Tämä jätkä vakuutti netissä, ettei Suomea ole olemassakaan

Vanhempien letkautus sai lapsensa ajattelemaan aikuisikään asti, että Suomi on vain salaliittoteoria.

Kuva: Kuvakaappaus / Vice

Internetistä löytyi hauska teoria maastamme: sitä ei olemassakaan! Reddit-sivustolla nimimerkkiä Raregans käyttävä 22-vuotias Jack on ehtinyt vakuuttaa, että Suomi on tarinaa siinä missä joulupukkikin. Jack on elänyt siinä uskossa, että Suomen kohdalla on pelkkä kylmä ja yksinäinen meri.

"Olin noin 8-9 vuotias, kun katsoimme aamu-uutisia vanhempieni kanssa ja siinä mainittiin paikka nimeltä Suomi. Vanhempani siihen aikaan sanoivat, ettei Suomea ole olemassakaan ja lapsena vanhempien sana on kuin evankeliumi", kertoo Jack Vicelle.

Käyttäjä jakoi teorioita siitä, että suuren salaliiton takana lepäävät Venäjä ja Japani. Venäjältä Suomi sai itsenäisyytensä ja Japani on Suomen suurimman "kuvitteellisen" yrityksen Nokian suurin maahantuoja. Jack uskoi, että nämä kaksi maata loivat Suomen, jotta Japani voisi kalastaa Suomen paikalla olevasta merestä ilman ympäristön valituksia tai seurauksia.

Toinen seikka oli käsittämättömyys siitä, kuinka jokin maa voisi johdonmukaisesti sijoittaa koulutuksen, terveydenhuollon, tasa-arvon ja lehdistönvapauden niin tärkeään asemaan. Jack kertoo yrittäneensä tavoittaa suomalaista julkisuudenhenkilöä kysyäkseen, onko maa todella olemassa ja sitten totesi, ettei Suomesta tule ketään todella tunnettua henkilöä.

Jack keksi toisin keinon saada vastauksen kysymykseensä: hän tavoitti Rob Zombien ja kysyi häneltä onko hän käynyt ikinä Suomessa. Ei ollut. Eli Suomi ei voi olla olemassa! Kiitos vaan puolustuksesta Herra Zombie.

Jack vei oppimansa Reddit-sivustolle ja koki kommentoinnin myötä elämänsä yllätyksen: Suomi onkin oikea maa! Jack sai pian paljon kommentteja vihaisilta suomalaisilta, jotka kertoivat olevansa olemassa ihan oikeassa maassa. Nyt Jackin uskoo Suomen olevan aito paikka, nauraa omalle tietämättömyydelleen ja sanoo jutusta kehkeytyneen hauska baaritarina.

1 kommentti

Viracocha

9.12.2016 15:22

Dear God, please, kill me now!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi