Uhanalaisille pikkupandoille syntyi poikanen Korkeasaaressa

Söpöysvaroitus!

Pikkupandaemo kantaa suussaan punaruskean ja valkoisen kirjavaa myttyä ja sulloo sen turvaan puiseen pesäkoppiin. Se on Korkeasaaren pikkupandaparin ensimmäinen poikanen ja kahden kuukauden iässä edelleen täysin emostaan riippuvainen. Pikkupanda painaa syntyessään noin sata grammaa ja avaa silmänsä vasta kuukauden iässä. Omin jaloin tämä poikanen alkaa liikkua pesän ulkopuolella vasta syys-lokakuussa.

Pikkupandat elävät erittäin uhanalaisina Keski-Aasiassa Himalajan alarinteillä. Niitä on luonnossa alle 10 000 ja määrän on arvioitu vähentyneen puolella viimeisten 18 vuoden aikana. Metsien hakkuut ja karjan laidunmaiden laajeneminen ovat vähentäneet ja pirstoneet lajille sopivia elinalueita. Pikkupandat suosivat syrjäisiä, korkealla sijaitsevia bambumetsiköitä ja elinalueiden vaikeapääsyisyys onkin niiden paras suoja.

Korkeasaari osallistuu pikkupandojen suojeluun keräämällä varoja Red Panda Networkille. Viime vuoden lahjoitussumma käytettiin metsänvartijoiden palkkaamiseen suojelualueelle. Pikkupanda kuuluu myös eläintarhojen suojeluohjelmaan, jolla pyritään luomaan lajille elinvoimainen tarhakanta. Pikkupandojen lisääntyminen on viime vuosina onnistunut eläintarhoissa aiempaa paremmin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi