Täällä vartioin minä!

Auvo Niiniketo on kiristetyn ihmisen paras ystävä.

Auvo Niiniketo on osakkaana venäläisessä turvabisneksessä. ”Ryssien kanssa voin ottaa pari snapsia, mutta alkoholi ei sovi minulle”, hän sanoo.
Auvo Niiniketo on osakkaana venäläisessä turvabisneksessä. ”Ryssien kanssa voin ottaa pari snapsia, mutta alkoholi ei sovi minulle”, hän sanoo.
Auvo Niiniketo on toiminut Viron johdon henkivartijana, lyönyt tajuttomaksi 200 miestä ja perustanut nopeasti leviävän ju-jutsun tyylisuunnan. Hän tekee turvallisuusbisnestä vaarallisilla vesillä, eikä hänen tietojaan löydy julkisista rekistereistä. Auvo Niiniketo on väkivallan ammattilainen, mutta osaako hän itkeä?

Pörrätään Kaapelitehtaan D-rapun neljänteen kerrokseen ja istahdetaan kärpäseksi Helsingin Ju-jutsu Klubin toimiston kattoon. Sänkipäinen mies on kumartuneena tietokoneensa ääreen ja kirjoittaa nelisormijärjestelmällä. Toimisto on jaettu kirjahyllyllä kahteen osaan. Toista puolta hallitsee biljardipöytä, toista sohva, toimiston sähköinen tarpeisto faxeineen sekä pöydän alla lepäävä panosvyötetty konekivääri.

Seinällä näemme ju-jutsu-julisteita, samurai-miekkoja ja muistoja kavereilta: viirejä Viron poliisivoimilta ja kovaotteiselta venäläiseltä Alfa-ryhmältä – juuri siltä, joka vapautti moskovalaisesta teatterista panttivangit lokakuussa 2002.

Ja tuossa on kuvia judoasuisesta Vladimir Putinista, tuossa mahtipontinen öljymaalaus Helsingin Atleettiklubin perustajasta Emil Karlsonista. Piilossa, työpöydän laatikossa on varmistettu yhdeksänmillinen pistooli, saksalainen Sigsauer.

Mies machouden merkkien ympäröimänä on Auvo Niiniketo, ju-jutsu-mestari ja henkivartija, venäläisen turvabisneksen osakas.

Niinikedon kädet ovat lyhyet mutta paksut. Hänen vatsansa nousee pyöreänä kumpuna mustan t-paidan alla ja hartiat laskeutuvat jyrkästi alas. Kasvoissa on nallekarhumaista lempeyttä, joka ei yllä sinisiin silmiin asti. Niiniketo muistuttaa verkkaista keski-ikäistä rakennusmestaria, joka on ollut kotona vellikellon kutsuessa, ei miestä, jonka 120 kilon varressa on tuhovoimaa kuin futiskentällisessä nuoria miehiä.

Eikä häntä ole julkisissa rekistereissä olemassa. Lääninhallituksen päätöksellä Niiniketo on pyyhitty kaikista niistä asiakirjoista, joihin tavallinen suomalainen pääsee käsiksi. 49-vuotiaan Niinikedon perhesuhteita tai asuinpaikkaa on mahdoton selvittää, ellei varjosta miestä. Joka haluaa yrittää, tietäköön, että Niiniketo vilkuilee maasturinsa peräpeiliin kotimatkoillaan. Jep, Niinikedon kanssa ei käydä small talkia kotiasioista.

Mutta työstään, joka on hänet näin salaperäiseen asemaan saattanut, hän puhuu mielellään. Jos ohitamme olankohautuksella monenkirjavan maahantuontitoiminnan (mm. elintarvikkeita ja metallia Iranista Venäjälle) ja palaamme ju-jutsuun tuonnempana, on Niinikedon toimenkuva on helppo kuvailla: kun rikasta miestä kiusataan, vedätetään taloudellisesti tai vedellään ympäri korvia, Niiniketo kutsutaan apuun.

"Minua pidetään niin mukavana miehenä, että selviän puhumalla. Joissain tapauksissa joudun muistuttamaan, että jos päämieheni toivetta ei kunnioiteta, katson, että myös minun varpailleni astutaan", Niiniketo sanoo ja riuhtaisee tuolin alleen.

Pelotebisnes saa kulmat kohoamaan. Niiniketo vihjaa, että toiminnalle on poliisin hiljainen siunaus, kunhan ei tapahdu mitään ‘laitonta´.

"Eräässä tapauksessa Venäjällä toimiva suomalainen liikemies oli saanut pistoolin Kauniaisissa ohimolleen. Mafia katsoi, että heillä oli mieheltä saamisia. Hän ilmoitti asiasta poliisille, mutta virkavallan mahdollisuudet hoitaa asia olivat rajalliset. He vinkkasivat, että ehkä minä voisin auttaa."

Niiniketo asetti turvallisuuspalvelunsa miehen taloon, vei lapset turvaan ja selvitti uhkaajien henkilöllisyyden.

"Asia selvisi neuvottelemalla. Vastapuoli myönsi, että arvio saatavista oli väärä."

Toinen esimerkki. Suomalainen liikemies äkkivaurastuu 20 miljoonalla eurolla, häviää ämpärikännissä korttipelin pikkurikollisille ja kirjoittaa nimensä paperiin, jolla 700 000 euron kiinteistö siirtyy velkojille. Seuraavana päivänä liikemies ottaa yhteyttä Niiniketoon, joka käy hakemassa paperin pois. Case closed.

Vähemmästäkin saa vihamiehiä. Vielä vuosi sitten Niiniketo ajoi panssarilasitetulla Volvolla. Kotona on uutuuttaan herkästi uliseva turvajärjestelmä ja suuri, mutta visusti lukittu asekaappi. Edellisestä asunnosta hänen oli muutettava turvallisuussyistä. Naapurin huoneistoa kaupannut kiinteistövälittäjä tuli näyttötilaisuudessa kehuneeksi asuntoa turvalliseksi, koska seinän takana asuu kuuluisa turvamies.

Vaikka Niiniketo auliisti myöntää verkottuneensa alamaailman kanssa, hän itse sanoo kulkevansa kaitaa tietä. Rikosrekisterissä ei ole merkintää, mutta syyteharkinnassa Niiniketo on ollut.

"Minua on epäilty pahoinpitelyistä, aina perusteetta."

Uskoo ken haluaa. Niiniketo on laskenut lyöneensä tajuttomaksi yli 200 miestä. Vakuutteluista huolimatta on vaikea uskoa, että jokainen olisi kohdannut nukkumatin tatamilla tai nyrkkeilykehässä. Taannoisessa haastattelussa Niiniketo tuli myöntäneeksi pahoinpidelleensä kerralla yhtätoista humalaista nuorta miestä, jotka olivat päättäneet tehdä hänestä selvää. Moiset tarinat herättävät mielenkiintoa vankiloissa, joista Niiniketo sanoo saavansa lukuisia kirjeitä. Osa niistä on avoimen ihailevia ja kannustavia, osa uhkaavia. Helvetti se on sinuakin varten, Niiniketoa on muistutettu.

Pyynnöstä Niiniketo nappaa luotetun Sigsauerin pöytälaatikosta, poistaa lippaan ja tähtää ikkunaan. Naks.

Sitten se toinen Auvo Niiniketo. Karismaattinen urheilusankari. Kun Niinikedon johtama Helsingin Ju-jutsu Klubi esittelee kevään kurssejaan,

Kaapelitehtaan tatamille on ahtautunut kolmesataa ihmistä, joukossa on hämmästyttävä määrä nuoria naisia ja lämpöä kuin sademetsässä. Niinikedon kantava ääni saattelee yleisön eteen kickboksaajia, ju-jutsukoita, thai-boxaajia ja vapaaottelijoita. Vaikka Niiniketo on suuri mies – tai ehkä juuri siksi – hänen sanotaan tulevan erittäin hyvin toimeen lasten ja nuorten kanssa. Niiniketo on tarkka siitä, että harjoituksissa toteutuu oikeudenmukaisuus. Harjoittelukavereiden kiusaaminen tai omien taitojen väärinkäyttäminen siviilissä johtaa aina kurinpalautukseen.

"Onko toi Vauvo Suomen vahvin", kysyy tuskin kouluikäinen poika vieressäni.

"Voi olla, että Tony Halmeen kanssa tulisi vaikeuksia", pojan isä vastaa kuiskaten.

Niiniketo on pukeutunut mustaan ju-jutsu-asuun ja punavalkoiseen vyöhön kuten seitsemän danin mestarin kuuluukin. Hän on kukko tunkiolla, ja jokainen tietää sen. Kun joku näprää vahingossa valoja niin, että puolet tatamista pimenee, Niiniketo tuijottaa piinallisen pitkät kymmenen sekuntia häiriön aiheuttajaa, jolta pääsee lopulta anteeksipyytelevä tirskahdus.

Myöhemmin toimistossaan Niiniketo myöntää, että hänen olisi vaikea toimia kenenkään alaisena. Hän haluaa itse kontrolloida asioita. Niiniketo näkee itsensä kuningasuroksena, eikä hän siedä pillittämistä, tuskin heikkouttakaan.

"Se, että mieskin voi itkeä, on paskaa. En ole kuullut, että kukaan olisi tullut onnellisemmaksi itkemisestä. Surra voi, mutta on osattava ajatella eteenpäin."

Ja: "Koskaan en syö sanaani. Eikä sanaani ole ostettavissa rahalla. Kun joka aamu näen peilistä rumat kasvoni, ajattelen, että ainakin olen ollut rehellinen."

Testosteronimaailman lait tuovat väistämättä mieleen Tony Halmeen, joka on, tietenkin, Niinikedon hyvä kaveri.

"En usko, että Tonysta tulisi hyvää presidenttiä, enkä voisi kuvitella häntä äänestäväni, mutta hän voi olla poikkeuksellisen hyvä kansanedustaja. Tärkeä vastavoima."

Politiikka ei ole Niinikedolle vierasta. Kaksikymppisenä hän oli aktiivi demarinuori, joka toimi edustajana vasemmistonuorten päivillä ja pänttäsi kunnallislakia.

"Nyt maailma on pyörähtänyt siten, että seison toisessa ruudussa."

Vuoden 2000 syksyllä Niiniketo oli kampanjapäällikkönä auttamassa kokoomuksen Juha Hakolaa Helsingin valtuustoon. Voisiko maailma pyörähtää vielä niin, että kokoomuslaisesta tulisi perussuomalainen?

"Ehei", Niiniketo nauraa.

Kahdeksanvuotiaana Auvo Niiniketo saa herätyksen. Valaistu kehä hehkuu pimeän Messukeskuksen sydämessä. Sinne Auvo haluaa. Tuonne yleisön silmien alle, karskin kamppailu-urheilun kirkkaalle shakkilaudalle. Auvo aloittaa nyrkkeilyn Töölössä Helsingin voimailijoiden salilla, saa pian ohjaajakseen Onni Palvaksen, josta tulee pienen pojan mestari, totuuden henki.

16-vuotiaana Auvo vetää elämänsä viimeiset savut tupakasta.

"Palvas sanoi vain, että en tule jaksamaan täysiä eriä. Mietin, että miksi antaisin tasoitusta vastustajalle."

Riehakas alkoholin käyttö oli loppunut jo pari vuotta aikaisemmin äidin offensiiviin.

"Tuollainen juoppo ja minun poikani", äiti julistaa, kun 14-vuotias Auvo makaa huikeassa krapulassa kotonaan. Koulu saa jäädä, koska Auvo on täysin varma, että hänestä tule vielä suurmies.

Niiniketo saavuttaa kohtuullista menestystä pugilistina. Hän iskee nuorten suomenmestariksi ja 75-kiloisten yleisessä sarjassa pronssille asti.

"Kamppailulajeissa on hienointa seurata vastustajan siirtoja ja tehdä omansa. Silkka voima ei koskaan ratkaise, vaan pelisilmä."

19-vuotiaana Niiniketo voittaa karaten suomenmestaruuden, käy Tukholmassa, ihastuu ju-jutsuun ja kehittää lajista hokutoryun, pohjoisen tähden tyylisuunnan. Se on esikuvaansa suoraviivaisempi ja hylkää osan lajin japanilaisista perinteistä.

"Me emme syö puikoilla tai opiskele japania", Niiniketo julistaa ja muistuttaa, että klassinen ju-jutsu on kehitetty noin 150-senttisille aasialaisille.

Hokutoryu-ju-jutsun on määrä olla lajin eurooppalainen muoto. Suosittua se ainakin on. Seuran haarat toimivat jo Iranissa, Ukrainassa, Baltian maissa, Puolassa, Israelissa, Kolumbiassa, Venäjällä, Equadorissa. Yksin Suomessa Niiniketo arvioi tyylisuunnan harrastajien määräksi 6000. Tunnetuimmat ovat ex-ravintolayrittäjä ja mainostoimistopomo Mikko Leisti, joka on yltänyt neljän danin mustaan vyöhön, vihreän vyön ex-Simo Rantalainen ja Niinikedon sparrauskaveri, viiden danin Risto Väntär. Myös Suomen poliisivoimat ovat turvautuneet Niinikedon oppeihin.

Niiniketo harjoittelee yhä päivittäin. Aamut nyrkkeilyä ja potkuja, illat painoja ja kamppailulajeja.

"Olen ehkä hitaampi kuin kolmikymppisenä, mutta kamppailusilmäni on parempi kuin koskaan."

Niinikedon elämä on ollut usein vaakalaudalla. Yksi hetkistä osui 90-luvun alkuun, kun itsenäistyvän Viron johto tarvitsi turvapalveluita mahdollisia hyökkääjiä vastaan. Niiniketo ja kuuluisa englantilainen turvamies Jim Short valjastettiin tehtävään.

"Vastapuoli langetti minulle ja Shortille kuolemantuomion. Vaihdoimme hotellia joka päivä, huonetta joka yö. Kysymyshän on loppujen lopuksi vain siitä, että uhattu ja uhkaaja eivät kohtaa. Kun vastapuolen kiinnostus päämiestä kohtaan katoaa, ei tarvitse enää olla varuillaan. Tässä pelissä ei kukaan tapa toista huvikseen."

Niiniketo on miehiä, jotka sanovat, etteivät pelkää. Mitään. Eivät kuolemaakaan. Väitteen voisi miltei nielläkin.

"Uskon, että osaan toimia tilanteessa kuin tilanteessa oikein. Ja jos joudunkin tuonpuoleiseen, en lähde helpolla."

Pakko kysyä: ketkä sinua jäisivät kaipaamaan?

Niinikedon suojaus putoaa piirun. Vihdoin selviää, että hänellä on lapsia maailmalla, parisuhdekin.

"Perheeni on turvassa, koska en puhu heille työasioistani mitään."

Entä sinä, Auvo, turvaatko itsesi lisäksi mihinkään?

Niiniketo ristii kätensä vatsalleen. Katse harhailee ensimmäistä kertaa.

"Uskon korkeampaan voimaan."

Teksti: Pete Suhonen Kuvat: Ari-Pekka Rautiainen

File

  • Auvo Niiniketo
  • Ikä: 49
  • Pituus: 184 cm
  • Paino: 120 kg
  • Juoma: Vesi
  • Auto: Mitsubishi Pajero
  • Kello: Rolex
  • Puolue: Kokoomus

52 kommenttia

theEternal

30.1.2004 01:13

Kyllä mitä itse ton Niinikedon kanssa on joskus tullut juteltua niin sitä mieltä että hiton leppoisa kaveri se on. Vaarallinen varmasti, mutta hiton leppoisalta tuntuu kyllä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

janijani 35 vuotta

7.7.2017 11:29

Niiniketo on päähänpotkittujen viimeinen toivo.hieno mies ja mielestäni oikealla asialla.nyky yhteiskunta on raaka.keneenkään ei voi luottaa.niiniketo tekee arvokasta työtä ja kunnioitan sitä. Nyky elämänmeno on mennyt siihen ettei omiin ystäviin tuttaviin ja sukulaisiin voi luottaa.se tuo raha ahneus.....

JeeRight

30.1.2004 08:19

No niin no..oishan noita juttuja kun jaksas kuunnella.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Samppa_75

30.1.2004 11:39

Mikäs idea tossa jutussa oli? Yleensä tuollaisten kavereiden ei tarvitse tuoda itseään lehtien sivuilla esille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HooDee

30.1.2004 13:40

Aika mitäänsanomaton juttu siinä mielessä että tota samaa on saanut lukea lehdistä monia vuosia. Ihan mukavalta mieheltä Auvo vaikuttaa. Varmaan hakee uusia asiakkaita suojeltavakseen?!?!?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

varjo213

31.1.2004 14:22

eipä tosiaan tule muuta kuin ylipaino mieleen kun kaveria katsoo, joku kunnioitus sentään urheilua kohtaan, ei 50 kuulu olla esikuvana tuollainen läde.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Petja1

31.1.2004 15:15

Muistan kun joskus 80-luvun lopulla HAK:in salilla Vilhonvuorenkadulla hakkasimme poikien kanssa pistepalloa kuin olisimme olleet nyrkkeilijöitä.
Ave katseli kauempaa ehkä hieman huvittuneena sähläämistämme jonka jälkeen hän tuli, oikaisi etu- ja keskisormensa ja löi kauhean pommin palloon. Sellainen teki meihin 16-vuotiaisiin aikamoisen vaikutuksen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

joopajooyes

1.2.2004 14:24

Olikohan Auvo ostanut City lehdeltä mainostilaa vai miksiköhän tollaine juttu julkaistaan? Ei mitään uutta, kohotetaan vaan miehen ammattiataitoa ilmaisella jutulla. On tainnut City-lehden myynti luvata jutun kaupanpäälle.Taitava business mies tuo Auvo myös, näköjään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Cevitab

2.2.2004 02:21

Turva-ala ja urheilu on "vähän" eri juttuja. varjo213 voisi käydä joskus katsomassa kaapelilla kun tuo ylipainoinen vanhus jumppaa. Liikkuu nimittäin yllättävän napakasti niin käsi, jalka kuin koko mieskin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hauva100

3.2.2004 14:27

En minä ainakaan tiennyt miehestä mitään, mutta nyt tiedän kenet kutsun paikalle, jos joku minua joskus uhkaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kelaaja

3.2.2004 17:28

Tuon miehen maine ammattipiireissä ei ole tietääkseni ihan niin tarunhohtoinen kuin mikä julkisuuskuva on...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Alco

7.2.2004 21:19

jos joku turva-alan hommia tehny tuo itteään tuolla lailla esille nii ei se sillo oo mikää ammattilainen... kyllähän se varmasti osaa vaikka mitä mutta tuommonen uhoaminen ei ainakaa ammattitaitoa oo..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jaa_a

7.2.2004 21:21

jos joku turva-alan hommia tehny tuo itteään tuolla lailla esille nii ei se sillo oo mikää ammattilainen... kyllähän se varmasti osaa vaikka mitä mutta tuommonen uhoaminen ei ainakaa ammattitaitoa oo..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ulkomailta

8.2.2004 08:29

Hei Heratys?
Taa juttuhan on ihan taytta skeidaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PunainenSalama

8.2.2004 17:19

[LAINAUS]ulkomailta kirjoitti 08.02.2004 klo 08:29:

Hei Heratys?
Taa juttuhan on ihan taytta skeidaa.[/LAINAUS]

Tiedät Auvo Niinikedosta vain sen mitä mediat ovat kertoneet. Voisitko perustella miksi juttu on täyttä skeidaa?

PS. Minulla ei ole omaa kantaa jutusta, kun en sen paremmin osaa sanoa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PunainenSalama

8.2.2004 17:20

Korjaan: "Tiedän Auvo Niinikedosta..."

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PunainenSalama

8.2.2004 17:33

[LAINAUS]varjo213 kirjoitti 31.01.2004 klo 14:22:

eipä tosiaan tule muuta kuin ylipaino mieleen kun kaveria katsoo, joku kunnioitus sentään urheilua kohtaan, ei 50 kuulu olla esikuvana tuollainen läde.[/LAINAUS]

Minusta Auvo olisi oikein hyvä esikuva monille ikäisilleen. Äijä sentään harrastaa liikuntaa useammin viikossa kuin moni Auvon ikätoveri on harrastanut kolmeen vuosikymmeneen.

Ja jos ajatellaan, että kaikkien urheilijoiden pitäisi olla timmissä kunnossa, niin mieleeni tulee Auvon pakista vain sen tuomat edut kamppailulajien yhteydessä. Oletko koskaan lyönyt tai yrittänyt kaataa 120 kiloista miestä? Jos olet niin tiedät mistä puhun.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tonisparre

8.2.2004 22:11

Niiniketo on kaappi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ilja

8.2.2004 23:41

[LAINAUS]Cevitab kirjoitti 02.02.2004 klo 02:21:

Turva-ala ja urheilu on "vähän" eri juttuja. varjo213 voisi käydä joskus katsomassa kaapelilla kun tuo ylipainoinen vanhus jumppaa. Liikkuu nimittäin yllättävän napakasti niin käsi, jalka kuin koko mieskin.[/LAINAUS]

totta, nostan hattua (ja kumarran) miehelle, A.N on niin pehmeän-tekniikan kuin monen muunkin tien mestari, sopii myös muistaa miten ju-jutsu Helsinkiin rantautui vuonna 1978, ja sinulle joka kirjoitti ettei tule mieleen muuta kuin ylipaino, no, haluaisinpa nähdä sinut tatamilla[SIGNATURE]

_______________________
Se parhaiten nauraa joka toiselle kuoppaa kaivaa[/SIGNATURE]

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TSam

9.2.2004 01:40

[LAINAUS]Alco kirjoitti 07.02.2004 klo 21:19:

jos joku turva-alan hommia tehny tuo itteään tuolla lailla esille nii ei se sillo oo mikää ammattilainen... kyllähän se varmasti osaa vaikka mitä mutta tuommonen uhoaminen ei ainakaa ammattitaitoa oo..[/LAINAUS]

Mielestäni varsin asiallinen haastattelu tuo oli. Mies tunnetaan hyvin "piireissä", joten hän voi ihan turvallisella mielellä antaa asiallisen haastattelun. Vaikuttaa asialliselta ja asiansa osaavalta kaverilta. Mielestäni illuusio siitä, että turva-alan täytyy olla tosi mystinen ja vaiettua asia on hieman naurettava. Kyllä asioista ja tekijöistä saa juttuja tehdä...koska se tuo tämän alan lähemmäksi ihmisiä ja poistaa väärin ymmärryksiä.

Mielestäni jutussa ei ollut mitään uhoa, vaan kerrottiin Auvon työstä se mitä kuka tahansa vähänkään asioihin perehtynyt voi arvata ihan päättelemällä. Asioista tietämättömät ihmiset varmasti lukivat artikkelin mielenkiinnolla ja oppivat uutta.

Tietty, voihan tuo tuoda uusia asiakkaita Auvolle, mutta niinhän joku kahvilajuttu Helsingin menomestoista on vastaavaa PR:ää ko. firmoille. What's the difference, anyway? Oikeastaan CITY.FI:n on vaikea kirjoittaa juttua ilman, että se on mainos jutun kohteelle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

brandon75

9.2.2004 15:23

Jep, ei ole Auvoa mahaan katsominen.

Ju-jutsu -leirillä joskus vuonna miekka ja kypärä mies itse itseään komentaen näytti muutamat liikkeet. Tuntui jotenkin epätodelliselta seurata miehen pomppivan ketterästi kuin gaselli, ei ulkonäoön perusteella heti aavistais.

Se vähä mitä miestä seurasin, mieleen jäi ainoastaan hyvä ja kunnioittava fiilis. Ukko pistäis varmasti solmuun suuremman osan Suomen uroksista, mutta turhasta nakkikoppiuhosta ei näy merkkiäkään. Parhaiden ei tarvitse. Mielestäni se piirre on jo hyvä esimerkki nuorisolle.
Steissillä uhoaville pikku räkänokka-paskahousuille tekisi oikein hyvää saada Auvo-sedän kädestä, oppisivatpahan olemaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ilja

9.2.2004 17:30

[LAINAUS]brandon75 kirjoitti 09.02.2004 klo 15:23:
Steissillä uhoaville pikku räkänokka-paskahousuille tekisi oikein hyvää saada Auvo-sedän kädestä, oppisivatpahan olemaan.[/LAINAUS]

*reps*

teksi monelle muullekkin hyvää saada Auvo-sedän kädestä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

health

10.2.2004 14:41

Mies joka on turva-alalla tai luulee olevansa .
on tyhmää itse kehua ja pelottelua . Tosi miehet tekee hommat ja häipyy seuraavaan juttuun.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

oivoi

12.2.2004 10:08

mihin jäi Avelta se kamppailulajimestarien kuuluisa "vaatimattomuus"? Ei ole hyvä antaa kamppailulajeista väärää filosofiaa eteenpäin ja hehkutella omilla "taidoilla" eikä mainostaa väkivaltaa! Ave...olet häpeäksi kamppailutaitoperinteiden kunnioittajille. Suurin osa nyt jo yli keski-ikäisistä oppilaistasi ovat käytökseltään täysiä ääliöitä. Kamppailutaitojen harrastajille/ammattilaisille kuuluu kohtelias ja toiset huomioonottava käyttäytyminen ja asiallinen kielenkäyttä - ei uhoominen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

DogVille

13.2.2004 13:04

---pätkäisy------
mihin jäi Avelta se kamppailulajimestarien kuuluisa "vaatimattomuus"? Kamppailutaitojen harrastajille/ammattilaisille kuuluu kohtelias ja toiset huomioonottava käyttäytyminen ja asiallinen kielenkäyttä - ei uhoominen.
----------------------

Jos Niiniketo esiintyisi julkisuudessa jalat ristissä istuen valkoisten pupujussien ympäröimänä, hän joutuisi käyttämään väkivaltaa paljon enemmän ammatissaan. Kunnioituksen kohteena oleminen on kultaa arvokkaampaa hänen ammatissaan.
Julkisuudessa hän on luultavasti sen takia miksi useimmat muutkin.. myydäkseen palveluksiaan ja saadakseen uusia asiakkaita.
Turvallisuusalalla tarvitaan myös mainostusta jos keikkoja halutaan niin, että perheellä pysyy leipä pöydässä.

Toivotan Niinikedolle pitkää elämää ja siunausta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

OttoM72

14.2.2004 22:46

Miksi ihmeessä Aven pitäisi olla vaatimaton. Pitäisikö kaikkien aina vähätellä tekemisiään ja osaamisiaan tai muuten on ylpeä ja leuhka ja ties mitä. Hyvää jatkoa vaan Auvolle ja hienolle työlle kamppailulajien parissa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Miska

15.2.2004 15:54

[LAINAUS]OttoM72 kirjoitti 14.02.2004 klo 22:46:

Miksi ihmeessä Aven pitäisi olla vaatimaton. Pitäisikö kaikkien aina vähätellä tekemisiään ja osaamisiaan tai muuten on ylpeä ja leuhka ja ties mitä. Hyvää jatkoa vaan Auvolle ja hienolle työlle kamppailulajien parissa.[/LAINAUS]

Aamen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Malcolm

5.3.2004 22:36

Voi helvetti...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kohtalotar

7.3.2004 22:02

Aina tulee joku joka vetää tykimmin ...luoti pysäyttää isonkin miehen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MuayThai1

25.11.2005 08:35

kohtalotarko siitä liipaisimesta painaa? Keskity vaan siihen mihin sut on luotu eli elimen lutkutukseen, hehee...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

BIBLEBASHER

29.11.2005 03:50

no voi vitulla päähän..koko keskustelu näyttää olevan juupas,eipäs vänkäämistä..jos kaikki pitää avea kuolemattomana yli-jumalana, ja super-miehenä, niin menkääpäs hehkuttamaan sitä itse Herra Niinikedolle ja katsokaa sen ilmettä..kyllä sekin ihan "normi"ihminen on ..ja kuka määrää minkälainen kenenkin pitää olla?..ne ketkä eivät ole edes ko. herran kanssa edes rupatelleet ja seurannet esim. leireillä hänen olemistaan niin älköön edes vaivautuko jakamaan omia typeriä mielipiteiä....ja ei se mikään turha jätkä ole..mukava sälli ja pelottavakin osaa joskus olla..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hugenotti

9.1.2006 20:56

Jaaha. Etten olis nähnyt auvon olevan syytetty Uotin rahanpesusta. Kyllä se noutaja voi tulla suunnasta ku suunnasta. Olen iloinen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jujutsu junnu

18.2.2006 20:18

Auvolle vaan oot huippu. Yritän itse kivuta ainakin mustallevyölle katsotaan siitä eteenpiän sitten.
Hyvää jatkoa Auvo !!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bigfinga

20.2.2006 17:46

Auvo ymmärtää mitä kamppailu oikeesti tarkottaa. Hyvä että joku kehittää kamppailulajeja realistisemmiksi.
Ei ilmaan huitomisella ja perinteiden noudattamisella yleensä opita taistelemaa.

Tositilanteessa ei paljoo wnb ninja pelleilyt paljoa auta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hokutoryu Ju-jutsu juniori

22.2.2006 16:29

kyl auvo on suomen kovin jätkä !!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ju-jutsuka Tampereelta

22.2.2006 21:18

Kyl Auvo on kova jätkä ja taitava kuin mikä. Olen kerran saanut kätellä häntä kun voitin SM-hopeaa junioreissa, oli kyllä hieno hetki! jatka samaan malliin Auvo!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jujutsu junnu

25.2.2006 23:06

totta puhut

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ju-jutsuka

12.3.2006 19:46

Auvo toivottavasti sinulta liikenee aikaa myös muualle kuin Helsingin ju-jutsuklubilli ja lajia vaan lisää mainostamaan niin saavat muutkin täällä suomessa harrastaa kotimaista lajia. Montako suomalaista lajia lukijalla tulee muuten mieleen. Eli realistista hauskaa ja kivaa harrastusta aloittamaan. Hyvä Ave.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SUBFIGHTER

12.3.2006 20:00

NIIN TÄÄ JUTTUHAN OLI VÄHÄN ISOTTELEVA MUTTA SILTI LEPPOISALLE MIEHELLE SOPIVA. JA SE JOKA SANOO ETTÄ HOKUTORYU JU-JUTSU ON HÖPÖHÖPÖ PASKAA NIIN HAUKKUU SILLOIN NYRKKEILYN JA KARATEN SUOMEN MESTARIA KICKBOXINGIN MAAHANTUOJAA JA KATUJEN LAKEJA NOUDATTAVAA REALISTISTA KAMPPAILULAJIA. SE JOKA EI USKO NIIN MENEE JA KATSOO PEILIIN.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kamppailusta

21.4.2006 21:08

fakta on se, että niiniketoa jos joku ei ymmärrä kunnioittaa niiniketoa sen saavutusten takia, ei ole ihan perilla asioista.

mutta se, että hokotoryu (?) jujutsu olisi _suomalainen_ laji on aika paksua. Se on suom. versio JAPANILAISESTA lajista.

Yhtään lajia vähättelemättä täytyy sanoa, että ei se ole sen kummempi laji kuin moni muukaan. Moderni jujutsu, krav maga, savate defence, hapkido, jeet kun do.. yms yms toimivat ihan yhtä hyvin.
Tärkeintä ei ole se, mitä treenaa, vaan miten treenaa.

Peace.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kick the man

21.4.2006 23:00

No, huh huh. Kylläpä on tehty härkänen käpäsestä. Itse sain ainakin tästä jutusta sellaisen kuvan että se oli tehty vähän kieliposkella niin toimittajan kuin auvonkin osalta. Katsokaa nyt noita kuviakin, mies on kun joku copra. Että ottakaa nyt ihmiset välillä henkeä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Joku vaan

20.5.2006 11:07

Ensinnäkin on paljonkin merkitystä mitä treenaa. Esimerkkinä combat hapkido, jonka isänä tunnetaan john pellegrin on lajin suurmestari ja kehittäjä. laji on 100% itsepuolustuslaji on realistista itsepuolustusta keskitytään tekemiseen ei huutamiten seen! Se on mielestäni itsepuolustuksessa tärkeintä, että tekniikka on toimiva, itsepuolustuksessa ei saa olla kuin yksi päämäärä ja se on voitto, jos näin ei ole turpaan tulee!! Ja sitten Auvo Niiniketoon, Hokutoryu Ju Jutsu eli tämän ju jutsu tyylisuunnan hehittäjä ja suurmestari, hänellä on myös toisessa suomessa tunnetuksi tekemässään lajissa eli potkunyrkkeilyssä 5.dan mustavyö eli jo tässä on mielestäni meriitiä tarpeeksi hänelle, arvostelijat yrittäkää itse samaan ja kertokaa mielipiteenne sen jälkeen kuinka turha kaveri hän on!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Matsaaja

15.8.2006 16:34

Kyllä monia lajia kokeiltaessa voin sanoa Hokutoryu jujutsun kovimmaksi ja realistisimmaksi kamppailulajiksi.
Mahtava jätkä Auvo on.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

on_se_kova

6.11.2006 18:09

Kunnioitan sinua Auvo. Olet kova jätkä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

BoxingGirl

4.3.2007 22:54

Jep, juttu on vähän kieliposkella tehty, mutta so what! ja sitäpaitsi, useinhan on niin että totuus on taruakin ihmeellisempää...
Avelle iso kiitos inspiraatiosta, esimerkistä ja hienoon kamppailulajiin tutustuttamisesta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rescpect

5.5.2008 17:44

Kovempaa miestä saa etsiä jostain muusta maailmasta. Herää suuri kunnioitus kun lukee näitä juttuja tai ylipäätänsä näkee auvon naaman

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NSCH

23.6.2008 13:47

Arvostan korkealle. Auvo kaikkea hyvää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaikki ei ole kaupan

27.8.2009 12:28

Toivottavasti tämä teksti ei viittaa myös siihen, että Avi ollaan saatu hölmötettyä "vartioimaan" tätä City lehden tunnettua gay, lesbo ja decadenz linjaa ;)

Kyllähän Avi silloin teke itsestään jonkinlaisen maksullisen miehen, "törkymediamme aisankannattajan" ;)

Mutta ei kai nyt sentään...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

oppinut

5.2.2012 07:31

olen ollut auvon oppilaana ,hyvin on opettanut -ja kouluttanut.
taitanee olla kade päällä täällä monella.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

weeaap

19.7.2012 10:06

Tunnen Aven ja sen verran voin sanoa että ulkonäkö saattaa pettää.
Ja tosiaan mediassa hänen täytyy esittäytyä näin. Niinkuin aiemmin sanottiin hän joutuisi käyttämään paljon enemmän väkivaltaa työssään muuten.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Just_ootte_Ninjoi

28.7.2012 00:54

Voi jehna. Voisi tosiaan luulla teidän puheistanne että auvo on kehittänyt ainoana ihmisenä ju jutsun. Kukaan muu maailmassa ei osaa mitään. En tunne äijää mutta tietääkseni se on vain ihminen. Teidän mielestänne maailmasta ei löydy yhtä paljon saavuttaneita. On 7.dan ja 5.dan Tai jotain.
Entä ne ihmiset jotka on saanut parista lajista menkyo kaidenin?(Jos eurooppalsesta ju jutsusta tiedätte mikä se on?)
Ja lisäksi harrastaa paria muuta.
Ne ei ole mitään vai?
eikö hjj ole kilpailu laji?
Siitä on riisuttu eurooppalaisten mielestä turhat pois, joita emme oikeastaan ymmärrä eurooppalaisina.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Cityläinen

21.2.2018 19:27

Tuo Niiniketo on Ugandassa murhatun Teräsvuoren liikekumppani Ryokan Oy:ssa, joka osti Yhhdysvaltain pakotelistalla olevan Rotenbergien suvulta Långvikin kylpyläbisneksen. Rotenbergeillä on tunnetusti hyvät suhteet itse Putiniin.
Outoa, että Teräsvuoren sallittiin markkinoida Patrian sotilaskalustoa maailmalla tällä taustalla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi