Pyörällä piknikille - Helsingin parhaat piknikpaikat

Ah! Kesä, fillarointi ja piknikit - vaan minne mennä?

Kuva: lassedesignen / Fotolia

Cityn ja Foodoran yhteisessä juttusarjassa tarjoillaan erilaisia näkökulmia kaupunkipyöräilyyn ja kannustetaan hyppäämään pyörän selkään. Seuraavissa jutuissa keskitytään Suomen suurimpien kaupunkien tarjoamiin pyöräilymahdollisuuksiin.


Ulkona syöminen on eittämättä yksi kesän parhaista aktiviteeteista. Kun terassit ovat täynnä, lohduttaa tieto siitä, että Helsingissä on pyörämatkan päässä tusinoittain idyllisiä piknikpaikkoja, jonne ruoan voi tilata muutamalla puhelimen painalluksella.

Toimi näin: pakkaa mukaan piknikviltti, aurinkorasva ja hyvä kirja. Pyydä mukaan kaveri tai kymmenen. Valitse viihtyisä piknikpaikka ja hyppää fillarin selkään. Unohda nahistuneet viinirypäleet ja kuiva patonki kaupan hyllylle ja tilaa niiden sijaan paikalle lajitelma sushia, falafelit koko porukalle tai maukas pizza jaettavaksi.

“Saareen”

Helsingin edustan saaristo on ihastuttava, mutta kaikkialle ei pyörällä pääse. On hyvä muistaa, ettei kaikkiin saariin tarvitse kulkea vesiteitse. Fillaripiknikille pääset vaivattomasti muun muassa Kaivarin edustalle Uunisaareen, Krunikan kylkeen Tervasaareen, Espoon kynnykselle Lauttasaareen sekä historialliseen Seurasaareen, jossa huhun mukaan kummittelee - varo, ettei aave varasta piknikherkkujasi!

Rannalle

Merellinen Helsinki tarjoaa ihastuttavia piknikrantoja myös saareen lähtemättä. Vilkkaaseen kesämeininkiin sopii Hietaniemen ranta, mutta jos mielii kauemmas, on Aurinkolahti sopiva valinta. Intiimimmän rantakokemuksen ystäville käy paremmin Lapinlahden suloinen salaranta tai jokin Lauttasaaren pikku poukamista. Romantiikkaa tarjoilevat Tuorinniemen ranta Herttoniemessä tai Munkkiniemen ranta - yllätys yllätys - Munkkiniemessä.

Klassikkopiknikille

Viisas luottaa klassikkoon kun piknikpaikkaa miettii, ja ensimmäisenä mieleen putkahtaa piknikpuistoista kenties ajattomin: Kaivopuisto. Klassikkopuistoja on kuitenkin kaupungissa muitakin. Suuntaa hienostuneille piknikdeiteille Tähtitorninmäelle tai rennolle eväsretkelle aina luotettavaan Sinebrychoffin puistoon. Jos sinua ei haittaa joutua turistien kuvattavaksi, järjestä pyöräretki Töölöön Sibeliuksen puistoon.

Ytimeen

Helppo piknik lähellä keskustaa onnistuu vaivattomasti kaupungin lukuisissa puistoissa. Valitse tyylikäs Esplanadin puisto, rento Kansalaispuisto, nuorison suosima Ruttopuisto tai koko perheen Kaisaniemi. Muistuta laiskoja kavereita, että pyöräretki on pitkä vain, jos lähdet keskustapiknikille kaukaa. Stockmannin kellon alta on näihin puistoihin vain muutama polkaisu. Yllättävän lähellä on myös amsterdamilaista tunnelmaa henkivä Ruoholahden kanava vihreine nurmikenttineen.

Kalliompaan

Kaikkia ei keskusta kiinnosta, mutta luontokaan ei houkuttele - ja hyvä niin. Kallion ja Vallilan suunnasta löytyy monta suloista puistoa, joissa on takuulla mutkaton meininki. Moni suosii herttaista Alppipuistoa tai Linnanmäkeä ympäröiviä tunnelmallisia kallioita. Toisten mielestä ihastuttavin paikka koko kaupungissa on Torkkelinmäki puistoineen. Jos kaipaat veden äärelle, levitä viltti Tokoinrantaan. Tsekkaa myös pikku piilossa lymyävä Katri Valan puisto ja hauska Dallapénpuisto Harjun nuorisotalon vieressä.

Vehreyteen

Ulkoiluun ja oikealle luontopiknikille Helsinki tarjoaa useita vihreitä keitaita fillarimatkan päässä - hyvä esimerkki on kaupungin suurin puisto Keskuspuisto. Kaupunkilaisten ulkoilumekka Mustikkamaa sisältää sekä metsäreittejä että uimarannan. Instagram-kuvia piknikiltään kaipaavan kannattaa fillaroida Vanhankaupunginlahdelle ja kulkea pitkospuiden päältä Lammassaareen. Jännitystä puolestaan tarjoilee Kruunuvuorenranta hylättyine, ränsistyneine huviloineen Laajasalossa.

Jos mietit, miten sinne pääsee fillarilla:

Pääkaupunkiseudun kunnat ovat yhdessä julkaisseet Espoon, Vantaan ja Helsingin pyöräilykarttoja jo vuodesta 1982. Kartat ovat maksuttomia ja niitä on jaossa kuntien liikuntatoimien toimipisteissä ja HSL:n palvelupisteissä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi