Ravintola-alan tähdet esiin uudella koulutuksella

Royal Ravintoiden uuden ravintoloitsijakoulutuksen suunnittelussa mukana Saku Tuominen ja Jyrki Sukula.

Kuva: zhu difeng / Fotolia

Ravintolayhtiö Royal Ravintolat aloittaa ravintoloitsijakoulutuksen, jonka tarkoituksena on tuottaa ravintola-alalle uusia menestystarinoita. Koulutuksen sisältösuunnittelussa ovat mukana koulutusvisionääri Saku Tuominen ja keittiömestari-ravintoloitsija Jyrki Sukula. Ohjelmaan valittuja ravintoloitsijakokelaita tulee opettamaan joukko Suomen eturivin asiantuntijoita.

Royal Academy -niminen ravintoloitsijakoulutus alkaa tänä keväänä. Ohjelmaan valitaan hakemusten perusteella 10 kokelasta, jotka saavat Royal Ravintoloiden nykyisistä ravintoloista oppisopimuspohjaisen työpaikan ja sen ohella laadukkaan ja maksuttoman koulutuksen. Ravintoloitsijakoulutuksen läpäisseiden ja intohimoisimpien talenttien kanssa Royal Ravintolat on valmistautunut perustamaan uusia, ravintoloitsijavetoisia ravintoloita.

”Suomessa on erittäin laadukas restonomikoulutus, mutta me haluamme ohjelmallamme houkutella ravintoloitsijoiksi ruokaan intohimoisesti suhtautuvia ihmisiä myös alan ulkopuolelta”, kertoo Royal Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Aku Vikström.

”Nykyisessä ravintolakentässä tarvitaan kasvollisia ravintoloitsijoita. Sellaisia valovoimaisia tähtiä, jotka osaavat paitsi pitää kokonaisvaltaisesti huolta asiakkaistaan, vetävät puoleensa myös muita alan huippuammattilaisia.”

Royal Ravintoloissa uskotaan, että menestysravintolat ovat tulevaisuudessa yhä useammin ravintoloitsijan persoonaan sidonnaisia. Ravintolakulttuurin kehittyessä henkilökohtaisen kokemuksen merkitys vahvistuu entisestään ja vahvoja persoonia kaivataan keittiön lisäksi myös asiakkaiden luokse salin puolelle.

”Ravintolakulttuurissa ollaan palaamassa aikaan ennen ketjuuntumista. Patruunavetoisissa ravintoloissa asiakkaat tietävät, että isännät ja emännät laittavat joka päivä likoon oman nimensä ja maineensa.

"Meillä tällaisia ovat jo Apteekinkulma-projektimme Kari Aihinen ja Paul Hickman sekä The Cockin Richard McCormick ja Ville Relander, muiden ravintoloidemme huippuammattilaisia unohtamatta. Haemme näille menestystarinoille nyt jatkoa ja luontevimmin ne syntyvät ravintoloitsijapartnereiden kanssa”, lisää Vikström.

Royal Academyssa tullaan paneutumaan paitsi yleisiin ravintolaliiketoiminnan lainalaisuuksiin, korostamaan erityisesti asiakaskokemusta.

”Suomessa tarvitaan ravintoloitsijapuolelle lisää tähtiä. Sellaisia, jotka rakastavat ravintolaansa ja haluavat tuottaa asiakkailleen kokonaiselämyksen.  Siihen vaikuttavat hyvän ruoan lisäksi pienimmätkin yksityiskohdat palvelusta ja aterimista valaistukseen ja musiikkiin, kotisivuista varausjärjestelmään ja some-kanaviin. Hyvä ravintoloitsija on erityisen kiinnostunut siitä, mitä asiakas kertoo ravintolakokemuksestaan seuraavana päivänä tuttavilleen”, kiteyttää Saku Tuominen.

”Me emme ole tekemässä kokkikoulua tai vaihtoehtoa esimieskoulutukselle, vaan uutta tapaa opettaa ravintolan luomista, kehittämistä, markkinointia ja johtamista. Haluamme löytää elämysalalle intohimoisia talentteja, jotka eivät ravintolakouluun välttämättä enää hakeutuisi”, Tuominen lisää.

Royal Academy ei tähtää viralliseen tutkintoon, vaan koulutuksen läpäissyt osallistuja saa eturivin paikan vaikuttaa suomalaiseen ravintolaelämään esimiestehtävissä. Vuosikurssin huiput saavat mahdollisuuden toteuttaa oman ravintolavisionsa yhdessä Royal Ravintoloiden kanssa. Ensimmäinen Royal Academy -koulutus alkaa 26.4. ja se kestää 6 kuukautta. Akatemiaan osallistuva saa opintojensa ajaksi Royal Ravintoloista työpaikan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi