Bar Loose

Etelä-Helsingin rokkikukkojen juomapiste Bar Loose muutti alkuvuodesta Fredalta muutaman korttelin päähän Annankadulle reilusti väljempiin tiloihin. Loose jakaa nykyisin seinän kaupungin snobeimman drinkkibaarin A21:n kanssa. Mitään muuta yhteistä näillä kahdella kapakalla ei sitten todellakaan ole. Loose on nimittäin niin rock’n’roll, että popahtavampaa hirvittää.

Baarisalista löytyy kullanväristä koristepeiliä, tummanpunaista tapettia ja kulunutta nahkasohvaa. Ravintolan pitkälle seinälle on ripustettu rockhenkisiä valokuvia ja maalattu Teksasin lipun päälle Loosen tunnus – katsojaa kohti loikkaava persialainen taruhirviö mantikori.

Jos käsityksesi tyylikkäästä vapaa-ajanasusteesta on reikäiset Leviksen 555:t, pääkallovyö, metrinen lompakkoketju ja Hellacoptersin t-paita, on Loose oikea osoite. Näillä vermeillä soluttaudut nimittäin asiakaskuntaan, joka vaikuttaa päiväsaikaan koostuvan lähinnä neljän ja puolen euron keskiolutta kittaavista ja levytyssopimuksesta haaveilevista tatuoiduista pari-kolmekymppisistä. Iltaisin paikka on kuin ammuttu; vapaan pöydän löytäminen onkin melkoinen haaste. Loose lienee kaupungin paras paikka tunnettujen muusikoiden bongaamiseen, mikäli sellainen sattuu kiinnostamaan. Viikko sitten ravintolassa istui muun muassa kotiteollisuusneuvos Hynynen Vintiö-näyttelijä Kari Hietalahden kanssa.

Loose ei ole uusiutunut pelkästään premissiensä suhteen vaan kapakasta löytyy nykyisin myös alakerran klubitila, jossa esiintyy toisinaan livebändejä. Baari onkin auki neljään saakka, minkä kuvittelisi näkyvän Lost & Foundin asiakasmäärissä. Uutta on myös maksullinen narikka, joka onkin herättänyt närää vanhoissa kantiksissa.

Mitä olisikaan rockbaari ilman kunnollista jukeboksia? Loosen musiikkivalikoimaa monet pitävätkin kaupungin parhaimpana. Riippuu tietenkin omasta musiikkimausta, mutta ravintolan stygetarjonta pitää tarkkaan oman linjansa.

Kiitämme

  • rentoutta
  • hintatasoa

Moitimme

  • sisustusta

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

1 kommentti

statinkunti

27.3.2009 18:07

KJYM=Kaikkien JUNTTIEN ykkösmesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi