Musavisassa: Vesta

Laulaja-lauluntekijä Vesta Burman osti ensimmäisen levynsä Tuurin kyläkaupasta.

Kuva: Jelena Candolin

Tämän vuoden kiinnostavimpiin suomalaisartisteihin lukeutuva 20-vuotias Vesta Burman ihastutti kesäkuussa julkaistulla esikoissinglellään Varjo. Debyytti-EP on tekeillä - mutta sillä välin Vesta vastaa Cityn kiperiin musavisakysymyksiin. 

Ensimmäinen ostamasi levy?
"Ostin Tuurin kyläkaupasta Protoni-nimisen yhtyeen levyn. Se oli joku poikabändi, ja niillä oli coverversio Jari Sillanpään Satulinnasta, josta tykkäsin tosi paljon."

Viimeisin ostamasi levy?
"Oi voi, hmm. Ostan tosi harvoin levyjä. Muistan viimeksi pidelleeni käsissäni ja aarteenani Antti Autio Trion ensimmäistä EP:tä, Vieraita Kankaita. Antti Autio Trio on yksi inspiraatioartisteistani."

Kaikkien aikojen paras biisi?
"Queenin liveveto biisistä In The Lap Of The Gods. Kappaleen tunnelmat vaihtelevat laidasta laitaan, ja liveveto on vaan tosi kreisi. Siinä on kaikki musiikin elementit."

Noloin suosikkibiisi?
"Tiktakin Sekoitat mun maailman, se on ihana! Rakastan Tiktakia! Mua harmittaa, etten ole löytänyt itselleni sellaista tyttöporukkaa, joka perustaisi yhdessä tyttö-poppibändin. Koen jääneeni siitä paitsi."

Yliarvostetuin artisti?
"Joku vastaisi tähän että Cheek, mutta mä en vastaa, koska silläkin on oma juttunsa."

Aliarvostetuin artisti?
"Markus Perttula, ehdottomasti. Markus ansaitsisi isoja jäähallikeikkoja."

Vesta esiintyy Pop Up Art Housessa, Erottajankatu 7b, tiistaina 11. marraskuuta kello 22.30. Lue myös Vestan haastattelu lokakuussa ilmestyvästä City-lehdestä. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi