Beer pong rantautui Suomen sporttibaarikartalle

Perjantaina Elmossa pelataan ensimmäistä kertaa kaljapingistä.

Team Finnish Ambition: Oliver Colliander (vas.), manageri Juha Salakka ja Rudi Rajala tuovat ensin beer pongin Suomeen ja sen jälkeen hakevat maailmanmestaruuden.
Team Finnish Ambition: Oliver Colliander (vas.), manageri Juha Salakka ja Rudi Rajala tuovat ensin beer pongin Suomeen ja sen jälkeen hakevat maailmanmestaruuden.

"Menimme jenkkimiehen omistamaan baariin ja siellä oli beer pongia. Niillä oli säännöt, että häviäjä maksaa. Aluksi se taisi tulla vähän kalliiks..."

"...mutta loppujen lopuks me jäätiin reilusti voitolle", Rudi Rajala ja Oliver Colliander kertovat innostuneesti beer pong-neitsyytensä menettämisestä Kosin saarella.

Kaverukset olivat reissussa kuukauden baarimikkokurssilla. Railakkaat illat aloitettiin kaljapingispöydissä.

"Joka ilta, kun mentiin ulos, pelattiin beer pongia. Otettiin jotain random-porukkaa kadulta, pelattiin niitä vastaan ja voitettiin", Colliander sanoo.

Pojat palasivat Suomeen ja virittivät kotikonstein beer pong -pöydät pystyyn. Pian oli aika tilata jenkeistä virallinen kalusto. Pöytää tilatessa silmiin osui MM-kisasivusto.

"Katoin sitä sivustoa ja niitä finaalipelejä, ja sitä että siellä on vaan kuuden maan liput. Kelasin, että hei, me voitais mennä tonne ihan hyvin."

Eihän Las Vegasin MM-reissua ja mahdollisuuksien rajoissa häämöttävää 50 000 dollarin pottia voi jättää väliin. Pelipari Rajala-Collianderin lisäksi mukaan ilmoittautui manageriksi Juha Salakka.

Kun Oliver pääsi kesällä intistä, treenaaminen siirtyi uudelle tasolle. Vähintään pari tuntia päivässä joka päivä on huikea tahti. Suomen beer pong -pioneerit veivät touhun nollasta pro-tasolle todella nopeasti, esimerkiksi ottamalla käyttöön tulosten tilastointiin tarkoitetun ohjelmiston.

Ainoa vertailukohta on MM-finaalitaso, johon pelaajat tutustuivat videoiden välityksellä. Tällä hetkellä poikien parhaat suoritukset riittäisivät MM-kultaan, mutta keskiarvosuorituksella ei vielä voittoa irtoaisi.

"Mutta näillä harjoitusmäärillä me saavutetaan se taso ihan kevyesti", Rajala uskoo.

Isäntämaa USA:n nuorisolla on etunaan beer pong -kulttuuri, jonka takia laji on kaikille tuttu ja baareja, joissa sitä pääsee pelaamaan, löytyy paljon.

Siitä päästäänkin Finnish Ambition -nimeä kantavan beer pong -kolmikkomme toiseen tavoitteeseen, joka on rantauttaa beer pong suomalaiseen sporttibaarikenttään. Kavereille, joille beer pong on urheilulaji, eikä suinkaan juoma- tai baaripeli, oli tärkeää, että kyseessä on baari, jolle urheilu on merkittävä osa konseptia.

Paikaksi valikoitui Elmo, jossa ehdotus otettiin ennakkoluulottomasti vastaan. Suomen ensimmäistä beer pong -iltaa, virallisine pöytineen kaikkineen, vietetään Elmossa perjantaina yhdeksästä eteenpäin. Jatkossa beer pong -iltoja on tarkoitus viettää ainakin kahdesti viikossa. Ensimmäinen syksy huipentuu marraskuussa järjestettäviin SM-kisoihin.

Finnish Ambition odottaa innoissaan, että haastajia ilmaantuisi mahdollisimman paljon.


Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi