Aamupalaa oman aikataulun mukaan: 5 x all day breakfast Helsingissä

Aamupalan sanotaan olevan päivän tärkein ateria, mutta kukaan ei ole sanonut, mihin aikaan se kuuluu nauttia. Koska aina aamut eivät ala kukonlaulun aikaan, kokosimme yhteen viisi helsinkiläisravintolaa ja -kahvilaa, joissa voit nauttia monipuolisesta aamiaisesta juuri kun se sinulle sopii.

5 x herkullinen all day breakfast Helsingissä

Tanner

  • Missä: Hämeentie 11, Helsinki
  • Milloin: ke-pe klo 10-15, brunssi la-su klo 11-15
  • Hinta: Aamiaissetti 18 €

Vuonna 2018 avautunut Tanner on saavuttanut lyhyessä ajassa suuren suosion - eikä mikään ihme! Tähän rentoon kortteliravintolaan voit nimittäin poiketa niin illalliselle, lounaalle kuin sille kuuluisalle aamupalalle. Keskiviikosta perjantaihin saatavilla on aamiaissetti, joka pitää sisällään valinnaisen leivän lisäksi jogurttia, granolaa, hilloa, marjoja, mehua, jääteetä sekä kahvia tai teetä.

Saatavilla on myös yksittäisiä aamiaisileipiä, jos isompi satsi tuntuu liian tuhdilta.

Viikonloppuisin tarjolla on klo 11-15 Tannerin brunssi, joka pitää sisällään valinnaisen lämpimän lautasannoksen, runsaita vegaanisia salaatteja, leikkeleitä, leipää, jogurttia ja jälkiruokia.

Green Hippo Cafe

Missä: Punavuori, Kallio, Töölö
Milloin: Koko päivän ma-su
Hinta: Annokset alk. 5,50 €

Kuva: Green Hippo Cafe

Terveelliseen, täyttävään, kauniiseen ja hinta-laatusuhteeltaan erinomaiseen ruokaan vannova Green Hippo Cafe on klassikkokohde kaikille aamupalafaneille. Green Hipposta saa nimittäin herkullisia aamupala-annoksia kahvilan aukioloaikoina aina aamusta iltamyöhään.

Aamiaismenu pitää sisällään smoothiebowleja, jogurttia ja mysliä sekä leipiä, joita voi lisämaksusta täydentää juuri oman maun ja nälkätilanteen mukaan esimerkiksi uppomunalla.

Tämän all-day breakfastin lisäksi varsinaiseen aamiaisaikaan kello 8-11 tarjolla on lisäksi muun muassa erilaisia aamiaiscomboja, puuroja, pannukakkuja ja munakkaita.

Tin Tin Tango

  • Missä: Töölöntorinkatu 7, Helsinki
  • Milloin: Koko päivän aina aamuseiskasta yömyöhään
  • Hinta: Aamupalasetit alk. 7,50 €

Kuva: Tin Tin Tango

Jo vuodesta 1994 palvellut korttelikahvila Tin Tin Tango on persoonallinen kahvila, joka jokaisen tulisi kokea vähintään kerran elämässä. Tähän töölöläisklassikkoon kannattaa suunnata esimerkiksi aamupalalle, jota on tarjolla aina kahvilan aukioloaikoina.

Aamupalamenusta löytyy erilaisia aamupalasettejä niin kevyttä croissant-aamupalaa kuin astetta tuhdimpaa sämpylä-jogurtti-aamupalaa kaipaaville. Myös vegaaneille löytyy oma aamupalasetti, jossa pääsee herkuttelemaan muun muassa speltti-kvinoacroissantilla.

Lisäksi kahvilan listalta löytyy myös italialaisia toasteja, jotka myös sopivat hyvin aamupalan nälkään.

Lazy Fox

Missä: Albertinkatu 36, Helsinki
Milloin: Ke-la klo 8-23, su klo 9-16
Hinta: English Breakfast 15 €

Kuva: Lazy Fox

Ravintola, josta voit siirtyä suoraan aamupalalta baarin puolelle. Tai oikeastaan siirtymistä ei tarvitse tehdä, sillä Lazy Fox on sekä aamupalapaikka että baari. Myös illallista on saatavilla iltaviidestä eteenpäin. 

Tämän uniikin ravintolan menu on jokaisen aamupalafanin unelma, sillä tarjolla on esimerkiksi kananmunia niin uppomunana, paistettuna kuin kokkelina. Annokset tarjoillaan kotitekoisen leivän ja erilaisten lisukkeiden kera. Isompaan nälkään löytyy myös kunnon englantilaista, makkaraa ja papuja sisältävää aamupalaa, joka on saatavilla myös vegaanisena.

Tarjolla on myös erilaisia täytettyjä sandwicheja, pannukakkuja kuin kevyempiä vaihtoehtoja, kuten puuroa. Lazy Foxissa vierailtuasi et jää nälkäiseksi!

Relove

  • Missä: Stockmann, Freda, Töölö
  • Milloin: Ma-su kahviloiden aukiolojen mukaisesti
  • Hinta: 20,90 €

Kuva: Relove

Second hand -liikkeen ja kahvilan yhdistävä Relove ihastuttaa paitsi muodin, myös hyvän ruoan ystäviä.

Reloven muotisuunnittelijoiden mukaan nimetyt aamiaissetit ovat Reloven kahviloiden tunnetuimpia - ja kenties kuvatuimpia - herkkuja. Kauniista brekuseteistä löytyy muun muassa saaristolaisleipää, smoothieita, omeletteja, täytettyjä leipiä ja croissantteja. Koko päivän tarjolla oleviin setteihin kuuluu kahvi tai tee, mutta pienellä lisähinnalla voit vaihtaa juoman erikoiskahviin.

Reloven kahvilat tarjoavat myös valikoiman erilaisia vegaanisia, gluteenittomia sekä maidottomia suolaisia ja makeita leivonnaisia.

 

LUE MYÖS: Zaro Café toi belgialaisen vohvelikulttuurin Suomeen - asiakkaat hullaantuivat: "Selkeästi jotain uutta"

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi