Ääni keittiöstä: Tuomas Malinen – Bar Cón Kortteli

Tuomas Malisen suosikkiraaka-aine vaihtelee sesongin mukaan, mutta ehdoton ykkössuosikki on hirvi.

Oli raaka-aine mikä tahansa, sitä kohdellaan kunnioittavasti ja parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Bar Cón Korttelin keittiömestari Tuomas Malinen.
Oli raaka-aine mikä tahansa, sitä kohdellaan kunnioittavasti ja parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Bar Cón Korttelin keittiömestari Tuomas Malinen. Kuva: Bar Cón

Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.

Kampin Korttelin Bar Cónin keittiömestari Tuomas Malinen on ollut kiinnostunut ruoanlaitosta jo lapsesta saakka, joten kokin ammatti oli hänelle luonteva valinta.

Malisen rakkaimmat ruokamuistotkin liittyvät lapsuusvuosiin, jolloin hänellä oli tapana osallistua syksyisin perunannostotalkoisiin äitinsä suvun maatilalla Keuruulla. Talkootöiden lomassa nautittiin aina mummon tekemää lihakeittoa.

Mikä on suosikkiraaka-aineesi ja mitä valmistaisit siitä?

Se vaihtelee sesongin mukaan. Näin keväällä parsa ja raparperi, yleisesti sipuli sekä kananmuna. Ehdoton suosikki on kuitenkin hirvi, josta vähän ranskalaista sipulikeittoa mukaillen syntyisi kylmien talvipäivien herkku. Reseptin voi bongata Glorian ruoka & viini-lehden lokakuun numerosta.

Kuvaile ruokafilosofiaasi?

Laatu, kunnioitus, puhtaus, vaikuttaminen. Oli raaka-aine mikä tahansa, niin kohdellaan sitä kunnioittavasti ja parhaalla mahdollisella tavalla. Lopputuloksen on oltava täydellinen.

Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?

Ravintolamme on espanjalainen tapasravintola, jossa on tarjolla niin perinteisiä espanjalaisia tapaksia kuin meidän omia versioita tapasannoksia. Raaka-aineet tulevat Espanjasta, ja oikeiden tuottajien löytymiseen on käytetty rutkasti aikaa ja vaivaa, sillä käytämme vain huippuraaka-aineita.

Kaikki viinitkin tulevat pientiloilta ympäri Espanjaa, suosimme luomua sekä käsityöviinejä. Mitään massatuotettua rivitavaraa ei Bar Conista koskaan tule löytymään. Me satsaamme laatuun kaikilla osa-alueilla.

Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?

Ensiluokkaiset tuotteet niin ruoka- kuin juomapuolella ja motivoitunut sekä ystävällinen ja asiantunteva henkilökunta.

Millaisista ravintoloista itse pidät?

Astuessani sisään ravintolaan kaikki on mietitty valmiiksi puolestani. Voin vain istua ja nauttia ruuasta ja seurasta.

Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän? (yleisellä tasolla)

Kotoisa ja lämmin tunnelma. Palvelu välittävää ja aitoa. Kaikki mitä on lautasella, niin niille on myös mietitty tarkoitus annoksessa.

Bar Cón Kortteli, Kampin kauppakeskus, 5. krs

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi