Suomalaiset vaihtaisivat seksin ja alkoholin lomapäiviin

Mistä sinä olisit valmis luopumaan muutaman ylimääräisen lomapäivän vuoksi?

Kuva: Sunny studio / Fotolia

Luopuisitko seksistä, hampurilaisista tai kahvista viikoksi, jos saisit siitä hyvästä lisää lomapäiviä?

Verkkomatkatoimisto Expedia.fi teetti lokakuussa Vacation deprivation -tutkimuksen lomailutrendeistä. Vastaajina oli 9 273 työtätekevää aikuista 26 eri maasta Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Etelä-Amerikassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Kyselyssä selvitettiin, millaisia uhrauksia ihmiset olisivat valmiita tekemään ylimääräisten lisälomapäivien edestä.

Kaikkien vastaajien joukosta suomalaiset olivat kaikken hanakimmin valmiita luopumaan arjen nautinnoisa viikoksi saadakseen yhden lisälomapäivän vuodessa - vaikka meillä onkin maailmanlaajuisesti eniten lomapäiviä vuodessa (30). Maailmanlaajuisesti vastaajista 15 prosenttia vaihtaisi työtään, jos uudessa duunissa tarjottaisiin lisää lomaa. Selkeä enemmistö, 88 prosenttia olisi valmis luopumaan jostakin lisäloman toivossa. 

Suomalaiset olivat tutkimuksen mukaan muita maita valmiimpia luopumaan viikoksi alkoholista, seksistä, sosiaalisesta mediasta, herkuista, kontaktista parhaaseen ystävään, lempivaatteistaan ja -ruoistaan. Vaikeinta suomalaisille olisi luopua kännykästä (22 prosenttia), netistä (25 prosenttia) ja kahvista (39 prosenttia). Ei sillä petipuuhalla niin väliä, mutta kofeiinia on oltava.

Maailmanlaajuisesti alkoholista luopuisi viikoksi 46 prosenttia vastaajista - suomalaisista korkin sulkisi jopa 63 prosenttia. Tiukimmin napsuistaan pitivät kiinni ranskalaiset (38 prosenttia), japanilaiset (37 prosenttia) ja thaimaalaiset (35 prosenttia).

Suomalaisista vastaajista 39 prosenttia pidättäytyisi seksistä lomapäivän vuoksi. Maailmanlaajuisesti luku on vain 23 prosenttia. Vaikeinta seksistä luopuminen olisi tutkimuksen mukaan meksikolaisille (11 prosenttia), italialaisille (13 prosenttia) ja espanjalaisille (15 prosenttia). Kenties sinkut suomalaiset voisivat viettää ylimääräiset lomapäivänsä heidän kanssaan. 

Kaikille vastaajille vaivattominta oli luopua roskaruuasta: 51 prosenttia kaikista vastaajista olisi valmis jättämään hampurilaiset ja pizzat viikoksi syömättä. Vaikeinta oli luopua suihkussa käymisestä (8 prosenttia); suomalaisistakin vain 11 prosenttia jättäisi peseytymättä.

Riittävätkö vuosittaiset lomapäivät? Mistä sinä olisit valmis luopumaan ylimääräisten lomapäivien vuoksi? 

2 kommenttia

Henkisesti Vapaa

30.12.2015 14:55

Tietyn kansanosan taloudellisesti alistamat suomalaiset ovat pavlovilaisittain tyytyväisiä joukolla tahdottomiksi kiusattujen kyristen pahvi-elämäänsä kun saavat intiimiyden sijaan nauttia vaikkapa itseään pilkkaavista YLE:n lirahdussarjoista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SonicTheFasthoge

30.12.2015 19:45

Kiitos Metron "tasoisesta" kommenttisensuurista. Monikohan suomirituaalissa kaikkia aivosolujaan marinoimaton näitä teidän juttujanne viitsii vielä kommentoida muutenkin kuin vain yhdellä tai kahdella ihqudaalla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi