Ääni keittiöstä: Sami Lyly – Kuusi Palaa

Kokin ammatissa luovuuden käyttämisen mahdollisuudet ovat rajattomat, tietää Kuusi Palaa -ravintolan keittiöpäällikkö Sami Lyly.

Kuusi Palaa -ravintolan keittiöpäällikkö Sami Lyly antaa arvoa hyville ja tuoreille raaka-aineille.
Kuusi Palaa -ravintolan keittiöpäällikkö Sami Lyly antaa arvoa hyville ja tuoreille raaka-aineille. Kuva: Kuusi Palaa

Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.

Ravintola Kuusi Palaan keittiöpäällikkö Sami Lylylle kokin ammatti ei ole aina ollut itsestään selvä haave, vaikka ruoka onkin häntä aina kiinnostanut.

Kokin työssä yhdistyy ominaisuuksia, jotka kiehtovat häntä myös muilla elämän alueilla.

"Kokin duuni on haastavaa, siinä ammatissa ei ole koskaan täysin valmis. Aina voi olla hitusen parempi, oppia jotakin uutta ja kehittyä. Itseään voi myös haastaa loputtomasti ja vaikkapa luovuuden käyttämisen mahdollisuudet ovat melko rajattomat", Lyly sanoo.

Parhaat ruokamuistot liittyvät lapsuuden rapujuhliin kesämökillä Judinsalossa.

"Muistoon liittyy kokonaisuus, jossa myös ihmisillä on iso merkitys. Ruoka oli sitä parasta, mökkiperunaa (kattilaan uusien perunoitten sekaan paljon voita, sipulia ja tilliä, kansi kiinni ja ravistetaan sekaisin) ja rapuja."

Mikä on suosikkiraaka-aineesi?

Jaa-a. Kyllä se on tomaatti. Käytän tomaattia todella paljon ja niin moneen ruokaan. Yksi arjen ehdoton lemppari on tomaattipasta, esimerkiksi arrabbiata. Tai vaikkapa hyvä tomaattikeitto.

Kuvaile ruokafilosofiaasi?

Suosin hyviä, tuoreita raaka-aineita ja annan niille keittämisessäni arvon. Erinomaisten raaka-aineiden tulee maistua, ja annosten pysyä suhteellisen simppeleinä.

Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?

Kuusi Palaa tarjoaa kansainvälisiä klassikoita suomalaisella twistillä ja suomalaisia klassikoita Kuusi Palaa -twistillä. Leikittelemme mauilla, joita moni suomalainen muistaa lapsuudestaan, mutta tuomme ne tämän päivän ravintola-annoksiksi.

Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?

Kyllä meillä keittämisen lisäksi panostetaan paljon persoonalliseen palveluun, joka toivottavasti välittyy asiakkaalle sopivan henkilökohtaisena kokemuksena.

Ruokapuolella ravintolan nimikko-, eli Kuusi Palaa -annokset antavat mahdollisuuden koota oman ateriansa juuri haluamallaan tavalla. Nostaisin myös esiin meidän All day menumme, joka on tarjolla nimensä mukaan koko päivän ja vieläpä vuoden jokaisena päivänä. Väitän, että meiltä saa kaupungin parhaan klubileivän, jonka välistä löytyy savustamaamme kalkkunaa.

Millaisista ravintoloista itse pidät?

Liekö vastapainona omalle keittiölle, mutta olen viehättynyt aasialaisiin makuihin. Pidän niiden mausteisuudesta ja voimakkaista mauista, viihdyn rennoissa ympäristöissä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi