5 x kesän ilmaisfestarit

Onko massit vähissä, mutta kesän menojalkaa vipattaa? Ei huolta, laatu ei välttämättä maksa mitään.

Käpylän rentoa tunnelmaa.
Käpylän rentoa tunnelmaa. Kuva: Hannu Makarainen - Flickr.com

Kyläjuhlat

Kumpulan kyläjuhlat pitävät tänä vuonna taukoa, mutta ei hätää, kotoisasta kyläjuhlatunnelmasta pääsee nauttimaan esimerkiksi Käpylässä. Käpylän kyläjuhlia vietetään tuttuun tapaan Akseli Toivosen kentällä 6. kesäkuuta. Ensimmäisiksi esiintyjiksi vahvistettiin Kuningasidea, Tiisu, Anna Kokkonen, Positiwe Band, Boneyard Coyotes ja Ahti & Hait. Löydä uutta musiikkia puitteissa, joissa kotiseuturakkaus jyllää ja paikallisidentiteetti vahvistuu.

Käpylän kyläjuhlat, 6. kesäkuuta.

Tanner tömisee

Ilmaisten festareiden listalle pitää nostaa ainakin pari tapahtumaa Alppipuiston kesästä. Linnanmäen kupeessa järjestetään joka vuosi iso kasa kiinnostavia konsertteja, joista infot löytyy hakusanoilla “Alppipuiston kesä”. Elephantasy pistää Alppipuiston tantereen tömisemään funkyn perhepiknikin muodossa heinäkuun alussa. Herkullista katuruokaa, sirkusta, lasten ohjelmaa ja laadukasta rytmimusaa toivottavasti keskikesän helteessä.

Elephantasy – Funky Family Picnic, 4. heinäkuuta, Alppipuisto.

Alppipuiston ilmaiskonserttien tunnelma lähentelee hellepäivinä täydellistä.
Alppipuiston ilmaiskonserttien tunnelma lähentelee hellepäivinä täydellistä.

Rauhan asialla

Alppipuiston Pax-festivaali on Suomen suurin rauhanfestivaali. Tar- jolla musiikkia, taidetta ja maailman- parannusta. Suomen virallinen räppi-hippi Asa nousee lauteille bändinsä kanssa, kuten myös Hopeajärvi, Dimjami, Hermanni Turkki ja eestiläinen Jan Helsing. Pax päättää Alppipuiston kesän kuukauden kestävän kahdeksan ilmaisfestarin sarjan.

Pax-festivaali, 26. heinäkuuta, Alppipuisto.

Jättiläiset tulevat Taiteiden yöhön.
Jättiläiset tulevat Taiteiden yöhön.

Taidetta yössä

Elokuussa Helsingissä sutisee kovasti juhlaviikkojen myötä. Tarjolla on jos jonkinlaista ilmaistapahtumaa. Koska loppukesän rientoihin on vielä aikaa, ehtivät kiinnostuneet aktivoitua löytämään omalle taiteelliselle ilmaisulle kanavan esimerkiksi Taiteiden yössä. Taiteiden yö on rihmastomainen kudelma satoja eri tapahtumia ja kuka tahansa voi ilmoittaa omansa mukaan. Puuttuuko maailmasta unelmiesi tapahtuma? Pitäisikö asialle tehdä jotain?

Taiteiden yö, 20. elokuuta, ympäri Helsinkiä.

Jättömaalla on autenttinen meininki. Pääsylipuista saa maksaa halutessaan.
Jättömaalla on autenttinen meininki. Pääsylipuista saa maksaa halutessaan. Kuva: Antti T Nissinen / Flickr.com

Laatujätettä

Jättömaa-festari on yhtä kaunis kuin nimensä, mutta se ei tee siitä huonoa. Kouvolalainen hiekkakenttä kerää yhteen kymmeniä vaihtoehtoskenen oleellisimpia bändejä rentoon poikkitaiteelliseen juhlaan. Sisäänpääsymaksu on vapaaehtoinen. Koneen säätiön apurahan avulla pyörivän festarin teema on tänä vuonna liikkuva kuva. Tapahtumaan kutsutaan kansainvälisiä ja kotimaisia videotaiteilijoita omilla teoksillaan.

Jättömaa - Wasteland Festival, 18.–19. heinäkuuta, Kouvola.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi