Valokuvataiteen museossa muistellaan legendaarista IRC-Galleriaa

Muistatko kuka oli T_A_U_K_K_I, WeMMu, cs_kimmo tai Romanssi?

Melkein jokaisella milleniaalilla oli IRC-galleria -tunnus ja kaikki he muistavat omaperäiset ryhmät kuten "jos nauru pidentää ikää, ette pääse must ikinä eroo". Suomen valokuvataiteen museossa muistellaan 7. kesäkuuta näitä 2000-luvun helmiä ja eeppisiä tyylejä. 

Museon tavoitteena on tallentaa pysyvästi kokoelmiinsa sosiaalisen median kuvakulttuuriin liittyviä ilmiöitä ja kerätä somekuvastoa. Kun puhutaan suomalaisesta sosiaalisesta mediasta, on IRC-Gallerian rooli erittäin tärkeä. Se on suomalaisten ensimmäinen iso some-kanava ja edelleen tärkeä osa etenkin nuoren sukupolven kollektiivista muistia.

 

A post shared by IRC-Galleria blog (@ircgalleria) on

Tapahtuma on osa 3,5-vuotista, pohjoismaista Collecting Social Photo -hanketta. Paikalla on myös toinen IRC-Gallerian alkuperäisistä perustajista, Jari ”Jaffa” Jaanto sekä internet-arkeologi Lassi Varinen. Varinen tunnetaan IRC-galleria Instagram-tilistään, joka kerää yhteen kuvia sivuston kulta-ajoilta.

 

A post shared by IRC-Galleria blog (@ircgalleria) on

IRC-Galleria -ilta on tarkoitettu yhteiseen muisteluun ja keskusteluun Jaffan ja Lassin kanssa. Keskustelut tallennetaan osaksi hankkeen haastatteluaineistoa.

1 kommentti

Leipäorava-maamies

22.5.2017 17:25

Mietin jokin aika sitten onko T_A_U_K_K_I nuori Aki Linnanahde.

Itse poistuin Irc-galleriasta Facebookin yleistyttyä. Galtsun lisäksi ajoittain olen ikävöinyt myös irkkaamista, mutta valitettavasti kaikelle ei löydy aikaa. En myöskään pelaa enään CS:ää. Lol.

Olin Galtsussa varmaan 8-9 vuotta yhteensä ja kyllähän sillä ja sen kulttuurilla oli suuri vaikutus omaan elämään. Ja tietty myös IRC:illä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi