Tietysti mimmitkin osaa peinttaa ja räppää

Katutaidetapahtuma kerää naiskatutaiteilijoita ja naisräppäreitä näyttämään taitonsa.

Kuva: Eva-Liisa Orupõld

Kuka sanoi, että räppi, hiphop ja siihen liitettävä katutaide ovat vain miesten hommaa?

MIMMIT peinttaa -katutaidetapahtuma kerää joukon Suomen naiskatutaiteilijoita yhteen maalaamaan. Tänäkin vuonna lahjakkaat naisartistit maalaavat katutaideteoksia tapahtumaan valikoituihin seiniin. Maalauksia tehdään 21. toukokuuta Museoiden Yössä sekä 17.-19. kesäkuuta Kontulassa ja Suvilahdessa.

Tapahtuma haluaa nostaa esille naiskatutaiteilijoita miesvaltaisen alakulttuurin massasta. Mimmit peinttaa -tapahtumasta on tavoitteena luoda kasvava jokavuotinen tapahtumasarja, joka tuo esiin loistavia naiskatutaiteilijoitamme ja samalla mahdollistaa uusia katutaideprojekteja halukkaille. Sama tapahtuma järjestettiin jo viime vuonna ja silloin maalauskohteena oli Helsingin Ensikodin muuri Vallilassa. Helsinkiin on ilmestynyt ja tulee lähiaikoinakin ilmestymään näyttäviä katutaideteoksia, jotka piristävät harmaata katukuvaa.

MIMMIT räppää -tapahtuma tarjoaa jatkobileet peinttaustapahtumalle. Naisartiseja esille tuova tapahtuma järjestetään 18. kesäkuuta Elmun baarissa kello 21-04. Mukana olevia naisräppäreitä ovat muun muassa Mercedes Bentso, Rauhatäti, Mary A. ja ATK ja paikalla on naisten open mic.

Ennen räppitapahtumaa 18. kesäkuuta esitetään Nosturin aulassa GIRL POWER -naisgraffiti elokuva. Suomessa ensi-iltansa saava elokuva esitetään kello 18 ja ikäraja on 15 vuotta. Leffan jälkeen keskustelutilaisuusaiheesta.

MIMMIT räppää on K-18 ja maksullinen. Lippuja molempiin tapahtumiin myy Tickermaster.fi, Geezers the Shop (Pengerkatu 22) ja OSUMA Store & Gallery (Iso Reba 48-50).

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi