10 x burgerit, joita sinunkin kannattaisi maistaa

Burger Weeks Finland nostaa ravintoloiden burgeriosaamisen kukoistukseen.

Muun muassa nämä spesiaaliburgerit tullaan näkemään Burger Weeks Finlandissa.
Muun muassa nämä spesiaaliburgerit tullaan näkemään Burger Weeks Finlandissa.

Olethan jo virittänyt burgerinälkäsi ylimmileen, sillä Cityn ja Burger Lovers Finlandin yhteistyön tuloksena syntynyt Burger Weeks Finland -tapahtuma käynnistyy keskiviikkona 10. huhtikuuta! Tämän uuden ruokatapahtuman avainasemassa ovat ravintoloiden vain tätä kampanjaa varten loihtimat spesiaaliburgerit, joiden joukkoon mahtuu mitä mielikuvituksellisempia makuelämyksiä.

Kokosimme yhteen Burger Weeks Finlandin mielenkiintoisimmat spesiaaliburgerit Turusta, Tampereelta, Hämeenlinnasta ja Kuopiosta. (Pääkaupunkiseudun täsmätärpit pääset lukemaan täältä.)

Kaikki spesiaaliburgerit ja kampanja-annokset löydät täältä.

10 x kampanjan mielenkiintoisimmat spesiaaliburgerit

Turussa luotetaan rapeuteen

Suosikkisalaatti on nyt burgeri! Turkulainen Lone Star on loihtinut tätä kampanjaa varten kana-caesarsalaatin burgeriksi. Spesiaaliburgerin välistä löytyy nimittäin paneroitua kanafilettä, caesarkastiketta, salaattia, pekonia ja parmesaania. Tämä komeus tarjoillaan paahdettujen perunoiden kanssa (15 €).

Lone Star on loihtinut caesarsalaatista burgerin.
Lone Star on loihtinut caesarsalaatista burgerin.

Myös MorriSon’s Turussa ollaan uuden äärellä, sillä tässä paikassa paneroitu porsaanleike on löytänyt tiensä burgerin väliin yhdessä kurkkumajoneesin, marinoidun sipulin ja kasvisten kera. Leikeburgeri tarjoillaan ranskalaisten ja limun kera, ja tämä paketti kustantaa kampanjan ajan tasan 15 euroa.

Leike on hypännyt burgerin väliin MorriSon'sissa.
Leike on hypännyt burgerin väliin MorriSon'sissa.

Vai ovatko aasialaiset maut sittenkin sinun juttusi? Turkulaisen Olkun spesiaaliburgeri kätkee sisäänsä paneroitua maalaiskananpojan paistileikettä, kimchi coleslawta, pikkelöityä kurkkua ja gochujang-majoneesia. Sopivaan 15 euron hintaan kuuluvat burgerin lisäksi myös ranskalaiset ja dippi.

Tampereen uniikit makuyhdistelmät

Oletko koskaan testannut kalaburgeria?

Tamperelaisen Tivolin spesiaaliburgerissa maistuvat rapean kalafileen lisäksi cheddarjuusto, remoulademajoneesi ja marinoitu punasipuli. Tämä herkku tarjoillaan ranskalaisten ja valkosipulidipin tai salaatin kera. Ja hintahan on kampanjan ajan tasan 15 €.

Tivoli on mukana historian ensimmäisessä Burger Weeks Finland -kampanjassa.
Tivoli on mukana historian ensimmäisessä Burger Weeks Finland -kampanjassa.

Kalaista burgeria pääsee nauttimaan myös Tisle Kalaa ja Cocktaileja -ravintolassa, jossa Burger Weeks Finland -kampanjan spesiaaliburgeri kätkee puolestaan sisäänsä teriyaki-lohta, yamitsuki-kurkkua, pikkelöityä sipulia ja ramen-majoneesia. Annos (15 €) sisältää ranskalaiset.

Tullikamarin aukiolla Tampereella sijaitseva Telakka on paikka sinulle, joka etsit maistuvaa kasvisburgeria piristämään päivääsi! Tämän ravintolan Halloumiburgerin (10 €) väliin on lisätty halloumin lisäksi muun muassa coleslawta, Granny Smith -omenaa ja mangomajoneesia. Aika mielenkiintoinen yhdistelmä, vai mitä?

Tulinen nduja-salami on ollut yksi viime aikojen hittituotteista, ja nyt tätä raaka-ainetta on kokeiltu myös burgerin väliin! Public House Huurre Tampereella tuo Burger Weeks Finlandin kunniaksi tiskiin Calabria Beef -burgerin, jossa Pekan leivän sisään on kääräisty naudanlihapihvi, italialaista levitettävää nduja-salamia, poppamiehen cheddarkastiketta ja majoneesia. 15 euron hintaan mukaan tulevat ranskalaiset tai sivusalaatti.

Los Pollos tarjoilee Suomen parasta grillikanaa myös burgerin välissä.
Los Pollos tarjoilee Suomen parasta grillikanaa myös burgerin välissä.

Tampereen Burger Weeks -ravintoloista puhuttaessa ei kannata myöskään unohtaa Los Pollosta, jonka Parmesan & Chili Crispy Chicken Burger (15 €) vie taatusti kielen mennessään. Tämä perunabriossiin valmistettu kokonaisuus pitää sisällään rapeaa kananpojan reisipaistia, romesco-kastiketta, chilimajoneesia, parmesaania tuoretta chiliä sekä pikkelöityjä jalapenoja. Ai että!

Erikoiskastikkeet kruunaavat burgerielämyksen

Burger Weeks Finlandin aikana kannattaa suunnata myös Kuopioon, jossa Burger5-ravintola on pistänyt parastaan Double Cheese From Hell -burgerin muodossa. Tämä spesiaaliherkku (15 €) on täytetty avotulella grillatulla burgerpihvillä, cheddarjuustolla, Pahusavolaisen chilikastikkeella, ranskankermalla, frittisipulilla ja tomaattisalsalla.

Kuopiolainen Burger5 lyö kampanjan ajaksi tiskiin makua pursuavan spesiaaliherkun.
Kuopiolainen Burger5 lyö kampanjan ajaksi tiskiin makua pursuavan spesiaaliherkun.

Myös Hämeenlinnassa ollaan spesiaaliburgereiden äärellä, kun HAVU on iskenyt tiskiin mitä mahtavimman herkun. HAVU Loves BRGR -burgeri on paikallisen leipomon perunabriossin, kahden smahs-pihvin, pekonin, pippurisen juuston, paistetun sipulin ja HAVU-majoneesin pyhä liitto. Spesiaaliburgeri tarjoillaan ranskalaisten kera 15 €:n hintaan.

Kaikki Helsingin, Espoon, Tamperee, Turun, Kuopion, Kotkan, Varkauden ja Hämeenlinnan Burger Weeks Finland -ravintolat löydät osoitteesta burgerweeks.fi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi