1990-luvun musiikki tuli, näki ja voitti

Adamsissa biletetään lauantaina taas ysärin tahtiin.

Turbo-klubilla levysoittimien takana häärii Basson toimitusjohtaja Jan Zapasnik.
Turbo-klubilla levysoittimien takana häärii Basson toimitusjohtaja Jan Zapasnik. Kuva: Julius Konttinen

1990-luku on vallannut vuonna 2013 maailmaa niin blogien, musiikkikappaleiden kuin bileiden kautta. Ilmiöksi kasvanut vuosikymmen on saanut muotitietoiset ihmiset jälleen pukeutumaan kortsupipoihin, hopparihousuihin sekä muotoilemaan hiuksensa kuten poika- ja tyttöbändit tekivät kulta-aikoinaan. 

Helsingin Erottajalla sijaitsevassa Adams-ravintolassa on kesäkuusta alkaen järjestetty Turbo-nimistä klubia, joka keskittyy tyylipuhtaasti vain ja ainoastaan 90-luvun eurojuustoisiin tanssilattiahitteihin sekä kermaisiin rap-klassikoihin.

"Selailin alkuvuodesta puolihämmentyneenä nykiläisiä muotiblogeja, jossa jengi sporttasi suht törkeitä 90-luvun tyylejä pukeutumisessaan, ja ajattelin, että jos kerta ysäri on tullut takaisin, niin miksi ei sitten tuoda sitä tanssilattialle", sanoo klubin residentti Jan Zapasnik

Kerran kuukaudessa järjestetty klubi on ylittänyt kaikki odotukset niin klubia järjestävän tahon kuin ravintoloitsijan osalta. 

"Alussa en ollut oikein varma, onko jengi valmiina rehelliselle ysäritykitykselle. Heti ensimmäisenä iltana paikka oli täynnä jo kymmeneltä, ihmiset tanssivat pöydillä ja jostain ruotsinlaivanostalgiahöyryistä kaivettiin letkajenkkakin tanssilattialle. Tajusin, että nyt osuttiin kultasuoneen ja että tästä tulee iso juttu. Hauska on ollut nähdä myös julkkikset tanssilattialla huutamassa vapautuneesti macarenaa", jatkaa Zapasnik. 

Turbo-klubi sovittiin järjestettäväksi viisi kertaa - kerran kuukaudessa. Nyt lauantaina 12. lokakuuta juhlitaan klubin päättäjäisiä ravintola Adamsissa 21-04. Deejiinä ovat Bassoradion Zapasnik ja Stereotype. Ilta lähetetään myös livenä ulos Bassoradion kautta 22-00 välisenä aikana. 

2 kommenttia

Jan Baba

14.10.2013 01:23

Katohan, tuo vuonna 10 vuotta sitten alkanut ysäribuumi on kohdannut myös Helsingin ja Bassoradion. Muistakseni kuuntelin sieltä 2005-vuoden paikkeilta radio KLF:n puolelta ysärihitit ja kävin niissä 90's bileissä siellä. Mutta onhan se niinkin, että jonkun täytyy aina keksiä pyörä uudelleen!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Carved in Ashes

17.10.2013 21:22

90-luvun alussa syntyneet alkavat olla rellestys-iässä. nyt nuoriso voi fiilistellä samoja biisejä, mille altistuivat samalla kun katsoivat Muumilaakson Tarinoita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi