9 mahtavaa annosta, joita kannattaa SYÖdä Tampereella juuri nyt

Mistä löytyvät kympin viikkojen herkullisimmat annokset. Me kerromme!

Kympin annoksia tarjoilevat SYÖ!-viikot ovat paraikaa käynnissä, ja viimeistään nyt kannattaa tutustua kampanjassa mukana oleviin ravintoloihin, joita on tällä kertaa Tampereella yli 20!

Jos valinnanvaikeus iskee, ei hätää! Listasimme huomionarvoiset SYÖ!-annokset, joita kannattaa ehdottomasti lähteä maistamaan ennen kuin on liian myöhäistä. Kampanja päättyy 9.9.

Kaikki SYÖ!-viikoilla mukana olevat ravintolat ja annokset löydät kampanjasivuilta.

9 x mahtavaa SYÖ!-annosta

Damin Crispy Pulled Chicken x Korean Style.

Jos et ole vielä testannut keväällä Tammerkosken äärelle ovensa avannutta Dam Baria, asia kannattaa korjata pikimmiten. SYÖ!-viikoilla pääset testaamaan ravintolassa kolmea erilaista annosta, josta mielenkiintoisin makuelämys on rapeaa kanaa, paahdettua perunaa, limeaiolia sekä talon omaa Dam-leipää sisältävä Crispy Pulled Chicken x Korean Style. Tässä annoksessa uutuusravintolan parhaat puolet on koottuna samaan pakettiin!

Dam Barin kympin annokset näyttävät näin herkullisilta!
Dam Barin kympin annokset näyttävät näin herkullisilta! Kuva: Dam Bar

Steamin Punajuuripestopasta

Rautatienkadun Holiday Innin ravintola Steam kannattaa ehdottomasti ottaa testiin etenkin näin SYÖ!-viikkojen aikana. Kympin pääset nimittäin maistamaan kolmea annosta, joista etenkin punajuuripestopasta on omiaan alkusyksyn ruokailuun. Kyseessä ei ole mikä tahansa pasta-annos, sillä Steamin versio sisältää hieman spagettia paksumpaa Bucatini-pastaa, talon omalla reseptillä valmistettua punajuuripestoa ja reilun viipaleen ihanan täyteläistä vuohenjuustoa. Eli todella maukkaita makuja!

Naughty BRGR:n Halloumi Burgeri

Olitpa sitten kasvissyöjä tai et, Naughty BRGR:n Halloumi-burgeri maistuu taatusti! Kun ihanan suolaisen, pariloidun halloumi-juuston yhdistää aiolin, pikkelöidyn punasipulin ja paholaisen hillon kanssa, lopputulos ei voi olla huono! Burgerin kyljesä maistuvat rapeat Crispy-perunat.

Mehevä Halloumi-burgeri on testaamisen arvoinen elämys.
Mehevä Halloumi-burgeri on testaamisen arvoinen elämys. Kuva: Naughty BRGR

Ohranjyvän lohiannos

Jo vuodesta 1965 toiminut klassikkoravintola Ohranjyvä on ravintola, johon kannattaa suunnata etenkin kalaruokien perässä. Kympin viikkojen ajan tarjolla on edulliseen hintaan mainio annos, joka sisältää lohta, rapukastiketta ja perunamuusia. Tämä annos on lohturuokaa parhaimmillaan - ja maistuu koko perheelle!
 

Pyyn Pärämätsi

Tamperelainen perinneherkku pärämätsi on ruokalaji, jota jokaisen kannattaisi maistaa edes kerran elämässään. Ja mikä olisi siihen parempi aika kuin SYÖ!-viikot ja parempi paikka kuin Kortteliravintola Pyy. Kaikille niille, jotka eivät ole perillä tämän perinneherkun saloista kerrottakoon, että pärämätsi on rypytetty, öljyssä paistettu pyöreä piirakka, jonka täytteestä löytyy useimmiten tulisesti maustettua naudanlihaa. Pyyssä pärämätsi on saatavilla myös vegeversiona. Pärämätsi tarjoillaan Pyyssä hukkaperunoiden kera.
 

Tivolin Kalasmörre

Etenkin Tanskassa suositut runsaat smörreleivät sopivat erinomaisesti niin lounaalle kuin työpäivän jälkeiseen äkkinälkään. Finlaysonin historiallisessa miljöössä sijaitseva Tivoli tuo palan Tanskaa Suomeen omien herkullisten leipiensä muodossa. Tässä ravintolassa kannattaa maistaa etenkin tuoreella kalalla ja maistuvilla höysteillä täytettyjä kalasmörrejä, jotka muuttavat käsityksesi voileivistä.

Tivolin lohileipä vie isommankin nälän.
Tivolin lohileipä vie isommankin nälän. Kuva: Tivoli

Tillikan Pyttipannu

Jos pitäisi valita yksi suomalainen perinneruoka jota tulee syötyä ihan liian harvoin, se olisí ehdottomasti pyttipannu. Nyt tätä aliarvostettua herkkua kannattaa lähteä syömään kympin viikoilla Tammerkosken rannassa sijaitsevaan Tillikkaan. Tässä perinteisessä ravintolassa pyttipannu kätkee sisäänsä Lihajalosteen juhlamakkaraa, porsaankylkeä, perunaa, sipulia ja kananmunaa. Nam!

Tuhti pyttipannu silloin tällöin tekee hyvää!
Tuhti pyttipannu silloin tällöin tekee hyvää! Kuva: Tillikka

Speakeasyn Wingsit

Tampereesta ei voi puhua mainitsematta wingseja. Kaupungin parhaaksi wings-paikaksikin kehuttu Speakeasy Finlayson on mukana SYÖ!-viikoilla ja tarjoaa suussasulavia siipiään kympin hintaan. Kympillä saat nyt peräti 18 kappaletta wingsejä, joten nälkä lähtee taatusti! Hervannan Speakeasyssa pääset puolestaan herkuttelemaan ‘wingsit ja rane’ -kombolla.
 

Pancho Villan Jättijuustohampurilainen

Niihin hetkiin, kun mielesi tekee nautiskella tuhdilla burgerilla, valinta on ehdottomasti Pancho Villa. Valitsemasi lisukkeen kanssa tarjoiltava jättijuustoburgeri kätkee sisäänsä kaksi naudan täyslihapihviä, cheddaria ja talon omaa remouladea - tästä annoksesta ei jää nälkä! Näitä herkkuja pääset nauttimaan kympillä peräti kahdeksassa Pancho Villassa Tampereella ja lähialueilla.

Jättijuustohampurilaisen saa SYÖ!-viikkojen ajan kympillä.
Jättijuustohampurilaisen saa SYÖ!-viikkojen ajan kympillä. Kuva: Pancho Villa

Vai sittenkin pizzaa?

SIINÄ TAPAUKSESSA, LUE  TÄMÄSuomen parasta pizzaa kympillä! Tamperelaisravintolan italialaiset herkut ovat aivan omaa luokkaansa: “Vie kielen mennessään”

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi