11 x uudet ravintolat: Helsinki, syksy 2015

City kokosi listan uusia herkuttelupaikkoja pääkaupungissa.

Kuva: BillionPhotos.com / Fotolia

Me Cityssä rakastamme ravintoloita. Kokoamme säännöllisen epäsäännöllisesti listauksia uusimmista tulokkaista ravintolaskenessä, ja tästä listasta löytyy kourallinen viime viikkojen ja kuukausien aikana avattuja keittiöitä Helsingissä. Syksy on selkeästi paitsi sienien, myös uusien ravintoloiden aikaa, sillä tällä kertaa uusissa rafloissa todellakin on mistä valita.

Ravintola Regina

Neitsytpolku 10

Vasta pari viikkoa sitten avattu Michelin-kokki Markus Aremon uusi ravintola Regina hakee vielä paikkaansa, mutta on lupaava fine bistro -tyyppinen tulokas Kaivopuiston nurkilla. Regina on ravintola, jonka viihtyvyys paranee varmasti iän myötä. Ravintola panostaa laadukkaan ruoan lisäksi täysillä henkilökohtaiseen ja lämpimään palveluun.

Casa Chipotle

Eerikinkatu 33

Helsingin alati vilkastuvan meksikolaisravintolaskenen uusin tulokas on Casa Chipotle. Pikkuinen lounasruokailuun sopiva meksikolainen ilahduttaa Eerikinkadulla erityisesti aitoudellaan: sen takana olevat yrittäjät ovat ihka oikeita meksikolaisia.

O'Learys Bakers

Mannerheimintie 12

Legendaariseen Bakersin kulmaan avattu sporttiravintola erottuu ketjuravintolastatuksestaan huolimatta edukseen sporttibaariskenessä. Fun food -tyyppistä, sporttiravintolaan sopivaa ruokaa saa Helsingille harvinaisesti yömyöhään saakka. Erityistä plussaa saa ravintolan oma Brooklyn Breweryn IPA.

Soup

Runeberginkatu 54

Töölöläinen Soup on rento ja mutkaton soppakeittiö. Arkisin kello 11-18 se tarjoilee nälkäisille muutamia eri vaihtoehtoja vanhan koulukunnan pikaruokaa eli keittoa. Kaikki vaihtoehdot ovat lihattomia. Soupin takana häärii kaksi brittiä, jotka haluavat ruokkia helsinkiläisiä terveellisillä, mutta nopeilla vaihtoehdoilla. Leipä leivotaan paikan päällä. 

Ravintola Primula

Laivurinkatu 10

Ravintola Primula sai Skiffer-poppoon omistuksessa sisustus-makeoverin lisäksi myös listauudistuksen: nyt sieltä saa bistroruokien lisäksi myös skifferiläisiä liuskoja, jotka ovat tässä kaupungissa vertaansa vailla. Ruokia saa myös ravintolan kyljessä olevaan Old Skiffer -baariin. 

Chalupa

Porthaninkatu 3

Syyskuussa avattu Chalupa Kallio vie meksikolaisen katuruoan Pitkänsillan toiselle puolelle. Annoksissa on runsaasti piristäviä vaihtoehtoja. Chalupan löytää myös tapahtumissa kiertelevästä ruokarekasta, Hietsun kauppahallista ja lähitulevaisuudessa Punavuoresta. 

Momotoko

Yliopistonkatu 5

Momotoko on kaivattu lisäys kaupungin ramen-skeneen. Trendikäs ramen-kulttuuri on vihdoin rantautunut Suomeenkin niin, että ravintoloita löytyy Helsingistä useampi kuin yksi. Elokuussa avattu Momotoko on pysynyt suosittuna avaamisestaan lähtien. 

Pizzarium

Aleksanterinkatu 9

Legendaarinen turkulaispizza sai tänä syksynä vihdoin jalansijan myös Helsingistä. Jumalten pizzaksikin kutsuttuja paksuja, mehukkaita lättyjä saa kauppakeskus Kluuvista. Parasta on, että Pizzariumissa myös jälkiruoan saa pizzapalan muodossa.

Hello Darling

Iso Roobertinkatu 3-5

Hello Darling ei ole ravintola eikä baari, vaan eatery. Paikan tarkoitus on olla kahvilaa ruokaisampi, mutta ravintolaa rennompi ympäristö, jossa asiakaskin on kaveri. Esikuvana on ymmärrettävästi rento, mutta herkullinen New York. Oli miten oli, tässä paikassa ovat kaikki asiat kohdallaan: ruoka, juoma, tunnelma ja sijainti. 

African Pots

Mäkelänkatu 45

Pääasiassa länsiafrikkalaista ruokaa valmistava African Pots on festarikojuilta yleisön toiveesta ravintolaksi kasvanut yritys. Afrikkalainen ruoka on virkistävä lisäys pääkaupungin ravintolapiireihin. Cityn syyskuisessa jutussa kerrotaan, että paikan tarkoituksena on olla muutakin kuin ravintola: tavoitteena on vahvistaa kahdenvälistä kotoutumisprosessia.

Krog Roba

Pieni Roobertinkatu 1-3

Tuore tulokas, Lilla Roberts -hotellin hotelliravintola Krog Roba tarjoilee aamiaista, brunssia, lounasta ja illallista sekä kiinnostavia cocktaileja. Menu ammentaa skandinaavisista erikoisuuksista ja sopii loistavasti miljööseen. 

Tsekkaa myös Cityn aiemmat ravintolalistaukset:

City ja TableOnline ovat menneet kimppaan. Tämä helpottaa elämääsi niin, että niiden ravintoloiden yhteydestä voi löytyä Varaa pöytä -linkki, jotka käyttävät TableOnlinen pöytävarausjärjestelmää.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi