Yök, en liiku!

He vihaavat liikuntaa. On nöyryyttävää tulla viimeisenä valituksi joukkueeseen. On ikävää, kun koko luokka huutaa virheille. Ja vittumaista, kun tuntuu ettei voi rauhassa harjoitella.

Sillä missä muussa kouluaineessa loppujen lopuksi opastetaan niin vähän kuin liikunnassa? Henki tuntuu olevan, että no pelaamalla sitä oppii. Jep, joidenkin mielestä jääkiekkoluistelun tai juoksemisen opetteleminen on naurettavaa. Kaikkihan sen osaa. Mutta tiedoksi: koulussa on myös niitä, joiden mielestä lukemisen harjoittelu, ruotsin verbien kertaaminen tai prosenttilaskujen opettaminen olisi turhaa, kaikkihan ne osaavat tai ainakin oppivat ilman opetusta.

Jos liikunnan opetuksen tarkoitus on kansanterveydellinen ja saada kaikki ihmiset liikkumaan, liikuntatuntien sisältöä pitää varmaan rustata. Jos taas tarkoitus on vain arvioida oppilaiden taitoja, opetusta voi jatkaa samaan malliin.

Kirjoittaja heitti ala-asteen toisella luokalla (vai oliko se kolmannella, no kaunistellaan vähän) palloa seitsemän metriä.

P.s. Leffakriitikkomme Harri Närhi julkaisee uuden kirjan, Isättömät, elokuun lopussa. Nyt ollaan Lapissa ja mies tapaa naisen... (sehän on aina kaiken pahan alku).

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi