvinvointiin.

"Sana nyt on jokaiselle tuttu, mutta edelleen jengi kelaa, että ne ovat ne muutama sata nuorta, jotka heittelevät kännipäissään pulloilla poliiseja. Kysymys on sadoista tuhansista ihmisistä. Koskaan aikaisemmin meillä ei ole ollut tällaisia työssäkäyvien köyhien luokkaa. Puhutaan aina hampurilaisravintoloiden työntekijöistä ja siivoajista, mutta itse asiassa yksityistä puolta pahempia pätkätöiden teettäjiä ovat kunnat ja valtio. Jorvin sairaanhoitajista on 25 prossaa tällaisissa pätkätyösuhteissa. Kouluavustajilla on kolmen kuukauden työttömyys vuodessa. Sehän on ihan helvetin härskiä."

Onko vastikkeeton kansalaispalkka ratkaisu siihen?

"Ei mulla ole antaa valmista mallia, että miten se nyt suoralta kädeltä hoidetaan, mutta kyllä mun mielestä pitäisi laittaa kaikki tuet yhteen niin, että puhuttaisiin 600–700 euron turvatusta toimeentulosta, jonka päälle tulisivat vielä ainakin asumistuki, lapsilisät sekä ansiosidonnainen turva."

Jos sä lykkäät 18-vuotiaalle 700 euron kuukausittaisen rallirahan, niin uskotko, että se lähtee kouluttautumaan eteenpäin, vai motivoisiko se pikemminkin kaivamaan nenää ja pelaamaan pleikkaria?

"Se on ongelma, mitä mä olen aika paljon pohtinut. Ben Zyskowicz puhuu sosiaaliturvan väärinkäyttäjistä koko ajan, ja meidän järjestelmä on viritetty helvetin kireäksi sen vuoksi, että pelätään väärinkäyttöä. Tosiasiassa väärinkäyttö on aika marginaalista verrattuna siihen, kuinka paljon ihmiset eivät saa niille kuuluvaa tukea, kun eivät tiedä mistä hakea. Uskon, että ihan valtaosa haluaa tehdä hommia. Kieltämättä nimenomaan nuorten kohdalla on ongelmana, että helposti voi lipsahtaa siihen, ettei tee yhtään mitään. Mutta lähtökohtaisesti suomalaisessa hyvinvointi yhteiskunnassa pitää olla niin, että sulla on taattu toimeentulo kaikissa tilanteissa."

Vasemmistoliitolla on vähemmän jäseniä kuin esim. Suomi–Amerikka-yhdistysten liitolla. Eikö ole masentavaa, että imperialistien fanittaminen kiinnostaa enemmän kuin oikeudenmukainen maailma ja ekologisesti tasapainoinen kehitys?

"Kaikilla puolueilla on ollut samanlainen kehitys, että jäsenmäärät on romahtanut. Silloin kun SKP, SKDL ja DeVa lakkautettiin ja Vasemmistoliitto perustettiin, taisi jonnekin kadota 20 000 jäsentä. Puolueella ei ole samalla tavalla tarjottavaa jäsenilleen kuin aikaisemmin. Ennenhän vasemmisto

liike oli myös kulttuuria ja urheilua. Tarjottiin köyhälle työläisnuorisolle mahdollisuuksia toimia. Tänä päivänä keskitytään vaan siihen politiikkaan. Sen sijaan että vedetään niitä kokousviinereitä ja pidetään ikävää, pitäisi uudistaa myös aidosti niitä toimintamuotoja. Sitä kautta niitä ihmisiäkin tulisi lisää."

Sulla oli aika hyvä yritys nousta Vasemmistoliiton johtoon. Yllättikö puheenjohtajavaaleissa saamasi äänimäärä?

"No, ei oikeastaan. Kun yhdeltätoista tuli radiouutisissa, että Siimes on eronnut, niin kello 11.05 tuli ensimmäinen tekstiviesti, että sun pitää lähteä ehdolle."

Mutta sä tiesit jo silloin, että voittoa tästä ei heru?

"Kyllä se oli aika selvää. Puheenjohtajakamppailu on sillä tavalla aika hassu, että koko ajan lehdistökin kirjoitti, että tässä on yksi ehdokas ja muut ovat tekemässä eduskuntavaaleihin näkyvyyttä. Tarkoitus oli ennemminkin haastaa muita ehdokkaita, nostaa niitä teemoja esille ja luoda keskustelua."

Sä puhut kuin poliitikko, kun kerrot kuinka sua niin maaniteltiin asettumaan ehdolle. Eihän siinä ole mitään anteeksipyydettävää, jos nuori mies on kunnianhimoinen.

"Ei olekaan. Kun mä vähän sattuman kaupalla päädyin kunnallisvaaliehdokkaaksi ja sain hyvän äänimäärän, se imasi mut mukaansa. Sen jälkeen menin nuorisoliittoon, ja asiat on tullut yksi kerrallaan eteen. Ainoa asia, mikä oli suunnitellusti tehty, oli se, kun me väkisin väännettiin ensimmäinen nuori vasemmistovaltuutettu Helsingissä suurinpiirtein 30 vuoteen. Eduskuntavaaleissa 2003 me oltiin ihan tosissaan. Silloinhan jäi tosi hilkulle. Jos vitutukseen voisi kuolla, niin silloin se oli aika lähellä. Vaaleissa tulivat Kepu ja Tony Halme, jotka yllättivät. Nyt kun Jäättenmäki lähti Eurooppaan, niin eduskunnassa on Helsingistä kaksi keskustalaista kansanedustaa, jotka saivat yhteensä vähemmän ääniä kuin minä. Tällä hetkellä mun ainoa tavoite on päästä eduskuntaan."

Niinistön vaalikirjan nimi oli Viiden vuoden yksinäisyys, niin eikö sun syksyllä ilmestyvän vaalikirjan nimeksi sopisi Punavihreän sukupolven sijasta Neljän vuoden vitutus?

"Kyllä se meni nopeasti ohi."

Viime presidentinvaalit olivat mielestäni selvästi amerikkalaisemmat. Ne alkoivat paljon aikaisemmin, massi näkyi enemmän. Millainen budjetti ja millainen tiimi sinulla on kasassa eduskuntavaaleja varten?

"Meidän tavoite on se, että saataisiin kokoon 25 tonnia. Totta kai me laitetaan massia haisemaan just niin paljon kuin sitä on. Meillä on tosi iso porukka, ennen kaikkea pari-kolmekymppisiä, jotka on tosi aktiivisia. Niiden kanssa me kierretään baareja."

Ilmankos sitä massia palaa... Puhut paljon punavihreästä sukupolvesta. Kun sekoittaa punaista ja vihreää, syntyy ruskeaa. Samaan aikaan puhut myös paskaduuneista. Onko tämä sattumaa?

"Eipä ole tullut mietittyä aikaisemmin. Näistä paskaduuneista nousi kauhea huuto. Kyllähän reilusti pitää voida sanoa, jos duuni on paskaa. Jos sä teet aamulla kolme tuntia ja illalla kolme tuntia, ja sä oot koko päivän kiinni siinä, ja joudut silti käymään sossun luukulla, niin silloin puhutaan paskoista palkoista ja paskoista työsuhteista. Ei sanalla paskaduuni viitata siihen, etteikö hampurilaisten paistaminen olisi ihan ok duuni, jos siitä saisi kunnolla liksaa."

Leimaannut tosi vahvasti helsinkiläiseksi. Mitä mieltä olit siitä tavasta, jolla hankittiin lisää Lebensraumia Länsi-Sipoosta?

"Pyrkimys on ihan oikea. Sehän on ihan järjetöntä, että kaupunkirakenne pysähtyy kuin seinään, ja sitten alkaa maaseutu. Helsinkiin tarvitaan tosi paljon lisää kämppiä, koska meillä on ihan tolkuttoman hintaiset asunnot. Sipoolla olisi ollut mahdollisuus monta kertaa hoitaa se oma leiviskänsä. Pitää muistaa, että Sipoo on yli kaksi kertaa isompi kuin Helsinki, ja siellä on alle 19 000 asukasta. Se on ihan järjetön yhtälö. Tietenkin se tapa, millä se tehtiin, niin se on demokratian irvikuva."

Olet aikoinaan ollut itsenäisyyspäivänä kuokkavierasjuhlissa vastustamassa sitä, kuinka eliitti ryyppää kansan rahalla. Kun oma kutsu kilahti postiluukusta, niin frakki kääntyi nopeasti ja istuit mirri kaulassa sen samaisen taksin takapenkillä, jonka päällä pompit edellisenä vuonna.

"Se kritiikki oli ihan oikeutettua, vaikka siinä sekoittui monta asiaa. Kuokkavierasjuhlat muuttuivat aika tavalla alkuperäisistä teemoista. Jälkikäteen ajateltuna se ei ole reilua niitä aktivisteja kohtaan, jotka ovat järkänneet vuosia sitä, että nyt on nostettu, että mä olen joku johtaja, kun mä olen yhden kerran ollut mukana."

Sä olet myös leimaantunut pommittajien ja peinttarien ystäväksi. Sun mielestä kaupungin pitää näyttää siltä, että siellä asuu nuoria ihmisiä. Onko sulla itselläsi maalaritaustaa?

"Kaikillahan 70-luvun puolivälissä syntyneillä ja Pasilassa asuneilla nuorilla miehillä on jonkun näköisiä kokemuksia. Siitä on tullut jo vähän rasite, kun ihmiset kysyy välillä että ‘etsä mitään muuta siellä valtuustossa tee?’ Myös sen (graffitienvastaisen) politiikan järjettömyys mitä Helsingissä on, niin jos mä en tappele sitä vastaan, niin kukaan ei sitä tee."

Arhinmäki oli perustamassa FC Jokerien fanilaumaa 116% Boysia.
Arhinmäki oli perustamassa FC Jokerien fanilaumaa 116% Boysia.

Olit perustamassa FC Jokerien kannatusyhdistystä 116% Boysia.

"Perustaminen on väärä sana, mutta Jokerit myivät fanikausikortteja ja ne olivat huomattavasti halvempia kuin muut. Sen takia aikaisemmin toisilleen täysin tuntemattomat pienet ryhmät pamahtivat samaan katsomoon, jonka numero oli 116.

Kerrot kannattavasi Chelseaa. Chelsean kannattajayhdistys Headhunters on tunnettu väkivaltaisesta käytöksestään, rasismistaan sekä kontakteistaan valkoista ylivaltaa ajaviin äärikoikeistolaisiin ryhmittymiin. Miltähän Chelsean yhdeksästä mustasta pelaajasta tällainen mahtaa tuntua? Onko 116% Boysissa haettu vähän samaa fiilistä?

"Joskus kun on jälkikäteen miettinyt, että minkä tyyppistä jengiä siellä oli, niin suurella osalla Jokeri-kannattajista oli sellainen brittifudistausta. Että kyllä siinä oli selvästi sellaista brittiläistä lad-kulttuuria. Mutta ei sillä minkään sellaisen kuin Headhunters kanssa ole mitään tekemistä. Olihan siinä muutama ylilyönti porukalla, yleensä kännissä vierasreissulla."

Kirjoitat verkkosivuillasi kuinka pari vuotta sitten Olkiluodon ydinvoimalatyömaalle suuntautunut polkupyörämielenosoitus oli hyvä esimerkki toimivasta kansalaistottelemattomasta aktivismista.

"Ajatuksena oli se, että sen jälkeen, kun vuonna 2002 eduskunta teki periaatepäätöksen viidennen ydinvoimalan rakentamisesta, kansainvälisissäkin lehdissä maalailtiin sellaista kuvaa, että ydinvoiman vastustus Suomessa on taantunut. Me haluttiin näyttää, ettei se ole mihinkään kadonnut ja että ihmiset ovat valmiita hankkimaan nimensä poliisin kirjoihin ja vaikka laittamaan neljäsosan kuukausipalkastaan sakkoihin."

Haittaako nimi poliisin kirjoissa jotenkin sun uraasi?

"Mä olen saanut 15 päiväsakkoa julkisrauhan rikkomisesta ydinvoimala-alueella, mutta ei sillä ole mitään merkitystä. Jos mä hakisin duunia, jossa kysytään Supolta turvallisuusluokitusta, niin mä veikkaan, että olisi muutenkin pikkaisen hankaluuksia sen suhteen.

Johtotehtävät Nokialla jäävät osaltasi vähemmälle?

"Mä veikkaan niin. Meillä kävi vähän huono tsägä sen suhteen, että Beslanin koulukaappaus sattui samalle päivälle (mielenosoituksen kanssa). Jos sitä ei olis ollu, me oltais oltu uutisten ykkösaihe."

Beslanin satoja ihmishenkiä vaatinut tragedia oli siis hiukan kiusallinen juttu, kun se söi teidän televisioaikaanne?

"Ei vaan se oli todella traaginen juttu, mutta kävi myös huono tsägä tän asian kannalta."

Perheeseesi kuuluu myös suomenajokoira. Metsästyskoira on jännä valinta vegetaristille. Kuvittelisi että joku kumpulalainen tofunseisoja olisi sopinut sulle paremmin.

"Koira tuli meille sen takia, että se on paukkuarka, se ei osaa ajaa. Kyllä se sellaisen läskin urpon stadilaisjäniksen saisi kiinni, jos laskisin sen fleksistä irti."

Kuinka sä määrittelisit aatteesi?

"Mulle aate tarkoittaa sitä, että puolustetaan heikommassa asemassa olevia, lähdetään siitä että yhteiskunnalla pitää olla isompi rooli kuin talouselämällä. Arvoina sanottuna oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja solidaarisuus. Mä yritän puolustaa sitä hiljaista sukupolvea. Mä haluan että ihmiset heräävät. Vuoden 2000 kunnallisvaaleissa koko Vantaan äänestysprosentti oli 46 prosenttia. Mitä demokratiaa se sellainen on, jos puolet äänestää, puolet ei?"


Paavo Arhinmäki pidätettiin Smash Asem -mielenosoituksen yhteydessä tämän lehden ollessa menossa painoon. Pidätyksen syynä oli ilmeisesti polisiin kuvaaminen kamerakännykällä. Hasta la victoria siempre!

Katso Paavon profiili Cityssä.

22 kommenttia

Kansalainen N.

18.9.2006 13:56

Sinunlaisesi retrokommunistit tuovat oksennuksen maun suuhun: 70-luvun ahdistava neukku-stalinisti-solidaarisuuskuona, jonka keskeisenä ajatuksena oli länsimaisen demokratian panettelu ja itäblokkilaisen diktatuurin ihannointi. Hyi helvetti, että kaltaisesi viemärirotta vieläkin saa mediatilaa. Toivottavasti siinä tunkkaisessa menneisyysmaailmassa jossa elät televisiosta tulee pelkästään 70-luvun Suomi-Neuvostolitto-Izvestija-turnausotteluja ja radiosta Non-Stoppina Sopotin laulufestivaaleja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

työssään oppinut

18.9.2006 14:50

Olipa melkoista tekstiä. Eduskuntavaalit on tulossa ja vasemmistopopulismi jyllää. On varmasti mukavaa ajatella kaikista hyvää ja luvata kaikillle kaikkea. Totuus onkin sitten toinen asia.

Olet sitä mieltä, että työtä tekemättäkin pitäisi tienata useita satoja, jopa pitkälti yli tuhat euroa (lainaus tekstistä: "800 e turvattu toimeentulo, jonka päälle tulisivat asumistuki, lapsilistä sekä ansiosidonnainen turva"). Toinen asia onkin sitten mielestäsi se, miten tämä rahoitetaan. Oletko tutustunut suomalaiseen sosiaaliturvaan? Jo nyt pelkän sosiaalituen varassa voi elää leveämmin kuin pienipalkkaista työtä tekemällä! Usko tai älä, näin asia on. Ja jo nyt todella moni ihminen kieltäytyy vastaanottamasta työtä, koska sosiaaliturvalla pärjää. Olet siis hieman sinisilmäinen (=vasemmistolainen) väittäessäsi, että "valtaosa haluaa tehdä hommia". Miksi siis jokaisen sosiaaliturvaa pitäisi korottaa? On toki tärkeää, että oikeasti hädässä olevia autetaan. Ja rahaa tähän saadaan esimerkiksi juuri sillä, että vapaavalintaisesti sosiaaliturvan varassa elävät laitetaan työhön ja siitä säästyvät varat suunnataan oikeasti työkyvyttömille. Miltäs tämä kuulostaisi?

Väität, että sosiaaliturvan väärinkäyttö on marginaalista. Kehoitan Sinua tutustumaan asiaan tarkemmin. Väärinkäytöksiä on ja väärinkäytökset ovat helppoja toteuttaa. Järjestelmä ei todellakaan ole "helvetin kireä", kuten kuvaat. Suomalainen tietosuoja (lienee sekin vasemmiston aikaansaannosta?) on sitä luokkaa, että viranomaisilla ei ole edes mahdollisuutta puuttua väärinkäytöksiin kovalla kädellä. Esimerkiksi viranomaiset eivät voi vapaasti vaihtaa tietojaan näistä väärinkäyttäjistä. Jos yksi instanssi onnistuukin saamaan väärinkäyttäjän kiinni, sama rikollinen (huom - rikollisuuttahan se on!) toiminta jatkuu toisella taholla.

On niin helppoa puhua asioista oletusten perusteella. Järkevämpää olisi kuitenkin tutustua todellisuuteen. Siihen Sinulla poliitikkona lienee mahdollisuus? Vierailepa sosiaalitoimessa, Kansaneläkelaitoksella, verotoimistossa... keskustele siellä asiakastyötä tekevien kanssa. Keskustele niiden kanssa, jotka hoitavat väärinkäytösasioita. Todellisuus on kovin erilainen kuin uskot.

Oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja solidaarisuus ovat hienoja arvoja. Mutta ne eivät voi toteutua vain niin päin, että toiset tekevät työn ja toiset elävät siivella. Sitähän vasemmistopolitiikka on. Jotta rahat riittävät todella hädässä olevien auttamiseen, on jokaisen työkykyisen tehtävä työtä yhteisen edun hyväksi. Siihen ei kansalaispalkka kannusta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Eisenfaust

19.9.2006 00:28

Toivottavasti tosta vasemmistolaisuudesta ei tuu mitään muoti-ilmiötä. Suomalaiset vois ottaa mallia ennemminkin ruotsalaisista.

Jos me kannustetaan köyhänä ja vähäosaisena olemista, me ei päästä niistä koskaan eroon. Sellaiseen ajautuminen ei saa olla vaihtoehto. Suomi ei ole mikään halpatyövoiman maa, eikä se saisi olla myöskään pummien elattamo. Miksei valtion budjettia raoteta siihen suuntaan että me noustaisiin oikeasti huippuosaamisen kärkeen ja ylemmän keskiluokan kukoistukseen. Miksi me ylläpidetään mahdollisuutta olla köyhä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tarkka lukija

19.9.2006 16:40

"Olet sitä mieltä, että työtä tekemättäkin pitäisi tienata useita satoja, jopa pitkälti yli tuhat euroa (lainaus tekstistä: "800 e turvattu toimeentulo, jonka päälle tulisivat asumistuki, lapsilistä sekä ansiosidonnainen turva")."

Jutussa Paavo kyllä puhui 600-700 taatusta toimeentulosta. Ei syllä kyllä nyt ihan niin herroiksi elä kuin edellinen kirjoittaja antaa ymmärttää. Itse asiassa tuo ei ole kai paljoakaan enempää kuin nykyiset tuet yhteensä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

päätöksiä työkseen tekevä

20.9.2006 14:16

Hei Tarkka lukija,

jo pelkkä asumistuki voi olla 600 - 700 euroa. Ja siihen sitten päälle työttömyyspäiväraha, lapsilisät, mahdollinen kotihoidontuki tms etuus, toimeentulotuki.... Ja sitten vielä se Arhinmäen kansalaispalkka. Kyllä siinä elellään jo pitkälti yli tuhannen euron tuloilla. Ja mitähän ne pienimmät palkat ovatkaan? Eli kyllä tuo edeltävä kirjoitus on ihan paikkansa pitävä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jaakkoooo

20.9.2006 19:11

Kaikkien työikäisten tuet pitäisi olla vastikkeellisia. Työttömille jotain kuntien ja valtion järjestämää yleishyödyllistä puuhaa, joka ei syö nykyisiä yöpaikkoja. Risujen keräilyä ja roskien noukkimista vaikka. Ehkä silloin näille vasureille tulisi mieleen mennä töihin, eikä elää toisten kukkarolla. Kansaneläkettä ja opintotukea olisi sen jälkeen varaa nostaa, kun nämä vetelehtijät menisivät oikeisiin töihin tuottamaan verotuloja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Marsalkka

20.9.2006 20:01

Aika säälittävä yritys Vimmalta saada Arhinmäki kiinni kuulumisesta johonkin "rasistijengiin"... Chelsea Headhunters ei ole mikään virallinen kannattajayhdistys, jolla olisi jotakin yhteyttä itse seuraan. Huliganismi ja rasismi Valioliigan stadioneilta on hävinnyt käytännössä 100 -prosenttisesti, eikä Chelsean mustaihoisten pelaajien varmaankaan tarvitse olla huolissaan siitä, mitä seuran idioottihuligaani"kannattajat" joskus 1970- ja -80 -luvuilla touhusivat. Jossain Italiassa, Hollannissa, Belgiassa ja vähän Espanjassakin (Etelä-Amerikasta puhumattakaan) jalkapalloväkivalta ja -rasismi ovat paljon jokapäiväisempiä ilmiöitä. Vähän asian vierestä, mutta vituttaa, kun joku yrittää nähdä savua sielläkin, missä tulta ei ole ollut piiiiitkiin aikoihin...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Stadin Jusa

22.9.2006 15:54

Paavo, työläisen ystävä, kerropa mitä vikaa on stadilaisessa varastotyöntekijässä tai kotkalaisessa ahtaajassa, kun heistä olet takavuosina kovasti vitsiä vääntänyt ja arvostellut kaveripiirissä. Varsinkin stadilaisia varastotyöntekijöitä. Eikö varastotyöntekijä ole kunniallinen ammatti?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kokoomuslainen

25.9.2006 12:56

Kerrot tulosi olevan 2500e/kk, miksi valehtelet? Olet puoluehallituksen varajäsen, kaupunginvaltuutettu, kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen, varakansanedustaja, kansanedustajan avustaja. Tulosi on reilusti yli 2500e/kk!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vittuuntunut

28.9.2006 19:48

Olipa harvinaisen paska haastattelu. Koko haastattelu kertoi enemmän toimittajan asenteellisuudesta kuin olennaisia asioita Paavo Arhinmäestä. Ei tällaista paskaa enää kiitos.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Yorma

29.9.2006 12:56

Vasemmistoaate sinallaan on kuollut ja se osittain nakyy myos Arhinmaen toiminnassa. Yleisesti ottaen se on vain poliittista piereskelya, harmi vain etta saa paljon medianakyvyytta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

naispuolinen

7.10.2006 11:17

Kysyn vaan että mitä sinä häviäisit siinä että kuukautissuojat olisivat verovähennyskelpoisia??? Itsekästä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

menkkarätit

10.10.2006 09:33

hillopyyhkeisiin uppoava raha on vuositasolla (per käyttäjä) niin minimaalista (joitakin kymppejä), ettei sillä ole mitään konkreettista merkitystä ovatko ne verovähennyskelpoisia vai ei. Yhtä hyvin voisi vaatia rapuliinoja verovähennyskelpoisiksi...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Burger lover

29.10.2006 12:04

Hamppi arvostelee mc donalds'n uusien työntekijöiden palkkauspolitiikkaa, mutta kyllä mäkkärin tuotteet maistuu sinulle hyvin ja asiakkaana on kiva olla. Eli jätkä tukee tätä politiikkaa. Vitun feikki.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

LeenaM

4.11.2006 14:27

Arhinmäki on ehkä johdonmukaisin tyyppi kaikista poliitikoista. Tosi arvostettavaa että jotkut pitää rehellisesti hyvistä arvoista kiinni. Pelkkä vasemmistolaisuus on mullekin ollut aika vierasta, mutta punavihreys on ainoa tämänhetkinen asia, jolla tulee olemaan väliä tän ilmastonkin kannalta...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vasuri-ville

12.11.2006 16:16

Tämä Arhinmäki on kyllä aivan harvinaisen epäuskottava tyyppi. Porvariperheen kasvatti ja Hjallis Harkimon futisbisneksien fanaattinen kannattaja, joka nyt esittää suurta sosialistia ja köyhien ystävää. Omaa etuaan se siellä vain ajaa. En ihmettele vaikka oikeasti olisi joku vuorineuvosten kätyri.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hertsikan Sami

16.11.2006 10:45

Nyt on paavo ottanut puheenaiheeksi vartiointiliike FPS ja sen harjoittama väkivalta? kaupunkimme töhrijöitä ja häiriköitä kohtaan. Hehän suojelee rakasta Helsinkiämme vandaaleilta. No mutta mitä mitä, paavo kyllä syyllistää innokkaasti muita, ja siinä samassa unohtaa omat tekemiset muutaman vuoden takaa ollessaan jokereiden jalkapallofani. Tämä paavo on niin kunniaton kuin olla ja osaa. Tässä parit paavon temput vuosien saatosta; pahoinpiteli järjestysmiestä turussa, yritti heittää olutpullolla pelicans-pelaajia lahdessa onneksi osumatta, heitteli golfpalloilla ja kuittirullilla muita katsojia helsingin jäähallissa, pahoinpiteli pohjois-afrikkalaisia englantilais-huligaanien kanssa belgiassa vuonna 2000 em-kisoissa. Tässävain muutaman mainitakseni. Ja hän kehtaa vielä vaatia poliisien ja vartiointiliikkeen päitä vadille. Kuinka tälläiseen roistoon voisi luottaa yhteisten asioiden hoidossa. Häpeä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pakilan Pate

20.11.2006 09:44

Huono yritys vimmalta saada arhinmäki näyttämään headhuntersin jäseneltä? No huh huh. Marsalkka taitaa olla paavo itse tai hänen lähimpiä kamuja. Ei vimmalla ollut yritys saada paavo näyttämään headhuntersilta. Ja mitä tulee rasismiin ja huliganismiin valioliigassa, niin se ei todellakaan ole hävinnyt englantilaisilta jalkapallokentiltä. Mutta se on totta, että arhinmäki perusti 116% boys-huligaanijengin, jonka tarkoitus oli saada aikaan tappeluita katsomoissa ja sen ulkopuolella, jalkapallon seuraamisen ohessa. Sen sai kokea niin hjk:n, lahden, turun, valkeakosken kuin hämeenlinnan kannattajat. Klubilaiset varmaan muistavat koko elämänsä kun 116% boyssit tuli ja pani ravintola tik kokin maan tasalle ja klubilaisia turpaan. Voin vakuuttaa että arhinmäki oli todella ylpeä mitä 116% boyssit sai aikaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jklli

21.10.2011 18:35

Paavo Arhinmäestä on tullut tavallisten köyhien Suomalaisten ihmisten vihaaja sen jälkeen,kun hän alkoi nuoleskeleen Jyrki Kataisen porvari persettä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

25.2.2014 12:54

Katos, taas löytyi arkistosta sopivasti juttu!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.2.2014 00:23

hyvä nosto, F_b!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi