
Hakaniemen Belmont by Daddy Greens haluaa osoittaa, että huippulaatuinen illallinen ei vaadi syvää lompakkoa.
Ravintola houkutteleekin nyt kävijöitä poikkeuksellisen edullisella kampanjatarjouksellaan, jossa kaksi pääsee nauttimaan kolmen ruokalajin menusta 52 euron yhteishintaan.
“Tarjousmenu on todella reilu! Tarjoamme käytännössä kolmen ruokalajin fine dining -elämyksen yllättävän edulliseen hintaan”, David Smith, Belmontin toinen perustajista kertoo Citylle.

Belmontin kampanjamenu erottuu edukseen poikkeuksellisella hinta-laatusuhteellaan. Smithin mukaan monet ravintolat voivat tarjota alennuksia suurten katteiden turvin, mutta Belmontissa hinnat ovat jo lähtökohtaisesti edulliset.
“Meidän ajatusmaailmamme on hieman erilainen kuin monilla muilla. Panostamme laatuun ja rentoon palveluun jo valmiiksi kohtuuhintaan, joten kampanja tarjoaa asiakkaille aidosti erinomaista vastinetta rahalle”, Smith lisää.

Kolmen ruokalajin tarjousmenu aloitetaan pinkkipippurilla maustetulla burratalla, ja pääruoaksi nautitaan yksi Belmontin hittipastoista, Rigatoni alla Spicy Vodka. Menun kruunaa mansikkainen, marjojen kera tarjoiltu crème brûlée.
(Jos pizza tai jokin muu pääruoka on enemmän mieleesi, voit vaihtaa pääruoan viiden euron lisähintaan. Lue lisää menusta tästä.)
Fine diningia ilman fiinistelyä
Kampanjan takana on sama ajatus, joka on ohjannut tekemistä Belmontin alusta asti: laadukas ruoka ja hyvä tunnelma kuuluvat kaikille.
“Pyrimme olemaan naapurustoravintola, joka tarjoaa hieman erilaista ruokaa", Smith kertoo.
“Halusimme luoda paikan, joka näyttää hienolta, mutta ei turhan fiiniltä. Sellaisen, joka on selvästi laadukkaampi kuin hinta antaisi olettaa.”

Vaikka ravintolan alkutaival oli enemmän kuin lupaava, Belmont on kärsinyt monien muiden Hakaniemessä sijaitsevien ravintoloiden tapaan muun muassa jatkuvista katuremonteista. Vaikka haasteita on, omistajat uskovat vahvasti hyvän konseptin kantavan haastavien aikojen yli.
“Uskomme, että konsepti on kestävä ja täyttää sen aukon, joka mielestämme puuttuu kipeästi Helsingin ravintolaskenestä”, Smith pohtii.
Huippuluokan pizzat keräävät ylistystä
Siinä missä Daddy Greens -ketju on keskittynyt napolilais-newyorkilaiseen pizzaan, Belmont hurmaa pizzojen lisäksi myös käsintehdyillä pastoillaan sekä herkullisilla alku- ja jälkiruoillaan. Ruokien kanssa erinomaisesti sointuvia viinejä ja muita juomia unohtamatta.
Smithin mukaan asiakkaat ovat erityisen ihastuneita Belmontin New York -tyylisiin pizzoihin, jotka erottuvat paitsi Daddy Greensin omista, myös alueen muista pizzoista.

“Pizzamme on aivan huippuluokkaa! Pohja on rapea ja ohut, mutta täynnä makua. Päälle voi laittaa melkein mitä tahansa, ja se maistuu aina hyvältä, koska perusresepti toimii niin hyvin.”
Kaikkien Belmontin pizzafanien kannattaa pysyä kuulolla, sillä tulevaisuudessa luvassa on Smithin mukaan entistäkin luovempia makuyhdistelmiä.
“Aluksi myimme pizzoja melko perinteisillä täytteillä, mutta jatkossa haluamme tarjota rohkeampia yhdistelmiä, jotka heijastavat Daddy Greens -brändin tyyliä.”
Belmontissa pasta ei jää pizzan varjoon
Erityisen ravintolan Belmontista tekee Smithin mukaan myös se, että ravintola ei ole keskittynyt vain yhteen tuotteeseen, vaan se tarjoaa artesaanipizzojen lisäksi myös tuoreesta, paikan päällä valmistetusta pastasta valmistettuja annoksia.
“Asiakkaat ovat olleet todella yllättyneitä pastan laadusta. Meillä toinen pääruokavaihtoehto ei todellakaan jää toisen varjoon.”
Yksi asiakkaiden ehdottomista ykkössuosikeista on klassinen Cacio e Pepe, jota myytiin Smithin mukaan Belmontin avausvaiheessa valtavia määriä, ja se nähdään listalla edelleen. Syy spagetista, Pecorinosta, parmesaanista ja pippurista koostuvan annoksen suosioon on selkeä.

“Se on yksinkertainen annos, joka antaa raaka-aineiden loistaa, mutta sen tekeminen kotona onnistuu harvalta ilman useita harjoituskertoja.”
Vaikka pienemmät annokset jäävät usein vähemmälle huomiolle, Belmontissa myös niiden joukosta on noussut todellisia hittejä.
“Kesällä meillä oli esimerkiksi upea paahdettu maissisalaatti, ja syksyn tullen palaamme aiempiin suosikkeihin, kuten misolla paahdettuihin porkkanoihin, pistaasiin ja hummukseen, sekä esittelemme myös uusia ideoita”, Smith lupaa.





