Treenitubettajat haluavat motivoida jengin liikkumaan

Youtuben kautta salille.

Puoli vuotta sitten personal trainerit Joosua Visuri, 24 ja Joonas Haapasaari, 28 alkoivat tehdä yhdessä videoita Youtubeen. He tapasivat toisensa sattumalta töiden ohessa ja syntyi Suomen siistein sporttikanava, Ristiote.

Viisi vuotta aktiivista valmentamista tehnyt Haapasaari ei aluksi hypännyt kameran eteen täysin luontevasti. Hän kuitenkin nauttii neuvomisesta ja tiedon jakamisesta ja sitä myöten esiintymiseen on kasvanut kiinni pikkuhiljaa.

Videoverkosto Töttöröölle kiinnitetyt tubettajat tekevät videoita, joiden tarkoituksena on motivoida ihmisiä liikkumaan. Kanavalta löytyy niin treeniohjeita kuin perinteisempää Q&A-materiaalia. Myös ravintopuoleen kiinnitetään huomiota ja voikin sanoa, että Ristiote hurmaa monipuolisuudellaan.

Youtuben treeniskene on Haapasaaren mukaan tällä hetkellä hieman yksipuolista ja hän haluaa tehdä helposti lähestyttävää ja persoonallista sisältöä. Huumori kulkee videoissa mukana, jotta ihmiset jaksavat keskittyä myös tiukkaan asiaan.

Vaikka muita samantyylisiä kanavia ei vielä montaa ole, Haapasaari on iloinen jokaisesta uudesta treenitubettajasta. Hänen mukaansa on helpompi saada liikkumisen ilosanomaa eteenpäin yhdessä ja yleisön kiinnostumaan heistäkin vielä enemmän.

Haapasaaren ja Visurin katsojat ovat murrosikäisiä ja nuoria aikuisia, jotka ovat kiinnostuneita terveellisistä elämäntavoista ja sporttailusta. Haapasaari kertoo, että ei satasen ei tarvitse nousta penkistä, jotta voi katsoa heidän videoitaan. Mikä tahansa laji saa tukea ja inspiraatiota Ristiotteesta.

“Treenaaminen on minulle elämäntapa ja tietynlainen itsestäänselvyys, mitä se ei ole suurimmalle osalle ihmisistä. Meidän on tarkoitus tehdä sellaisia videoita, joissa pyritään poistamaan ennakkoluuloja liikuntaa kohtaan. Ei siellä salilla isoimmat tyypit naura aloittelijoille”, Haapasaari toteaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi