Ääni keittiöstä: Ville Rainio – Allas Wine & Dine

Ville Rainio päätyi kokiksi äitinsä kannustamana.

Ville Rainio arvostaa ravintoloita, joissa tekijöiden persoona näkyy niin salissa kuin lautasellakin.
Ville Rainio arvostaa ravintoloita, joissa tekijöiden persoona näkyy niin salissa kuin lautasellakin. Kuva: Allas Wine & Dine

Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.

Allas Wine & Dinen köökkikonkariksi itsensä tituleeraava Ville Rainio ei halua nostaa mitään yksittäistä ruokamuistoa muiden yläpuolelle.

"Jokainen uusi ruokamatka lämmittää mieltä, hyvä seura ja seikkailut uusiin ruoka kokemuksiin on aina toppen", hän sanoo.

Kokiksi hän päätyi äitinsä kannustamana. Koulunpenkillä istuminen ei kuulunut hänen lempiharrastuksiinsa, mutta äiti patisti poikaansa sinnikkäästi eteenpäin.

"Suuri kiitos rakkaan äitini sitkeän hanurille potkimisen jälkeen pääsin kouluun, josta myöhemmin löytyi hyvä opettaja, joka loi intoa ja uskoa omaan tekemiseen."

Nyt hän on Allas Wine & Dinen keittiössä kuin kotonaan.

Mikä on suosikkiraaka-aineesi?

Vaihtelee sesonkien ja fiilisten mukaan useasti vuodessa.

Mitä valmistaisit siitä?

Todennäköisesti jotain todella herkullista.

Kuvaile ruokafilosofiaasi?

Tämäkin on muuttunut ja elää varmasti keittäjän matkan aikana. Ranskalaisen ja klassisen keittämisen sääntöjen ja yhdellä tavalla tekemisen jälkeen tuntuu, että tähän asti suurin ja paras tunne on löytynyt kokeellisesta ja "kokkaamisen säännöt" roskakoriin -mentaliteetista.

Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?

Varmasti sijainti Allas Sea Poolin yläkerrassa Helsingin keskustassa & maisemat ovat huikeita ja monipuolisia varsinkin kesällä.

Millaisista ravintoloista itse pidät?

Ravintoloista, joista löytyy persoonaa tekijöistä sisustukseen ja lautaselle. Tasapaksuus ja särmättömyys saa nukahtamaan… ihan kaikessa.

Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän? (yleisellä tasolla)

Mielestäni ravintolasta haetaan nykyään niin paljon muutakin kuin pelkästään hyvää vatsantäytettä. Rento ja aito palvelu ja leppoisa yleinen tunnelma luovat hyvän ruuan ja juoman kanssa hyvän kokonaisuuden, joka saa viihtymään sekä palaamaan uudestaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi